Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

taupiau 2011m,taupysiu 2012,kai saskaitoj yra apvali sumele saugiau jautiesi,beto ir visokiu materialiu noru yra,tad taupyti verta ir reikia 4u.gif
Atsakyti
4u.gif merginos vis paskaitau jūsų temą,kaip taupote 4u.gif
pernai metais rašiausi smulkiai išlaidas ir kai vakar sukalkuliavau viską blink.gif pinigų išleista krūva,o nieko doro nenupirkta doh.gif (vidurkis gavosi 3000lt/mėn ir čia be mokesčių tik maistas,rūbai,kartais kavinės doh.gif )
blush2.gif jergau kiek daug išleidome,geriau tikriausiai kai neskaičiuoji g.gif doh.gif
gal kokioj temoj smulkiau rašo kaip taupyti ir kada ką pirkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~♥TikTaiTaip♥~ @ 2012 01 01, 22:25)
4u.gif  merginos vis paskaitau jūsų temą,kaip taupote  4u.gif
pernai metais rašiausi smulkiai išlaidas ir kai vakar sukalkuliavau viską  blink.gif  pinigų išleista krūva,o nieko doro nenupirkta  doh.gif (vidurkis gavosi 3000lt/mėn ir čia be mokesčių tik maistas,rūbai,kartais kavinės  doh.gif )
blush2.gif jergau kiek daug išleidome,geriau tikriausiai kai neskaičiuoji  g.gif  doh.gif
gal kokioj temoj smulkiau rašo kaip taupyti ir kada ką pirkti  4u.gif

Skaiciai, turbut rodo realybe, o nuo realybes nepabegsi smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I'm love: 01 sausio 2012 - 20:31
QUOTE(I'm love @ 2012 01 01, 20:30)
Skaiciai, turbut rodo realybe, o nuo realybes nepabegsi smile.gif.

tikrai žinau,kad galime pasitaupyti blush2.gif vieną mėn bandžiau tai tilpome į 3000lt su mok ir paskola,kuri 800lt,ale paskui vadeles atleidau ir vėl doh.gif bet nuo šių metų pasižaėjau taupyti ax.gif
nusistačiau dienos limitą maistui ir stengsiuosi neviršyti g.gif
Atsakyti
Paskaiciuosiu metu vidurki:
Mokesciai (darzelis, paskola, butas, kabeline, telefonai, internetas, buto draudimas)-920Lt
Katinas (maistas, smelis, skiepai)-60Lt
Maistas (nieko negaunam is sono, net morkos, plius minejau vienas vaikas labai valgantis ta pasti epr ta pati, labai sunku pataupyti)-1100Lt
Buities prekes-60Lt
Higienos prekes (dantu pastos, sampunai, prausikliai ir t.t.)-90Lt
Auto (kuras, draudimai, taisymas)-450Lt
Prekes namams-50Lt
Sveikata (vyrui linzes, amn kontr. ziedas, vitaminai, vaistai)-300Lt
Literatura-5Lt biggrin.gif
Vaikai(pradedant pratybomis mokykloje, baigiant avalyne, apranga ir t.t.)-350Lt
Mano ir vyro apranga, avalyne-150Lt
Groziui islaidos (kirpykla, manikiuras, kosmetika)-150Lt
Nenumatytos islaidos (tame tarpe gimtadieniai, Kaledoms islaidos, skolos grazinimas)-200Lt
Viso: 3885Lt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 01 sausio 2012 - 21:28
kaip keturiese - tai isvis nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2012 01 01, 21:25)
Paskaiciuosiu metu vidurki:
Mokesciai (darzelis, paskola, butas, kabeline, telefonai, internetas, buto draudimas)-920Lt
Katinas (maistas, smelis, skiepai)-60Lt
Maistas (nieko negaunam is sono, net morkos, plius minejau vienas vaikas labai valgantis ta pasti epr ta pati, labai sunku pataupyti)-1100Lt
Buities prekes-60Lt
Higienos prekes (dantu pastos, sampunai, prausikliai ir t.t.)-90Lt
Auto (kuras, draudimai, taisymas)-450Lt
Prekes namams-50Lt
Sveikata (vyrui linzes, amn kontr. ziedas, vitaminai, vaistai)-300Lt
Literatura-5Lt  biggrin.gif
Vaikai(pradedant pratybomis mokykloje, baigiant avalyne, apranga ir t.t.)-350Lt
Mano ir vyro apranga, avalyne-150Lt
Groziui islaidos (kirpykla, manikiuras, kosmetika)-150Lt
Nenumatytos islaidos (tame tarpe gimtadieniai, Kaledoms islaidos, skolos grazinimas)-200Lt
Viso: 3885Lt  doh.gif

Sutinku su Given444, kaip keturiese - visiškai normaliai, netgi nedaug, sakyčiau.
O jūsų vaikai jokių būrelių nelanko?

Aš palyginau savąsias išlaidas su jūsų, tai maisto išlaidos pas mus gerokai mažesnės (natūralu, nes mes tik dviese), bet mokesčiai tai pas mus dvigubi doh.gif (t.y. buto nuoma 800, tv+internetas 100 lt, draudimas - 130 lt, komunalinių metų vidurkis - 350 lt, pažiūrėjau savo statistiką, tai mokesčių mėnesinis vidurkis - 1500 lt, bet yra buvę mėnesis, kad ir 2200 išleidau, kaip kad dabar gruodį)...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 01, 18:10)
na paargumentuokit man del tu nuolat nejudinamu pinigu??? as taip atsikandus infliacijos, nuvertejimo per kitu zmoniu, ypac taryb laiku "bajeriukus" konvertuojant rublius i litus ir tt.

Nu keista, kai toki klausima uzduoda zmogus, atidavinejantis skolas. Tai tam ir taupoma, kad tos skolos nesusidarytu.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2012 01 01, 20:11)
Kažkada, kai buvau jauna ir graži, irgi taip gyvenau - netaupiau, gyvenau "nuo...iki" ir nejutau nei baimės, nei nesaugumo jausmo...
Ale metai po metų likau tik graži. Taupau. Kiekvieną mėnesį atidedu sumelę į atskirą sąskaitą. Nors ta sumelė nėra labai skausmingai didelė, bet kai tas vyksta reguliariai kas mėnesį, pripranti prie viso to. Ir turi saujoj sumelę, kai prireikia didesniam pirkiniui ar neplanuotom išlaidom.

Tai as kai pradejau dirbt netaupiau, paskui taupiau, galiausiai priejau isvados, kad neapsimoka. Didesniam pirkiniui, taip, paplanuoju atidedu, bet nusiperku. Bet taupymas didesniam daiktui juk nera santaupu kaupimas. As kalbu apie tai kad santaupos man nesukele saugumo jausmo, o tik atvirksciai, kai rimta beda, tie 10proc. nuo pajamu negelbeja. As neislaidauju, negyvenu "Nuo..iki", stengiuosi pirkti kokybiskus nevienadienius daiktus, pasvarsciusi ar tikrai reikia.

QUOTE(Meger @ 2012 01 01, 21:25)

Rubai?
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 01, 22:50)
O jūsų vaikai jokių būrelių nelanko?

Darzelinuke nelanko, mokyklinukei 120Lt menesiui...

QUOTE(Malena @ 2012 01 01, 22:59)

Mazai pirkau siais metais, tiesa...Naudojau buvusius rezervus, vyras taipogi...Bet esme, kad kiek gaunam, tiek isleidziam ir pataupyt nepavyksta...iseitis-reikia daugiau uzdirbti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 01, 23:50)
buto nuoma 800

kai kas maziau moka paskolos nei jus buto nuomos,gal verta pasvarstyt apie paskola smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 12 30, 20:04)
bijot netikrų akcijų g.gif

Taigi reziumė - nors pajamos stipriai sumažėjo, bet gyvenimas nepablogėjo.

Aha akcijose esu žalia žalia, nes šiaip nelabai žinau kiek kas kainuoja, reikia daugiau gilintis, o tam neturiu noro ax.gif Na gal laikui bėgant išmoksiu, arba pats gyvenimas privers..
Mano ir MB gaunamos pajamos išliko plius minus tame pačiame lygyje, bet išlaidos šoktelėjo kaip reikiant. Tačiau tai nesutrukdė neprisidaryti skolų, sukaupti šiokį tokį rezervą ir investuoti į būsto remontą. Todėl tikiu, kad galima finansiškai neblogai verstis ir su nedidelėmis pajamomis 4u.gif Viskas labai priklauso nuo požiūro: aš nesijaučiu nuskriausta, kad šiuo metu sau leidžiu tik trumputes atostogas prie ežero ar pas mamą, kad dėl sezoniškumo vasaras praleidžiu dirbdama iki išnaktų 6 dienas per savaitę rolleyes.gif Man svarbiausia tolygus ėjimas užsibrėžto tikslo įgyvendinimo link 4u.gif
Atsakyti