Pirma knyga rusiškai skaitėsi žiauriai sunkiai, po to pripratau. Nes turėjau susipirkus Maknot visas tada buvusias išleistas apie Fildingus, Aleksandą su Hoku, Rojų-tiek norėjau perskaityt, kad sėdėjau ir vargau. Su antra knyga patapo lengviau, o dabar visiškai be problemų. Angliškai man būtų sunkiai, bet spėju, kaip ir su rusiškom-priprasčiau. Dabar valgau Kleypas ir kaifuoju
QUOTE(svelni @ 2012 09 27, 22:34)
man ir pavydu ne tas zodis....angliskai nebent savo varda pasakyti galiu prancuzu mokiausi....vat rusu galiu skaityti, bet pvz Maknot knygos nesiskaito, nes ten tooookia literaturine rusu kalba, kad atrodo zodzio vertimas galvoje sukasi,o nzn kaip isversti lietuviskai ji....
Man McNaught irgi angliškai nesiskaito nors tu ką. Paradise buvo knyga, dėl kurios pradėjau skaityt angliškai. Perskaičiau Tobula lietuviškai ir užsikepiau būtinai perskaityt apie Meredit ir Metju, bet perskaitau 20-30psl. šiaip ne taip ir metu. Tiesiog kažkas ne taip. Lietuviškai pripratus aš McNaught skaityt ir blokas galvoj persilaužt neleidžia nors tu ką.
O kas liečia el. knygas, man os tikrai netrukdo ir nėra atgrasios, Tiesą sakant jos labai palengvina man gyvenimą. 80 procentų atvejų man patogiau skaityt el. knygas, nes pirma: mano skaitymo mąstai milžiniški, todėl reikalauja daugybės išlaidų, kuriu mano piniginė neišneštų. O Antrą: per pastaruosius metus esu kompiuteryje sukaupusi apie 20 tūkst angliškų romance žanro stiliaus kolekciją, todėl galių rinktis skaityti tiesiog pagal nuotaiką, žanrą ar konkrečią temą. Tokia pasirinkimo laisvė mane be proto džiugina. Jokių apribojimų. Noriu paskaityt apie nuotykius negyvenamoj saloj sudužus lėktuvui - prašom susirandi aprašymą ir pirmyn. Pirmą kart ėmus skaityti angliškai pasirinkimų įvairovė "duoda galvon" kaip turi būt, nes lietuviškai pasirinkimas toks apgailėtinai menkutis kad net graudu. Skaitai tai, ką išleidžia arba kas buvo išleista anksčiau. O mano atveju Lietuviškai išleistų ir neskaitytų meilės romanų yra be galo mažai tik tarp svajonių knygelių nuo 2012 yra daug neskaitytų, nes nes siužetai nuolat kartojasi, aš susinervinu tik, kad veltui išmečiau pinigus. Tad šiais metais taupau savo nervus bei laiką ir geriau skaitau angliškai tai, kas mane iš ties užkabina, nei beleką kas čia išleidžiama.
Myliu "Svajonių Knygas" Bet kuo tokiau, tuo dažniau nusipirkusi ir perskaičiusi knygą jaučiu ne pasitenkinimą o nusivylimą. Nieko nesusimanau apie leidybos verslo strategijas, bet man kartais norisi gerokai pakratyt žmones, kurie ten atrenka ką leisti. Kažkodėl dėl man visiškai nesuprantamų priežasčių jie pasirenka išleisti vidutiniškas ar netgi prastas knygas, kai angliškai yra tūkstančiai super duper gerų knygų. Eilinį kart nusipirkusi vėl vidutinišką jų išleistą knygą norisi trinktelėti galvą į stalą. Toks jausmas, kad jie pasiima sąrašą knygų baksteli pirštu ir nutaria: - "Leisim šitą".
Atrodo tarsi nieks nė nepasivargina knygų perskaityt prieš nusiunčiant jas versti ir spausdinti.
Mane iš ties atstumia tai, kad jie leidžia vidutiniškas autorių knygas. Čia juk ne JAV kur kas mėnesi daugybė leidyklų išleidžia po keletą šio žanro knygų kas galutiniam variante skaitytojui palieką gan didelę pasirinkimo laisvę ką iš jų skaityti.Mes neturim tokios malonės.Meilės romanų leidyklos išleidžia nedaug. "Svajonių knygos" yra MŪSŲ, tū kurie skaito meilės romanus leidykla. O Kai leidykla išleidžia tiek nedaug knygų per metus, tai turėtų orientuotis į kokybė. Bet Vietoj to, kad išleistų geriausius autorių darbus jie maitina mus vidutiniškais. Nueikit į eilinį puslapį pvz Goodreads ir pažiūrėkit autorių knygų reitingus. Jie kažkodėl išleidžia vidutinišką autorės knygą, o ne vieną iš tų kurios vertinamos geriausiai. Arba išleidža superinę, o tada kažkokia vidutinišką, o ne antra iš eilės pagal gerumą, kas atrodytų logišką. Juk superinių autorių ir knygų ką leist trūkumas niekad nesusidarys, nes angliškai jų išleidžiama daugybę kart daugiau kiekvieną mėnesį, jau nekalbant apie tai iš kokios galybės iki šiol išleistų knygų jie gali rinktis. Mano galva leidykla elgiasi negražiai.
Žodžiu atrodo esant tokiai situacijai imi ir skaitai sau angliškai elektronines knygas ir vargo nematai. Bet tiesa ta, jog aš myliu popierines knygas. Todėl yra autoriai, kurių knygas perku tik poperines, taip sakant pasilepinimui, nes mėgstu knygų kvapą, pojūtį rankose, kai pirštai verčia lapus ir šiaip jaukiai įsikūrus smagiau jas skaityt. Kažkaip popierinės knygos visgi sukuria tokia intymesnę nuotaiką. Todėl vengiu pagundos ir neskaitau angliškai Susan Elizabeth Phillips (Nors Svajonių knygoms reikia iškaršti kailį kad taip retai ir kas blogiausia nenuosekliai leidžia šios superinės autorės knygas), Jude Deveraux, Sandros Brown knygų, manau ir Kleypas "Gamblers" seriją skaitysiu lietuviškai, nors nemažai jos knygų esu skaičiusi Angliškai.
Tad dabar laukiu ir aš McNaught naujos knygos ir tikiuosi kad jie anksčiau ar vėliau išleis ir "Paradise"
QUOTE(alijap @ 2012 09 28, 03:05)
Mane iš ties atstumia tai, kad jie leidžia vidutiniškas autorių knygas.
Tad dabar laukiu ir aš McNaught naujos knygos ir tikiuosi kad jie anksčiau ar vėliau išleis ir "Paradise"
Apie tai galvojau irgi, ir sumąsčiau, kad jie geriausių gal tiesiog neįperka Leidybos teisės ir pan.
Paradise aš ir laukiu, nors jau moku mintinai. Vis tik skaitymas gimtąja kalba yra neišpasakytas malonumas. Su sąlyga, kad vertimas geras, ko irgi paskutiniu metu pasigendu.
ech.. o jeigu jiems parašius laišką su pasiūlymais ir prašymais? Bet pvz ne vienas žmogus, o keliasdešimt. Gal atsižvelgtų?
QUOTE(Isila @ 2012 09 28, 12:04)
ech.. o jeigu jiems parašius laišką su pasiūlymais ir prašymais? Bet pvz ne vienas žmogus, o keliasdešimt. Gal atsižvelgtų?
manau, kad tikrai atsizvelgtu leidykloje dirba labai geranoriskai nusiteikusios moterys -
tik ne visada ju norai sutampa su galimybemis
QUOTE(Isila @ 2012 09 28, 13:04)
Aš pati gal 4 laiškus jiems esu rašiusi, jie visad malonūs ir atsako į laiškus, o dėl bendro tai nežinau kaip ten jie sureaguotu. Jiems siūlyt reikėtų labai konkrečiai knygas ir serijas nes vėl pasiūlytos autorės vidutinišką knygą išleis.
Man patinka, kai leidykla pasirenka teisingai leist knygas. Pavyzdžiui Lisa Kleypas. Jie Pradėjo nuo Gamblers serijos. Va, ši, antra knyga "Svajojant apie tave" laikoma vienu geriausiu jos darbų. Šaunu, kad nepradėjo iškart nuo jos o atsižvelgė, kad ši priklauso serijai ir pradėjo iš eilės, nors "Ir tada atėjai tu" tiesa sakant nėra vienas iš geriausiu jos darbų. Suprantu, kodėl tikriausiai būtent ši serija buvo pasirinkta, nes joje vos dvi knygos, taigi jei ši autorė būtų mums nepatikusi netektų nutraukti serijos. Šiaip geriausiomis jos serijomis laikomos "Travises", "The Hathaways", "Wallflowers".
Žinau, jog daug žmonių nervina, kai leidyklos leidžia knygų serijas, bet man tiesa sakant taip labai patinka, nes jei autorė rašo gerai, ji sukuria išsamius ir įdomius ne tik pagrindinių, bet ir antraplanių veikėjų portretus ir aš bemat užsimanau apie juos perskaityt. Pavyzdžiui skaitydama Lisa Kleypas "Ir tada atėjai tu" aš labiau domėjausi ir buvau suintriguota Dereko personažo, nei pagrindinių tos knygos veikėjų ir jei nebūtų knygos apie jį aš būčiau likusi labai nusivylusi.
Jėtau aš kai užsivedu apie knygas tai taip ir be galo galiu kalbėt
Alijap, o skaitei Travises? Šita serija priskiriama prie šiuolaikinių laikų, ar ne?
QUOTE(alijap @ 2012 09 28, 21:49)
zaviuosi zmonemis,kurie taip myli knygas
QUOTE(Song @ 2012 09 28, 22:06)
Alijap, o skaitei Travises? Šita serija priskiriama prie šiuolaikinių laikų, ar ne?
Ne, taip ir neprisikasiau iki jos. Aš tada buvau pasikabinusi ant istorinių meilės romanų, kai skaičiau Lisa Klaypas knygas, o vėliau skaičiau kone 2 mėnesius vien su paranormaliais elementais visokias knygas, tad kai galiausiai prisikasiau prie šiuolaikinių užmiršau kad žadėjau perskaityt. Iš ties žadu kadanors ją perskaityti, bet dabar aš vis dar pakibusi ant Kristen Ashley. Bet kiek girdėjau atsiliepimai apie Travisies seriją labai labai geri.
QUOTE(svelni @ 2012 09 28, 22:36)
zaviuosi zmonemis,kurie taip myli knygas
QUOTE(Song @ 2012 09 28, 10:44)
Apie tai galvojau irgi, ir sumąsčiau, kad jie geriausių gal tiesiog neįperka Leidybos teisės ir pan.
Aišku geriausios knygos brangesnės matyt, bet pažiūrėkit į kainas paskutinių knygų, Jotema išleidžia knygą "Aukso Laukai" kietu viršeliu, jos puslapyje nurodyta kaina 22lt, knygyne knyga kainuoja 30lt. Jai taip pat reikia pirkti knygas, jas versti leisti ir t.t., bet kaina dar visai padori. O Štai Alma Littera daug didesnė leidykla įperkanti daugiau knygų ir galinti išsireikalauti geresnes sąlygas, kai derasi su užsenio leidyklomis, leidžia nuolat knygas kurių kaina beiveik visada sukasi apie 40lt, 50lt. Kur čia logika?
O ir Svajonių knygos knygų kietas viršeliais kaina gerokai kandžiojasi, būtų gerai jei kaina būtų bent 5lt mažesnė. Nežinau čia matyt mano fobija, bet nemėgstu apvilktų knygų jos mane siaubingai erzina, su juo skaityt nepatogu, ji nuėmus knyga atrodo visai be charakterio. Galėtų svajonių knygos tas knygas lkurias dabar leidžia kietu viršeliu, leist kaip Jotema - Nepūtinai kietu viršeliu, o taip, kaip "Nuotakų kvarteto" serija buvo išleista, man patiko. Patvariau nei įprastos poperinės ir taip sakant "kilmingiau" atrodo.
man rimtos knygos patinka rimtais višeliais, o va visokie romaniukai tai maži ir popieriniai. Tiesiog taip patogiau ir su savimi kažkur pasiimti - lengva ir telpa
Įveikiau (kitaip nepasakysi) paskutinę Velingemų brolių serijos knygą. Nuobodu, neįdomu kam pirkau
Įveikiau (kitaip nepasakysi) paskutinę Velingemų brolių serijos knygą. Nuobodu, neįdomu kam pirkau
QUOTE(Isila @ 2012 10 01, 10:01)
man rimtos knygos patinka rimtais višeliais, o va visokie romaniukai tai maži ir popieriniai. Tiesiog taip patogiau ir su savimi kažkur pasiimti - lengva ir telpa
O man ir meilės romanai patinka skaityti kietais viršeliais Kad tik kaina taip nesikandžiotų. O kadangi knygas aš perku tik per akcijas, o svajoniu knygas, prie progos, leidykloje, tai dar nieko. Galima kentėti, nors už pigesnes aš "už".
Paskutinė Velingemų brolių knyga man buvo prasčiausia. Nepatiko ir iš serijos "Beverli Hilso Hadsonai" paskutinė leista knygutė. Pirmosios užkabino, o šią vos perskaičiau.
Dabar skaitau J. Deveraux "Aukso dienos". Įdomu , vakar įsiskaičiau iki pusiaunakčio.