Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Vuke @ 2012 01 10, 15:48)

Beje, o i alergenus Jusu vaikai greit sureaguoja...pvz i dulkes, vilnas...kaip su saltu oru, dukimu?

kartais iskart kai jau labai daug dulkiu ar kitko pradeda dust, o po kokio zaidimu kamabrio daziausiai kita diena jau viskas islenda.

Atsakyti
Mamytes pas koki pulmonologa lankotes? Gavom siuntima, tai galvoju ar pas Cirtauta ar Klimantaviciene uzsirasyt ir ta ir ta rekomendavo g.gif
Atsakyti
o zinot kaip as reaguoju? kai atsigulu i lova biggrin.gif ta prasme jeigu noriu suzinot ar aplinka man nealergiska turiu atsigult ir pagulet. buvo bajeris sodyboje nuo 15 val dienos iki 2 nakties buvom nieko tik atsiguliau 2 minutes ir opa jauciu kad psio. tas pats buvo nuomojame bute . pries miega 3 val prabludijau man nieko atsiguliau ir vel blogai... as ne vaikas tik norejau pasakyt kad buna ir taip.
Atsakyti
Mes namie visada gerai laikomės, o vat kai nuvažiuojam pas tėvus viskas ir prasidėdavo. Supratau,jog tikriausiai jį veikia seni baldai, nuo mūsų laikų, ar kurenami pečiai. Nes kitur niekur nepasireiškia jokie alergenai.

QUOTE(vaidicita @ 2012 01 10, 18:23)
o zinot kaip as reaguoju? kai atsigulu i lova biggrin.gif ta prasme jeigu noriu suzinot ar aplinka man nealergiska turiu atsigult ir pagulet. buvo bajeris sodyboje nuo 15 val dienos iki 2 nakties buvom nieko tik atsiguliau 2 minutes ir opa jauciu kad psio. tas pats buvo nuomojame bute . pries miega 3 val prabludijau man nieko atsiguliau ir vel blogai... as ne vaikas tik norejau pasakyt kad buna ir taip.

O gal pas tave patalynė alergizuoja? Nes dabar aš vežiaus savo patalyne vaikui, tai vienam kaime buvo gerai, o kitam nerizikavau, išvežiau pas gimines kurie gyvena daugiabuty. Gak būt sekantį kartą parizikuosiu ir kitam su sava patalyne. Jei viskas bus ok, manau, jog didelė tikimybė , jog alergizuoja, senos lovos ar patalynė.
Atsakyti
pas mane tai niekas nealergizuoja. mes gyvenamaja aplinka susitvarke tiek del dukros tiek del saves ir savo patalyne vezames kai kazkur vaziuojam taciau tai nepadeda. savo alergenus zinome - kates sunys dulkiu erkes , patalynes erkutes kurios gali buti ir ciuzinyje
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 10, 00:19)
o ka davet nuo mycoplazmu? nes jeigu buvo tai jos negalejo kazkur dingti kiek zinau turbut reikejo antibu? man gyd sake kad mycoplazmoms reikia duoti to brudo Klacid.

dingsta jos ir be to, jei nedideliais kiekiais. o blogiausia, kad net jei klacidą sugersi, ne garantija, kad suveiks, jų dar lieka, nes būna ir atsparios, ir tada nuo imuniteto vis tiek priklauso, susikovos, ar ne... šikart nedavėm antibų, nes kaip tokio ūmaus sirgimo ir nebuvo, ir išsityrėm tik tada, kai jau praktiškai pasveikę buvom.

dar vėl iš naujo, vakar buvo pikas, kai tik atsigulęs varė nesustodamas, bet užtat kai jau sėdėdamas užmigo, išmiegojo puikiai. tfu tfu tfu. ir šiandien nesukosėjęs miega, kad tik neprisikalbėčiau... gal kažkaip prašoksim bigsmile.gif

QUOTE(Tinka @ 2012 01 10, 08:15)
o vibrocilis nesuveikia?
pas mus analogiskai karytais buna, girdziu, kaip tuo prie gerklu prilipusiu snargliu net springsta. vibrocilis macija. arba jau ekstra  actifedo visiskos siknos atveju. bet jau visiskos.

na, mes šitą imetę iš vaistinėlės, nes mažoji baisiai alergiška, o didžiajam nelabi pastebėjau gėrio, tai dėl visa ko irgi saugom, o tai mes trise labai panašiu alergijų komplesą prisirinkę, tik skirtingo laipsnio smile.gif

QUOTE(Vuke @ 2012 01 10, 15:48)
O daba as apsilankysiu smile.gif  nu zinokit mes kuo toliau i miska tuo daugiau medziu sutinkam.
Beje, o i alergenus Jusu vaikai greit sureaguoja...pvz i dulkes, vilnas...kaip su saltu oru, dukimu?

Vuke console.gif console.gif

reaguoja mūsų įvairiai... gali kurį laiką būt ramu, tieisog nusičiaudėt, nusikosėt ir viskas. bet jei įsivažiuoja nuo didensio kiekio, tada jau ir dulkelė erzina.

QUOTE(vaidicita @ 2012 01 10, 17:23)
o zinot kaip as reaguoju? kai atsigulu i lova biggrin.gif

man tai panašu į dukių erkutes čužiniuose, jie man rodos daugiau nei bet kokia patalynė prirenka to "gėrio". ir senos sofot, čiužiniai, tai nieko nėr blogiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 10 sausio 2012 - 22:22
Sveikos mamytės 4u.gif

Jungiuosi ir aš į Jūsų būrį. Esu dar išsigandus ir sutrikus. Sūnui 1,6m nustatė BA. Vyras vaikystėje naudojo inhaliatorius, o ir dabar negali būti senuose mediniuose namuose. Taigi pasak pulmonologės : 1 sūnus paveldėjo, 2 infekcija, 3 alergija, greičiausiai nuo pelėsio (namuose atsirado). Alergijos testą siūlo daryti pavasarį.
Nusipirkom inhaliatorių ir pradėjom vartoti ventoliną ir Flexotidą. Dar nuo alergijos vartoja nizoralį, bet jį patarė pakeisti claritinu. Pas pulmonologę po 3 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo čiaudanti bitė: 10 sausio 2012 - 23:27
QUOTE(LiloSun @ 2012 01 10, 16:30)
kartais iskart kai jau labai daug dulkiu ar kitko pradeda dust, o po kokio zaidimu kamabrio daziausiai kita diena jau viskas islenda.

oj, zaidimu kambariai mums jau seniai tabu. vaikai net nebepraso. mes su dickio alergija per zaidimu kambarius ir isrisom, kai Panoramoj po zaidimu isisvezem istinusiom akim,. tada pradejom vel is naujo nagrinetis. mums alergologe uzdraudus grieztai, be jokiu isimciu. net i gimtadienius, ten rengiamus,neinam. Draugai jau zino ir vardan musu vaiku retai kada bedaro zaidimu kambariuose.

QUOTE(čiaudanti bitė @ 2012 01 10, 23:23)
Dar nuo alergijos vartoja nizoralį, bet jį patarė pakeisti claritinu. Pas pulmonologę po 3 mėn.

o nizoralis ne nuo grybelio?
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif

Jungiuosi ir aš į Jūsų būrį. Esu dar išsigandus ir sutrikus. Sūnui 1,6m nustatė BA. Vyras vaikystėje naudojo inhaliatorius, o ir dabar negali būti senuose mediniuose namuose. Taigi pasak pulmonologės : 1 sūnus paveldėjo, 2 infekcija, 3 alergija, greičiausiai nuo pelėsio (namuose atsirado). Alergijos testą siūlo daryti pavasarį.
Nusipirkom inhaliatorių ir pradėjom vartoti ventoliną ir Flexotidą. Dar nuo alergijos vartoja nizoralį, bet jį patarė pakeisti claritinu. Pas pulmonologę po 3 mėn.

didele bedele jums. nes pelesi namuose isnaikinti labai sunku. o kol neisnaikinsit- vaiko neisgydysit.
Atsakyti
3 alergija, greičiausiai nuo pelėsio (namuose atsirado).

Nors mano siūlymas gali Jums atrodyti ir ne5manomas, absurdi6kas ir pan., bet jei Jums išties svarbi vaiko sveikata, o ir ne tik vaiko, bet ir savo tai kuo greičiau nešdinkitės iš tų namų, kuriuose yra pelėsis. Jo išnaikint neįmanoma, susigyvent su juo taip pat. Tai yra vienas didžiausių priešų ne tik alergiškiems bet ir sveikiems žmonėms.

Mums irgi teko keist namus, buvo be galo sunku ir liūdna, bet net ir per vienerius metus tas pelėsis padarė didelę žalą mano vaikui, būtent ten gyvenant ir prasidėjo obstrukcijos, nors realiai pelėsio dar nebuvom aptikę (gerai rupūžė pasislėpęs buvo). "Laimei" aš pati alergiška pelėsiui, ir va kai mano nosis galų gale jį užfiksavo, o akys galų gale rado, iš būsto išsinešdinom per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 11, 10:56)
didele bedele jums. nes pelesi namuose isnaikinti labai sunku. o kol neisnaikinsit- vaiko neisgydysit.

sunku, bet iamnoma. aisku, priklauso nuo to, koks namas ir koks pelesio paplitimo lygis. pas mus bego stogas, ten pelesis buvo isimetes ir po potvynio grindyse buvo. tai remontuodami lupom viska lauk iki betono, dziovinom ilgai, plius antipelesiniai priedai naudoti buvo. stogas isvis perdarytas naujai, iki pat atraminiu ploksciu. rezultatas mums bent jau tikrai pasijaute.
aisku, neaisku, kiek ilgam, bet jei atlaikys pora metu, jau bus gerai. nes nu keist namus nera taip lengva kaip atrodo. nuomojamam bute gal lengviau, o kai savas, mylimas, patogus, tai mes renkames remontus.

bet as tikiuos, kad nebeprireiks, nes si kart tikrai nechalturinta.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 01 10, 18:06)
Mamytes pas koki pulmonologa lankotes? Gavom siuntima, tai galvoju ar pas Cirtauta ar Klimantaviciene uzsirasyt ir ta ir ta rekomendavo  g.gif

Noreciau ikist trigrasi - nei pas viena neiciau:D pripazistu tik Antakalni dabar, vien todel kad Santaruose musu vaika nugyde. Pats C dare bronchoskopija, kai jai realios butinybes nebuvo, nepasakosiu apie antibu kursus, kuriu nereikejo, o vaiko nuo tikrosios ligos negyde.
QUOTE(Fedes @ 2012 01 10, 23:21)
Vuke console.gif console.gif

reaguoja mūsų įvairiai... gali kurį laiką būt ramu, tieisog nusičiaudėt, nusikosėt ir viskas. bet jei įsivažiuoja nuo didensio kiekio, tada jau ir dulkelė erzina.
man tai panašu į dukių erkutes čužiniuose, jie man rodos daugiau nei bet kokia patalynė prirenka to "gėrio". ir senos sofot, čiužiniai, tai nieko nėr blogiau...

4u.gif nezinau kada mes ta liga suvaldysim, bet as tiesa sakant ziauriai ziauriai per situs metus pavargau...ir visom tom kurios kai kada bando abejot diagnoze dar karta tik galiu pakartot musu istorija, jog BA gali prasidet netiketai ir gana nekaltai...taip buvo ir mums, bet negydem beveik 9 men. o daba nesusitvarkom. tiesa sakant net pavydziu jums visom kurios sugebat BA suvaldyt iprastom priemonem. Mums jos neveikia, per menesi dabar isleidziam 300 Lt vaistams, o siulo ir prie tukstanciu pereit - toks jausmas lyg mes pinigu medi augintume doh.gif
QUOTE(bevardė @ 2012 01 11, 12:09)
Nors mano siūlymas gali Jums atrodyti ir ne5manomas, absurdi6kas ir pan., bet jei Jums išties svarbi vaiko sveikata, o ir ne tik vaiko, bet ir savo tai kuo greičiau nešdinkitės iš tų namų, kuriuose yra pelėsis. Jo išnaikint neįmanoma, susigyvent su juo taip pat. Tai yra vienas didžiausių priešų ne tik alergiškiems bet ir sveikiems žmonėms.

Mums irgi teko keist namus, buvo be galo sunku ir liūdna, bet net ir per vienerius metus tas pelėsis padarė didelę žalą mano vaikui, būtent ten gyvenant ir prasidėjo obstrukcijos, nors realiai pelėsio dar nebuvom aptikę (gerai rupūžė pasislėpęs buvo). "Laimei" aš pati alergiška pelėsiui, ir va kai mano nosis galų gale jį užfiksavo, o akys galų gale rado, iš būsto išsinešdinom per mėnesį.

Kaip jis taip gali buti pasislepes????
Atsakyti