Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

QUOTE(suvaikejusi @ 2015 12 09, 15:33)
Ir as nesu pries dovanu pirkima ar kitokia pagalba skurdzioms seimoms. Bet remti galiu tik tas seimas (ir paremiu kartais), kurias pazystu ir zinau, kad nedarau meskos paslaugos, kad zmones dirba, stengiasi ir patys, o ne parazituoja kitiems ant sprando. Todel ir kiti norintys paremti irgi turetu ieskoti tokiu seimu per gimines ar pazistamus, o ne remti bet ka.

Juk tai jusu pasirinkimas, niekas nevercia aukoti vieniems ar kitiems. Todel ir jus nevadovaukit, kas kam TURETU aukoti/dovanoti biggrin.gif
Atsakyti
Labdara - savanoriškas dalykas, jokios prievartos nėra. Dar to betrūko, kad kažkas pradėtų aiškinti, kur ir kam aukoti doh.gif

Man liūdna, jog kai kurių tų vaikų norai yra tokie, kaip: "noriu naujų batukų", "noriu džinsų". Vaikams, iš darnių šeimų, šie dalykai savaime suprantami, jie gauna juos be progų, o tie vaikučiai dažnai turi tik kelis rūbelius ir nešioja iki kol skutais nueina.
Atsakyti
Man ne gaila, o matau, kad taip auginama nauja islaikytiniu karta mirksiukas.gif Ir is tu geru noru atvirkstinis rezultatas dazniausiai gaunasi. Tokiu seimu vaikai ne tik reikalauja, bet ir patys pasiima ko nori. Nes kitaip gyvent nemoka ir dovanu pirkinejimas supratimo, kokiu keliu turetu ateiti pageidaujami daiktai, tikrai neprideda.
Atsakyti
Kalėdinė dovana tuo ir yra dovana, kad ji gaunama, o ne uždirbama.
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2015 12 09, 14:40)
Man ne gaila, o matau, kad taip  auginama nauja islaikytiniu karta  mirksiukas.gif Ir is tu geru noru atvirkstinis rezultatas dazniausiai gaunasi. Tokiu seimu vaikai ne tik reikalauja, bet ir patys pasiima ko nori. Nes kitaip gyvent nemoka ir dovanu pirkinejimas supratimo, kokiu keliu turetu ateiti pageidaujami daiktai, tikrai neprideda.

Gaila jums dar ir kaip. Tiesiog pyktis verda, kad apleisti, net saviems tėvams ne itin reikalingi vaikai per kalėdas gaus nemokamų dovanų.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2015 12 09, 14:37)
o tie vaikučiai dažnai turi tik kelis rūbelius ir nešioja iki kol skutais nueina.

nu jau biggrin.gif kiek as pazistu, mano vaiku klasese esantys tokie vaikai aprengti niekuo neissiskirianciais drabuziais. Issiskiria kai kurie tik nesvara, daugiau niekuo. Maisus tu rubu gauna. Ir nauji batai ar dzinsai - tik atrakcija.
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2015 12 09, 14:42)
Gaila jums dar ir kaip. Tiesiog pyktis verda, kad apleisti, net saviems tėvams ne itin reikalingi vaikai per kalėdas gaus nemokamų dovanų.

galvokit taip, jeigu jums nuo to kas nors geriau bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2015 12 09, 14:43)
nu jau  biggrin.gif kiek as pazistu, mano vaiku klasese esantys tokie vaikai aprengti niekuo neissiskirianciais drabuziais. Issiskiria kai kurie tik nesvara, daugiau niekuo. Maisus tu rubu gauna. Ir nauji batai ar dzinsai - tik atrakcija.

O jums skauda nuo to?? Gaila?? bigsmile.gif

Pasirodo net labdaros galima pavydėti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miškų avietė: 09 gruodžio 2015 - 14:45
QUOTE(Violetisimo @ 2015 12 07, 20:24)
Bet kokios dauguma Grincai g.gif  Burbes, susikurs scenarijus visokius, kurten tos dovanos nukeliaus, kas ka parduos, apgaus, nepadekos... doh.gif  Norit darba gera padaryti - darykit. Nenorit - tai bent patylekit tokiu graziu svenciu proga 4u.gif

Ar kas sako, kad nedovanotumėt? Pernai pati pildžiau svajonę, bet šiemet nusprendžiau, kad nebepildysiu, nenoriu leistis į diskusiją kodėl. Tai jau nebegalima padiskutuot ta tema, arba pildai arba nediskutuoji? Man irgi kai kurie vaikų norai tokie g.gif kaip čia švelniai pasakius...
O padėt vargstantiems vaikams labai gražu, tik gaila kad dažnas to neįvertina ax.gif
QUOTE(Miškų avietė @ 2015 12 09, 15:32)
Manote jiems yra ko pavydėti? Maisto banko produktų, kurių kiti net nemokamai neimtų? Nudėvėtų, atgyventų drabužių? Jums rimtai gaila, kad tie apleisti vaikai bent šiokią tokią paramą gauna? Tiesiog bjauru. Niekada nemaniau, kad yra žmonių, kuriems gaila, jog remiami likimo nuskriausti vaikai doh.gif

O tai kas čia jiems ko pavydi, paprasčiausiai aš neišgalėčiau išpildyti tokios svajonės kaip pvz batuto ar telefono už 600 eur. O kas išgali, tai lai aukoja negi kam gaila. Kas jums sakė, kad neaukotumėt?
Normalūs tie maisto produktai, pardavinėja kaime pijokai. Vyras atveža katrais, kaimynas pijokas atneša kondensofkę ar miltų mišinius vietoj skolos ax.gif . Valgom, skanu.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2015 12 09, 14:45)
O jums skauda nuo to?? Gaila?? bigsmile.gif

Pasirodo net labdaros galima pavydėti bigsmile.gif

Cha cha cha lotuliukas.gif nesiaiskinsiu, nes akivaizdu, kad jus patenkinta savo isvadomis, tai ir turekites, zinokit irgi negaila lotuliukas.gif
Atsakyti
O tai ar kas nors verčia pirkti batutus ir dar už 600 eurų? (nors tokio masto svajonių net nemačiau). Labdara ir yra labdara, kad kiekvienas norintis ja užsiimti gali tai daryti pagal savo galimybes. Būtent, kad kiekvienas aukoja tiek, kiek gišgali, tai ko piktintis, kad kažkas nuperka ir tas adido striukes ar nike batus. Piktinimasis lygioje vietoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 09, 15:48)
Man irgi kai kurie vaikų norai tokie g.gif kaip čia švelniai pasakius...

gal galite pavardinti tas "kaip čia švelniai pasakius" svajones?

Tas, kurias jei jūsų vaikas pasakytų, irgi taip pat reaguotumėt?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 09, 14:48)
Ar kas sako, kad nedovanotumėt? Pernai pati pildžiau svajonę, bet šiemet nusprendžiau, kad nebepildysiu, nenoriu leistis į diskusiją kodėl. Tai jau nebegalima padiskutuot ta tema, arba pildai arba nediskutuoji? Man irgi kai kurie vaikų norai tokie g.gif kaip čia švelniai pasakius...
O padėt vargstantiems vaikams labai gražu, tik gaila kad dažnas to neįvertina ax.gif

O tai kas čia jiems ko pavydi, paprasčiausiai aš neišgalėčiau išpildyti tokios svajonės kaip pvz batuto ar telefono už 600 eur. O kas išgali, tai lai aukoja negi kam gaila. Kas jums sakė, kad neaukotumėt?
Normalūs tie maisto produktai, pardavinėja kaime pijokai. Vyras atveža katrais, kaimynas pijokas atneša kondensofkę ar miltų mišinius vietoj skolos ax.gif . Valgom, skanu.

O kokio įvertinimo jūs tikitės? Man atrodo, tai, kai vaikas džiaugiasi ir yra laimingas gavęs išsvajotą daiktą - yra didžiausia padėka. Na, bet tikriausiai kontraargumentuosite, kad "oi ne ne, jie nesidžiaugia, o numeta dovanas į šiukšlinę" ax.gif
Atsakyti