Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

QUOTE(KibirVibir @ 2011 12 22, 22:51)
Taip, aukoja. Nors nevadinciau to auka. Prisidejome prie kalediniu dovaneliu suaugusiuju onko ligonineje ir vienai seimai asmeniskai truputi kaledini stala pagausinsime. Bet, kartoju, tai nera auka. Pasidalinimas tuo, ka turim. Su viltimi, kad kai mums bus sunku, kazkas irgi pades.

ir? g.gif nuo kada geru darbu sarasai inete iskabinami? g.gif Ka tos "aukos-neaukos" prideda prie jusu ziniu apie mano seima ir mane? Ka bendro turi mano seima su diskutuojama tema? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 22 gruodžio 2011 - 22:58
QUOTE(Mergiona @ 2011 12 22, 20:18)
Moonte, ar tikra esate, kad toje akcioje dalyvauja globos namu vaikai? Man tai labai kliuna, kad nera skelbiama (ar as neradau) doro paaiskinimo kas tie vaikai, kokiu principu atrinkti  g.gif Kodel toks nemazas vaiku procentas is mazyciu Raseniu, pvz?  g.gif

taigi parašyta kad ten sudėtingomis sąlygomis gyvenančių šeimų vaikai.

Pritariu Jums, akcija labai nesaugi, jau rasiau, gali buti net ir mirciu, kai koks 5-6 metu mazius ta prabangu dvirati bandys apgint pries tevus ar vietine chebra.

čia bet kuriam vaikui taip gali nutikt.

Ir vagysciu padauges, nes gi moiliakai ir kompai "valgyt praso": reikia papildymu, moketi uz Ineta, tt. Bet, cia menka beda- netikiu kad menuo po akcijos daugau nei 1% brangiu daiktu vis dar bus vaiku rankuose.

dėl šito sutinku. kas mokės už sąskaitas, jeigu gal malkų pasišildymui neturi.
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 12 22, 17:57)
O tai kaip siulot mokint tuos vaikus? Nesvajok apie babyborna, nes dabar krize, zmones be darbu, net negerianciu vaiku tevai neperka tokiu dalyku savo vaikams, o tu niekieno ar pijoko vaikas uzsinorejai, is vis eik, kambari tvarkytis, nebus jokiu kaledu. Ar Jums auklejimas ir skaitosi- neperku, neaukoju. Ar Jus teikdama dovana tokiam vaikui pasakytumet, imk, bet zinok, kad pinigai ant medziu neauga, reikia eit dirbt, ne sedet ant sprando valstybej ir mums, mokesciu moketojams.

O kaip savus mokot? g.gif Nemokot lelei pasiut drabuzeliu,pasigamint ka nors? g.gif
Ar saviems nuteskiat ta pati babyborna ir psio-auklejamasi darbas baigtas? g.gif
Atsakyti
kad siūti lėlei drabužius, pirmiausiai reikia ją turėti. o siūti juk ir babybornui galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 12 22, 22:50)
jus prisimenat kurie metai buvo, kai atsirado tos "po rubli"? Asmeniskai man jau apie 10 metu buvo  unsure.gif

1987m. tikrai jau buvo biggrin.gif .88-89m jau buvo galima gauti kramtoskiu-cigareciu (lyg ir is buvusios Jugoslavijos spekuliantai vezdavo unsure.gif ).Dar is Lenkijos spalvotos rutulinis gumos.Ir spekuliantu tas turgus buvo kazkur netoli oro uosto,lyg Eisiskiu pl. unsure.gif .Mociute pries sventes man ten gumu nuvaziuodavo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(iškamša @ 2011 12 23, 11:20)
kad siūti lėlei drabužius, pirmiausiai reikia ją turėti. o siūti juk ir babybornui galima  biggrin.gif

O kuo blogesne maximine lialka?Ar butinas tas babybornas? g.gif Maniske neturejo ir ka?Jai kazkaip skudurinukes,ranku darbo, patiko rengt.Nors aisku materialistams paprasciau-igrudai brangia lialka ir nereikia su vaiku uzsiimt.Kam siut ta lele su vaiku,kam gaist laika gaminant drabuzelius.Paprasciau gi nupirkt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 12 22, 23:11)
Prisipazinsiu, vengiau sios temos, nes ji man ganetinai skaudi, nemoku emocionaliai atsiriboti.
Nemegstu akciju, kurios sukeltos sventes aziotazo. Taip, siuo meu norisi pabuti gerais, tauriais, atjaucianciais ir t.t. Bet... O kas zino kas ten darosi po svenciu? Na gerai, ivykdete to vaikelio neva svajone, nupirkote mobiliaka, Barbe, o kas toliau... Ar jums idomu, kur toliau tas mobiliakas nueis, kas juo naudosis, kiek jis gali sukelti vaikui problemu, jei jis maziukas, ar negali uz save pastoveti, o yra stipresniu ir t.t. Pagaliau, kas mokes uz palan, papildyma, vaikai guna mazai kisenpinigiu. Jus atleiskit man, bet ar rasime is cia rasanciu, kuri lankosi globos namuose?

Jums pasakysiu didziausia paslapti, jei jus iki siol nezinot, ten gyvenantys vaikai nori sutikti svente seimoje, nori kuciu, kaledu, to surmulio, seimos jausmo. Jie pavydi isvykstanciam vaikui, gatavi atiduoti ta mobiliaka, kad butu jo vietoje. Va kokios didziausios tu vaiku svajones. O zaislai..., zaislu siais laikais globos namuose kalnai, jus apslilankykite ir tuo isitikinsite, vaikam truksta zmogiskos silumos. Sorry, kad nukrypau nuo temos, bet...

Visiskai sutinku su jumis
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 23, 08:27)
O kuo blogesne maximine lialka?Ar butinas tas babybornas?

dviejų metų vaikui, taip. bet vyresnis ir kažkiek išmanantis tikrai gali norėti tikro. kaip kad tikros barbės.
nors nežinau kaip LT su pasirinkimu.
čia tai tos barbės ir babybornai paskęsta gausybėje kitų ne ką mažiau madingų ir įdomių žaislų.

jeigu būčiau maža mergaitė dabar, tai ne morališkai pasenusios barbės norėčiau, o Lagūnos Neptūnos ir kitų Monster High lėlių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iškamša: 23 gruodžio 2011 - 11:00
QUOTE(due drops @ 2011 12 23, 09:27)
O kuo blogesne maximine lialka?Ar butinas tas babybornas? g.gif Maniske neturejo ir ka?Jai kazkaip skudurinukes,ranku darbo, patiko rengt.Nors aisku materialistams paprasciau-igrudai brangia lialka ir nereikia su vaiku uzsiimt.Kam siut ta lele su  vaiku,kam gaist laika gaminant drabuzelius.Paprasciau gi nupirkt biggrin.gif

Keiciasi laikai, keiciasi zaislai, keiciasi vaiku norai. Dabar zaislu, leliu, konstruktoriu ar kazkokiu tai darbeliu rinkiniu pilna tiek, kad nebezinai ka rinktis. Vaikai mato tai parduotuvese, mato tai ka turi kiti vaikai, o kur dar reklamos ir t.t. Nezinau ar teisinga tevus vadint materialistais, kurie gali nupirkt tu rubu lelems ar dar kazko. Juk tai dar nepasako kiek laiko jie praleidzia kartu su vaiku. Gal jie lipdo is plastelino kartu, galbut kartu piesia. Drabuziu siuvimas lelems tik vienas is galimu variantu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2011 12 23, 11:56)
dviejų metų vaikui, taip. bet vyresnis ir kažkiek išmanantis tikrai gali norėti tikro. kaip kad tikros barbės.

Suaugusiųjų pareiga yra nukreipti tokį vaikų išmanymą tinkama linkme. O tai paskui ir auga tokie materialistai, kuriems būtinai tikrą D&G paduok. Bent šalika, ir nesvarbu, kad subinės iš biednumo nėr kuo pridengt. Tokie paskui ir vaikus taip auklėja - ne lygis gi su ne firmine lėle žaist.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 23, 10:27)
O kuo blogesne maximine lialka?Ar butinas tas babybornas? g.gif Maniske neturejo ir ka?Jai kazkaip skudurinukes,ranku darbo, patiko rengt.Nors aisku materialistams paprasciau-igrudai brangia lialka ir nereikia su vaiku uzsiimt.Kam siut ta lele su  vaiku,kam gaist laika gaminant drabuzelius.Paprasciau gi nupirkt biggrin.gif

Tingiu kalbet, nes nematau prasmes diskutuot "kas geriau", kalbat apie zaislus.
Imetu nuotraukas.

Kaireje nauja "maximine" lele, desinej pernai metais pirkta kinietiska Hannah Montana, tik uzsakovas ne "Maxima" o kazkokia JAV firma. Abi priklauso mano dukrai ir abi gautos Kaledoms.
user posted image

O dabar pradedam su jom zaisti, ir pasodiname.
user posted image

Ar dar komentuoti?

Maniske labai megsta tokias leles, ir tarp kitko dazniausiai siuna joms rubelius ir pan.ir jai vienodai kiek ji kainavo. Bet gavusi lele kaireje, vaikas grizo namo ir apsiverke, kaip cia Senis saltis pirko suluzusi daikta jai. Ji prieme kaip izeidima is stebukladario... Galiausiai mociute ikalbejo, kad naujus daktus ji gali padovanot visai zaislu neturintiems vaikams dovanu dezeje, bet sito padaryti as neleisiu. Nes negaliu skurstanciam vaikui dovanoti nekokybisko daikto. Na, negaliu, nes zinau skirtuma.

Bet cia diskusija jau isvis pakrypo ne apie ka dovanoti, o ar isvis verta dovanoti. Nera kalbos, kad zmogiski jausmai ir laikas vaikui yra neikainojami ir neatperkami jokiu zaislu. Bet jei negalite ir nesiruosiate savo laiko padovanoti likimo nuskriaustiems vaikams, nors neburbekit ant tu, kurie irgi to laiko neturi taciau numes keliais litais daugiau, kad vaikas turetu kokybiskesni zaisla ir kazkiek vertingo laiko susikurtu pats sau. Gal tas babybornas bus geriausia, kas jam nutiko vaikysteje. Jus ant jo matot $$, o jis tures prie ko prisiglaust kas vakara. Suprasciau, jei dalyvaujat "dideles seses ir didelio brolio" programoj, kur zmones pasiima vaikucius ir problematisku seimu ir leidzia su jais laika, siudami tas skudurines lelytes, na bet to juk nera? Tai jei keli soc.darbuotojai aktyviau dalyvauja sioje programoje, tai dziugu. Materialines svajones be abejo lengviau ispildyti uz nematerialines, bet as manau geriau ir taip prisidet, nei neprisidet isvis ir skirt savo laika tokiu zmoniu kritikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balticgirl: 23 gruodžio 2011 - 11:49
QUOTE(iškamša @ 2011 12 23, 11:56)
nors nežinau kaip LT su pasirinkimu.
čia tai tos barbės ir babybornai paskęsta gausybėje kitų ne ką mažiau madingų ir įdomių žaislų.

jeigu būčiau maža mergaitė dabar, tai ne morališkai pasenusios barbės norėčiau, o Lagūnos Neptūnos ir kitų Monster High lėlių smile.gif

Taip ir auginamas pilietis-reklamos auka cool.gif .
Papildyta:
QUOTE(balticgirl @ 2011 12 23, 12:47)
Tingiu kalbet, nes nematau prasmes diskutuot "kas geriau", kalbat apie zaislus.
Imetu nuotraukas.

Pas mus nei viena maximine taip neišsidarinejo biggrin.gif .Matyt kokia brokuota papirkot mirksiukas.gif.
Ir jus,aisku,viska zinot kas ka daro ir kas kur dalyvauja biggrin.gif .Jus mane pazystat? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 23 gruodžio 2011 - 11:55
QUOTE(due drops @ 2011 12 23, 11:53)
Taip ir auginamas pilietis-reklamos auka cool.gif .
Papildyta:

Pas mus nei viena maximine taip neišsidarinejo biggrin.gif .Matyt kokia brokuota papirkot  mirksiukas.gif.
Ir jus,aisku,viska zinot kas ka daro ir kas kur dalyvauja biggrin.gif .Jus mane pazystat? g.gif

Ne as pirkau, bet jau ne pirma tokia gavome, tad speju ne brokuota o pagal kaina ir kokybe.

Retoriskai parasiau mirksiukas.gif Aisku, nepazistu, tik is kitu temu zinau ir dazniausiai jusu nuomone palaikau ir necituoju temose. Tiesiog sioje temoje nelaikau blogu dalyku, kad vaikas nori zaislo is reklamos, ar mato skirtuma tarp pigaus ir kokybisko. Ar tureciau susirupinti, kad auginu materialiste g.gif Pati negalejau pakesti skuduriniu leliu, nors uzaugau be "uzsienietisku". Bet kai jos atejo i mano gyvenima, kai man buvo jau 12-13 metu beje, tai vis dar zaidziau siudama joms ir pan. ir dabar tebesiunu vaikams, ko beje skudurines onutes man neikvepe schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2011 12 23, 13:07)
Retoriskai parasiau mirksiukas.gif Aisku, nepazistu, tik is kitu temu zinau ir dazniausiai jusu nuomone palaikau ir necituoju temose. Tiesiog sioje temoje nelaikau blogu dalyku, kad vaikas nori zaislo is reklamos, ar mato skirtuma tarp pigaus ir kokybisko. Ar tureciau susirupinti, kad auginu materialiste g.gif Pati negalejau pakesti skuduriniu leliu, nors uzaugau be "uzsienietisku". Bet kai jos atejo i mano gyvenima, kai man buvo jau 12-13 metu beje, tai vis dar zaidziau siudama joms ir pan. ir dabar tebesiunu vaikams, ko beje skudurines onutes man neikvepe schmoll.gif

O as manau,kad reikia mokyti vaika atsirinkti.Ne zavetis visokiu reklamuojamu slamstu,o rinktis tai ka is tiesu nori.Pvz mano vaikas pasidave reklamai apie lele Bratz,dar klasiokes gi "visos turi".Sumokejom nemaza suma uz ta kraupena (visiskas transvestitas doh.gif ) ir ka...po 2 dienu taip ir liko pamirsta gulet.Ir toliau buvo zaidziama su piguciais pliušiais biggrin.gif
Atsakyti