Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

man užteko paskaityti norus kad nuspręsčiau prie šios 'akcijos' neprisidėti. pakankamai minkštaširdžių naivuolių tai padarys. aš asmeniškai palaikau tik akcijas, kuriomis prašoma realios pagalbos.
Atsakyti
vaikų svajonės, sakote...O nuo kada vaikams nurodoma, apie ką svajoti?
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 12 14, 12:19)
vaikų svajonės, sakote...O nuo kada vaikams nurodoma, apie ką svajoti?

nuo kada nurodoma, kurie vaikai turi teise svajoti, o kurie ne? Vat kas man idomu.
Papildyta:
QUOTE(LandL84 @ 2011 12 14, 08:25)
Jei jums pikta ir nenorite niekam atiduoti seno nenaudojamo telefono ar senų žaislų kitiems tai jūsų pasirinkimas

lotuliukas.gif niekas ten apie naudotus zaislus ir mobiliakus nesvajoja, viems duok baby bornu, kompu, ir mobiliu su inetu bigsmile.gif

bet man baisu, kai imama taip drabstytis ir ieškoti kažkokios tai diskriminacijos prieš normalias sunkiai dirbančias šeimas.

o man baisu kad vaikai yra rusiuojami neaiskiu pagrindu. Tomas neturi kompo, Jonas neturi kompo. Tomas gaus, Jonas- ne. Kodel? Nes Tomo mama geria o Jono-ne?!!! Saunus pagrindas.

Ar tikrai norėtumėt gyventų tų žmonių gyvenimą? Jei jau taip neverta dirbti ir būti normaliais mylinčiais tėvais, prašau pasirinkimas jūsų. Pameskit savo vaikus, kelkitės į tarakonų knibždantį bendrabutį, meskite darba ir gyvenkite, visuomenė jus 'labai mylės' ir pasirūpins.

vakai vaikais, bet ju teveliai ir gert, ir daugintis pasirinko laisva valia. Kodel as turiu rupintis ju poreikiais? g.gif

Na jums niekas neverčia aukoti Kombodžos vaikams. Galite aukoti kam tik norit, arba neaukoti niekam ir žiūrėt tik savęs. Mažiau bus palyginimų kas geresnis, kas labiau nusipelnęs lėlės ar duonos gabalo.

jus tiesiog prastai isivaizduojat, kokia tragiska yra nemazos dalies normaliu seimu padietis.

Ir is vis... pati sau priestarujat... tai "visi vaikai nori", tai "tevus turintys neverti nieko materialaus, jie tevu meile sotus, apgengti ir zaislais aprupint bus".
Papildyta:
Labai pritariu Aiden ir Samirai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 14 gruodžio 2011 - 13:36
Visi svajoja. Jei apie mobiliakus svajoja jūsų vaikas, apie tai svajoja ir kitokių tėvelių vaikas.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 12 14, 14:47)
Visi svajoja. Jei apie mobiliakus svajoja jūsų vaikas, apie tai svajoja ir kitokių tėvelių vaikas.

Tik man įdomu, kas paskui tų mobiliakų sąskaitas apmokės? O gal kaip Indijoj ar Afrikoj bėdžius džiaugiasi mobiliaku, kuriuo paskambinti negali.
Mano galva žiūrint, vaikams nereikia jokių mobiliakų, tai ne žaislas, o prabanga. Na bet tam yra sukurtas ištisas verslas kuris tarpsta mūsų vartotojiškoje visuomenėje. Mano klasiokas turi o aš neturiu, pas mano kaimyna yra, o pas mane - ne, kokia tragedija.

Vaikus reikia auklėti aiškinant, kad daiktai laimės neatneša ir nuskriaustiems vaikams meilės ir rūpesčio daiktais nekompensuosi. Čia yra tik ilizija, kad daiktai žmogų padaro laimingesnį, nieko panašaus. Na bet čia jau kita tema.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 12 14, 12:32)
nuo kada nurodoma, kurie vaikai turi teise svajoti, o kurie ne? Vat kas man idomu.

Kiekvienas turi teisę svajoti, niekas jos nei iš jūsų, nei iš manęs, nei iš bet kokio vaiko neatima.

lotuliukas.gif niekas ten apie naudotus zaislus ir mobiliakus nesvajoja, viems duok baby bornu, kompu, ir mobiliu su inetu  bigsmile.gif

Iš kur jūs tai galite žinoti? Tai tik išvada išplaukusi iš jūsų ir tik jūsų nuomonės.

o man baisu kad vaikai yra rusiuojami neaiskiu pagrindu. Tomas neturi kompo, Jonas neturi kompo. Tomas gaus, Jonas- ne. Kodel? Nes Tomo mama geria o Jono-ne?!!! Saunus pagrindas.

O kuo yra kalti tie vaikai? Įdomu ar kompą gavęs Tomas bus laimingesnis, už Joną, kuris gaus kuklesnę dovaną, susės kartu su mylinčiais tėvais prie stalo ir švęs Kalėdas taip, kiek leis šeimos pajamos, kai tuo tarpu Tomą vakare sumuš prisigėręs tėvas.. Jei kas ir rūšiuoja vaikus, tai darote jūs. Mano nuomone, visi vaikai nusipelno geriausio, pirmiausia meilės, rūpesčio ir dėmesio, kiekvienas gali norėti ir svajoti apie įvairiausius dalykus, kurie galbūt niekada ir neišsipildys. Juk ne visi gauname viską ką tik užsigeidę. Kasnors gal svajoja apie ferrarį, nors žino, kad to niekada nebus.
Man susidaro įspūdis, kad jūs dabar rūšiuojate, teigiate, kad negerenčių tėvų vaikai yra geresni už geriančių. Reiškias, jei kažkieno tėvai geria, tas vaikas yra nieko vertas.
vakai vaikais, bet ju teveliai ir gert, ir daugintis pasirinko laisva valia. Kodel as turiu rupintis ju poreikiais?  g.gif

Jums niekas neprimeta šitos prievolės rūpintis kitų poreikiais. Kas jums liepia? Turite laisvą pasirinkimo valią. Atsisakote ir niekas jums per galvą neduos ir nesmerks, tol kol nesmerksite ir nedrabstysite mėšlo ant kitų.
jus tiesiog prastai isivaizduojat, kokia tragiska yra nemazos dalies normaliu seimu padietis.

Galbūt ir neįsivaizduoju. Vienose temose žmonės varo, kad nėra taip blogai Lietuvoj ir užteks varyt, kiti šneka, kad didelė dalis Lietuvos šeimų gyvena tragiškomis sąlygomis ir neturi ko valgyt.. Nebežinau kuo tikėti.
Ir is vis... pati sau priestarujat... tai "visi vaikai nori", tai "tevus turintys neverti nieko materialaus, jie tevu meile sotus, apgengti ir zaislais aprupint bus".
Papildyta:
Labai pritariu Aiden ir Samirai  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Kodėl prieštarauju? Niekur nesakiau, kad normalius tėvus turintys vaikai neverti nieko materialaus. Tiesiog norėjau pabrėžti kurios vertybės yra svarbesnės vaikui, kokios vertybės padarys jį laimingesnį. Gavus daiktą laimė trumpalaikė, deja.
Galbūt jūsų gyvenime vyrauja kitokios, materialinės vertybės, dėl to man taip sunku jus suprast.

QUOTE(Samira @ 2011 12 14, 13:06)
Vaikus reikia auklėti aiškinant, kad daiktai laimės neatneša ir nuskriaustiems vaikams meilės ir rūpesčio daiktais nekompensuosi. Čia yra tik ilizija, kad daiktai žmogų padaro laimingesnį, nieko panašaus. Na bet čia jau kita tema.

Na ir kaip jūs paaiškinsit tokiems tėvams, kurie pametę vaikus, jais nesirūpina, auklėja kumščiu, diržu ir rėkimu. Žinoma reikia aiškint. Galbūt tie vaikai nežino kitko, bet mato ką turi kiti vaikai ir patys to nori, kad pritaptų.. Paskaičiau ir aš tas svajones.. Tokios kaip dviratis - turbūt kiekvienas vaikas nori dviračio.. apsilankymas vandens atrakcionų parke.. nežinau kaip jums, bet graudinausi skaitydama.. Galbūt keista aš, kažko nesuprantu, esu naivi.
Atsakyti
Tokie zmones, kurie purkstauja, kad aukojama badaujantiems vaikams, kai saviems truksta piestuku mokyklose, bet patys neaukoja nei vieniems, nei kitiems, yra dvasines padugnes.

Mergiona, pagal Jusu postus sprendziant, norite bausti vaika uz tai, kad jo tevas geria.
Sunkiai dirbanciu tevu vaikai vertesni zaislu uz nedirbanciu tevu vaikus?
Geras tevas - geras vaikas, blogas tevas - blogas vaikas?
Ar suvokiate, ka rasote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braun: 14 gruodžio 2011 - 16:46
QUOTE(Braun @ 2011 12 14, 16:46)
Mergiona, pagal Jusu postus sprendziant, norite bausti vaika uz tai, kad jo tevas geria.
Sunkiai dirbanciu tevu vaikai vertesni zaislu uz nedirbanciu tevu vaikus?
Geras tevas - geras vaikas, blogas tevas - blogas vaikas?
Ar suvokiate, ka rasote?

blink.gif cia Jus taip suvokiat mano postus. As nesprantu, kodel "blogu" tevu vaikai vertesni zaislu nei geru, bet neuzdirbanciu kompams ir baby bornams. Ar galit paaiskinti?

QUOTE(LandL84 @ 2011 12 14, 15:37)
Kiekvienas turi teisę svajoti, niekas jos nei iš jūsų, nei iš manęs, nei iš bet kokio vaiko neatima.

bet kazkodel "geru tevu" vaiku svajones nevertos pildyti "viso svieto" pastangom g.gif

Iš kur jūs tai galite žinoti? Tai tik išvada išplaukusi iš jūsų ir tik jūsų nuomonės.

is pateiktu noru saraso. Kainos daiktu paminetos ten pat.

O kuo yra kalti tie vaikai? Įdomu ar kompą gavęs Tomas bus laimingesnis, už Joną, kuris gaus kuklesnę dovaną, susės kartu su mylinčiais tėvais prie stalo ir švęs Kalėdas taip, kiek leis šeimos pajamos, kai tuo tarpu Tomą vakare sumuš prisigėręs tėvas.. Jei kas ir rūšiuoja vaikus, tai darote jūs. Mano nuomone, visi vaikai nusipelno geriausio, pirmiausia meilės, rūpesčio ir dėmesio, kiekvienas gali norėti ir svajoti apie įvairiausius dalykus, kurie galbūt niekada ir neišsipildys. Juk ne visi gauname viską ką tik užsigeidę. Kasnors gal svajoja apie ferrarį, nors žino, kad to niekada nebus.

o kuo kalti "geru tevu" vaikai? g.gif

O jei Jonas susies vakarienes su mociute, nes teveliai kokioje Anglijoje vargsta, kad jam nors kazka parupint sitame gyvenime? O jei su vienisa, alpstancia is nuovargio nuo begaliniu pamainu Maximoje, bet visvien nesugebancia net uz sildymai sumoket mama? Jus kartojat "VISI VAIKAI VERTI", paaiskinkit, kodel dovana gaus tik TOMAS? Kuo is vertingesnis uz Jona? Kuo prasikalto Jonas, kad negaus dovanos?

Man susidaro įspūdis, kad jūs dabar rūšiuojate, teigiate, kad negerenčių tėvų vaikai yra geresni už geriančių. Reiškias, jei kažkieno tėvai geria, tas vaikas yra nieko vertas.

As sakau kad VISI vaikai verti vienodai, ir tokios akcijos turi buti organizuojamos VISIEMS vaikams: pateikiama info apie vaika, nora, kodel jam tas noras svarbus ir kazkiek info apie seima: kodel jie negali ivykdyti to noro patys. O Jus teigiat, kad GERENCIU tevu vaikai vertingesni, nes kiti meile sotus (nors turbut ne Marse gyvenat, ir isivaizduojat kad vaikas gali buti metu-metus musamas, skriaudziamas, net prievartaujamas kol jo seima i kazkokiu tarnybu akyrati pateks)

Tokios kaip dviratis - turbūt kiekvienas vaikas nori dviračio.. apsilankymas vandens atrakcionų parke.. nežinau kaip jums, bet graudinausi skaitydama.. Galbūt keista aš, kažko nesuprantu, esu naivi.

apsimetat naivia ir nesuprantancia. Jonui dviracio nereikia, mamyte ant kupros pavezins, nes blaivi ir nemusa, o vat Tomui dviratis butinas. doh.gif

P.S. apsilankymas vandens parke- vienas is retu, tikrai vaikisku noru. O dviratis g.gif Ar tikrai nesuprantat skirtumo tarp "labai noriu dviratuko, gali buti vazinetas, tik kad ir man kazkiek tarnautu" ir "noriu dviracio su pavarom, kaina 500lt"? Cia tik pvz, nesikabinekit prie zodziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 14 gruodžio 2011 - 21:22
Perskaičiau vaikų norus ir dvejopi jausmai apėmė - iš vienos pusės - svajoti niekas nedraudžia, bet jeigu čia socialiai remtinų tėvų vaikų norai, tai susidaro įspūdis, kad ne taip blogai jie gyvena, jei iki pilnos laimės rūksta dviračio su bėgiais ar mobiliojo telefono liečiamu ekranu. Kai vaikas prašo batų, striukės ar lovos - net klausimas nekyla. Mikutavičiaus konsertas, vandens pramogų parkas, galų gale, fotoaparatas, slidės ar paprastas dviratis - tai irgi nuoširdūs vaikiški norai (apie mažiukų norus nekalbu - jiems svarbiausia žaisliukai). Bet kai penkiametė prašo kompiuterio, ar prieš tai minėtų "šustrų" telefonų, natūraliai kyla priešiškumo jausmas. Teiskit, smerkit mane, bet jaučiu būtent tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alta: 14 gruodžio 2011 - 23:50
Мой старщий хочет идти в армию - Родину защищать doh.gif Тобишь Литву lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sever: 14 gruodžio 2011 - 23:53
QUOTE(Alta @ 2011 12 14, 23:49)

drinks_cheers.gif jus labai tiksliai mano mintis suformulavot. Butent, dviejopi jausmai. unsure.gif greta 10mete pazadnti lelei, vos 40lt ivertintai buti gera mama, ir kategoriski: "kompas, mobilus, dviratis" su ivertinimais puse tukstancio unsure.gif Ar daug is musu perkam tokius dviracius? Ar is principo saugu vaika (6-7 metuku!!!) isleist i kiema (itariu ne turciu rajone gyvena) su tokiu dviraciu? Kuom pigesnis dviratis 6meciui neitinka? Va, 250lt: begiai, viskas ko tik nori, berniukui 6-7 metu

http://www_dviraciai...s/2_(4)_(1).htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 15 gruodžio 2011 - 00:15
QUOTE(Mergiona @ 2011 12 14, 20:12)
blink.gif cia Jus taip suvokiat mano postus. As nesprantu, kodel "blogu" tevu vaikai vertesni zaislu nei geru, bet neuzdirbanciu kompams ir baby bornams. Ar galit paaiskinti?
bet kazkodel "geru tevu" vaiku svajones nevertos pildyti "viso svieto" pastangom  g.gif
is pateiktu noru saraso. Kainos daiktu paminetos ten pat.
o kuo kalti "geru tevu" vaikai?  g.gif

O jei Jonas susies vakarienes su mociute, nes teveliai kokioje Anglijoje vargsta, kad jam nors kazka parupint sitame gyvenime? O jei su vienisa, alpstancia is nuovargio nuo begaliniu pamainu Maximoje, bet visvien nesugebancia net uz sildymai sumoket mama? Jus kartojat "VISI VAIKAI VERTI", paaiskinkit, kodel dovana gaus tik TOMAS? Kuo is vertingesnis uz Jona? Kuo prasikalto Jonas, kad negaus dovanos?
As sakau kad VISI vaikai verti vienodai, ir tokios akcijos turi buti organizuojamos VISIEMS vaikams: pateikiama info apie vaika, nora, kodel jam tas noras svarbus ir kazkiek info apie seima: kodel jie negali ivykdyti to noro patys. O Jus teigiat, kad GERENCIU tevu vaikai vertingesni, nes kiti meile sotus (nors turbut ne Marse gyvenat, ir isivaizduojat kad vaikas gali buti metu-metus musamas, skriaudziamas, net prievartaujamas kol jo seima i kazkokiu tarnybu akyrati pateks)
apsimetat naivia ir nesuprantancia. Jonui dviracio nereikia, mamyte ant kupros pavezins, nes blaivi ir nemusa, o vat Tomui dviratis butinas.  doh.gif

P.S. apsilankymas vandens parke- vienas is retu, tikrai vaikisku noru. O dviratis  g.gif Ar tikrai nesuprantat skirtumo tarp "labai noriu dviratuko, gali buti vazinetas, tik kad ir man kazkiek tarnautu" ir "noriu dviracio su pavarom, kaina 500lt"? Cia tik pvz, nesikabinekit prie zodziu.

As jau paaiskinau, jei nesuprantat tai turbut ir nesuprasit, nesiruosiu kartotis. Nepatinka, organizuokite pati labdaras visiems vaikams. Rodos priimat visa ta akcija taip asmeniskai, gal pati esate is tu normaliu tevu, dirbanciu uz minimuma ir negalinciu savo vaikams nupirkti vieno ar kito daikto? Nesuprantu kam tiek putotis. Apsimeskit, kad tos reklamos nematet ir tame puslapyje nesilanket ir nieko apie tai nezinot. Jums bus daug ramiau ir sveikiau, nei cia draskytis.
Ir dar, nezinau kiek skaitet, bet daug kur rasoma, kad daiktai gali panaudoti. Atsivertet, pamatet kaina ir vis kita isnyko. Na ne man jums aiskinti, jusu nuomone siuo klausimu ir taip jau aiski.
Atsakyti