Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2012 03 07, 16:47)
Na cia tik pulmonologas gali atsakyt, bet kiek jis man paaiskino, tai jei vaiko plauciai reaguoja i alergena, vadinasi tai galima vadinti alergine astma. Liudna, bet mano vaikas irgi taip kosti, sausai nenumaldomai ir dusulio ar net vemimo sad.gif

aciu 4u.gif

vadinasi butinai reikia pasirodyti pulmonologui. nesinori uzleisti, kad nebutu blogiau.

sveikatos visiem ligoniukam.

Atsakyti
"Draugaujam' su prednizolonu. Naktį užėjo toks baisinis kosulys nenumaldomas iki vėmimo, kad paryčiui teko traukt iš vaistinėlė tą brudą.

Sakykit, kai pirkau inhaliatoriu ten buvo lapelis su nurodymai koki vaistą prie kokios ligos inhaliuot, ir mačiau buvo nurodyti kažkokie spec prie astmos. Ar kuri ką nors panašaus naudojate? gal tokiais atvejais ūmiais turint inhaliatorių galima prasisukt su švelnesniais vaistais nei Prednizolonas, be to ir veiktu jie tiesiogiai kur reikia, o ne per kraują ir virškinamąjį traktą?
Atsakyti
O as esu tokia baile...kad tik nepavartojus kazko,kas gali vaikui pakenkti unsure.gif nu baisu man uzsiimti savigyda.Todel absoliuciai visaka tariuosi su musu gydytoja.
ji leido naudoti mums inhaliatoriu kategoriskai TIK su vandenuku (galima fiziologini arba mineralini). prednizolono pradzioj paniskai bijojau,bet dabar jau pazistu "ta "kosuli,kai zinau, kad niekas nepades - nei inhaliavimas,nei ventolinas - tokiu atveju nebelaukiu ir iskart duodu vaikui prednizolona (tiesa,tai mums buna gana retai), todel niekada neprieinam iki sunkiu priepuoliu ie vemimo.
O siandien vel eisim pas daktaryte (planinis), jauciames tikrai gerai,turiu vilciu ir noru visai "nuimti" Seretida thumbup.gif
Su graziaja pavasario svente,mielosios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 03 08, 11:54)
"Draugaujam' su prednizolonu. Naktį užėjo toks baisinis kosulys nenumaldomas iki vėmimo, kad paryčiui teko traukt iš vaistinėlė tą brudą. 

Sakykit, kai pirkau inhaliatoriu ten buvo lapelis su nurodymai koki vaistą prie kokios ligos inhaliuot, ir mačiau buvo nurodyti kažkokie spec prie astmos. Ar kuri ką nors panašaus naudojate? gal tokiais atvejais ūmiais turint inhaliatorių galima prasisukt su švelnesniais vaistais nei Prednizolonas, be to ir veiktu jie tiesiogiai kur reikia, o ne per kraują ir virškinamąjį traktą?

as vaikui purskiu Ventolin, kai uzeina priepuoliai, ir gydymui paskirtas Flixotide purskiamas, tabletes Monkasta

o as norejau senbuviu mamyciu paklausti, rasot, kad Flixotide - didelis brudas. kodel? blush2.gif vaikui kaip tik paskyre stipresni Flixotide ir jauciu, kad poveikis neblogas, 3 savaite kaip neserga (kas pas mus retai pasitaiko).
Atsakyti
QUOTE(linosiukas @ 2012 03 08, 13:51)
as vaikui purskiu Ventolin, kai uzeina priepuoliai, ir gydymui paskirtas Flixotide purskiamas, tabletes Monkasta

o as norejau senbuviu mamyciu paklausti, rasot, kad Flixotide - didelis brudas. kodel? blush2.gif  vaikui kaip tik paskyre stipresni Flixotide ir jauciu, kad poveikis neblogas, 3 savaite kaip neserga (kas pas mus retai pasitaiko).

vat tikrai ir man dabar parupo g.gif g.gif g.gif atsakykite mielosios mamytes,nes tikrai esu dar visiskai zalia,nei apie vaistus nei apie liga nieko nezinau.........
Atsakyti
todel kad flixotide yra hormoninis vaistas. o apie hormonu poveiki organizmui nesunku rasti informacijos ir internete, bet manau daugelis ir taip zinote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2012 03 08, 18:36)
todel kad flixotide yra hormoninis vaistas. o apie hormonu poveiki organizmui nesunku rasti informacijos ir internete, bet manau daugelis ir taip zinote 4u.gif

del sito vaisto aisku tada. o kaip monkasta,ar ne hormoninis?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 03 08, 11:54)

Ar jums ventolinas nepadeda? Del inhaliatoriaus - mes naudojam skysta ventolina inhaliatoriaus pagalba, bet is esmes, jei nepadeda purskiamas, tai jau vargu ar inhaliuojamas pades...tada ir mums tenka griebtis prednizolono.

Del flixotido kaip brudo - ir jis, ir seritidas, ir visi kiti hormoniniai preparatai yra meslas, lygiai taip pat meslas yra ir singulair ar monkasta...sorry uz toki ishsireiksima, bet nei vienas cheminis preparatas nepasizymi naturalumu, nepavojingumu (salutiniu poveikiu) ir sveikata. Beje Seritidas mums buvo ziauriai nepalankus, vaiko negalejau pazint - gal sutapimas, gal ne, bet ji nutraukus baigesi nenormalus bronchu jautrumas.

Kokia doze Linosiuk jum paskyre?

Beje, tiems kurie turi alergines slogas, kaip jos pasireiskia blush2.gif dubakas kazkoks, maniske per nosi sneka...su vargu gal kazka papucia, bet siaip kartas nuo karto tik paciaudi.
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 03 08, 19:56)
Beje, tiems kurie turi alergines slogas, kaip jos pasireiskia blush2.gif  dubakas kazkoks, maniske per nosi sneka...su vargu gal kazka papucia, bet siaip kartas nuo karto tik paciaudi.

Alerginė sloga dažniausiai bėga kaip vandenėlis... Bet šiaip pasireiškia ir nosies ar akių perštėjimu, vaikas gali labai trinti nosį ar akis. Bent jau mum tokie požymiai pasireiškia dažniausiai. Na ir čiaudulys dažnas.
o dėl flexotide tai mus gydytoja guodė bent jau tuo, kad tai kvėpuojamas hormonas ir jis nėra tiek pavojingas kiek geriamas.. ir kad Monkasta mažiausiai pavojinga. Tai dėl savo šventos ramybės labai jau nesigilinu ieškoti, kiek tai yra brudai ir kiek tai yra žalinga. Nes jei jau yra reikalas vartoti, tai vadinasi reikia..
Atsakyti
Carramele, laikykites 4u.gif tau kuo daugiau stiprybes 4u.gif 4u.gif

Valatke, anksciau ir as bijojau uzsiimti savigyda, bet dabar jau skambinu tik padiskutuot su gydytoja, ji cia pati taip juokauja smile.gif Nes skambinu tik tam kad pasitarti arba kai matau kad jau einam ta linkme kai reikia isklausyti plauciukus. Beje gydytoja pasiule pasimokinti klausytis per stetoskopa, sake tada jos beveik nebereikes smile.gif Juokas pro asaras, bet tiesa tokia, kad kai daznai serga vaikai, o serga jie istisai tiesiog imi gaudytis ko ir kada reikia. gerai zinai kas vaikui pades tuo ar kitu atveju, zinai kosulius kada teks vartot prednezolona. Tiesiog jei tavo vaikas daznai sirgtu pati pradetum matyti ka daryti. Nors siaip paciai gydyti zinoma niekas nerekomenduoja ir tikrai gerai kad tariesi su gydytoja. Tiesiog kartais bent man buna taip kad susergam per sventes, savaitgaliais ir tada imi verstis per galva pati ir skambini tuo atveju jei tikrai labai rimta.

Vuke, na ka galiu pasakyti. As pati neskiriu kada ji alergine, kada virusine. Va pries savaite sirgom sloga, aisku salia kosuliai. Pasveikom sekmadieni, siandien vel susirgom... sloga... Nezinau ar takart buvo alergine, nes kazkokiu papildomu alergijos saltiniu nebuvo, bet dabar akivaizdziai virusas, nes serga visi 3, vienas karsciuoja, kitam kosuliai istisiniai ir visi trys su baisinem slogom sad.gif
Gydytoja sake kad mes realiai dar nemokam atskirti kada sloga virusine kada alergine gal todel musu sirgimu skaicius toks daznas. Nes skaiciuoju visus kartus kai vaikas serga. Musu alergine sloga buna klampi, gilumine, sunkiai ispuciama, o beveik neispuciama. Ciaudulys pirmom dviem dienom, veliau buna kad skauda ausyte. Bet ji tokia pat kaip tikra iprastine sunki sloga, nes akivaizdziai vaikas atrodo sergantis sad.gif Nuo jos paburksta ir ausytes landos kas kelia ausyciu skausma, aisku umeja BA, kosuliai dazni ir spazminiai. Kvailiausia tai, kad as maniau kad alergine sloga buna tokia kaip iprasta manyti: beganti, skaidri, ciaudulys ir akys asarojancios. Kur tau, pasirodo ji gali buti visai kitokia. Kai paburksta gleivine, sloga bega zemyn sienele o lauk nieko neispuciama...
Nors realiai net jei zinociau kad tai alergine sloga mane tai kazin ar guostu, nes vaika tenka gydyti rimtai ir nervu man kainuoja tikrai nemazai.
Prirasiau labai daug doh.gif Matyt ruosiuos budejimo nakciai, nes tik uzmigo ir prasidejo kosuliai sad.gif Atrodo nezinau ka atiduociau kad tik vaikas sveikas butu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 08 kovo 2012 - 23:11
QUOTE(knielita @ 2012 03 09, 00:04)
gerai zinai kas vaikui pades tuo ar kitu atveju, zinai kosulius kada teks vartot prednezolona. Tiesiog jei tavo vaikas daznai sirgtu pati pradetum matyti ka daryti. Nors siaip paciai gydyti zinoma niekas nerekomenduoja ir tikrai gerai kad tariesi su gydytoja.

tai vat vat, apie tai as ir sneku.Susigyvenus su liga,as irgi jau atskiriu kosulius ir vertinu bendra padeti pati (nakti gydytojai dar nesu skambinus ax.gif Ir jei matau, kad cia "tas" kosulys,jau zinau,kad Ventolinas nebepades ir kaip nesinoretu,bet reikia Prednizolono unsure.gif ....
Vakar buvom pas daktaryte ir nors vaikas jauciasi sveikas kaip agurkas thumbup.gif -ji neleido nuimti vaistu (taip kad minimali doze ryte Seretido ir Eonic vakare islieka).Nors man atrode,kad tikrai jau reikia nutraukti, kiek gi galima....9 menuo be pertrauku.Ta ir turejau minty - kad labiau pasikliaunu gydytojos nuomone
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2012 03 08, 23:04)
*Beje gydytoja pasiule pasimokinti klausytis per stetoskopa, sake tada jos beveik nebereikes smile.gif
**Kai paburksta gleivine, sloga bega zemyn sienele o lauk nieko neispuciama... Nors realiai net jei zinociau kad tai alergine sloga mane tai kazin ar guostu, nes vaika tenka gydyti rimtai ir nervu man kainuoja tikrai nemazai.

* aš tai pati irgi dažnai pagalvoju, kaip būtų gerai, jei mokėčiau klausyti stetoskopu. Dabar kartais pasiklausau, bet nieko aš ten nesuprantu lotuliukas.gif
** Mums pirmom dienom vandenėlis, o po to žalia, tikršta, klampi sloga, o tada jau nukeliauja i bronchus.. Daug "pagelbėja" ir adenoidai, kurie trukdo išbėgti tai slogai, už jų visas sekretas kaupiasi ir genda, bet sunku ištaikyti sveiką periodą, kad galėtume susitikti su Lor rimtai konsultacijai ir juo labiau šalinimui
Atsakyti