Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

4u.gif
QUOTE(oksy @ 2012 01 27, 10:16)
Labas, norėjau pasidomėt nuo kada vaikams pakeičiama ta bayby trūba? Ar kompensuoja, ar iš savo lėšų reikia pirkt ?  g.gif
Mano vaikinui  7 m. eina į pirmą klasę ir šiandien baisiai šalta, o jam iš  šalčio iėjus į patalpas prasideda baisus kosulys iki dusimo. Tai į kuprinę idėjau trūbą su vaistais. Bet labai nepatogu vis ją tampytis kartu, sakau gal jau galima pakeist į kažką patogesnio. Aišku tektu išmokt taisyklingai vaistus ikvėpt.

o tai i nieka. paprastai susipurskia be triubos kai ismoksta ir tiek. as savo trimetei supurskiu kai reikalas yra vistiek kazkiek tie vaistai suveikia. o kai nera po ranka triubos bet jos reikia tai galima ja greit pasidaryt is mineralinio butelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 27, 13:49)
4u.gif

o tai i nieka. paprastai susipurskia be triubos kai ismoksta ir tiek. as savo trimetei supurskiu kai reikalas yra vistiek kazkiek tie vaistai suveikia. o kai nera po ranka triubos bet jos reikia tai galima ja greit pasidaryt is mineralinio butelio 4u.gif

Iš buteliuko tai žinau kad galima pasidaryt smile.gif Reiks pabandyt paprastai susipurkšt Ventolina ir Fliksotida be trūbos.
Pas viena vaikiuka mačiau toki plokščia daikčiuka, bet gal ten iškart su vaistais. Reiks kada pasiklaust jo močiutės, ką ten toki naudoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2012 01 23, 07:51)
matai, jei netiki is sirdies - homeopatija negydo. o as netikiu.

plius pazistamu tarpe turiu kruva zmoniu, kuriems homeopatija nifiga nepadejo. o uzmest klaiskine medicina, kur bent logiskai yra paaiskinami procesai, man kaip tik atrodo neatsakinga.

kitas dalykas, nu logiskai, kam man vaika trucyt neaisku kokio poveikio medziagom, jei pvz  maniskiui nuo dusulio suveikia pora ventolino purkstelejimu. nemanau, kad jau cia bais tragiska zala jam daroma. jau nekalbu apie tai, kad MB is praktikos metu ligoninese tiek istoriju pripasakoja apie tevu nusistatymu negydytus normaliais vaistais vaikus, kad man asmeniskai noras rizikuot nekyla.
nu ir aisku, na o bet taciau, kas gali garantuot, kad ta pati homeopatija netures kokio nors salutinio fig znajet poveikio? niekas. klyke cia apsiputoje visi naturalistai del skiepu zalos, o paaiskejo, kad suklastoti tie tyrimai.

jei tikit ir jums veikia, valio. bet tai nebutina dabar visiems ant galvu lipt ir aiskint, kokie mes blogi tevai del to, kad netikim zirniukais ir vaikus girdom ar inhaliuojam klasikines medicinos preparatais.

Aš asmeniškai prieš bet kokius kraštutinumus, todėl ir antibiotikus daviau vaikui,kai reikėjo, ir homeopatinius duodu, kai matau, kad pvz. hormonų tikrai nereikia, o homeopatiniai puikiausiai padeda. Na nei tikėjau aš jais, nei netikėjau, čia tikrai ne mistika,kad reikia tikėti norint,kad padėtų, tiesiog norėjau viską išbandyti, kad netektų paskui kaltinti savęs. Ir priešingai - savo pažįstamų tarpe per daug turėjau pavyzdžių,kai homeopatija išgydė alergines ligas (tame tarpe ir BA)
Labai skeptiškai žiūriu į homeopatus, neigiančius/atmetančius tradicinę mediciną, ir tradicinius medikus, nepripažįstančius homeopatijos: ir vieni ir kiti taip parodo tik savo ribotumą. Džiugu kad vis daugiau atsiranda medikų,kurie be tradicinio gydymo propoguoja ir homeopatinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 29 sausio 2012 - 02:15
QUOTE(oksy @ 2012 01 27, 15:55)
Iš buteliuko tai žinau kad galima pasidaryt  smile.gif Reiks pabandyt paprastai susipurkšt Ventolina ir Fliksotida be trūbos.
Pas viena vaikiuka mačiau toki plokščia daikčiuka, bet gal ten iškart su vaistais. Reiks kada pasiklaust jo močiutės, ką ten toki naudoja  biggrin.gif

tas apvalus daikciukas yra vaistukai blush2.gif
Atsakyti
atėjo šalčiai, vis dėlto sureagavo (mums nuo šalčio būna bronchų spazmai), su tokia šilta žiema jau beveik buvau įtikėjusi, kad išaugom. bet sėdim namuose. ir net nežinau, kaip rytoj pas gydytoją nuvežt, nes kvėptels -20 ir bus dar "geriau" doh.gif

P.S. mažoji jau pati nueina ir parodo, kai jai reik supurkšt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2012 01 29, 02:00)
Ir priešingai - savo pažįstamų tarpe per daug turėjau pavyzdžių,kai homeopatija išgydė alergines ligas (tame tarpe ir BA)
Labai skeptiškai žiūriu į homeopatus, neigiančius/atmetančius tradicinę mediciną, ir

BA nera alergine liga. jos kilme gali but alergine, bet tai tikrai ne alergija pati savaime, jei ka.
kitas dalykas, kad alergijos yra linkusios keistis ir mutuot, t.y. ilgainiui vieni alergenai keicia kitus. ir be jokiu zirniuku.

kiekviena daro taip, kaip jai atrodo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 01 29, 10:56)
atėjo šalčiai, vis dėlto sureagavo (mums nuo šalčio būna bronchų spazmai), su tokia šilta žiema jau beveik buvau įtikėjusi, kad išaugom. bet sėdim namuose. ir net nežinau, kaip rytoj pas gydytoją nuvežt, nes kvėptels -20 ir bus dar "geriau" doh.gif

P.S. mažoji jau pati nueina ir parodo, kai jai reik supurkšt  doh.gif

va va...man plaukai siausiasi, kai maniske ima koset ir sako, man reikia supurkst Ventolina doh.gif Vakar visa diena ramiai isbuvom, kai atsigulem kaip pradejom koset taip pradejom unsure.gif nusisaut galema...o maze su toooookia tragiska sloga, kad virusais turbut visi aplipe vaikstom - kaip tiksincios bombos
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 01 30, 11:49)
va va...man plaukai siausiasi, kai maniske ima koset ir sako, man reikia supurkst Ventolina doh.gif  Vakar visa diena ramiai isbuvom, kai atsigulem kaip pradejom koset taip pradejom unsure.gif  nusisaut galema...o maze su toooookia tragiska sloga, kad virusais turbut visi aplipe vaikstom - kaip tiksincios bombos

Dar kas skaitot angliskai, gal bus idomu:
http://www.parents.c...ti-asthma-diet/
Atsakyti
na, mes brochitą vis dėlto užsidirbom, bet be temperatūrų, ventolino irgi nebereikia kaip pradžioj, paprastas vaikiškas bronchitas, tuo ir džiaugiamės, ir tikėkimės tuo ir baigsim bigsmile.gif

pas gydytoją nuo mašinos nešiau šaliką ant nosies užvyniojus ir į anklodėlę galvą įsukus, žmonės turbūt pagalvojo kad mamytei jau visai dundun doh.gif išsikosės išsikosėjom, bet svarbu dusk nepradėjo, tai tuo ir džiaugiamės.

kaip kitų vaikučiai reaguoja į šaltį? jaučiu daug kas ir į darželius nebeveda? vyresnėlio grupė pustuštė, bet dar bandom vest smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 01 31, 11:27)
na, mes brochitą vis dėlto užsidirbom, bet be temperatūrų, ventolino irgi nebereikia kaip pradžioj, paprastas vaikiškas bronchitas, tuo ir džiaugiamės, ir tikėkimės tuo ir baigsim  bigsmile.gif
pas gydytoją nuo mašinos nešiau šaliką ant nosies užvyniojus ir į anklodėlę galvą įsukus, žmonės turbūt pagalvojo kad mamytei jau visai dundun  doh.gif išsikosės išsikosėjom, bet svarbu dusk nepradėjo, tai tuo ir džiaugiamės.

kaip kitų vaikučiai reaguoja į šaltį? jaučiu daug kas ir į darželius nebeveda? vyresnėlio grupė pustuštė, bet dar bandom vest smile.gif

vajej kaip sveikinam 4u.gif mes turbut irgi nerealiai dziaugtumemes jeigu musu slogos ir bronchitai butu tik slogos ir bronchitai, nors kazkada paprastas persalimas atrode tragedija doh.gif Maze nuo savaitgalio vos prakvepuoja uzgulta nosyte, tai vakar ir musu astminukei sloga prikibo...dabar tiksinti bomba unsure.gif O jus kai pajuntant persalimo simptomus ar iprastinej astmos kontrolej kazka keiciat - didinat kiekius, naudojat kazka daugiau?
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 01 31, 10:27)

nu o tai kur det vaikus? darbe atostogu salcio proga nieks neskiria. as masina prisildau, prie pat laiptines sustoju ir islekia zaibiskai i silta masina. darzely irgi privaziuoju prie pat ir greit greit sukisu pro duris.

maniskiai i salti kazkaip ypatingai nereaguoja, kuomi dziaugiames.
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2012 01 27, 10:16)
Labas, norėjau pasidomėt nuo kada vaikams pakeičiama ta bayby trūba? Ar kompensuoja, ar iš savo lėšų reikia pirkt ?  g.gif
Mano vaikinui  7 m. eina į pirmą klasę ir šiandien baisiai šalta, o jam iš  šalčio iėjus į patalpas prasideda baisus kosulys iki dusimo. Tai į kuprinę idėjau trūbą su vaistais. Bet labai nepatogu vis ją tampytis kartu, sakau gal jau galima pakeist į kažką patogesnio. Aišku tektu išmokt taisyklingai vaistus ikvėpt.

tik dabar pamačiau jūsų žinutę. aš kai užsieny susirgau, man išrašė panašią tarpinę kaip šita (įvairių firmų ir formų būna):

user posted image

ji žymiai mažesnė ir skirta suagusiems efektyvesniam sukvėpavimui. nežinau, ar būna lietuvoj, bet tikrai patogiau su ja ir man.

QUOTE(Vuke @ 2012 01 31, 10:49)
vajej kaip sveikinam 4u.gif  mes turbut irgi nerealiai dziaugtumemes jeigu musu slogos ir bronchitai butu tik slogos ir bronchitai, nors kazkada paprastas persalimas atrode tragedija doh.gif Maze nuo savaitgalio vos prakvepuoja uzgulta nosyte, tai vakar ir musu astminukei sloga prikibo...dabar tiksinti bomba unsure.gif  O jus kai pajuntant persalimo simptomus ar iprastinej astmos kontrolej kazka keiciat - didinat kiekius, naudojat kazka daugiau?

dėkui, jums irgi sėkmės ir jokių bombų smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 31 sausio 2012 - 14:53