Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(persikiuks @ 2012 03 13, 14:33)
ilgai ir as nesupratau kada alergine, o kada virusine sloga. Dabar atrodo pamaciau toki alergines slogos skirtuma, kad nakti vaikas gali normaliai kvepuoti per nosi, kaip niekur nieko ( aisku, jei sinusitas neprasideda), o ryte atsikelus vel visi kosmarai is naujo, bega, ciaudi, snypscia be galo. o kai persalimo sloga, tai uzkemsa nosi ir diena ir nakti. na nezinau, gal cia tik musu atveju taip, bet gal pades.

turbut neissemiamos istorijos su tom slogom. Mes kazkaip beveik neturedavom slogu,tad neisivaizduoju kas yra alergine. Maniskei tiesiog uzgulta nosis -t.y. ji sneka per nosi, bet faktiskai nieko neispucia. Pagrinde nosi puciam po nakties miego ir po dienos, o dienos begyje beveik neprireikia, nebent retkarciais. Bet tas snekejimas per nosi mane pribaigs, man toks jausmas, kad vos prakvepuoja ji.

Knielita, laikykites sauleles, jums tie ishbandymai kazkokie baisuliniai. Nezinau ar Jums padetu, bet pameginkite labai grieztai mityba suderint. Mums manau tai tikrai i nauda isejo.
Atsakyti
mum irgi lygiai tas pats, po miego visi "smagumai", bet kol miega, kaip nieko nebutu laisvai, giliai kvepuoja. Paziurejau zydejimo kalendoriuj jau zydi lazdynai, alksniai, tuoj prasides drebules, klevai uosiai. nu nors plaukus raukis, ziema vasara vaistai nuo alergijos. pailset nuo visko tik 2 vasaros menesiai. bet matyt nedera dejuot, nors tiek turim, paskui gal ilges pertraukos.
Atsakyti
o man pačiai, žinokit, pradėjau vartoti vit B12, nes išsityriau, kad trūksta, ir nežinau ar sutapimas - dusulių tfu 3 k. neliko, labai reti ir lengvi tik atvejai būna. tai gal susiję? ... g.gif nes man visą laiką sakydavo, kad mano astma kažkokia netipinė. bet skirdavo tipinį gydymą toliau nesigilindami biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2012 03 13, 13:33)
ilgai ir as nesupratau kada alergine, o kada virusine sloga. Dabar atrodo pamaciau toki alergines slogos skirtuma, kad nakti vaikas gali normaliai kvepuoti per nosi, kaip niekur nieko ( aisku, jei sinusitas neprasideda), o ryte atsikelus vel visi kosmarai is naujo, bega, ciaudi, snypscia be galo. o kai persalimo sloga, tai uzkemsa nosi ir diena ir nakti. na nezinau, gal cia tik musu atveju taip, bet gal pades.

As pati nieko bendra lyg siol neturejau su alergijom, tad man dar sunku susivokti kuri ta sloga bus virusine ar alergine. Visos musu slogos vidines, klampios nebegancios ir neissipuciancios. Aisku tai tik didina kosulius ir kadangi viskas uzburke tuoj kencia ausys. dabar kai buvo gydytoja tapo kiek aiskiau, kodel musu slogos sitaip daznai komplikuojasi i ausytes ar sukeliaBA priepuolius.
Man keista kad nakti vaikas miegodamas be slogos sugeba knarkti ir ne pro burna, bet pro nosyte, o tai pasirodo del paburkusis gleivines doh.gif O paburkusi gleivine del alergijos, kuri siaip mums nera didele ar akivaizdi doh.gif Man matyt dar mokytis ir mokytis pazinti alergijas, BA ir ismokti kovoti su jomis doh.gif

QUOTE(Vuke @ 2012 03 13, 18:15)
turbut neissemiamos istorijos su tom slogom. Mes kazkaip beveik neturedavom slogu,tad neisivaizduoju kas yra alergine. Maniskei tiesiog uzgulta nosis -t.y. ji sneka per nosi, bet faktiskai nieko neispucia. Pagrinde nosi puciam po nakties miego ir po dienos, o dienos begyje beveik neprireikia, nebent retkarciais. Bet tas snekejimas per nosi mane pribaigs, man toks jausmas, kad vos prakvepuoja ji.

Knielita, laikykites sauleles, jums tie ishbandymai kazkokie baisuliniai. Nezinau ar Jums padetu, bet pameginkite labai grieztai mityba suderint. Mums manau tai tikrai i nauda isejo.

Vuke, matyt teks priprasti ir atitaikyti vaistukus nuo alergijos tik siuo atveju as ir pati nezinau nei kaip nei ka naudoti sad.gif laikykites. O kaip jusu kosuliukai ar buvo dar priepuoliu stipriu?
Ar jus alergiskos maistui? Musu kraujas darytas terode nedidele alergijos skale ir tai pavasari/vasara esantiems alergenams, na zinoma neskaitant suns, ziurkeno, latekso. Pagal ka jus tvarket maista? Koki rinkotes? Regis maitinamis namie ruostu maistu, vaikai ir siaip gauna lengva nesunku maista, neriebu ax.gif Vengiu egzotiniu vaisiu, darzoviu. Stengiames valgyti tai kas auga pas mus ir renkames kiek imanoma ekologiskus produktus unsure.gif
Atsakyti
prisigyriau, kad vaikas neserga, tai vakar nakti jau pradejo koset doh.gif
norejau pasiteriraut, kokius vaistus (be skirtu astmai), duodate paumejimo pradzioje? zaidziat su umcalorais ir pan?
Atsakyti
QUOTE(linosiukas @ 2012 03 14, 11:11)
prisigyriau, kad vaikas neserga, tai vakar nakti jau pradejo koset doh.gif 
norejau pasiteriraut, kokius vaistus (be skirtu astmai), duodate paumejimo pradzioje? zaidziat su umcalorais ir pan?

Bandau zaisti ligos pradzioje, kartais o tai buna labai retai mums padeda, bet daznai be jokio efekto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2012 03 14, 12:38)
Bandau zaisti ligos pradzioje, kartais o tai buna labai retai mums padeda, bet daznai be jokio efekto verysad.gif

tai va, ir mums retai kada padeda. dazniausiai daeinam iki antibiotiku verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linosiukas @ 2012 03 14, 11:49)
tai va, ir mums retai kada padeda. dazniausiai daeinam iki antibiotiku verysad.gif

Neisisirkit 4u.gif Pabandyk vit. C duoti, mums kartais suveikia ir umcalor, citrosept kartais padeda ax.gif
Atsakyti
man kuri laika ligos pradzioje suveikdavo umckalor + vitaminas C paskui pradejo nebeveikt tada pradejau duot aflubin + vitaminas C dabar sitas veikia biggrin.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus, reiks isbandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 03 13, 18:15)

Mano dičkei rudenį gal mėnesį laiko tęsėsi toks nosies užgulimas, kalbėjimas pro nosį, kuris vis stiprėjo, nors akivaizdžios slogos ir nebuvo. Paskui tai komplikavosi į stiprią gerklės bakterinę infekciją, ausų uždegimą - ligoninėj gulėjom, klausa buvo perpus susilpnėjus, jau planavo operuot. Pagerėjo nuo plataus spektro antibų (cefuroksimo), o galutinai praėjo paskyrus nasonex'ą. Jį gal pora mėnesių pavartojom ir nutraukėm, tęsėm tik geriamus antihistamininius. Po kelių mėnesių vėl nosis užburko, kad net pūst pro ją neišeidavo. Atnaujinau nasonex'ą, bet nepadėjo nei kiek. Viskas susitvarkė, kai visi vaikiai vienu metu sumamedo (prieš atipines bakterijas kovojančių antibų) kursą sugėrė. Nuo to laiko (tuoj 2mėn.bus) jokių vaistų ar purškalų nuo alergijos nenaudojom ir slogos ar nosies užgulimo nėr, tfu tfu tfu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carramele: 14 kovo 2012 - 13:18
QUOTE(knielita @ 2012 03 14, 10:54)
Pagal ka jus tvarket maista? Koki rinkotes? Regis maitinamis namie ruostu maistu, vaikai ir siaip gauna lengva nesunku maista, neriebu ax.gif Vengiu egzotiniu vaisiu, darzoviu. Stengiames valgyti tai kas auga pas mus ir renkames kiek imanoma ekologiskus produktus  unsure.gif

Pas mus buvo tiriami ikvepiami alergenai, tai kadangi alergiskas 12 zoliu misiniui, tai ir vengiam tokiu dalyku kaip zoleliu arbatos, ypac tokiu, kur ziedynai ieina, nevartojam medaus..
Papildyta:
QUOTE(linosiukas @ 2012 03 14, 11:11)

jei gerklė būna tai duodam umckalora, jei sloga pasidaro žalia, duodam sinupretą, pastoviai geriam citroseptą. Jei kosulys pasidaro slapias, duodam bronteksa ir jei jau gyd isgirta ka negero, purskiam salbutamoli.
Atsakyti