Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

sveikos,
paaiškinkit man kas nusimanot kokia yra Monkastos nauda? Bo pripaišė, nupirkau, ale duoti nenoriu doh.gif Juolab planinis gydymas su pilna narkoze laukia po savaitės - tai nežinia kaip čia su tais vaistais būtų...
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 12 13, 12:18)
Tai kad mes nevartojom hormonų, Flexotidą išrašė, bet aš nedaviau, o ir nereikėjo (dar kartą pasitvirtino,kad reikia nereikia skiria tuos hormonus, todėl mamos turi ir pačios savo galva vadovautis, kad nenugydytų). O inkstų pakenkimą tik šlapimo tyrimas rodo? Klausiu, nes neseniai juos echoskopavo, kai į ligoninę su nerealiu CRB patekom, tai sakė gerutėliai, ar čia ką kitą rodo šlapimas? Temperatūra realiai dar tik antra para, šiek tiek virš 37, plius kalasi krūminiai ir piktas labai. Tai kol kas galvoju,kad nuo dantų.

mums inkstus tyre per pilvo echoskopija viska ziurejo.

as vis galvoju mums visada ventolinas padeda bet ar nereiktu turet namie prednizolono? jeigu taip kada imtu ir nepadetu? dabar mazei operavom tonziles po operacijos 4d nedavem monkastos nu va ir prasidejo kosuliai nakti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 12 20, 14:11)
as vis galvoju mums visada ventolinas padeda bet ar nereiktu turet namie prednizolono? jeigu taip kada imtu ir nepadetu? dabar mazei operavom tonziles po operacijos 4d nedavem monkastos nu va ir prasidejo kosuliai nakti sad.gif

mes namie sito gerio turim jau po pirmo priepuolio. nes ar dusulys, ar pvz umi alergija, kurios tavegilis nenuima. vistiek, kai vaikai tiek serga, jau patys sugebam diagnozuot, kas yra ir ka daryt.
ir jei kur vaziuojam, vezames. nes nu kokiam kalabibisky kol rasi gydytoja ar veikiancia vaistine, tai ciut ne Vilniun grizt reiks.
Atsakyti
QUOTE(kurjurga @ 2011 12 18, 22:50)
Susidureme su problema apie kuria net negalejau pagalvoti. Mano vaikui greitai bus 5 metai. Atsidureme i ligonine su obstrukciniu bronchitu jau trecia karta. Pirma karta 2 metuku, antra - 4 nu va ir dabar. keisciausia tai, kad atsidureme visada tuo paciu metu, t.y. butent gruodzio menesi. Dabar gydytoja ligononeje mums pripazino BA. Padare krajo tyrima Imunuglobulina E nustate, kad yra alergija, alergenus dar tirsimes. Taciau keista, kad nustate BA, nors nebuna mums kosulio priepuoliu, buvo tris kartus tie bronchitai ir tai per kelis metus (skaiciau, kad turi buti 2-3 priepuoliai per metus). Siaip vaikas serga, bet kaip visi vaikai. Niekaip negaliu susitaikyti su tuo, kad musm yra BA, kazkaip tyrimu daugiau noretusi atlikti. Gal galite rekomenduoti kokius tyrimus daretes? Ar gerti vaistukus jei nera kosuliuko sauso? Uzsirasiau pas homeopata, bet papulsime tik kovo menesio pabaigoje. Gal kas galite man pasakyti kur man kreiptis, kad galeciau pilnai istirti ar tikrai mano vaikui yra BA?
Gal galite parasyti i a/z.

Aš tai sakyčiau nesukit gavos, visi mes persirom tokia BA, tik tada nebuvo taip madinga vadinti. Jeigu jau prasidės rimti priepuoliniai dusuliai, tada gal ir galima galvoti apir tikrą BA, o šiaip tai čia dabar visiems reikia/nereikia paišo tą BA. Kartais galvoju,gal medikai kažką gauna iš farmacininkų,kad išrašinėtų tuos visus hormonus. Na, pvz.: mūsų pulmonologė realiai nei kart pati negirdėjo pas vaiką obstrukcijų, pasakojau tik kad prieš tai viena pulmonologė lyg ir girdėjo, kad va dabar vėl lyg pakosti, tai ir parašė mums BA, negana to flexotid'o paskyre doh.gif Ir visa diagnozė remiasi tik tuo,kad dažnai pakosti, o kai tik nueinam pas ją ji nieko negirdi, bet dėl viso pikto išrašo, jei kosuliai tęsis. O kuri iš mūsų vaikystėje nekosėjo? Man čia pastaruoju metu kažkaip labai nešvariais dalykais kvepia tas masinis visų sargdinimas BA.
Atsakyti
Artemide, sita ir as pastebejau
bet pvz esu isitikinus deja, kad mano maziukei yra vis tik ta BA idomiausia kad mumis niekas netiki. gulim ligonineje sako ai cia tas BA visiems vaikam paraso dabar cia mes netikim tipo nera jokios BA. nu laba diena is kur kokia sesele dabar gali zinot. arba anesteziologe i vaika paziurejus. piktina tas istikruju bet matomai tikrai per daug vaiku pripaisyta jinai dabar. pas mus gimineje jau nuo mano mociutes o gal ir ankstesniu laiku su liga gyvuoja , yra serganciu giminaiciu ne vienas , pazistam sia liga, zinom, gydomes .. pakankamai ir siaip nelengva o kai pradeda dar irodinet kiti zmones kad eik neprisigalvok nieko cia jums nera nu tai isvis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 12 20, 14:11)
mums inkstus tyre per pilvo echoskopija viska ziurejo.

kiek suprantu, vieniems ventolinas padeda, kitiems ne su BA. tai mums pvz padeda, dėl to aš kažkaip tfu 3 k rami, kad ektrinė pagalba pas mus namie yra, negalvoju apie kitas priemones... kitiems yra, kam tas ventolinas visiškai nieko neįtakoja, tai tada tenka ir kitų priemonių ieškot.

QUOTE(vaidicita @ 2011 12 20, 17:02)
Artemide, sita ir as pastebejau
bet pvz esu isitikinus deja, kad mano maziukei yra vis tik ta BA idomiausia kad mumis niekas netiki. gulim ligonineje sako ai cia tas BA visiems vaikam paraso dabar cia mes netikim tipo nera jokios BA. nu laba diena is kur kokia sesele dabar gali zinot. arba anesteziologe i vaika paziurejus.

esu susidūrus su tokiu "profesionalo" požiūriu, bet tai ten ka tiesiog nekreipt dėmesio... pvz mano mažajai nei tempos nebuvo, nei karkalų girdėjo, nei spazmų. tiesiog įsiprašiau į ligoninę, kai mačiau, kad vaikui tikrai blogai, padarė rengeną, viską per jį pamatė (aišku ten ne BA, o gera broncho penumonija buvo, su obstrukcija). o girdėtis klausant pradėjo tik po kelių dienų ligoninėj. aš tai džiaugiuosi, kad tuo metu nelaukiau daugiau, nes ir taip gydytoja sakė, kad su tokiais tyrimais vaikai reanimacijoj būna, tai jaučiu ir būtume atsidūrę, jei ne mano užsipyrimas... dzin ta nuomonė, stengiuosi dabar jau vadovautis savo nuojauta daugiau.
Atsakyti
Sveikos mamos,
Mano mazajai ir pripazino alergine astma (vidutinio sunkumo) , pries dvi dienas is ligonine grizom, alergiska erkems. Dabar israse tris menesius gydytis Seretide ir monkasta, tik priepoliu metu ventolina. Maniskei rugsejo menesi tik blogiau pasidare, istyrem, kad erkem alergiska, dar daktare pasake, kad nieko nedarant, po keliu metu astma garantuota, o gavosi po keliu menesiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa.B @ 2011 12 23, 19:09)
Sveikos mamos,
Mano mazajai ir pripazino alergine astma (vidutinio sunkumo) , pries dvi dienas is ligonine grizom, alergiska erkems. Dabar israse tris menesius gydytis Seretide ir monkasta, tik priepoliu metu ventolina. Maniskei rugsejo menesi tik blogiau pasidare, istyrem, kad erkem alergiska, dar daktare pasake, kad nieko nedarant, po keliu metu astma garantuota, o gavosi po keliu menesiu verysad.gif

sveikute, sunku nuo to saugotis, bet imanoma. tiesiog teks susikurti gyvenamaja aplinka taip kad tom erkem su jumis nebutu kur gyventi ir tada mazylei neturetu buti priepuoliuku 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms! Ar sveiki jūsų mažiukai šventes atšventė? Mano trimetukui vakar obstrukcijos ir bjaurūs sausi kosuliai išlindo, net ir flixotidą vartojant. Džiaugiausi, kad per daugiau nei du jo vartojimo mėnesius slogos ir panašūs virusiūkščiai nesukeldavo jokių problemų su plaučiais, o dabar va - kalėdinis "stebuklas", ne kitaip mad.gif
Atsakyti
sveikos. su sventemis visas.
Musu sventes kaip uzkeretos sad.gif tuo pat metu prasideda astmos stiprus priepuoliai. kaip ir visada tai nutinka per Kaledas. vakar ypac sunku buvo. vaikas tepajege tik guleti nebegalejo net kalbeti. nes nuolatinis kosulys trukde kvepuoti ka kalbeti apie zodzius. mums kiek pagerejo bet nezymiai nuo prednezplono. siandien ir ryt dar jo dideles dozes. po to jei pageres mazinsim. kazkoks kosmaras. as tokio priepuolio dar nebuvau macius. jau maniau kad mums stabilizavosi liga. o pasirodo kaledos ir sausio men. mums kritiniai buna sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juditab @ 2011 12 19, 21:39)
viskas aisku del kaldros doh.gif

taip smarkiai ir nebijau, nes dar nera mum tokia baisi, o ir koso nebedaug.o dar kai perskaiciau, kad nepatikslinta BA, tai ramiau pasidare, nes gali dar ir paneigt ja.

o norejau paklaust ar buvot kas sanatorijoje ar drusku kambariuose? g.gif  seimos gydytojos klausiau del sanatorijos, tai sake, kad reikia jog pulmonologas patvirtintu, o ir ziema tipo daugiau sirgsim ten, bet mama sako, kad prasyt vistiek siuntimo i sanatorija? g.gif

nesinori gasdint. bet nejuokaukit su liga. mes pradzioje priepuolius neskaitem priepuoliais. na kas kad dazniau pakosti. o dabar su purskiamais ypac stipriais hormoniniais vaistais nebesugebam be prednezolono pasveikt. kaltinu save kad nedaviau vaistu kai skirta buvo. netikejau diagnoze... neziurekit pro pirstus ir manau susidraugausit su liga. ji juk turi tendencija isaugama buti...

QUOTE(Fedes @ 2011 12 21, 10:25)
kiek suprantu, vieniems ventolinas padeda, kitiems ne su BA. tai mums pvz padeda, dėl to aš kažkaip tfu 3 k rami, kad ektrinė pagalba pas mus namie yra, negalvoju apie kitas priemones... kitiems yra, kam tas ventolinas visiškai nieko neįtakoja, tai tada tenka ir kitų priemonių ieškot.
esu susidūrus su tokiu "profesionalo" požiūriu, bet tai ten ka tiesiog nekreipt dėmesio... pvz mano mažajai nei tempos nebuvo, nei karkalų girdėjo, nei spazmų. tiesiog įsiprašiau į ligoninę, kai mačiau, kad vaikui tikrai blogai, padarė rengeną, viską per jį pamatė (aišku ten ne BA, o gera broncho penumonija buvo, su obstrukcija). o girdėtis klausant pradėjo tik po kelių dienų ligoninėj. aš tai džiaugiuosi, kad tuo metu nelaukiau daugiau, nes ir taip gydytoja sakė, kad su tokiais tyrimais vaikai reanimacijoj būna, tai jaučiu ir būtume atsidūrę, jei ne mano užsipyrimas... dzin ta nuomonė, stengiuosi dabar jau vadovautis savo nuojauta daugiau.

jei jums padeda ventolinas tai super ir rupintis papildomai nereikia. bet tiems kam ventolinas neefektyvus patariu prednezolona turet. nors jis gali buti kitiems ne taip greitai efektyvus kaip noretusi. mums 3 dienos net geriant ji buna kritines. bet musu labai sunki ligos eiga sad.gif
Atsakyti
as rugpjucio menesi pamaciau savo vaiko toki priepuoli kad nebezinojau kur detis. irgi nebekalbejo nieko... tik sedejo atsisedus.. mums dar nebuvo kad ventolinas nepadejo. bet as vis bijau o kas bus jeigu kada ims ir nebeveiks doh.gif tiesa paskutini karta atsigauti prireike valandos... doh.gif dar pries tai pusvalandzio.. o dar pries tai priepuoliukai budavo trumpi ir supurskus ventolina pageredavo per kokias 5 minutes...

mes 15d issioperavom tonziles, nes siemet pulinga angina sirgom berods 8 kartus... o mano mergytei visada taip: uzkimimas, kosulys, astmos priepuolis, tada po 2 dienu temperatura 40 ir pulinga angina. scenarijus visada vienodas... tai as dabar labai tikiuosi kad geriau jausimes, gal taip daznai nebesirgsim ir bus geriau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 27 gruodžio 2011 - 17:24