Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

QUOTE(Miškų avietė @ 2015 12 09, 11:08)
Ne nu jūs, moterys, ir pavarot. Bjauru skaityti doh.gif O savo vaikams Kalėdų proga nieko nedovanojate?? bigsmile.gif  Liepiate užsidirbti, kad "įsisąmonintų ateičiai, jog norimi daiktai ir geras gyvenimas, pasiekiamas įdėjus savo darbo, pastangų"?

dovanoju, tai ka as nusprendziu dovanoti, bet lygiai taip pat ir liepiu uzsidirbti, kad isisamonintu ateicia, jog norimi daiktai ir geras gyvenimas pasiekiamas idejus savo darbo.
Pvz pernai dukrai uz pasiekta pirmo trimestro rezultata (buvo sutarta, kad nebus mazesnio pazymio nei 8) keitem telefona i ismanuji, uz metinio trimestro rezultatus rinkosi vasaros stovykla ir t.t.
Taip pat ir kalediniu noru ispildyma itakoja musu sprendimai, kurias beje taip ,kad ir kaip tu beironizuotumei lemia vaiko elgesys (tiek mokslai, tiek santykiai su aplinkiniais, tiek naminiu pareigu atlikimas).

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 09, 15:53)
gal galite pavardinti tas "kaip čia švelniai pasakius" svajones?
Tas, kurias jei jūsų vaikas pasakytų, irgi taip pat reaguotumėt?

pvz
belaides koloneles ar kiti tecniniai irengimai - telefonai, maciau zaidimu konsole ...
firminiai drabuziai
ir taip - savo vaiku tokiu noru nepildau.

QUOTE(Karusia @ 2015 12 09, 17:38)
Jau antroje klasėje esi 'ubagas", jei telefonas ne išmanus..... 

mano dukra penktoje klaseje gavo ismanuju, bet pasaipu neteko del to girdeti.
Pradinese telefono ne nesinesiodavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 09 gruodžio 2015 - 20:20
QUOTE(suvaikejusi @ 2015 12 09, 16:43)
Mano abu vaikai tik 4 klaseje gavo telefonus. Is principo nepirkom. Ir niekas nesisaipe iki tol. Jeigu i prestizines mokyklas vaikus leidziate, tai gal ir saiposi supermamyciu vaikuciai, o kitur - nea.

eilinio miest eilinė mokykla. Daug tėvų buvo prekybininkų...
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 09, 16:44)

Ir dabar galvoju, jei tas tavo paminėtas vaikas staiga gaus tą išmanujį, ar tada jau vaikai nustos jį taip vadinti g.gif .

tuo punktu kabinėjimasis liovėsi....

dovanoju, tai ka as nusprendziu dovanoti, bet lygiai taip pat ir liepiu uzsidirbti, kad isisamonintu ateicia, jog norimi daiktai ir geras gyvenimas pasiekiamas idejus savo darbo.

Kažkur skaičiau apie meilės skirtumus - tėvo meilė 'jei nusipelnysi'. Mtinos meilė 'priimu besąlygiškai'. O vaikui reikia ir vieno ir kito - ir priėmimo, ir raginimo temptis, augti, atitikti iškeltas karteles...

Kalėdos sakyčiau tas motiniškasis variantas - priimu besąlygiškai (Kalėdos - krikščionybės šventė, o ji moko, kad Dievas priima besąlygiškai).
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 09, 16:01)
Buvo kažkelintas tai iPhonas pernai tarp norų berods 13-mečio. Maniškis irgi bandė norėti naujo, paprastesnio. Bet žino, kad Kalėdų senelis tokių brangių dovanų neįperka ax.gif . Užtat parašė seneliui laiške xbox  žaidimui disko, kuris kainuoja apie 30 eur. Ir labai laukia. Ir labai džiaugsis kai gaus biggrin.gif. Manau, protingi tėvai (kad ir kiek pinigų turėtų) nepildo visų savo vaiko norų
Papildyta:

Na tarkim mergaitė prašo super duper Barbės (dabar visokių Anų dainuojančių dar) su namu ir dar visokiais pribombasais, o jūs nuperkat maximinę už 5 eur. Kažin būsit išpildžius tą svajonę?
Na parodykit kas čia piktinasi? Nemačiau piktinimosi. Jau ir padiskutuot negalima? Bet koks aukojimas vaikams yra pagirtinas reikalas, nesvarbu ar per kalėdines dovanas ar kaip kitaip 4u.gif

Norai kaip norai. Va, mano bendradarbės vaikas irgi Iphono nori. Nei kas labai stebisi, nei smerkia. Bet va kai užsimano to paties vaikas iš globos namų/asocialios šeimos, tai jau reikia išpūsti akis ir "kaip jis drįsta? juk jis negali turėti svajonių".
Jų svajonės yra lygiai tokios pačios kaip ir kitų vaikų. Kodėl jūsų vaikas gali prašyti telefono, o vaikas iš globos namo turėtų svajoti tik apie maišelį kruopų?
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2015 12 09, 21:19)

belaides koloneles ar kiti tecniniai irengimai  - telefonai, maciau zaidimu konsole ...
firminiai drabuziai

Elementarios vaikų svajonės.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 10, 10:21)
Norai kaip norai. Va, mano bendradarbės vaikas irgi Iphono nori. Nei kas labai stebisi, nei smerkia. Bet va kai užsimano to paties vaikas iš globos namų/asocialios šeimos, tai jau reikia išpūsti akis ir "kaip jis drįsta? juk jis negali turėti svajonių".
Jų svajonės yra lygiai tokios pačios kaip ir kitų vaikų. Kodėl jūsų vaikas gali prašyti telefono, o vaikas iš globos namo turėtų svajoti tik apie maišelį kruopų?

drinks_cheers.gif

Aš manau, kad yra gyvenime temų/situacijų/dalykų, kai reikia susilaikyti nuo savo nuomonės, tiesiog jei negali niekuo padėti, eiti ir praeiti. Tai žymiai geriau. Visiems. Tokie dalykai yra religija, negalia, pasiklydę gyvenime žmonės ir aišku pagal šią temą vaikai. Nemanau, kad vaikas gavęs Adido sportinę aprangą Kalėdų proga užaugs ,,išlaikytinių karta''. Na tikrai nemanau. Kam suplakti kelis dalykus į vieną, tai pastovų rėmimą, tas nėra gerai schmoll.gif ir Kalėdų dovanas. g.gif Tai visiškai skirtingi dalykai. Aš nepildysiu svajonės pagal ,,vaikų svajonės '' projektą, tiesiog dėl įvairių priežasčių, bet tai visai nesuteikia teisės , rėkti kokie tie vaikai ,,blogi'', nes sumanė kažko norėti...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 12 09, 17:38)
Jau antroje klasėje esi 'ubagas", jei telefonas ne išmanus..... 

maniskis dabar ketvirtokas. nesiojasi paprasta nokia. pasaipu del to tikrai nesulaukia, nes klasiokai normalus. o ir ne jis vienintelis to ismanaus neturi.

Atsakyti
Man bjauriausia tai, kad jei vaikas iš "normalios" šeimos, tai jis turi teisę pasvajoti ir apie telefoną, ir apie sportinę aprangą. Niekas nesistebi ir nesmerkia už pasvajojimą
Bet jei tokią pat svajonę turi apleistas vaikas, tai tada vajėzaumarija - KAIP??? Kaip jis drįsta? negi nesusivokia, kad jis naglas, kad jis gali norėti nebent medinių pieštukų ar kojinių kokių, kokie dar telefonai... tegul džiaugiasi, jei kas jam išvis ką duoda.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 10, 10:34)
Man bjauriausia tai, kad jei vaikas iš "normalios" šeimos, tai jis turi teisę pasvajoti ir apie telefoną, ir apie sportinę aprangą. Niekas nesistebi ir nesmerkia už pasvajojimą
Bet jei tokią pat svajonę turi apleistas vaikas, tai tada vajėzaumarija - KAIP??? Kaip jis drįsta? negi nesusivokia, kad jis naglas, kad jis gali norėti nebent medinių pieštukų ar kojinių kokių, kokie dar telefonai... tegul džiaugiasi, jei kas jam išvis ką duoda.

Jau kartojatės, pasakykit ką įdomiau.
Šiaip aš iš esmės pritariu abiems pusėms, kai abi pusės jūsų įrodinėjate savo tiesas, atrodote abi teisios. Tik vienai pusei reiktų nepamiršti to, kad tie vaikai užaugs ir labai greitai. Tik sueis jiems 18-ka ir bus pamiršti. Visiškai. Jokių dovanėlių, jokių telefonų, jokių norų, varyk ir pirkis viską sau pats.
Taps suaugę žmonės ir prasidės epitetai: tai ko nedirba, ką bomžas koks, pašalpinis, nereikia tokių Lietuvai, tegu emigruoja, tiesiu staltiesėlę, vagiliauja???- kaip jis drįsta?- nuteiskit jį, darbo negauna, nes pažinčių nėr?- aš irgi jų neturėjau, tik per savo šaunumą, gerumą, gražumą, protingumą darbą gavau, nieko nieko nepažinojau schmoll.gif - o jis ką negali? nevykėlis.
Ta prasme norėjau pabrėžti, kad tada niekas net nebesiaiškins pirmiausia, kad tai buvęs vaikų namų globotinis ir visko iš jo reikalaus to paties, kiek ir iš kito žmogaus.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 10, 10:21)
Papildyta:

Elementarios vaikų svajonės.

O kas draudžia svajoti? Ir mano ir jūsų vaikai daug ko prisisvajoja, bet ne visi tėvai gi gali tokias svajones išpildyt. Gerai, kad atsiranda galinčių ir išpildo tų likimo nuskriaustų vaikų svajones. Kas sako, kad blogai? Bet aš tokių svajonių nei savo vaikui nei svetimam nepildysiu.
O jūs garantuota, kad jei tam vaikui koks geradaris padovanos tą Iphoną, paskui tėvai jo nepragers? Kaip tada tas vaikas nuskriaustas bus g.gif, ar ne dvigubai ? Manau tokias dovanas dovanojant reiktų pasidomėt šeima, ar iš tikrųjų toj šeimoj nebus tas Iphonas konfiskuotas iš vaiko. Kartais atrodo taip nesunku tą gerą darbą padaryt, kitas gal per valandą tokius pinigus uždirba, kas jam reiškia tą svajonę išpildyt, bet manau kda svarbiau yra pagalvoti, pasidomėti prieš pildant tokias svajones.
Ir dar parodykit nors vieną postą, kuriame buvo skatinama nedovanoti. Žmonės pasisako kodėl nedovanos ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 10, 10:52)
O kas draudžia svajoti? Ir mano ir jūsų vaikai daug ko prisisvajoja, bet ne visi tėvai gi gali tokias svajones išpildyt. Gerai, kad atsiranda galinčių ir išpildo tų likimo nuskriaustų vaikų svajones. Kas sako, kad blogai? Bet aš tokių svajonių nei savo vaikui nei svetimam nepildysiu.

Negaliu savo vaikui išpildyti jos svajonės. (ji net kainas peržiūrėjo ir susumavo - virš 2 tūkstančių eurų laugh.gif )
Bet lėlę mažai mergaitei išsiuntėme. Dėl ko? dėl to paties mano vaiko požiūrių....
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 12 10, 11:45)
Jau kartojatės, pasakykit ką įdomiau.
Šiaip aš iš esmės pritariu abiems pusėms, kai abi pusės jūsų įrodinėjate savo tiesas, atrodote abi teisios. Tik vienai pusei reiktų nepamiršti to, kad tie vaikai užaugs ir labai greitai. Tik sueis jiems 18-ka ir bus pamiršti. Visiškai. Jokių dovanėlių, jokių telefonų, jokių norų, varyk ir pirkis viską sau pats.
Taps suaugę žmonės ir prasidės epitetai: tai ko nedirba, ką bomžas koks, pašalpinis, nereikia tokių Lietuvai, tegu emigruoja, tiesiu staltiesėlę, vagiliauja???- kaip jis drįsta?- nuteiskit jį, darbo negauna, nes pažinčių nėr?- aš irgi jų neturėjau, tik per savo šaunumą, gerumą, gražumą, protingumą darbą gavau, nieko nieko nepažinojau schmoll.gif - o jis ką negali? nevykėlis.
Ta prasme norėjau pabrėžti, kad tada niekas net nebesiaiškins pirmiausia, kad tai buvęs vaikų namų globotinis ir visko iš jo reikalaus to paties, kiek ir iš kito žmogaus.

Bla bla bla ir dėl to, kad tas vaikas užaugs, tai kokiam 9- mečiui negalima padovanoti lėktuvo žaislinio?????
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 12 10, 11:34)
Bla bla bla ir dėl to, kad tas vaikas užaugs, tai kokiam 9- mečiui negalima padovanoti lėktuvo žaislinio?????

Mažiuką žaislinį lėktuvėlį padovanoti galima, bet ne palyginus brangokas dovanas. vaikai, kurie šeimose gauna brangokas dovanas, turi pasiturinčius tėvus ir kasdien vaikai mato kiek tėvai dirba ar kaip sukasi, kad tai turėtų. Normalūs tėvai dar ir aiškina, pasakoja kaip dirba, kaip sunku, kad visko būna.
O ką mato anie vaikai? Kokį pavyzdį? Kad dovanos ateina tik paprašius, panorėjus? Po to, kai būsite sena ir nebegreita, linkiu, kad tie patys apdovanoti vaikai pačios neapmuštų ir neapvogtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 10, 11:52)
O kas draudžia svajoti?

To dar betrūko, kad draustumėt.
Tik kritikuojate vien dėl to, kad tos svajonės ne "normalaus" vaiko.
Atsakyti