Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Laurita84 @ 2012 02 15, 01:52)
Alergiska maziuke namu erkutei, pelesiui, suniukui, pieno baltymui, sokolodui, zodziu nemazai alergenu, bet jie nera labai stipriai isreiksti. Be vaistuku mes nejudam net is namu doh.gif Pas mus didziausia blogybe, kad pas ja yra anot pulmonologes padidintas limfmazginis audinys, tonziles didziules, adenoidam irgi reikalinga operacija, kurios daryti negalime doh.gif Tai musu visu blogybiu priezastis ir yra tai, nes bakterijos ir visi alergenai randa terpe kur daugintis blink.gif  doh.gif  verysad.gif Dabar bandom homeopatiniais vaitukais mazinti tonziles ir adenoidus, bet pagerejimo kol kas nematau jokio.

Mes darysimes alergologini, nes jau matau, kad palyginus su praeitais metais, tikrai bus rodikliai pakite. Del homeopatiniu - jei vartojate hormoninius preparatus, homeopatiniai vaistai neturi jokio poveikio verysad.gif Tiesiog cheminiai blokuoja ju veikima, taip kad suciulpiat paprastus cukriukus ir tiek. Tai mums paaiskino homeopate kai paskutini karta buvom. Sake jei meginsit mazint vaistu dozes ar bandyt gyvent be ju, tada imsimes zirniu.

QUOTE(knielita @ 2012 02 15, 03:22)

as pagal vyresneli matau kad tinziles pasalinius galima tiketis pagerejimo. t.y. vaikas kiek maziau sirgs bet jei alergiskas vaikas tai ba niekur nedings. nors ir kaip tikejausi pas viena is dvyniu kuriam sunki forma siuo metu dar padaugeje alergijos rodikliu. tad kaip gydytoja issireiske BA nelabai ir praeis. gal tik atrasim vaistus kaip ja pazaboti bet siuo metu mums sekasi labai sunkiai

Bet viltis mirsta paskutine 4u.gif sveikit!

QUOTE(Tinka @ 2012 02 15, 08:56)
alerginiai rodikliai maniskiui irgi padideje, nors vizualiai lyg ir nieko ner. bet tai mistika man tos alergijos, buvom praeita savaite Etnokulturos centre uzgaveniu kaukiu daryt. ten lietuviski sodai ir pan. sukabinti. prabuvom valanda. puse nakties kosejo, o mazis ryte nevaldodmas buvo. pize kaze, jei jau nuo tiek ragai, kas bus vasara, kai viskas zydes ir bujos.  doh.gif

As irgi kratausi nuo minties apie pavasari. Niekada neturejom jokios reakcijos i isores dirgiklius ir alergenus, o dabar nuo pamosikavimo kokiu kilimeliu ima ciaudet ir koset...nueinam i yamaha mokyklele, ten palendam po parasiutu ir kosejam nakti doh.gif ko niekada nera buve anksciau...nezinau gal nesutiksit su manim, bet as manau, kad tie hormonai ir BA vaistai smarkiai ishderina organizma, gaunasi, kad gydai nuo vieno, o apserga kitu unsure.gif

QUOTE(padima @ 2012 02 15, 17:53)
dar padarem chlamidiju  ir mikoplazmu tyrima,ten neigiamas,taigi vel  gydytoja eksperimentuoja nezino ka skirti tai siandien va paskyre pagerti MOFENSTRA, bet pasiskaiciau apie juos jie labiau skiriami prie astmu,tai cai jau mums astma itaria gal,nezinau jau pasimetusi esu, bet faktas kad dukra kosti negraziai ,spazminiu dregnu kosuliu, namie jau sedime 2 menesiai:(

Mes panasius vargo kelius praejom, Prasykites pulmonologo konsultacijos. Mes per ilgai iki ju ejom, pridare n nereikalingu proceduru, primaitino antibais, sudirbo zarnyna, o poveikio jokio nebuvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 02 17, 09:21)
As irgi kratausi nuo minties apie pavasari. Niekada neturejom jokios reakcijos i isores dirgiklius ir alergenus, o dabar nuo pamosikavimo kokiu kilimeliu ima ciaudet ir koset...nueinam i yamaha mokyklele, ten palendam po parasiutu ir kosejam nakti doh.gif  ko niekada nera buve anksciau...nezinau gal nesutiksit su manim, bet as manau, kad tie hormonai ir BA vaistai smarkiai ishderina organizma, gaunasi, kad gydai nuo vieno, o apserga kitu unsure.gif

nu zinok nesutikciau. musu mazis vaistu nuo BA negaves, gere tik klaritina nuo alergijos. o dickis singulaira gere pernai sezona ir vasara menesi. flexotidas purkstas tik 3 men praeitos ziemos sezonu, po ligos diagnozavimo ir vasra menesi po priepuolio. nemanau, kad toks kiekis galejo ka nors labai labai itakot.
Atsakyti
Sveikos,senai jus skaitineju,tik vis neparasau....daug laiko reikia suvokt realiai kas ta BA ir su ja susitaikyt...vien tas zodis ASTMA budavo man kazkas ziauraus,na ir kai vyresnelei ja prirase,negalejau susitaikyt verysad.gif
Nustate,kad esam alergiski dulkiu erkutem,nors nemanau,kad mums jos paskatina priepuolius,gyvenam naujam name,kur nei kilimu,nei uzuolaidu,nei pukiniu kaldru ar pagalviu...as manau,kad paskutini priepuoli isprovokavo saldumynai...bet ar gali sitaip but????dar noriu paklaust,jei paskutini karta BA priepuolis mums buvo rugseji(kada ir prirase BA),vartojom fiksotida(ar kaip jis ten tiksliai vadinas)3men,po to nieko nevartojom ir sianakt turejom priepuoli,ar siandiena maziukei vel pradet duot ta fliksotida ar cia gydytojai geriau butu pasiskambint is karto ir nelaukt rytojaus???tikiuosi supratot mano klausima,priveliau cia,bet is tikro pasimetus esu,nelabai gaudaus,kaip maziukei padet..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciusss @ 2012 02 19, 15:52)
Sveikos,senai jus skaitineju,tik vis neparasau....daug laiko reikia suvokt realiai kas ta BA ir su ja susitaikyt...vien tas zodis ASTMA budavo man kazkas ziauraus,na ir kai vyresnelei ja prirase,negalejau susitaikyt  verysad.gif
Nustate,kad esam alergiski dulkiu erkutem,nors nemanau,kad mums jos paskatina priepuolius,gyvenam naujam name,kur nei kilimu,nei uzuolaidu,nei pukiniu kaldru ar pagalviu...as manau,kad paskutini priepuoli isprovokavo saldumynai...bet ar gali sitaip but????dar noriu paklaust,jei paskutini karta BA priepuolis mums buvo rugseji(kada ir prirase BA),vartojom fiksotida(ar kaip jis ten tiksliai vadinas)3men,po to nieko nevartojom ir sianakt turejom priepuoli,ar siandiena maziukei vel pradet duot ta fliksotida ar cia gydytojai geriau butu pasiskambint is karto ir nelaukt rytojaus???tikiuosi supratot mano klausima,priveliau cia,bet is tikro pasimetus esu,nelabai gaudaus,kaip maziukei padet..... verysad.gif

Tikrai galejo isprovokuot saldumynai. Sergant BA, apskritai patarciau vengt bet kokiu pirktiniu saldainiu ir t.t. Ypac turinciu kakavos. Del vaistu vartojimo, butinai tarkites su gydytoja...kaip maze jauciasi dabar - ka vartojat - tik ventolina ar dar kazka?
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 02 19, 16:55)
Tikrai galejo isprovokuot saldumynai. Sergant BA, apskritai patarciau vengt bet kokiu pirktiniu saldainiu ir t.t. Ypac turinciu kakavos. Del vaistu vartojimo, butinai tarkites su gydytoja...kaip maze jauciasi dabar - ka vartojat - tik ventolina ar dar kazka?

aciu labai uz atsakyma 4u.gif
dabar mazei kiek geriau,bet jauciasi toks apsunkes ir padaznejes kvepavimaes tarpais...labai padeda garinimasis inhaliatorium,bet kaip tycia viena detale sugedo ir ryt tegausim nusipirkt doh.gif reikes kojas bandyt mirkyt....o is vaistuku tik veltolina purskiama naudojam.Bet nakti ji nesileidzia kveputi to ventolino,kiek ikvepia,kiek ne....zodziu sunkiai sukomes...ziauri naktis buvo verysad.gif Is tikro labai sunku man susigaudyt,kaip kontroliuot ta BA....pasimetus esu..... cry.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciusss @ 2012 02 19, 18:27)
aciu labai uz atsakyma  4u.gif
dabar mazei kiek geriau,bet jauciasi toks apsunkes ir padaznejes kvepavimaes tarpais...labai padeda garinimasis inhaliatorium,bet kaip tycia viena detale sugedo ir ryt tegausim nusipirkt  doh.gif  reikes kojas bandyt mirkyt....o is vaistuku tik veltolina purskiama naudojam.Bet nakti ji nesileidzia kveputi to ventolino,kiek ikvepia,kiek ne....zodziu sunkiai sukomes...ziauri naktis buvo  verysad.gif Is tikro labai sunku man susigaudyt,kaip kontroliuot ta BA....pasimetus esu..... cry.gif

Galiu tik patart ka mes darom - kvepuojam reguliariai ventolina, purskiam flixotida arba seritida, daug geriam ir jei atsiranda dregnas kosulys geriam atsikosejima lengvinancius. Manau svarbiausia, kad jums padeda ventolinas, nes mums jis priepuoliu metu neturi poveikio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuke: 19 vasario 2012 - 18:01
QUOTE(Vuke @ 2012 02 19, 19:00)
Galiu tik patart ka mes darom - kvepuojam reguliariai ventolina, purskiam flixotida arba seritida, daug geriam ir jei atsiranda dregnas kosulys geriam atsikosejima lengvinancius. Manau svarbiausia, kad jums padeda ventolinas, nes mums jis priepuoliu metu neturi poveikio 4u.gif

o fixotida galima vartoti kartu su ventolinu,taip?
Atsakyti
QUOTE(juraciusss @ 2012 02 19, 18:16)
o fixotida galima vartoti kartu su ventolinu,taip?

Taip, galima. Tik pirma ventoliną, paskui flixotidą. Jei didelė obstrukcija, daryt 10-15 min. pertrauką. Per tiek laiko ventolinas pilnai spės praplėst bronchus ir flixotidas pateks į "visus kampelius".
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2012 02 19, 20:51)
Taip, galima. Tik pirma ventoliną, paskui flixotidą. Jei didelė obstrukcija, daryt 10-15 min. pertrauką. Per tiek laiko ventolinas pilnai spės praplėst bronchus ir flixotidas pateks į "visus kampelius".

uoj labai aciu uz atsakyma,net nezinojau,kad sitaip galima vartot esant stipriai obstrukcijai :4
su nerimu laukiu nakties...rodos situacija kazkiek pasitaise,gal si naktele ramesne mano pupai bus...
Atsakyti
Dar noriu paklaust,gal yra cia bendraujanciu mamyciu is Klp?
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 02 17, 09:21)
Del homeopatiniu - jei vartojate hormoninius preparatus, homeopatiniai vaistai neturi jokio poveikio verysad.gif  Tiesiog cheminiai blokuoja ju veikima, taip kad suciulpiat paprastus cukriukus ir tiek. Tai mums paaiskino homeopate kai paskutini karta buvom.

Tikrai netiesa. Nei tradicinis gydymas nemaišo homeopatiniam, nei atvirkščiai. mano vaikas nuolat du kartus dienoj gauna po doze Flexotido 125, bet esant virusams astmos paūmėjimo neišvengiam. Bet tfu tfu tfu jau du kartus priepuolius mums padėjo nuslopinti inhaliavimas paprastu vandeniu ir homeopatiniai lašiukai. Ir homeopatas man sakė, kad esant tokiai ligai nutraukt hormono negalima, ir tie hormonai homeopatinių vaistų veikimui tikrai neturės įtakos. Aišku, jei žirnijukai yra ale užraunami kompu energija tai gal tokie homeopatai ir gali sakyt kad neveiks, bet realiai homeopatija ir tradicinė medicina viena kitai netrukdo, o padeda.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif rašau mamoms, kurios abejoja šia diagnoze, ar nenori susitikti, kad jų vaikui Bronchinė astma. Trumpai:
mes vis sirgdavom obstrukciniu bronchitu, vėliau pas pulmonologę, toji greit išrašė "triubą" kvėpuoti, vaistų krūvos. Žodžiu, norėjo pripaišyti astmą, klausinėjo ar nėra giminėje (pas mus nėra) ir su tuo išvis kategoriškai nenorėjau sutikti. Lyg jausdama.
Ir ką jūs manot, po pusmečio sirgimo, begalės vaistų palečių (dėl ko graužiuosi iki šiol) - padarė ligoninėje visus tyrimus, paėmė "skrepliuką" pasėliui, ir rado streptococcus pneumonine - tokią bakteriją. Darželinių vaikų bakteriją. Kuri, pagėrus antibus, pranyko. Visos ligos baigėsi akimirksiu, jokių astmų, jokių kvėpavimų, jokių vaistų ir t.t. Tad mamos, kurios abejoja ar pan. TIKRKITĖS!!! esu be galo pikta ant kitų šundaktarių.
Atsakyti