Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Vuke @ 2012 04 12, 05:15)
Mes BA susirgom po viruso, taip kad visko gali buti...tik po metu islindo alergijos maistui, katei. Jei jum skiria Flixotida ir ventolina, manau BA turi buti diagnozuota. O del BA vaikas nebutinai turi dusti ar svoksti - mes taip pat to neturim. Koks buvo IgE tyrimas (ty skaicius)  - musu jis nera zymiai padidejes, bet padidejes. Ir ka reiskia, kad kartais kvepuojat ventolina?

Dabar ventolino nekvepuojam, issigydem sloga, kosuli ir nutrauke gydytoja, paliko monkasta dar menesiui ir Flixotida. Tada sake bandysim nutraukti is vis. Tai ir nieko nesuprantu. Diagnozes nieks man nepatvirtino jog BA. Ar mums cia kaip profilaktikai tie visi skirti vaistai ar kaip, nesuprantu. Todel ir klausiau kaip diagnozavo BA, ar eile kazkokiu yra specifiniu tyrimu. Del IgE skaiciaus tikrai dabar negaliu pasakyti, nes rezultatus suzinojau is pulmonologo telefonu, jis pasake tik tiek kad tyrimas nieko blogo nerodo. Kazkokios mistikos
Atsakyti
jurgbute, o Flexotidas jums kompensuojamas? Jei kompensuojamas, vadinasi gydytojas jau įrašė diagnozę BA į ligos istoriją.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 13, 09:16)
jurgbute, o Flexotidas jums kompensuojamas? Jei kompensuojamas, vadinasi gydytojas jau įrašė diagnozę BA į ligos istoriją.

taip kompensuojami vaistai. As po pulmalogo pasiteiravau pas pediatre del diagnozes, kad kompensuojamuju vaistu pase rasoma jau BA israsant vaistus. Tai tipo kitaip gydytojas negali israsyt siu vaistu kaip neparases sios diagnozes, bet tipo nepergyvenkit. Parase tik del to kad israsytu kompensuojamus.
Atsakyti
Na ir puiku, o ar vaikui tikrai BA ar ne, čia jau tik laikas gali parodyti. Vieniems laiku sugriebus ir pradėjus gydymą ji labai greitai pasitraukia, kitiems vis tiek stiprėja, tenka didinti vaisto dozes. Čia individualiai nuo vaiko priklauso. Sakau, oficialiai gauti BA diagnozę svarbu tik dėl kompensuojamų vaistų.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 13, 10:14)
Na ir puiku, o ar vaikui tikrai BA ar ne, čia jau tik laikas gali parodyti. Vieniems laiku sugriebus ir pradėjus gydymą ji labai greitai pasitraukia, kitiems vis tiek stiprėja, tenka didinti vaisto dozes. Čia individualiai nuo vaiko priklauso. Sakau, oficialiai gauti BA diagnozę svarbu tik dėl kompensuojamų vaistų.

tai ir as labai tikiuosi kad cia labiau profilaktiskai mums tie visi vaistai ir nepasitvirtins. Tik labai jau neramu kai tokia nezinomybe
Atsakyti
Ta nežinomybė bus labai ilga. Nors maniškis irgi Flexotida vartoja jau gana ilga laiką o jį bandant mažinti vėl kosuliai atsiranda, bet ir aš dar turiu vilties kad čia gal ir nevisai dar BA, ir jam dar yra laiko išaugti iš šių bėdų.

Norėjau pasiteirauti mamų, ar nepastebėjote, kad kartais einant į pabaigą Flixotido flakoneliui, vaikai pradeda kosėti. Kovo 6 d pradejom vartoti naują Flexotido flakonelį (60 dozių) po du ipurskimus per dieną. Tai reiškias mums jo pilnai turėjo užtekti kiki balandio 5 d. Tačiau jau nuo kovo 20 d. purškimus sumažinau iki vieno karto dienoje, vadinasi flakonėlio turėjo užtekti ilgesniam laikui. O balandžio 3 d, vaikas pradėjo vėl naktim kosėti. Gerklė nebuvo raudona, jokio peršalimo. Taigi užteko flakonėlį pakeisti nauju ir vuolia- kosulys baigėsi. Man įtarimas, kad tame flakonėlyje tikrai nėra 60 dozių. Ir jau ne pirmas kartas kai pastebiu jog flakonėliui besibaigiant prasideda kosulys. NOrs prieš kiekvieną purškimą flakonėlį gerai supurtau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 13, 10:35)
Ta nežinomybė bus labai ilga. Nors maniškis irgi Flexotida vartoja jau gana ilga laiką o jį bandant mažinti vėl kosuliai atsiranda, bet ir aš dar turiu vilties kad čia gal ir nevisai dar BA, ir jam dar yra laiko išaugti iš šių bėdų.

Norėjau pasiteirauti mamų, ar nepastebėjote, kad kartais einant į pabaigą Flixotido flakoneliui, vaikai pradeda kosėti. Kovo 6 d pradejom vartoti naują Flexotido flakonelį (60 dozių) po du ipurskimus per dieną. Tai reiškias mums jo pilnai turėjo užtekti kiki balandio 5 d. Tačiau jau nuo kovo 20 d. purškimus sumažinau iki vieno karto dienoje, vadinasi flakonėlio turėjo užtekti ilgesniam laikui. O balandžio 3 d, vaikas pradėjo vėl naktim kosėti. Gerklė nebuvo raudona, jokio peršalimo. Taigi užteko flakonėlį pakeisti nauju ir vuolia- kosulys baigėsi. Man įtarimas, kad tame flakonėlyje tikrai nėra 60 dozių. Ir jau ne pirmas kartas kai pastebiu jog flakonėliui besibaigiant prasideda kosulys. NOrs prieš kiekvieną purškimą flakonėlį gerai supurtau.

O koks tas kosulys buna? Erzinantis, slapias, sausas? Na as bandau susidaryti vaizda paprasto, persalimo kosuliuko ir kuomet tas kosulys del BA
Atsakyti
Kosulys sausas, labiau gerklinis (už tai ir tikrinu visada gerklę) priepuolinis, toks spazmuojantis, vaikas garsiai įkvėpia, bet matyt iškvėpiant užspazmuoja ir kosti, būna atrodo net tuoj apsivems. Šlapias kosulys mano ausims kaip muzika skamba. Kai vaikui būdavo obstrukcinis bronchitas, tada buvo šlapias kosulys, bet net šalia vaiko stovint girdėdavosi kaip švilpia jo plaučiukai. laimei pradėjus vartot Flixotidą daugiau obstrukcinis bronchitas nepasikartojo.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 13, 10:46)
Kosulys sausas, labiau gerklinis (už tai ir tikrinu visada gerklę) priepuolinis, toks spazmuojantis, vaikas garsiai įkvėpia, bet matyt iškvėpiant užspazmuoja ir kosti, būna atrodo net tuoj apsivems. Šlapias kosulys mano ausims kaip muzika skamba. Kai vaikui būdavo obstrukcinis bronchitas, tada buvo šlapias kosulys, bet net šalia vaiko stovint girdėdavosi kaip švilpia jo plaučiukai. laimei pradėjus vartot Flixotidą daugiau obstrukcinis bronchitas nepasikartojo.

tai taip suprantu prie BA labiau budingas sausas kosulys. Aciu uz info
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 04 13, 10:35)
Norėjau pasiteirauti mamų, ar nepastebėjote, kad kartais einant į pabaigą Flixotido flakoneliui, vaikai pradeda kosėti.

Man pačiai vieną kartą taip buvo su ventolinu, kad dar purškė, bet nebepadėjo, dusau, ir kai tik nusipirkau naują, iš karto vėl efektas ventolino pasijuto. Tai taip suprantu gal nekokybiškas pasitaikė, ar šiaip į galą prasčiau dozuoja...

Tai aš jau dabar jei matau, kad į galą, tai ir metu tiek flixo, tiek ventolinus.
Atsakyti
mamos patarkit, o ka daryti su skiepais? ar skiepijot vaikus su BA, ka gydytojai rekomenduoja? maniskis nera paskiepytais dviem paskutiniais skiepais, kur tymai su raudoniuke ir tuo baisiuoju kokliuso, delsiau samoningai as juos, o dabar dar BA dasidejo, tai isvis nezinau ka daryti doh.gif
Atsakyti
Ar yra kas vartojanciu MONFENSTRA? cia toks naujas brudas vietoj visu singulairu ir kitu... mum vaistininke sake, kad jei tiketi gamintojais, tai atseit jame maziau dazikliu...eiline pasaka aisku, bet idomu butu. raso, kad gali buti kosmarai ir kiti negeri dalykai. pastaruoju metu vartojom Eonica lyg ir nepastebejom kazko negero. dabar nusipirkau ta kita, nes eonico neturejo ir mislinu ar gerai padariau doh.gif

ir dar sakykit, gal kuri buvot Druskininku 'Saulutes" sanatorijoj? ten skaitineju, bet neradau konkreciai su BA diagnoze besigydanciu...ar labai pamacytu tos proceduros? nes is tikro labai toli trenktis, o Palangoj vietu neber.
Atsakyti