Niekaip nesusituriu nepasidalinus mintimis apie knygas kurias ką tik perskaičiau.
Taigi neseniai vėl persimečiau ant istorinių meilės romanų. Man rekomendavo Lorraine Heath "Texas" seriją. Turiu prisipažint dvejojau ar verta skaityt, nes knygos apie Amerikos vakarus man visiškai ne prie širdies. Na, bet kadangi primygtinai siūlė pabandžiau ir likau sužavėta.
Pirma knyga Texas Destiny buvo puiki. Pamilau personažus nuo pirmo puslapio ir kuo toliau skaičiau tuo labiau įsitraukiau į trijų brolių gyvenimo istoriją.
Perskaičius pirmąją puoliau prie antrosios Texas Glory, nes nekantravau perskaityti antrojo brolio istoriją, kuris savo pasiaukojimu įkrito man tiesiai į širdį pirmojoje knygoje.
Ir jei jis man patiko pirmojoje knygoje tai antrojoje per jį nupuoliau į tikrą ašarų pakalnę. Tai buvo tokia jausminga knyga, jog tiesiog nupūtė pirmąją. Beskaitydama ją vietomis verkiau balsu taip, jog namiškiai išsigandę atlekė pasižiūrėt kas man atsitiko.
Ši knyga man tiesiog užgniaužė kvapą.
Taigi po šios knygos nenoromis ėmiausi trečiosios knygos Texas Splendor. Bijojau, jog autorė viską sugadins. Bet kadangi antrojoje knygoje paskutinysis brolis Ostinas papuolė į didžiulę bėdą ir aš be proto norėjau sužinot kaip jis išsikapstys nugalėjusi abejones puoliau skaityti. Ir galiu pasakyt, jog autorė iš pat pradžių sudaužė man širdį. Ostino pasikeitimas iš jauno vaikino, kuri pamilau pirmose dvejose knygose į gyvenimo sužalotą vyrą, kuris pakeliui prarado dalį savo sielos, paliko mane su sunkumu pilve nuo pirmų knygos skyrių.
Kai jis savo brolienei pasako: jog jis nebegali groti, nes širdyje nebegirdi muzikos. Pasijutau taip lyg kas į skrandį man būtų įmetęs akmenį. Žodžiu galiausiai likau vėl verkianti taip, jog nebemačiau ką skaičiau.
Loraine Heath parašė šią seriją taip gerai, išsamiai ir įtaigiai, jog lieki prikaustyta prie knygos. Dažnai skaitai knygą ir ten karaliauja pagrindiniai personažai, o šioje serijoje viskas kitaip. Ji leidžia trumpam kyštelti nosį ir į kitų personažų mintis ir galiausiai lieki taip jų suintiguota ir sužavėta, jog nekantrauji sužinoti kaip toliau klostosi jų gyvenimas. Ir kuo daugiau apie juos jau žinai prieš pradėdama skaityti jų istoriją tuo labiau tave graudina ir džiugina jų nuopuoliai ir pasiekimai.
Aš retai kada taip įsitraukiu į veikėjų išgyvenimus. Nuostabios knygos
Bet antra dalis mano mėgstamiausia.