QUOTE(kicius @ 2010 02 14, 17:58)
Galima ir žiemą, svarbu tik jei montavimo putos bus naudojamos, kad būtų tinkamos žiemai, ir temperatūrai kuri montavimo metu bus.
Na, esu profesionalas šioje srityje (stažas 9m.), tikrai nepatarčiau montuotis langų (balkonų) esant žemesnei temperatūrai negu -4, o dar geriau sulaukti pliusiuko, ką ten rašo, kad galima putas purkšti iki -10 ar net -15 tai tikra nesąmonė, tai yra galima (putos neužšala), bet kokia tų putų kokybė lieka stingstant šaltyje, tai manau net komentarų nereikia.
Kiekvienas stiklinimo būdas turi savų minusu ir savų pliusų.
Plastikas:
Stabili konstrukcija, šiltas, saugus, išvaizdus.
Laikui bėgant tamsėja (jei baltas), vasara atidarius langą užimama dalis balkono (nebent stiklinant skandinaviško tipo langais), pastaruoju metu pastebima, kad retais atvejais įstiklinus balkoną plastiku atsiranda balkone pelėsis.
Aliuminio sistema:
Laisvas balkonas (langai susistumia), apsaugo nuo lietaus, vėjo. Netokia masyvi konstrukcija kaip plastiko.
Prie didesnių šalčių sunkiai atidaromas, nėra šiltas, nelabai stabili konstrukcija, laikui bėgant gali deformuotis (aliuminis yra minkštas metalas)
Berėmė konstrukcija:
Laisvas balkonas (langai susistumia), apsaugo nuo lietaus, nedidelio vėjo. Konstrukcija visiškai nemasyvi.
Ištisas stiklas (nors privalo būti grūdintas, ne visados taip būna) nelabai saugus vaizdas laikui bėgant atsiranda problemų su varstimu
Labai didelę reikšmę turi PATYRIA meistrai, todėl kad nuo montavimo, ypač berėmės konstrukcijos, laibai daug kas priklauso ir turbūt visos Jūsų girdėtos bėdos dėl balkono stiklinimo atsiranda dėl NEKOKYBIŠKO montavimo
Jei kam iškiltu klausymų Su mielu noru į juos atsakysiu, o gal prireiks kam ir mano paslaugų
Papildyta:
QUOTE(Svirple @ 2010 03 08, 11:55)
Sveikos,
Va ir mes ruošiamės stiklintis balkoną. Klausimukas iškilo: o kaip su balkono vidaus apdaila? Mums reikėtu ir jos, kad namo fasadas būtų gražiai nušpakliuotas ir nudažytas, taip pat reikia grindų. Ar tos langų stiklinimo firmos daro ir tą vidaus apdailą? Mes nusižiūrėjome Rimingą, bet kažkaip man įtartinai skamba, kad viską padaro?
Va ir mes ruošiamės stiklintis balkoną. Klausimukas iškilo: o kaip su balkono vidaus apdaila? Mums reikėtu ir jos, kad namo fasadas būtų gražiai nušpakliuotas ir nudažytas, taip pat reikia grindų. Ar tos langų stiklinimo firmos daro ir tą vidaus apdailą? Mes nusižiūrėjome Rimingą, bet kažkaip man įtartinai skamba, kad viską padaro?
Na galėčiau tik taip atsakyti Kaip Jūs išmoktumėte braižyba, jei Jus mokytu istorikas?
Taip ir su specifikacijomis, Jei firma ar asmuo užsiima Langais ar Durimis, tai Jie tuo ir turi užsiimti, o ne variklius taisyti