Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(carramele @ 2012 04 19, 16:11)
Esu seniau skaičius tą Taunytės knygą, kažką į AD ir BA temą esu išsiseivinus kompe. Paieškosiu.

Lauksim mirksiukas.gif
Atsakyti
Taigi, šis tas iš F.Taunytės "9/10 laimės":

„Senuosiuose Lietuvos kaimuose kūdikių ..., išbertų dėl alerginių reakcijų beveik nebūdavo. .... Visą maistą mama dažniausiai pakramtydavo, net pieną palaikydavo burnoje – savo seilėmis apvirškindavo, padarydavo savo kūdikiui lengviau pasisavinamą, nes jis neturi tokiam maistui tinkamų virškinamųjų sulčių. Daug panašumo čia galima rasti su gyvūnais, atryjančiais maistą savo palikuonims.
... Savo akimis mačiau vaikutį, kurį maitino vien vandenyje virtomis kruopomis. Jis buvo labai alergiškas beveik visokiam maistui, liesas,, nuolat alkanas ir išbertas, kasydavosi visas dienas ir naktis. Vaiko būklė pagerėjo tik tada, kai motina pradėjo jam kramtyti maistą.“

„Skiepijimai turbūt reikalingi, tačiau į alergiją linkusiose šeimose tai reikėtų atlikti kiek galima vėliau, o kartais ir visai skiepijimų atsisakyti“.

„Būtų naudinga kiekvieną rytą apsipilti šaltu arba nors drungnu vandeniu, nes žinoma, kad po tokios procedūros (atliekamos rytais iki 9val.) padaugėja hormonų, slopinančių alergiją“.

Buteikos metodas bronchų astmos priepuoliui gydyti, mažinant į plaučius patenkantį deguonies kiekį. Didesni CO2 kiekiai skystina kraują, sustabdo priepuolį ar jį palengvina.
Netinka BA priepuolių metu atidartyti langą.
Naudinga vaikučius palaikyti už kojų žemyn galva. ...

Negalima susirgusiajam bronchitu gerti karšto pieno su medum, valgyti kiaušinių. Tose medžiagose yra kazeino, skatinančio gleivių gamybą.

Cukrus ir jo produktai taip pat padeda organizmui skirti gleives. Galima vartoti fruktozę arba medų (jei jam nealergiškas).

Alergijomis sergantys vaikai privalo dukart per dieną tuštintis, nes kitaip iš organizmo nepasišalina nuodingos medžiagos. Visur dėti sėlenų.

Iš virškinamojo trakto pašalinti šlakus, įvairių vaistų pakitusias formas, nuodingas medžiagas ... tinka kepta morka ir keptas obuolys. Orkaitėje kepant juos, išsiskiria nereikalingoms medžiagoms pašalinti reikalinga rišamoji medžiaga – pektinas. Pektinas tampa pektinatu ir pasišalina iš žarnyno su šlakais. Kas dvi tris valandas reikėtų suvalgyti tai keptą morką, tai keptą obuolį. Prieš kepant morkas gerai nuvalyti šepečiu, bet nenuskusti. Obuolius tik nuplauti. ...
Daug pektino slyvose, agrastuose, vyšniose ar raudonuosiuose serbentuose.

Mėsai virškinti reikia daugiau fermentų, nei vegetariniam maistui. Sulėtėja žarnyno peristaltika. Dalis supūna, likučiai skverbiasi į kraują ir nuodija organizmą. Tokios autointoksikacijos, esant polinkiui, provokuoja alergines ligas.

Norint, kad vegetarinis maistas būtų pasisavintas, jį reikia ilgai ir kruopščiai kramtyti, kol burnoje liks košelė. Tokį maistą svarbu apvirškinti seilių ptialinu.

Jei hemoglobinas ypač aukštas, kraujas tirštas, dėti dėles. Vaikams dvi po 20min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 19 balandžio 2012 - 15:25
Hm, o mums grynas oras kaip tik sumažina priepuolį. Ir neįsivaizduoju vaiko besituštinančio 2 kartus per dieną, na būna kartą į mėnesį tokia diena, jei daug obuolių užvalgo, bet tada jau ir tuštinimasis labiau i tryda darosi panašus.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 19, 16:38)
Hm, o mums grynas oras kaip tik sumažina priepuolį. Ir neįsivaizduoju vaiko besituštinančio 2 kartus per dieną, na būna kartą į mėnesį tokia diena, jei daug obuolių užvalgo, bet tada jau ir tuštinimasis labiau i tryda darosi panašus.

tai aisku nebutinai turi buti simta procentu kaip knygoje rasoma, gerai jei pastebejot kad toks oras padeda 4u.gif Na siaip del tustinimosi ir as nelabai isivaizduoju, bet yra tokiu vaiku beje ir zmoniu, su labai greita apytaka medziagu tai tokiems viskas be problemu, na bet esme aiski reikia stengtis kad viduriai nekietetu tongue.gif
Atsakyti
labuka 4u.gif
senokai lankiausi pas jus blush2.gif

o apie kiausinius as ir masciau, nes per velykas vaikai pradejo kosyti, ir net per pusrycius uzvalge kausiniu, sunus pradejo ziauriai kosyti, o dbr siuo metu jau turim bronhita, (sloga, ir CRB virs 30,) tai visai tikiu kad kiausiniai pravokuoja verysad.gif g.gif na aisku kad bronhito jie nesukele, bet kosuli tikrai supravokavo, net vyrui sakiau gal nuo kiausiniu, ir susimastem...

kazkaip senokai mes ir sirgom, iskyrus tai kad ana menesi gydemes nuo anginos, su antibijotikais, i vakar kad CRB nekoks tai vel doze antibu, ziauru biskeli, bet be ju neapseisim si karta irgi, nes tempe buvo kelias dienas iki 40 verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 04 19, 17:29)
Na siaip del tustinimosi ir as nelabai isivaizduoju, bet yra tokiu vaiku beje ir zmoniu, su labai greita apytaka medziagu tai tokiems viskas be problemu, na bet esme aiski reikia stengtis kad viduriai nekietetu tongue.gif

Mano trimetis astminukas tą reikaliuką daro bent 3 kartus per dieną, tai aš įsivaizduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2012 04 20, 11:05)
Mano trimetis astminukas tą reikaliuką daro bent 3 kartus per dieną, tai aš įsivaizduoju smile.gif

gerai ,reiskia apytaka greita, itariu smulkus yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 04 20, 13:35)
gerai ,reiskia apytaka greita, itariu smulkus yra ax.gif

Taip, storumu nepasižymi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2012 04 17, 08:40)

dėl uždegimo slopinimo turbūt būsi teisi  smile.gif nes kaip kalendoriukas, 2 savaitės nuėmus vaistus dar dar, o paskui... vien singulairo nepakanka  verysad.gif

pas mus tą patį situaciją doh.gif ir svarbiausia, pakanka net sumažint iki vieno karto ir prasideda... verysad.gif
va ir dabar, po ligoninės nuvažiavom į sanatoriją, būklė pagerėjo kol gyd....nesumažino Fliuxotidą iki vieno įpurškimo, jau po antros dienos buvo pablogėjimai, teko viską grąžint ir pradėt iš naujo doh.gif

QUOTE(Valatke @ 2012 04 17, 10:53)

Musu varijantu (as taip galvoju) paumejimai reteja su amzium.kai buvo maziukas,tai istisai sirgdavo,o dabar jau atsipute mes - si saltaji sezona tik kelias dienas i darzeli nevedem thumbup.gif O gal mes patys ismokom gyvent su liga

kaip mes šito laukiam, nors mano 7-tė šito nejaučia, ligonės reanimacija jau ir negąsdina verysad.gif tykiuosius bent kad mažoji sustiprės ir galėsim kontroliuot priepuolius

QUOTE(SSDD @ 2012 04 18, 10:37)
kiek aš suprantu, singulairas kažkiek padeda vaikui tą BA išaugti. ir pamaži pamaži aš vistik turiu viltį flixotidą visai užraukti, palikti tik singulairą. bent jau tam tikrais laikotarpiais ir sezonais. bet kadangi singulairo poveikis ilgalaikis, tai vartosim mes jį, tol, kol bus galima nutraukti flixotide ir palikti tik singulair (mano rožinė iliuzija...). vienos geros mamytės (AČIŪ jai  wub.gif ) dėka singulairu esam apsirūpinę geram pusmečiui, tai būtinai jį naudosim. biskį aprims ligų sezonai, atšils, ir vėl aš mėginsiu nebeduoti flixotido  ax.gif
čia ne tik jūsų rožinė svajonė wub.gif mums pasakė kad Fliuxotidą galima bus bandyt mažint liepos mėn., kai nebus tokius taigi temp.pokyčių
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 17, 11:23)
Tiesa, aš vis dar nesuprantu, jei vartojamas Flexotidas tai kam dar šalia reikia Singulairo, suprasčiau jei jis vienas veiktų, bet jei neveikia tai kokia prasmė, juk tiek Singulairas tiek flexotidas veikia leukotrienų išsiskyrimą, tik Flexotidas plius dar uždegiminius procesus gydo. Čia gaunasi sviestas sviestuotas. Maniškiui kadangi Monkasta netiko, tai gydytojas net neskyrė ir Singulairo, motyvuodamas tuo, kad jei viena monkasta nepadejo, o su flexotidu padėtis pagerėjo tai vadinasi tik Flexotido ir uzteks.

drinks_cheers.gif

QUOTE(SSDD @ 2012 04 18, 11:37)
kiek aš suprantu, singulairas kažkiek padeda vaikui tą BA išaugti. ir pamaži pamaži aš vistik turiu viltį flixotidą visai užraukti, palikti tik singulairą. bent jau tam tikrais laikotarpiais ir sezonais. bet kadangi singulairo poveikis ilgalaikis, tai vartosim mes jį, tol, kol bus galima nutraukti flixotide ir palikti tik singulair (mano rožinė iliuzija...). vienos geros mamytės (AČIŪ jai  wub.gif ) dėka singulairu esam apsirūpinę geram pusmečiui, tai būtinai jį naudosim. biskį aprims ligų sezonai, atšils, ir vėl aš mėginsiu nebeduoti flixotido  ax.gif

Nemanau kad jis padeda isaugti...isaugti padeda visuma procesu.
QUOTE(carramele @ 2012 04 19, 16:11)
Esu seniau skaičius tą Taunytės knygą, kažką į AD ir BA temą esu išsiseivinus kompe. Paieškosiu.

O gal radot blush2.gif ?
Atsakyti
Pagalvojau,kad Seretida naudojam jau metai be pertrauku (tiesa minimalia doze),dar pagalvojau,kad vaikas jauciasi normaliai............ir savavaliskai nutraukiau balandzio vidury.Palikau tik vakarui Eonic.Nu ir.....dabar viskas zydi ir bujoja, o mano Zuikis laksto sveikas kaip ridikas ir nieka nereaguoja blink.gif
Nekosti,nesloguoja blink.gif jetau - beldziu i visus medzius,spjaudau tris kartus!!!!!!
Nu......eisiu pas gydytoja uz dvieju savaiciu,ziuresiu ka pasakys
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2012 05 04, 11:41)
Pagalvojau,kad Seretida naudojam jau metai be pertrauku (tiesa minimalia doze)

o širdelė nereagavo į seretidą? Mums jis labai širdį "nusodino".
Atsakyti