Įkraunama...
Įkraunama...

Cistos ant kiaušidžių - 2

QUOTE(Leticija @ 2013 07 20, 10:30)
Tai jeigu gerai jautiesi, tai gali ir po 2 sav. Man tai menesi laiko skaudejo po operacijos, tai as ne tik kad apie lyt.santykius, bet ir apie kazkoki didesni judejima negalejau pagalvoti.
Papildyta:
Magnifique, man tai atrodo, kad per ilgai cia viskas. As Duphastona geriau 3 men, rezultato jokio, tada dar po 2 men operavo. Butu operave greiciau, bet sirgau persalimo ligom ir pan, reikejo, kad buciau visai sveika. Po operacijos pasake, kad tokio tipo cista nebutu pati pasisalinus jokiu budu, taip kad gerai, kad isoperuota, nes visada lieka tikimybe, kad ta cista viena diena sprogs kaip balionas ir istaskys kiauside.

Pas mane ten daugiau problemų yra su sąaugom, gydytojas negimdžiusios ir pan. nenori pjaustyti be reikalo, nu tipo reik išbandyt visą konservatyvų įmanomą gydymą ir tik tada operuoti.... Aš pradžiai gėriau duphastoną tada pažiūrėjo,kad sumažėjo cista, tai pasakė,kad geltonkūnio cista čia. Po kelių men. skaudėjo labai ir tepliojo galingai, pažiūrėjo,kad vėl atsinaujinus cista, bet vėl sakė,kad geltonkūnio, tai Duphastonas 3 mėn. Tada kaip tik ruošiausi eiti pas savo ginę, bet taip išėjo, kad patekau pas kitą gydytoją, kuris pažiūrėjo, pasakė, kad ne geltonkūnio cista čia. Panašiau į dermoidinę, bet negali garantuot, todėl dar trupučio laiko reikia įsitikint kokia. Aišku jei pasimatys, kad dermoidinė, tai operuos, bet jei ne, tai jis pirmenybę teikia KT. Tuo labiau, kad pastot nesiruošiu artimiausią dešimtmetį, tai jau geriau vėliau susioperuot, nes vis tiek reiks kažkada, nes gimda negeroj padėty.
Atsakyti
Per echo maniskie irgi buvo panasi I geltonkunio, bet isoperavus pasirode, kad ji vis tik dermoidine. Taip kad tas echo gali ir klaidinti, ten tik seseliu zaismas.

Nu ka as zinau, jeigu taip pataria kompetetingi daktarai, tai gal ir reiklaingas tau toks gydymo budas. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
su mirena buvau beveik 11 menesiu, paskutini menesi pradejau siaubingai jaustis, skaudejo galva, kilo kraujospudis, viskas gydytojai istyre nieko nerado isskytus per pora menesiu uzaugusia 6,2 x 5,5 cista kiausideje. Dabar menesines i pabaiga, mirena iseme, kaip tik per jas, ir uz poros deinu einu tikrintis. Kaip manot, mano prasta savijauta galejo buti del susiformavusios cistos? Kol kas einu pas V. Sedziniauska II ligonineje, gal yra kas gali pasidalinti savo patirtimi su siuo gydytoju, kas liecia cistas? Ar manot yra sansu , kad tokai didele issivaikscios.....? ar visgi mastyti apie operacija?
Atsakyti
Prisijungiu ir as i sita buri... Rado ir man cistas, viena 3,5 mm, kita labai maza... Siaip skaudedavo pilvo apacia, pamausdavo, kartais diegliai budavo, bet negalejau net pagalvoti, kad ten cista sedi... Israde gydytoja Duphaston 10 dienu gerti po 2 tabletes... Isgerus kursa prasidejo menesines, taip kaip ir turejo buti.
Jau 4 menesiniu diena, bet siandien keistai maudzia pilvo apacia, taip lyg vidurius suktu... Idomu, ar tos cistos pasisalino ar ne... Eisiu pas ginekologe po menesiniu, idomu kas ten darosi... Jau tokia depresija uzeina ir baime del cistu verysad.gif ...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif (o jeigu ne, tai tikrai kada nors būsim )

Ačiu Borzikai už kelio ženklą į šią temą 4u.gif

Jungiuosi į cistomis paženklintųjų būrį. Pažintis su jom prasidėjo prieš metus, kai dėl gausaus ir ilgo kraujavimo mmm metu kreipiausį į ginę. Teisybės dėlei turėčiau pasakyti, kad iki tol medikus lankydavau tik nėštumų metu blush2.gif Taigi, padarius echo rado nedidelę cistą (~3cm, nebeatsimenu tiksliai) ir per stipriai išvešėjusią gimdos gleivinę. Atsargiai diagnozavo adenomiozę, bet jokio gydymo neskyrė - liepė pagert papildus ir ateit po 3 mėn.pasitikrint. Nenuėjau blush2.gif Ciklas visada buvo reguliarus, kraujavimas lyg ir normalizavosi (arba pripratau), tad gyvenau kaip niekur nieko. Kada pradėjo vis paskaudėt pilvą - nebeatgaminu. O bet tačiau - raskit moterį, kuriai jo nepaskauda smile.gif Kai skausmas pasidarė įkyrus - sunerimau. Kai pradėjo pykint - dariausi NT biggrin.gif o kai skaudėt nenustojo kelias paras, galų gale nuėjau pas gyd. Padarė echo - ilgai gyd.žiūrėjo į monitorių, raukėsi, ir taip žiūrėjo, ir kitaip. Pasikvietė skyriaus vedėją ir abu vieningai nutarė - laparoskopija iškart po mmm. Siuntimas su N83.2 kodu - kita ir nepatikslinta cista. Ji ne kiaušidėje, ne ant jos, o šalia. Kadangi pati iš to netikėtumo nebesugebėjau nieko išklausinėti, tai grįžusi namo ilgai galvojau - ar tikrai taip skubiai reik op? O kaip kiti gyd.būdai, KT ir panašiai g.gif Nusprendžiau pagudrauti ir sužinoti dar bent vieno mediko nuomonę. Vakarui atėjus nuvažiavau į greitosios pagalbos ligoninę, pasakiau, kad skauda, kad galiu už apžiūrą ir susimokėt, bet priėmė ir taip hihihi.gif Apžiūrėjo Vildaitė. Padarė echo, kraujo tyrimą, apčiupinėjo, išsiklausinėjo visko ir nepaguodė. Jei skausmai nemažės, ryte su tašytėm atvykti ekstra op, jei aprims - laukt mmm ir tada su savo gyd.spręst dėl op. Iki tol uždraudė bet kokį fizinį aktyvumą, net į darbą galvojo nebeleist. Taigi, įtarimus, kad gal bereikalingai mane pjaustyt nori pirmieji du - išsklaidžiau. Bet jau negerų minčių - milijonas... Na, tikiu, kad viskas bus gerai.

Taigi, tokia "trumpa" mano istorija. Aišku, kad niekas neaišku ir po lap taps aiškiau biggrin.gif
Atsakyti
Merginos gal kuriai teko susidurti su cistomom? Ar tai labai blogai?koks gydymas? unsure.gif einu po savaites i klinikas konsultacijai, neramu unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
Man jau nezinau kiek laiko, bet jau kokia 5 menesius kaip pries sirgima pasirodo kraujas, skauda pilvo apacia bet nelabai, bet jauciu kazkas ten "vyksta" ir taip kokias 4 dienas iki sirgimo, paskui susergu ir sergu tik 3 arba 4 dienas. Nezinau kas gali buti? Irgi gal cistos ? Ar hormonai sutriko?
Nes pries tai esu turejus cista tai irgi pakraujuodavo, bet ir kiekviena diena skaudedavo toje vietoje kur buvo cista. Paskui savaime ji pasisalino per sirgima, nieko paskui nebuvo, o paskui po poros metu prasidejo toks kraujavimas, paskui pradejau gerti nakvisas, viskas buvo gerai, o dabar nustojau gerti ir vel tas pats.
Atsakyti
Na kagi ir aš po echoskopijos, tupi kairėj kiaušidėj 2 cistos doh.gif Dydį kai matavo kažką minėjo apie 30mm, tai spėju čia jau didelės unsure.gif dar kažką apie endometrioze kalbėjo, nupušiu tuoj nuo nervų verysad.gif einu 4-dieni pas ginę pakalbėt apie tolimesnį planą, užsiminė kažką apie diagnostinę LP. Eina sau kaip bijau unsure.gif Labai norim vaikučių, bet vis visokios bjaurastys kabinasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 10 vasario 2014 - 18:06
QUOTE(lapute33 @ 2014 02 10, 18:05)
Dydį kai matavo kažką minėjo apie 30mm, tai spėju čia jau didelės  unsure.gif 

užsiminė kažką apie diagnostinę LP. Eina sau kaip bijau  unsure.gif 

Nelabai smile.gif

Nebijokit - užsukit dar čia paskaitinėt 4u.gif
Atsakyti
man aną mėnesį vidury ciklo vos vos kraujo pasirodė, tai nulėkiau iš karto pas gydytoją, pas savo nepakliuvau, ėjau pas kitą, rado cistą 3,4 cm., kairėj kiaušidėj. liepė ateit po mmm, turėjau eit šį penkt, bet ta gydytoja susirgo, tai kažkokiu stebuklingu būdu užsiregistravau pas saviškę. tai negaliu nurimti noriu kuo greičiau sužinoti viską. prieš tai pask kartą echoskopą darė liepos mėnesį, tai nieko nebuvo, o va nepraėjo nei pusmetis ir tokio dydžio cista. nežinau ką čia dabar su manim darys, ar vėl pjaus (esu turėjus operaciją jau vieną kiaušidžių, tada dermoidinės cistos buvo). aš kai panikuojanti tokia, tai prisiskaičiau visko internete, jau vos ne vėžį sau diagnozavau. o taip norim nestuke.gif tik jau taip baisu, kad iš viso ar pavyks... sad.gif
Atsakyti
Jei norėtumėt žinoti, cistos yra pasekmė, priežastis- per daug angliavandenių mityboje.
http://www.sveikaszm...mo_SOS_signalas

Per daug angliavandenių mityboje- kasa turi gaminti daug insulino- hiperinsulinemija- vystosi atsparumas insulinui.
Viskas bendrai įvardijama kaip metabolinis sindromas. Iš to ištrūkti galima keičiant mitybą, mažinant angliavandenių kiekį ir atsisakant užkandžiavimo tarp valgymų. Iš mitybos reikėtų šalinti cukrų ir krakmolą visais pavidalais.
Tai gali vykti net ir liekniems, be viršsvorio žmonėms.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 11, 12:24)
Jei norėtumėt žinoti, cistos yra pasekmė, priežastis- per daug angliavandenių mityboje.
http://www.sveikaszm...mo_SOS_signalas

Per daug angliavandenių mityboje- kasa turi gaminti daug insulino- hiperinsulinemija- vystosi atsparumas insulinui.
Viskas bendrai įvardijama kaip metabolinis sindromas. Iš to ištrūkti galima  keičiant mitybą, mažinant  angliavandenių kiekį ir atsisakant užkandžiavimo tarp valgymų. Iš mitybos reikėtų šalinti cukrų ir krakmolą visais pavidalais.
Tai gali vykti net ir liekniems, be viršsvorio žmonėms.

Tai gali būti tik kaip profilaktika, bet kadangi cistu buna visokiu rusiu, tai pvz. folikulines cistos formuojasi tik del hormonu disbalanso, kadangi neplysta folikulas, taigi, pilnai su jumis sutikti negalima. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(debesyse* @ 2014 02 11, 10:32)
man aną mėnesį vidury ciklo vos vos kraujo pasirodė, tai nulėkiau iš karto pas gydytoją, pas savo nepakliuvau, ėjau pas kitą, rado cistą 3,4 cm., kairėj kiaušidėj. liepė ateit po mmm, turėjau eit šį penkt, bet ta gydytoja susirgo, tai kažkokiu stebuklingu būdu užsiregistravau pas saviškę. tai negaliu nurimti noriu kuo greičiau sužinoti viską. prieš tai pask kartą echoskopą darė liepos mėnesį, tai nieko nebuvo, o va nepraėjo nei pusmetis ir tokio dydžio cista. nežinau ką čia dabar su manim darys, ar vėl pjaus (esu turėjus operaciją jau vieną kiaušidžių, tada dermoidinės cistos buvo). aš kai panikuojanti tokia, tai prisiskaičiau visko internete, jau vos ne vėžį sau diagnozavau. o taip norim  nestuke.gif tik jau taip baisu, kad iš viso ar pavyks...  sad.gif

nepanikuokit, turejau cista 6,5 cm, kuri per 3 menesius graziai issivaiksciojo... 3 cm dar nieko nereiskai, ji sviezia ir ja tik stebes, tikrai tokiu niekas nepjauna, nebent yra isitikine jos turinio negerumu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 11 vasario 2014 - 15:56