Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Aš va pamasčiau, kai sumažianu Flexotidą iki vieno papurškimo, maniškiui irgi praėjus dviem savaitėm kosulys naktį atsirado. Tai gal vist tik ne tuščia flakonėlis kaltas? Gaila, kad si menesį nebežinosiu kuriam laikui flakonėlio užtenka, nes nežinau kiek kartų vaikas su juo namus "kvepino".
Dėl Adrenalino konsultavausi ir su pediatre ir su Kačinsku, tai jei nerekomendavo, sakė labai apkrauna širdelę ir tokio amžiaus vaikui jau geriau prednizolonas nei Adrenalinas, adrenalinas atseit tiems vaikams kurie dar nemoka gerai rytį, nei cielų nei trintų tablečių. Bet gal tikrai jei nedidelę dozę duot Adrenalino vos prasidėjus priepoliukui ir pagelbėtų, nes mano išdykėliui ta pradžia labai primena laringitą, tik tiek kad nuo vaistų tas kosulys greitai dingsta, o tikras laringitas kiek žinau tęsiasi bent kelias dienas.
Papildyta:
Tiesa, aš vis dar nesuprantu, jei vartojamas Flexotidas tai kam dar šalia reikia Singulairo, suprasčiau jei jis vienas veiktų, bet jei neveikia tai kokia prasmė, juk tiek Singulairas tiek flexotidas veikia leukotrienų išsiskyrimą, tik Flexotidas plius dar uždegiminius procesus gydo. Čia gaunasi sviestas sviestuotas. Maniškiui kadangi Monkasta netiko, tai gydytojas net neskyrė ir Singulairo, motyvuodamas tuo, kad jei viena monkasta nepadejo, o su flexotidu padėtis pagerėjo tai vadinasi tik Flexotido ir uzteks.
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2012 04 16, 16:59)
o kaip jum "Saulute" ar padejo BA pamazint?

O vat ir nezinau...
Tie musu paumejimai irgi neaisku nuo ko islenda,visai nezinom kam alergiskas ir nuo ko saugot....neprognozuojama
Vat tada zmogus ir galvoji,kad sanatorija situacijos nepablogins ir jei yra galimybe,tai ir vaziuojam.O ar padeda?...gal g.gif
Musu varijantu (as taip galvoju) paumejimai reteja su amzium.kai buvo maziukas,tai istisai sirgdavo,o dabar jau atsipute mes - si saltaji sezona tik kelias dienas i darzeli nevedem thumbup.gif O gal mes patys ismokom gyvent su liga
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2012 04 17, 11:53)
O vat ir nezinau...
Tie musu paumejimai irgi neaisku nuo ko islenda,visai nezinom kam alergiskas ir nuo ko saugot....neprognozuojama
Vat tada zmogus ir galvoji,kad  sanatorija situacijos nepablogins ir jei yra galimybe,tai ir vaziuojam.O ar padeda?...gal g.gif
Musu varijantu (as taip galvoju) paumejimai reteja su amzium.kai buvo maziukas,tai istisai sirgdavo,o dabar jau atsipute mes - si saltaji sezona tik kelias dienas i darzeli nevedem thumbup.gif O gal mes patys ismokom gyvent su liga

aisku kuo dydyn tuo ligu mazyn, tuom ir diaukimes ir tikekimes kad ligas isaugsim thumbup.gif
O kas buvot druskininkuose, kaip ten salygos, ar normalios turiu omeny kambariuose?
o kaip yra su monkasta, mums liepe tris menesius vartoti, o jeigu anksciau nutrauksciau g.gif gal kas bandet? dabar baiginejam pakuote, tai as tureciau kaip pensininke su knygute kas kart pas gydytoja begti, ar galim kaip nors vaistinese gauti g.gif
Atsakyti
zinok,va taip kaip pensininke ir begioju kas menesi doh.gif lotuliukas.gif Uzknisa,aisku - galetu daugiau israsyt (vistiek pacios jau vaiku bukle stebim,jei kas blogiau-visvien lektumem tuo momentu)
O Druskininkuose....Pirmasyk kai buvau ,gavau blogiausia visam aukste kambari ir dar dviese su kita mamyte - ale mums vistiek buvo labai gerai-poliai atitiko ax.gif Kitais metais gavau geresni.Tai kambarys nemazas,kadangi buvau viena su dviem vaikais.Balkonas,dusas bendras,yra kur isskalbti drabuziai,yra kur padziauti,yra mini virtuvike su mikrobange.Ko kam reikia-as neieskojau super patogumu sau-vaziavau del vaiko sveikatos,tai mane tenkino.Yra biblioteka ir kiemas su zaidimu aikstele (o Palangos Gintare ana vasara kiemas buvo statybu aikstele,renovacija)
Yra ir mokami kambariai,bet juose nebuvau
Atsakyti
kiek aš suprantu, singulairas kažkiek padeda vaikui tą BA išaugti. ir pamaži pamaži aš vistik turiu viltį flixotidą visai užraukti, palikti tik singulairą. bent jau tam tikrais laikotarpiais ir sezonais. bet kadangi singulairo poveikis ilgalaikis, tai vartosim mes jį, tol, kol bus galima nutraukti flixotide ir palikti tik singulair (mano rožinė iliuzija...). vienos geros mamytės (AČIŪ jai wub.gif ) dėka singulairu esam apsirūpinę geram pusmečiui, tai būtinai jį naudosim. biskį aprims ligų sezonai, atšils, ir vėl aš mėginsiu nebeduoti flixotido ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, bandysiu dar skaityti visa tema, gal atrasiu ka tinkamo sau, bet tiesiog norisi jusu nuomones kas jau turit patirties daugiau, mes isivaikinom maziuka ir jam buvo diagnoze astminis bronchitas, kai pasiemem jis tikrai baisiai kosejo, naudojom salbutamoli, kol ji nuemiau nes jis nebekosejo gerem tik monkasta, nuejus pas pulmonologa jis paklause viskas gerai liepe gerti monkasta ir nusiunte pas alergologa, rado alergija kiausiniui, jo nebeduodam bet vistiek zandai rausta ir paberia. praejus trim men po monkastos vel nuejom pas pulmonologa tik kita nei buvom, isklauses istorija visa ir kad vaikas sunkiau kvepuoja tik kai verkia ko stipriau(tas buna i savaite karta du), liepe purksti po du kart i diena flixotide, neva jei db nepurksim jis pasigaus kokia bakterija ir vel bus blogai pereis i astma ir pan, ale sis purskimas kaip palaikomasis...nieko as nebesuprantu..tai reikia ar nereikia..ar eiti dar pas trecia pulmonologa..
Atsakyti
QUOTE(SSDD @ 2012 04 17, 08:00)
mums maždaug dvi savaites, nuėmus flixotide, buvo čiki, o paskui pavarėm  doh.gif jau trys bandymai nutraukti flixotide baigėsi analogišku scenarijumi - apytiksliai 2 savaitės ok, o paskui prasideda... patarčiau užsifiksuoti kažkur datą, kada nutraukėte flixotide, ir pamėginti pasekti kaip seksis, kažkur sau pasižymint  4u.gif

Gerai, pažiūrėsim, kaip čia bus su tom 2 savaitėm. Mažiausiasis vakar suslogavo, tai jam pusinę dozę vis tik grąžinau. O mūsų trimetis kol kas dar pabandys pagyvent vien su claritinu.

QUOTE(bevardė @ 2012 04 17, 10:23)
Tiesa, aš vis dar nesuprantu, jei vartojamas Flexotidas tai kam dar šalia reikia Singulairo, suprasčiau jei jis vienas veiktų, bet jei neveikia tai kokia prasmė, juk tiek Singulairas tiek flexotidas veikia leukotrienų išsiskyrimą, tik Flexotidas plius dar uždegiminius procesus gydo. Čia gaunasi sviestas sviestuotas. Maniškiui kadangi Monkasta netiko, tai gydytojas net neskyrė ir Singulairo, motyvuodamas tuo, kad jei viena monkasta nepadejo, o su flexotidu padėtis pagerėjo tai vadinasi tik Flexotido ir uzteks.

Mums tas pats. Tik kai sausį buvo, kad nebeveikė flixotidas, galvojo bandyt dar papildomai pridėt montelukastą prie jo ir krūvos kitų vaistų.
Atsakyti
QUOTE(amela @ 2012 04 18, 11:51)
Sveikos mamytes, bandysiu dar skaityti visa tema, gal atrasiu ka tinkamo sau, bet tiesiog norisi jusu nuomones kas jau turit patirties daugiau, mes isivaikinom maziuka ir jam buvo diagnoze astminis bronchitas, kai pasiemem jis tikrai baisiai kosejo, naudojom salbutamoli, kol ji nuemiau nes jis nebekosejo gerem tik monkasta, nuejus pas pulmonologa jis paklause viskas gerai liepe gerti monkasta ir nusiunte pas alergologa, rado alergija kiausiniui, jo nebeduodam bet vistiek zandai rausta ir paberia. praejus trim men po monkastos vel nuejom pas pulmonologa tik kita nei buvom, isklauses istorija visa ir kad vaikas sunkiau kvepuoja tik kai verkia ko stipriau(tas buna i savaite karta du), liepe purksti po du kart i diena flixotide, neva jei db nepurksim jis pasigaus kokia bakterija ir vel bus blogai pereis i astma ir pan, ale sis purskimas kaip palaikomasis...nieko as nebesuprantu..tai reikia ar nereikia..ar eiti dar pas trecia pulmonologa..

Aš gal vis dėlto dar išklausyčiau trečios nuomonės.. nes kai kurie pulmonologai linkę skirti tuos vaistus "profilaktiškai", o ne tokie jau jie nekalti. man pvz išrašyta purkšti nuolat, nors lengva forma, ir kai save jaučiu, kada reikia, kada ne - tai per metus man išeina apie du mėnesius tik papurkšt. su vaikais, aišku sunkiau suprast...
Atsakyti
kaip tik siuo metu skaitau gydytojos Filomenos Taunytes knyga, ji buvusi pulmonologe, siaip is esmes domiuosi medicina ir sveika gyvensena, tai radau neblogu patarimu sergant BA, kam idomu galeciau keleta parasyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 04 18, 21:07)
kaip tik siuo metu skaitau  gydytojos Filomenos Taunytes knyga, ji buvusi pulmonologe, siaip is esmes domiuosi medicina ir sveika gyvensena, tai radau neblogu patarimu sergant BA, kam idomu galeciau keleta parasyti smile.gif

šioje temoje TIKRAI visoms bus įdomu 4u.gif
maniškei per mėnesį trečias paūmėjimas doh.gif nafik...po sanatorijos 7 mėnesius atlaikė nesirgusi - tai dabar atvarysim už visus metus turbūt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SSDD: 18 balandžio 2012 - 20:18
QUOTE(SSDD @ 2012 04 18, 21:15)
šioje temoje TIKRAI visoms bus įdomu  4u.gif

siaip alergija, o ji sukelia BA yra svaros liga, kuo svariau gyveni, saugai vaika, laikai sterilioje aplinkoje tuo jo imunine sitema nebekovoja, automatiskai reikia vis daugiau vaistu. Alerginems ligoms pasak gydytojos patinka prabanga, geras maistas, geri vaistai, geri gydytojai, bet jos bega nuo skurdo vargo ir negandu.Dar svarbu labai mamytes mityba nestumo metu, negalima tarkim valgyti daug vienos rusies produktu.Labai svarbu kad vaikuciu viduriai nebutu uzkieteje, tam kad taip nebutu,rekomenduoja i koses semenu ideti, labai alergiskiems vaikams reiktu, pasitustinti bent du kartus i diena 4u.gif
Svarbu atkreipti demesi i vaiko hemoglobino kieki kraujyje"paprastai vaikeliu kraujyje yra daug hemoglobino, jis rodo, kad kraujas per tirstas, ir butent del to vaika istinka bronchu astmos priepuoliai.
Knyga labai idomi, daug necituosiu, paguodai parasysiu, kad pasaka gydytojos, tokiu ligoniuku centrine nervu sistema visada yra dirginima, todel BA dazniausiai buna gabus.
Atsakyti
Esu seniau skaičius tą Taunytės knygą, kažką į AD ir BA temą esu išsiseivinus kompe. Paieškosiu.
Atsakyti