Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Juraciuke @ 2012 06 05, 14:08)
Laba.

Ateinu ir aš su savo mažojo ligos istorija.

Mažiui buvo 1.5 metų.Buvo pavasaris.Vieną dieną staiga nei iš šio nei iš to jam prasidėjo sloga.Tokia skysta ir skaidri.Vaikas atrodė kaip sveikas,tik,kad ta sloga...Kitą dieną pradėjo sunkiai kvėpuoti,nieko nebevalgė,mažai gėrė...O prieš tai jis tuos pusantrų metų abosliučiai niekuom nebuvo sirgęs... Taigi,tokia jo būklė mane labai išgąsdino.Vakare išsikvietėm greitąją.Atvažiavusi gydytoja paklausė ar mums nediagnozuota bronchinė astma.Sakau,mes net pas gyd.dorai nebuvę,nesirgę...Išvežė mus į ligoninę.Priimamajame gydytoja paklausė plaučiukų ir pasakė,kad dešinė plaučių pusė beveik visai nebedirba...Reanimacija.Mane išgrūda lauk,liepia važiuoti namo.Galiu atvažiuot tik ryte 8 val...Košmaras.Visą naktį verkiau.Mano mažius dar nė karto nebuvo buvęs paliktas be manęs...Atlėkėm ryte anksti ir pralaukę prie ligioninės kelias val.pagaliau galėjom patekt į skyrių...Naktį,aišku,kelis kartus skambinau į ligoninę...
Mano mažiukas gulėjo lovelėje su lašine kojytėje,ramus,apkrautas žaisliukais.Gydytoja sakė,kad nebuvo matę tokio sukalbamo ir gero vaiko...Bet vos pamatęs mus su tėčiu tas gerasis vaikas puolė iš lovos su visom lašinėm...Rėkdamas...Po to jau visą laiką,kokias 4 valandas prasėdėjo man ant kelių,kol mus perkėlė į skyrių...Dabar aš jau žinau,kad mano vaikas toks-stresinėje situacijoje jis lieka ramus,emocijų beveik nerodo,bet likęs su manim jas išlieja vėliau.Visaip.Tada tai pieštuku subadė keliolika piešimo sąsiuvinio lapų...Tokio jo dar nebuvau mačiusi....
Skyriuje gulėjome berods,5 dienas.Leido antibiotikus,kvėpavom ventoliną,beradualį.Flixotido dar ne.
Ten padaromi alergenų tyrimai,kurie absoliučiai niekam neparodo alergijos.
Kadangi pradžioje nebuvo laisvų vienviečių palatų,teko gulėti dvivietėje,kur per tris dienas pasikeitė 2 ligoniai...Kai atkėlė berniuką sergantį laringitu,nebeištvėriau ir išsireikalavau mokamos palatos.Ir ką jūs manot.Šeštadienį mus išleidžia,o sekmadienį mes vėl su greitąja lekiam į ligoninę,nes prasidėjo laringitinis kosulys... doh.gif Ten duoda dexametazono,dar kažkokio bieso,padaro kraujo tyrimą ir ačiūDie,išleidžia namo,kadangi nieko baisaus neranda.Pasako,kad pasigavome dar vieną infekciją.Aišku iš kur...Ta bjaurastis mums praeina po vienos dienos.
Dar kelias dienas pakosėjom ir viskas.
Liūdim,kad nematėm gražiausio obelų žydėjimo,bet džiaugiamės,kad viskas baigėsi...
Deja,neilgam...
Po kelių dienų mano vaiką baisulingai išberia kažkokiom raudonom dėmėm...Absoliučiai visą kūną.Ausytės net sutinsta nuo alergijos.
Net delnai išberti.Važiuojam į odos ligų ligoninę.Išrašo vaistų,tepalų.Svarbiausia,kad vaikui neniežėjo,jis nesikasė.Bet atrodė labai baisiai... Per kokias 5 dienas alergija praeina...Taip ir nesupratom nuo ko ji buvo.Nieko neįprasto nevalgė...Gal tik pirmą kartą gavo saldainį Pupa.Bet šiaip saldainių jau buvo gavęs...Tai tą alergiją ir nurašiau tai Pupai.Iki šiol jie mums uždraustas vaisius. biggrin.gif
Ruduo.vieną kartą,prasidėjus kosuliui,pakilus temperatūrai dusulio priepuolis pasikartoja...Vėl su greitąja lekiam į ligoninę...Tada jau nustatoma bronchinė astma.Gydytojos klausiu,ar tikrai jam 100 proc.astma? Ji atsako,kad dusuliai šiaip sau neužeina,o kad gautumėm kompensuojamus vaistus,reikia diagnozės.Tai iki šiol turiu mažą viltį,kad mes išaugsim tą astmą...
Tada jau paskiria Flixotidą.Apsieinam be antibiotikų.Gydymas analogiškas-Flixotidas,beradualis,ventolinas,priešalerginiai,protargolis,masažas.
Grįžę namo kostim dar gerą mėnesį po truputį...Gydytojos klausiau,ką daryti,kad mums nereikėtų lankytis tose ligoninėse...Sakė,kad 40 proc.vaikų išauga tas alergijas...Kiti stipriau serga iki 5,6 metų,po to astma labiau kontroliuojama,darosi tik epizodinė.Ilgam laikui net pamirštama...
Tai va,šį pavasarį ligoninėje jau gulėjome 4 kartą.Šįsyk mus labai greit pagydė,bet vaistų gavome arkliškomis dozėmis...Inhaliavome beradualį,ventoliną,brontexą,dexametazoną,natrio chloridą,flixotidą,gėrėme priešalerginius,lašinom protargolį.Masažavomės,sportavom ant gimnastikos kamuolio. smile.gif
Dabar jau mėnesį su teupučiu esam namie.Inhaliuojam po vieną dozę 120 mg Flixotido 2 kartus.Karts nuo karto išgeriam po pusę tabletės Cetirizino(kai matau,kad jau traukia nosį ar ima ašaroti akys be priežasties).Nuo penktadienio(mėnuo po ligoninės) pradėjom inhaliuoti 50 mg.Flixotidą du kartus dienoj.Tikiuoi po poros sav.visai jį nuimti.
Per tą laiką-du metus nuo pirmo gulėjimo ligoninėje tų priepuolių tiek ir buvo-4 stiprūs,nes vieną sugebėjau sukontroliuoti namie,ligoninės neprireikė.Laiku,matyt,sukvėpavome visus reikiamus vaistus...
Ech,ligoninė jau tapo įprastu dalyku.Personalas jau pažysta mus,mes personalą...Dabar,kai nebegersim priešalerginių vaistų,važiuosim darytis alerginių mėginių tyrimo.Gal dabar kažką parodys.Nes tie dusuliai gi alergijos požymis.Aš esu tikra,kad reikia gydyti ne astmą,o jos priežastį-alergiją.Arba bent jau kiek galima vengti alergenų.Bet va,kaip 100 proc.išsitirti kam esam alergiški...
Gydytojai labai mažai dėmesio kreipia į tai...Gydo nuo antro galo.O juk visas pastangas reikėtų dėti į tai,kad nustatyti alergeną.Tada ir tų dusulių nebūtų,arba jų būtų žymiai mažiau...
Ech...Išsikalbėjau. smile.gif
Linkiu gražios vasaros be vaistukų. 4u.gif

kad isvengtumet ligonines pirkit kompresorini inhaliatoriu,visa vaistu arsenala galesit namie sukvepuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2012 06 06, 21:19)
o kur daro ta meginuka ant nugarytes del alergijos?mum kazkaip nieks tokio nesiule o gal mes per mazi mums4 metai

Vilniuje regis Alergologijos centre Antakalnio g. daro. O Kaune kiek girdėjau tik stacionare gulit , t.y. klinikose, nors gal ir nebūtina gultis, ypač kai vaikas toks didelis. metai tai čia tikrai nemažiukas vaikas tokiam tyrimui.
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2012 06 06, 22:11)
Bent jau mum pulmonologe leido du kartus dienoj, bet ventolino nebule skiedziant truputi vandeniu ax.gif

O jus vartojate kodel? Paumejimas? Ir koks vaiko svoris, nes ampuleje 2.5ml, paziurejau i jusu vaiku amziu, tai vyresnioji kaip maniske, bet mums visa ampule per daug.

QUOTE(jurgbute @ 2012 06 07, 07:20)
Pasibaigus kosuliams, nutraukem munkasta, po pusantros nuemiau vaistukus nuo alergijos i nosi, dar va geriam zyrteka ir kvepuojam flixotida. Siandien pasirodysim pas gydytoja, manau ir zyrteka jau nutrauksim ir liks paskui nutraukti flixotida jei viskas gerai. Munkastos jau nevartojam dvi savaites, tai kol kas jokio kosulio ir nosyte svari kaip niekad (kad tik neprisisnekejus). tik va nuo penktadienio truputi pakimusi. na o del eiliskumo vaistu nutraukimo, tai as net nezinau. bandau pasitiketi gydytoja.

Manau viskas tvarkoje su eiliskumu, jei nepastebejote, kad pvz monkasta kazkaip gelbetu, mes singulair nebevartojam nuo kovo, ir zegnojuosi kad jo nebereiktu, tiesiog tragiskos naktys buvo. Kokiu eiliskumu nutraukinesit flixotida? Mes meginsim po 1k dienoj, paskui kas antra diena.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 06 07, 19:15)
O jus vartojate kodel? Paumejimas? Ir koks vaiko svoris, nes ampuleje 2.5ml, paziurejau i jusu vaiku amziu, tai vyresnioji kaip maniske, bet mums visa ampule per daug.

Mes vartojame paumejimo atvejais, nes maniske net per ta pypke visu vaistuku tinkamai nesukvepuoja. Ta ampulyte liepe spiest iki 5ml, tai tiek, kiek daugiausiai musu inhaliatoriun telpa ir sia doze sake patartina dienos begyje sukvepuoti. ax.gif Mazyte mano sveria 17 kg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurita84: 07 birželio 2012 - 19:39
Mums puikiai padejo rebilitacija, 3 sav. Palangos GINTARO ssanatorijoje, po jos puse metu nebuvo net slogos. Taip kad visa ziema be vaistu.
Atsakyti
QUOTE(tori @ 2012 06 08, 11:26)
Mums puikiai padejo rebilitacija, 3 sav. Palangos GINTARO ssanatorijoje, po jos puse metu nebuvo net slogos. Taip kad visa ziema be vaistu.

Cia vyresneliui? Mums abiems atvejais sanatorijos sukele baisius paumejimus, po ju net kojos nebekeliam i sanatorijas.

Laurita84, ka reiskia sukvepuot dienos begyje, ypac esant paumejimui? Del kiekio manau viskas OK, nes jus 2kg sunkesnes:)
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 06 08, 18:27)
Cia vyresneliui? Mums abiems atvejais sanatorijos sukele baisius paumejimus, po ju net kojos nebekeliam i sanatorijas.

Laurita84, ka reiskia sukvepuot dienos begyje, ypac esant paumejimui? Del kiekio manau viskas OK, nes jus 2kg sunkesnes:)

Na mum paumejimo atveju yra leista per diena keturis kartus kvepuot ventolino pypke, tai pulmonologe sake, vietoj pypkes tada naudoti inhaliuojama ventolina. Tai mes taip ir darom, ir galu pasakyt, kad mum daug geriau jie padeda.
Atsakyti
QUOTE(Juraciuke @ 2012 06 05, 15:08)
Laba.

Ateinu ir aš su savo mažojo ligos istorija.

Ech,ligoninė jau tapo įprastu dalyku.Personalas jau pažysta mus,mes personalą...Dabar,kai nebegersim priešalerginių vaistų,važiuosim darytis alerginių mėginių tyrimo.Gal dabar kažką parodys.Nes tie dusuliai gi alergijos požymis.Aš esu tikra,kad reikia gydyti ne astmą,o jos priežastį-alergiją.Arba bent jau kiek galima vengti alergenų.Bet va,kaip 100 proc.išsitirti kam esam alergiški...
Gydytojai labai mažai dėmesio kreipia į tai...Gydo nuo antro galo.O juk visas pastangas reikėtų dėti į tai,kad nustatyti alergeną.Tada ir tų dusulių nebūtų,arba jų būtų žymiai mažiau...
Ech...Išsikalbėjau. smile.gif
Linkiu gražios vasaros be vaistukų. 4u.gif
man atrodo daug kam tai l.panašiai buvo, laikykitės 4u.gif o kad nereikėtu taip dažnai važinėt į ligoninę, turėkit visus vaistus/tubą namie ir tada jus daug maž galėsit tai kontroliuot
mažiem vaikam l.sunku nustatyt alergiją, vieną kartą gali visai nieko neparodyt, o kitą kartą l.stipria alergija, net geri gyd.-alergologai sako, kad nustatyt alergiją, reikia ne vieno ir ne dviejų tyrimų, ir geriausia skirtingu(duriu-iš kraujo-lopu)
jus ir pati stebėkit savo vaiką, mes tėvai pagalbininkai-asmens sargai savo vaikam, jus su jais gyvenat
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Norejau pasiteirauti pas koki pulmonologa rekomenduotumete registruotis KUMK. Is anksto dekoju uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Mes lankomės pas R. Kačinską.
Atsakyti
KMUK Kačinskas vienas geriausiai vertinamu vaiku pulmonologu, kiek as zinau 4u.gif
Atsakyti
Aciu mamytes labai, o gal dar numeri parasytumete, kuriuo registruotis 4u.gif
Atsakyti