Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(karra @ 2012 01 03, 10:18)
nešiojančios lęšius  4u.gif

gal galėtumėte pasakyti kodėl nenešiojate akiniu? Man taip grazu akiniai  wub.gif  Net kelis kartus esu issimatavusi puse parduotuves rinkdamasi rėmelius  wub.gif  deja (na gal deretu sakyti dziugu wink.gif smile.gif) akiniu reikes tik siek tiek veliau, dar kol kas regejimas nors ir ribinis bet dar be indikacijos akiniams. Manau akiniai labai grazi detale. Ir vyrai su akiniai... ech... Net per vestuves prasiau, kad vyras su akiniais būtų man labai labai grazu.

Jei reiktų, nešiočiau tik akinius biggrin.gif , bet kad nereik...O vyrui patogiau su lęšiais...
Atsakyti
Aišku nukrypom nuo temos, bet kai aš išnešiojau akinius nuo 2 klasės, o dar tada nebuvo gražių stilingų rėmelių, tai sulaukus 17 įsigijau kontaktinius ir akinius su malonumu sulaužiau biggrin.gif Nė už ką nenorėčiau grįžti prie akinių blush2.gif
Atsakyti
karra,
nesioju lesius del praktiskumo.
vaikas mazas, isklaipydavo akiniu remelius.
pati esu aktyvi, begu krosa-lyja sninga, nieks neerzina.
paauglystej intensyviai su draugais kieme sportuodavom krepsinis, sokinejimai visokie, futbolas-ziurek akiniu ir nera. yra jei man skile visaip truke, esu nesiojus akinius su viena asele.

akiniai man brangus malonumas, jei vdrug mazasis vel kepstels. geri remeliai virs 200-300lt kainuoja.

del grozio: man ziauriai pavyksta vos priderint prie veido. bet ir priderinus, oda jautri pas man visad nuospaudos tarp nosies ir akiu. visada. nesvarbu kokio lengvumo remeliai. nuo kaproniniu kojiniu ant odos man reziai matosi.

del astrumo regejimo; linzes iskart priglunda prie akies. tarp akies ir akiniu yra ATSTUMAS-todel su linzem man nepalyginti astriau viskas matosi.

o del statuso ir akiniu. as kaip tik i darba noredavau ateit pirmam kartui be akiniu, (nes akiniai nuo taryb laiku darbe-grieztumo ir baisumo simbolis), ir kai vaikai jau priprastu prie manes, jau astunta karta ar desimta -galima nebijot ir su akiniais but. smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 sausio 2012 - 10:26
QUOTE(given444 @ 2012 01 03, 11:25)

del astrumo regejimo; linzes iskart priglunda prie akies. tarp akies ir akiniu yra ATSTUMAS-todel su linzem man nepalyginti astriau viskas matosi.

linzių dioptrijos turi būti silpnesnės, nei akinių, jei tokio pat stiprumo nešiojat, tai per stiprios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 03, 10:25)
akiniai man brangus malonumas, jei vdrug mazasis vel kepstels. geri remeliai virs 200-300lt kainuoja.

Kartais už akinius per 1000 sumoku (čia jau ir rėmeliai, ir stiklai, ir darbas), bet renkuosi tik juos (jie man ir įvaizdžio dalis, ir aksesuaras) arba be jų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2012 01 03, 00:11)
Apie dvejus metus.

O gelbet niekas negelbeja, nebent didinti pajamas, tada jauciasi pagerejimas ir didesnis saugumas. Bet nevisada iseina.

Atsidedant minimaliai, tarkim 100 Lt/mėn per 2 metus susidaro 2400 Lt. Tarp 0 Lt ir šitos sumos matau skirtumą - bet kokiu atveju geriau turėti tiek nei barankos skylę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 12 29, 19:02)
Kokiom nuotaikom palydim senus ir sutinkam naujuosius metus mirksiukas.gif Kokie finansiniai 2012-ųjų planai?

2012-ieji - pajamos mažės 1000 Lt. Vyras pereina į kitas pareigas, kur atlyginimas mažesnis, bet tikiuosi bus normali psichinė sveikata. Pavadovavo ir grįšta atgal.
Biudžete atlyginimas irgi mažes.
Bet manau, kad viskas bus gerai. tongue.gif Kažkaip reiks labai rimtai viską apsavrstyti, kur sumažinti savo išlaidas. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2012 01 02, 17:33)
biggrin.gif  Aš silkę tik namie ruoštą šeimai siūlau. Ir visada perku su galva ir pati išdarinėju...

Va šito, tai aš nemoku. Labai jau apsikuičiu su tuo darinėjimu. Bet teks gal vėl prisiminti.
Nu man 600 Lt mėnesiui maistui, tai dar kažkokia mistika. Pavydžiu baltu pavydu, kad žmonės moka taip gyventi. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 01 03, 19:44)
Atsidedant minimaliai, tarkim 100 Lt/mėn per 2 metus susidaro 2400 Lt. Tarp 0 Lt ir šitos sumos matau skirtumą - bet kokiu atveju geriau turėti tiek nei barankos skylę rolleyes.gif

Tai ir litas daugiau uz 50ct. O kas is to? Ta 2400lt as galeciau pasiskolint jei labai reiktu arba paprasyt avanso darbe. Galvoju is kokios situacijos isgelbetu 2400lt. Laidotuves neiseina. Jei rimta liga, irgi greit issektu. Nebent koks masinos remontas, bet as tokios neturiu.
Gerai turet, tai turet visada gerai. O ar verta taupyt kazko atsisakinet, kad turet tokia suma?
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2012 01 03, 20:42)
Gerai turet, tai turet visada gerai. O ar verta taupyt kazko atsisakinet, kad turet tokia suma?

Čia, žinoma, skonio reikalas. Man lengviau būtų atsisakyti, nei eiti su ištiesta ranka, t. y. ko nors prašyti paskolinti ar pan. Jei pajamos itin mažos ir sunku atsidėti - suprantu, bet jei negaliu atsidėt, nes valia silpna - nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 01 03, 21:13)
Čia, žinoma, skonio reikalas. Man lengviau būtų atsisakyti, nei eiti su ištiesta ranka, t. y. ko nors prašyti paskolinti ar pan. Jei pajamos itin mažos ir sunku atsidėti  - suprantu, bet jei negaliu atsidėt, nes valia silpna - nesuprantu blush2.gif

O avanso niekada neprasote?
Pajamos kol nesiekia 5t yra mazos biggrin.gif Kodel silpna valia? Paaiskinau, kad nematau tame prasmes. As neislaidauju ir nesitaskau. Jau minejau, kad taupyti sekesi, kai turejau toki tiksla. Dabar nesuprantu, kodel tai silpna valia?
Atsakyti
va čia tai geležinė valia išgyvent už minimumą (jei dar nematėte - dalinuosi): http://pilietis.delf...a.d?id=53687229
toliau yra detaliau aprašyti mėnesiai, bet man vis tiek trūko konkretumo ax.gif tačiau paskaičius pagalvojau - užsibrėžus tikslą vis tik įmanoma daug sutaupyt, o esant reikalui išgyvent smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 02, 21:36)
o ką mėgsta jūsų vyras? g.gif

makaronai, ir tai ne viskas su jais, bulves keptos virtos bet pvz kugelio ar bulviniu blunu neikisis- neskanu,sriubos bet tik kartais- saltibarsciai burokeliu, rugstyniu,pieniska. kepsniai bet tik kiaulienos, ir daugiausia viskas astru..o man kaip tik tas netinka, nes ir negaliu taip valgyt nes pati maitinu musu mazyli ir siaip esu megeja svelnaus maisto..ir pvz nuvarius i kokia kavine ar pas draugus man viskas tinka ka jie pagamina, viskas skanu ar tai butu misraines ar kepsniai ar pyragai...o va b lieka nevalges nes nemegsta/neskanu doh.gif a tiesa dar saldumynu nemegsta biggrin.gif
ir kaip tokioj situacijoi rast viduriuka?
Atsakyti