QUOTE(smilga** @ 2012 11 06, 01:56)
Man idomu kiek laiko laiko ligonineje, kai isoperuoja cista? O i koki skyriu guldo, ginekologini? O buna koks nors kraujavimas po operacijos, ar reikia kokiu iklotu?
Na, žiūrint kokia ligoninė. Vilniaus Antakalnio klinikose, tai jau tą pačią dieną siūlo namo keliaut. Taip, guldo į ginekologinį sk. Aš po operacijos šiek tiek kraujavau, tad paketas, manau, reikalingas. Beje, man pjovė ne tik cistą, bet ir miomą.
Norėčiau padėkoti mamuliokai ir Jaltai už informaciją ir palaikymą.
Mano opercijos istorija nedaug skiriasi nuo čia papasakotų: 7.30 jau AK, toliau labai maloni gydytoja paklausinėjo apie mano bėdas, pajuokavo, nes, matyt, jautė, jog sėdžiu įsitempusi. Tuomet sesutė palydėjo į persirengimo kambarį, davė stiliovus naktinius, parodė intensyvios terapijos palatą ir liepė laukti operacijos. Sako, paskaitykit ką nors, o man net minties nekilo pasiimti kokį nors skaitalą, galvojau, staigiai išoperuos ir aš iškart šuoliais namo liuoksėsiu. Sėdžiu, laukiu, baimė auga. Pasirodė piktokai atrodanti moteriškė, prisistatė, kad ji yra anesteziologė, pradėjo klausinėt apie ligas, patirtas narkozes. Šalia gulėjusių vyresnių moteriškių pasiteiravo, ar jų dantys nuosavi,o mano "patikrino' operacinėje. Įkišau vokelį, ana tik burbtelėjo: jei jau taip norite. Norėjau sakyt, kad nenoriu, bet jau buvo per vėlu - vokelis akimoju pranyko. Na, tuomet ji sako: jus operuos po dešimties minučių, laukite. Ši frazė buvo raktinė: tas dešimt minučių sėdėjau kaip ant adatų ir galvojau, kad gal aš jau eisiu namo - rakto ir drabužių juk neatėmė. Taip bedūmojant atėjo seselė ir sako, na, eime į operacinę, akinius dabar nusiimsite, ar vėliau. Ai, sakau, dabar, gal nebus taip baisu, nes man būvis be akinių beveik pusė narkozės - beveik nieko nematau. Nuvedė, paguldė, ruošė, o mane pradėjo lankyti baisios mintys: pvz. kad tos moteriškės susimokė ir pačios ruošiasi mane išpreparuoti. Jau norėjau klausti, o kurgi mano gydytojas Tamašauskas, kai išgirdau komentuojant, kad jis jau greit ateis. Paskutinis absurdiškas klausimas, kurį įgarsinau prieš nusmingant į narkotinį transą buvo toks: daktare, ar aš nepabusiu operacijos metu. Įtariu, jog praskaidrinau operacinės darbuotojams kasdienybę. Pabudau operacinėje, skausmas kaip per geras mėnesines, nuvežė į IT palatą, stebėjo. Būtų išleidę tą pačią dieną, bet mane taip klaikiai pykino po narkozės ilgą laiką, kad nepadėjo nei vaistai, nei nevalgymas. Tiesa, vadinamą rankinuką (dreną) pastebėjau tik tuomet, kai pabandžiau atsikelti, o keltis visai nesinorėjo, tik miegoti. Bet atėjo gyd. Tamašauskas, padarė dideles nustebusias (ir gražias, kas be ko) akis ir pareiškė: tai jūs dar nevaikščiojot. Po šios frazės pajutau pareigą prisikelt iš pusiau numirusių. Išrašė kitą dieną - ištraukė dreną (feee), po trijų dienų siūles, dabar laukiu epikrizės rezultatų. Suskaičiavau keturias skyles, viena iš jų susiūta. Mano cista - 8 cm, subserozinė mioma - 6 cm. Iš gydytojo pasakojimo supratau, kad operacija buvo tausojanti - pašalinta tik dalis kiaušidės audinio, miomą taip pat dailiai iškrapštė. Tai tiek.