Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

o mums ventolinas tokiu atveju kazkodel nepadeda.pirmasyk,kai taip atsitiko,per 1.5 val. ventolina kvepavom 6 kartus ir nieko.....kosulys liovesi tik sugirdzius prednizolona
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 12 13, 12:18)
Tai kad mes nevartojom hormonų, Flexotidą išrašė, bet aš nedaviau, o ir nereikėjo (dar kartą pasitvirtino,kad reikia nereikia skiria tuos hormonus, todėl mamos turi ir pačios savo galva vadovautis, kad nenugydytų). O inkstų pakenkimą tik šlapimo tyrimas rodo? Klausiu, nes neseniai juos echoskopavo, kai į ligoninę su nerealiu CRB patekom, tai sakė gerutėliai, ar čia ką kitą rodo šlapimas? Temperatūra realiai dar tik antra para, šiek tiek virš 37, plius kalasi krūminiai ir piktas labai. Tai kol kas galvoju,kad nuo dantų.

Ne, kol pakitimai griztami, juos galima pagauti tik slapime: reikia ne tik iprasto tyrimo , bet ir mikroskopijos slapimo:)
Atsakyti
QUOTE(docinfo @ 2011 12 16, 07:32)
Ne, kol pakitimai griztami, juos galima pagauti tik slapime: reikia ne tik iprasto tyrimo , bet ir mikroskopijos slapimo:)

Vis dėlto paskutinis temperatūros pakilimas buvo susijęs su dantų dygimu: kelias dienas skausmingai kilo krūminiai, dabar jau kelios dienos kaip temperaturos neturi, bet dantenas dar skauda doh.gif Ypač naktimis doh.gif nors jau beveik išlindo. Taip,kad manau, inkstų neverta įtarinėti, tuo labiau kad kaip minėjau - hormonų niekada nevartojęs ir (3 k. ptfu) tikiuosi neprireiks.

O bendrai paėmus, tai žinokit, man regis (aišku bijau prasišnekėti) mums realiai tos BA nelabai ir yra. Alergijų tikrai jokių nėra, buvom pas močiutę su katėmis, spintoj kartais tarp senų dulkėtų žaisų įlenda ir niekada tai neišprovokuoja jokių kosulių, pakosti dažniausiai tik po slogos (kurią visada parneša brolis iš darželio, o pats savarankiškai jos net ir nepasigauna) ir tai paskutinius kartus nei pulmonologė nei terapeutė negirdėjo obstrukcijų, kai vaikas kosėjo (aišku galėjo įtakoti ir tai kad vartojom ventoliną). Ir dar man vienas dalykas keistas, kad mums naktimis kai kosėdavo geriausiai padėdavo paprasčiausiasi vandens pagėrimas (nuo BA kaip ir negalėtų padėti). Dabar net nežinau kaip elgtis toliau - realiai jei ir toliau neleisiu vyresnėlio į darželį, bus abu sveiki vaikai namuose, bet kiek jį vargšą galiu laikyt namie, degraduoja jis čia man doh.gif Gal dar sausiui pažymą paimti, o paskui bandyt leist g.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2011 12 12, 18:06)
Sveikintinas dalykas išbandyti homeopatiją smile.gif
mes irgi kol kas bandom homeopatiją ir nežinau,ar sutapimas, ar ne, bet paskutiniai sirgimai baigėsi be BA, tiesa turėjom baisulinį ausų uždegimą, bet vis ne BA, kitas kartas buvo sloga plius nedidelis kosuliukas, bet gydytoja obstrukcijų net negirdėjo, o  kadangi naktinį kosulį nuimdavo vandens pagėrimas, tai įtariu tik nuo gerklės jis ir buvo. Dabar va vėl kažkodėl temperatūros turi, tai žiūrėsim kas čia išlys.  doh.gif

o gal žinote gerų homeopatų gydančių šią ligą?

Mamytės, apšvieskite mane, visai neišmanau apie vaistus, kurie iš jų skaitosi hormoniniai?
Buvau įsitikinusi, kad prednizolonas. o dabar skaitau ir nesuprantu - flexotidas.. solbutamolis.. kurie čia hormoniniai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2011 12 17, 01:17)
o gal  žinote gerų homeopatų gydančių  šią ligą?

Mamytės,  apšvieskite mane,  visai neišmanau apie vaistus,  kurie iš jų skaitosi hormoniniai?
Buvau  įsitikinusi, kad prednizolonas. o dabar  skaitau  ir nesuprantu  - flexotidas.. solbutamolis.. kurie čia hormoniniai?  blush2.gif

reikia ieškoti, bandyti skaityti apie homeopatus, mes gydomės pas Popovą, bet nežinau, ar patenkinti esam. Kad geras jis neabejoju, visgi leidžia knygas, yra homeopatų asocijacijos pezidentas ir t.t..., bet daug laiko Ukrainoj praleidžia, retai čia atvažiuoja, sunku sukontaktuoti, tai net nežinau ar jį rekomenduočiau, rezultatai parodys, kol kad nenoriu nei taip nei taip sakyti.

Flexotidas yra hormoniniai tikrai. Mes jų vengiam, jei įmanoma geriau apseiti be jų, bet aišku, jei nepadeda ventolinas (salbutamolis), tada ir juos vatoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 17 gruodžio 2011 - 12:33
Susidureme su problema apie kuria net negalejau pagalvoti. Mano vaikui greitai bus 5 metai. Atsidureme i ligonine su obstrukciniu bronchitu jau trecia karta. Pirma karta 2 metuku, antra - 4 nu va ir dabar. keisciausia tai, kad atsidureme visada tuo paciu metu, t.y. butent gruodzio menesi. Dabar gydytoja ligononeje mums pripazino BA. Padare krajo tyrima Imunuglobulina E nustate, kad yra alergija, alergenus dar tirsimes. Taciau keista, kad nustate BA, nors nebuna mums kosulio priepuoliu, buvo tris kartus tie bronchitai ir tai per kelis metus (skaiciau, kad turi buti 2-3 priepuoliai per metus). Siaip vaikas serga, bet kaip visi vaikai. Niekaip negaliu susitaikyti su tuo, kad musm yra BA, kazkaip tyrimu daugiau noretusi atlikti. Gal galite rekomenduoti kokius tyrimus daretes? Ar gerti vaistukus jei nera kosuliuko sauso? Uzsirasiau pas homeopata, bet papulsime tik kovo menesio pabaigoje. Gal kas galite man pasakyti kur man kreiptis, kad galeciau pilnai istirti ar tikrai mano vaikui yra BA?
Gal galite parasyti i a/z.
Atsakyti
kurjurga

aš tai pvz į tas BA diagnozes (kurias turim visa šeima, išskyrus vyrą) visai kitaip - tai galimybė gauti pigesnius vaistus, ir prienamesnį/greitesnį gydymą, kai prireikia. o ar ji yra ar ne, koks skirtumas, aš svarbiausia išsiaiškinu, kaip vaiką gydyt nuo to, kuo jis serga.
Atsakyti
sveikos, siandien mum galiausiai pripazino daline bronchine astma, tik nezinau ar tuo tiket. doh.gif vaikui 2m ir 1men. nuo pavasario pradejom kas menesi sirgt, viena diena sloga, kita kosulys, o trecia jau taip baisiai koso, atrodo kad negydomas butu... ir taip lygiai kas menesi... pakeitem miesta, gydytoja ir iskart issiunte darytis alerginiu tyrimu, kad veliau astmos neisivarytume, pasidarem misru mokama kraujo tyrima, bet namu dulkiu erkutes didziausias alergenas, bet ir skaicius tik 28, labai zemoj skalej... galvojom, kad nuo pelesio, bet pakeitus buta vistiek susirgom...dabar nuo lapkricio 23d. vis dar sergam, turejom puse savaites be kosulio ir slogos, buvo pablogejimas stiprus ir pirmakart toks, kad net mano ranka ant krutines uzdejes vos ne dusdamas kosejo ir tempe sukilo virs 38, po pusvalandzio tempe nukrito ir pries miega vel pakilo, idejus zvakute nakti ismiegojom pusetinbai, ryte nuvarem pas gydytoja, issiunte plauciu sviestis, galvojo plauciu uzdegimas, bet tik bronchitas, israse antibu, atsigavom, nustojom duoti ventolina, likom su stodal nuo kosulio ir pablogejo, pradejom vel ventolin duot, pasitaise kosulys... doh.gif pirmakart irgi toks atvejis,kad dusulys butu, dar ir sloga nepraeina doh.gif siandien skyre ventolin inhaliacijas ir monkasta tabletes 2men gerti ir pasirodyti po 3men pas gydytoja doh.gif bet kiek skaiciau tai astmai dideli priepuoliai buna, tai taip ir nesuprantu doh.gif vyro brolis mazas irgi astma turejo, tai baisu daros doh.gif
Atsakyti
Juditab

neskaitykit, kokie kam priepoliai būna, o alerginių kraujo tyrimų irgi nelyginkit su suagusiųų normomi, 28 tai nėra taip jau mažai, mažiems vaikams tiesigo dar nespėja tiek antikūnų prisigamint, kad smarkia alergijas rodyų, o jei prisigamina daug, tai jau geriau tokios alergijos nenorėt... varykit lauk dulkių erkutes, intensyviai, jei tik žinot alergeną, tai jo ir venkit, nesvarstydami, ar tikrai nuo jo ar ne - pamatysit. kol nepabandysit nesužinosit, taip teoriniam lygmeny ir hormonų apsupty ir gyvensit... 4u.gif

o pelėsis, nesvarbu, ar alergiški, ar ne, didžiulė blogybė jautriems bronchams, apskritai dulkės, šaltos drėgnos patalpos, rūkalų dūmai (net nuo drabužių), staigūs temperatūrų pokyčiai, sausas kodicionierių oras, skalbimo miltelių dulkės, kvepalai, kosmetikos i buities priemonių kvapai, vilnos - pūkų patalai, ir t.t. venkite kvėpavimo takų dirgiklių, o kai pagerės, bronchai aprims, tada ir tų dirgiklių sumažės 4u.gif
Atsakyti
Fedes tai as ta suprantu, bet mum pati gydytoja sake, kad cia tas 28 dar labai mazai, tai maza tikimybe, kad cia didziausia priezastis butent ta. bet kadangi vyras atopini dermatita turi ir yra pagal tyrima dulkiu erkutem alergiskas, tai viskas sutampa, vaikas is tecio pereme doh.gif

vat norejau klaust ar vilnos patalyne kenkia ar ne, nes mazylio kaldra aviu vilnos kaip tik doh.gif

ir bandziau issifruot gydytojos atsakyma seimos gydytojai, tai kiek perskaiciau, tai kolkas nepatvatvirtinta bronchine astma doh.gif kaip suprantu po vaistu ziures kas vyskta toliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juditab @ 2011 12 19, 20:04)
vat norejau klaust ar vilnos patalyne kenkia ar ne, nes mazylio kaldra aviu vilnos kaip tik doh.gif

alergiukams jokios vilnos. tik sintetika ir medvilnes uzvalkalai.

tiesa sakant vis dar neikertu, kodel kai kurios tos diagnozes taip bijot. nu BA. bet gi svarbu vaiko savijauta.

as jau bijau ir sakyt, tfu tfu tfu visa dar be singulairo, pastovaus ventolino ir flexotido. bet issiaiskinom, kas visgi priepuolius provokuoja. prasilaksto su mazium namie, dar pasokineja ant sofos ir laba diena, kosulys su karkalais. tik visa laime, kad epizodiniai, MB su stetoskopu greit identifikuoja, pora pursktelejimu ventolino ir vel ramu. nu akys patinsta kur nors, kur dulkes, vilnos kilimai ir pan. bet siaip, man kazkoks stebuklas is principo, kad jie tiek laiko sveiki. auga matyt visgi. aisku, mums dabar geris, musu pagrindiniai alergenai namie suvaldyti, o isoriniai naturaliai nebujoja. kasdien dekoju Dievui, kad vaikai sveiki.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 12 19, 21:32)
alergiukams jokios vilnos. tik sintetika ir medvilnes uzvalkalai.

tiesa sakant vis dar neikertu, kodel kai kurios tos diagnozes taip bijot. nu BA. bet gi svarbu vaiko savijauta.

viskas aisku del kaldros doh.gif

taip smarkiai ir nebijau, nes dar nera mum tokia baisi, o ir koso nebedaug.o dar kai perskaiciau, kad nepatikslinta BA, tai ramiau pasidare, nes gali dar ir paneigt ja.

o norejau paklaust ar buvot kas sanatorijoje ar drusku kambariuose? g.gif seimos gydytojos klausiau del sanatorijos, tai sake, kad reikia jog pulmonologas patvirtintu, o ir ziema tipo daugiau sirgsim ten, bet mama sako, kad prasyt vistiek siuntimo i sanatorija? g.gif
Atsakyti