QUOTE(mergyna su sijonu @ 2011 03 11, 16:04)
man irgi iskilo klausimas. turiu balkona (6kv.m) naujos statybos namas,todel pagalvojau,kad ji istiklinus gautusi tarsi lodzija,jeigu imanoma butu isimti dabartines duris ir stiklo siena (nes svetaines siena yra balkono durys ir langas iki zemes). tik kazin,ar tai isvis leidziama butuose daryti?ir taip plesti kambari.
mane irgi domina sitas klausimas- iki kokio lygio galima daryti be naujo projekto? zinau, kad negalima lainakcios sienos sonu nei po palange griauti, be leidimo, bet jei darant kaip dauguma tokius "bariukus" ir negriaunant, tik man idomu kaip ta padidejusi kvadratura? nes kazkokiu dokumentu siluminiuose jau reikia... ir gal kas zinote kaip del radiatoriaus vietos pakeitimo? nuo ko pradeti, kur kreiptis? norime prasiplesti kambari sujungdami su balkonu (sienos, lubos, grindys savaime suprantama bus apsiltintos).
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 27, 19:24)
mane irgi domina sitas klausimas- iki kokio lygio galima daryti be naujo projekto? zinau, kad negalima lainakcios sienos sonu nei po palange griauti, be leidimo, bet jei darant kaip dauguma tokius "bariukus" ir negriaunant, tik man idomu kaip ta padidejusi kvadratura? nes kazkokiu dokumentu siluminiuose jau reikia... ir gal kas zinote kaip del radiatoriaus vietos pakeitimo? nuo ko pradeti, kur kreiptis? norime prasiplesti kambari sujungdami su balkonu (sienos, lubos, grindys savaime suprantama bus apsiltintos).
Visu pirma ne tik plesti siaip be leidimo negalima, bet net paprastai balkona uzstiklinti negalima. Aisku zmones vistiek stiklina ir miegamosiose rajonose niekas ten i tai demesio nekreipia. Del prapletimo tai aisku galima kreiptys leidimo, bet iskart sakau gali buti nelangva, nors jei paliekate ta ,,bariuka'' tai dar gal gal... Visai panaikinti tai tikrai neisduos jum niekas leidimo, na nebent kosminius pinigus paklosyt ir dar klausymas kam projektui ar kysiui... bent jau taip su blokiniais. Jei naujos statybos tai negaliu taip vienareiksmiskai pasakyt kad taip pat. Man teko matyt ne viena toki buta, kiek zinau zmones niekur nesikreipe, padare ir tiek, bet cia jau kiekvienam spresti pagal save.
Sveiki,
stiklinsime balkonus slankiojančiomis rėminėmis sistemomis. Norėčiau patarimo renkantis tarp:
1. Copal , švediški profiliai, 5 metai garantija
2. sapa profiliai, 3 metai garantija
3. Allutech-640 baltarusiški profiliai, 3 metai garantija, vadybininkas išgyrė be galo šituos, net neskaičiavo man kiek kainuos brangesnis variantas
4. vadybininkas nesuprato klausimo apie profilių kilmę. Sakė patys išsilanksto profilius, lyg atsiveža metalą iš Rusijos, Baltarusijos, bet tai nesiskaito , tai lietuvių gamyba.
stiklinsime balkonus slankiojančiomis rėminėmis sistemomis. Norėčiau patarimo renkantis tarp:
3. Allutech-640 baltarusiški profiliai, 3 metai garantija, vadybininkas išgyrė be galo šituos, net neskaičiavo man kiek kainuos brangesnis variantas
4. vadybininkas nesuprato klausimo apie profilių kilmę. Sakė patys išsilanksto profilius, lyg atsiveža metalą iš Rusijos, Baltarusijos, bet tai nesiskaito , tai lietuvių gamyba.
QUOTE(sotto @ 2011 03 29, 16:22)
Sveiki,
O kitose firmose Jus teiravotes? Nepakenktu.
Pati metala tai aisku , kad atsiveza , nes Lietuvoje tokio ir nera randama , ypac aliuminio O lankstoma, taip sakant gaminami remai, vietoje. Tai tiesiog nesusikalbejote gal.
QUOTE(1juraciukas @ 2011 03 30, 11:04)
O kitose firmose Jus teiravotes? Nepakenktu.
Pati metala tai aisku , kad atsiveza , nes Lietuvoje tokio ir nera randama , ypac aliuminio O lankstoma, taip sakant gaminami remai, vietoje. Tai tiesiog nesusikalbejote gal.
teiravomės trijose firmose. Kiekviena siūlė kitokius profilius, visus siūlomus ir surašiau. Tik paskutiniai, tie nelietuviško metalo, be pavadinimo profiliukai. Kurie būti geriausias pasirinkimas?
Aliuminio rėminėse sistemos tie profiliai antraeilis dalykas, konstrukcijos paprastos, svorių didelių nėra, tai daugiau lemia tvarkingas sumontavimas ir apskardinimas...
QUOTE(sotto @ 2011 03 30, 16:34)
teiravomės trijose firmose. Kiekviena siūlė kitokius profilius, visus siūlomus ir surašiau. Tik paskutiniai, tie nelietuviško metalo, be pavadinimo profiliukai. Kurie būti geriausias pasirinkimas?
QUOTE(Langininkas @ 2011 03 31, 15:40)
Aliuminio rėminėse sistemos tie profiliai antraeilis dalykas, konstrukcijos paprastos, svorių didelių nėra, tai daugiau lemia tvarkingas sumontavimas ir apskardinimas...
Ačiū už atsakymą. Pasirinkome firmą, gyvuojančią 12 metų, tikiuosi kokybiškai atliks darbus.
Kam reike Vilniuje ir salia nebrangus kokybiskas balkonas su pastatymu galiu duoti info i AZ