Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Miaška @ 2012 03 04, 21:12)
Mano vaikai irgi be mašinos auginti, o važinėjom ir į kaimą, ir pas gimines, ir prie jūros. Juk tam ir yra autobusai, traukiniai. Ko išmokė tas laikas, tai tobulai susipakuot daiktus į vieną nešulį ir planuot laiką, nes traukinys žinot ko nelaukia wink.gif
Mašina atsirado daug vėliau, dabar jos vėl nėra, vaikai perka nuolatinius bilietus po 22 lt, o man transportui žiemą išeina apie 40 lt, pavasarį-rudenį apie 10 lt. Žinoma, jei kur toliau vykstu, kainuoja autobuso bilietas, bet vidurkis vis tiek mikroskopinis, lyginant su nuolatinėmis išlaidomis mašinai.

vat butent,taip ir yra drinks_cheers.gif
Atsakyti
Be automobilio šiais laikais gali sau leist tokią prabangą tik, jei gyveni mieste, kur gerai išvystytas viešasis transportas, nes gyvenant priemiesty arba užmiesty - prapultis visiška...
Atsakyti
QUOTE(**Liūtė** @ 2012 03 04, 20:33)
Ar tikrai pigiau i kita meista autobus? g.gif
Kol vaikam iki 7m tai gal, bet paskui. Tarkim kelione i Vilniu grubiai 20lt, tai keturiese i viena puse jau 80lt. Galima pirmyn atgal suvazinet su masina,.

Pigiau.Man i kaima su masina nuvaziuoti kainuoja apie 80lt,autobuso,traukinio bilietas apie 15-17 lt kazkur kainuoja,tai skirtumas akivaizdus. Taigi siaip sau i kaima nelakstau,retos buna tos isvykos,tik kai reikia ka vezti i viena ar kita gala...pries pora metu buvau ten netoli palikus masina kebulistams,vaziavau autobusu namo ir atsiimti,uz kelione sumokejau 11lt su kazkiek centu ir dziaugiausi,kad parvaziavau kaip uz aciu... ax.gif O dar siltai ir patogiai biggrin.gif
Atsakyti
Kol vaikam iki 7m tai gal, bet paskui. Tarkim kelione i Vilniu grubiai 20lt, tai keturiese i viena puse jau 80lt. Galima pirmyn atgal suvazinet su masina,.

Niu bet tai tokios kelionės pasitaiko ne kiekvieną dieną smile.gif Be to, į tokias tolimesnes tai mašiną pasiskolinam būna, arba draugams sumokame.. kaip minėjau pagalbos kai kada pasiprašom, jei reikia smile.gif ar pas gimines važiuojam tolėliau tai irgi prisitrinam prie ko nors, kas irgi važiuoja ta pačia proga ir panašiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2012 03 04, 21:48)
Niu bet tai tokios kelionės pasitaiko ne kiekvieną dieną smile.gif Be to, į tokias tolimesnes tai mašiną pasiskolinam būna, arba draugams sumokame.. kaip minėjau pagalbos kai kada pasiprašom, jei reikia smile.gif ar pas gimines važiuojam tolėliau tai irgi prisitrinam prie ko nors, kas irgi važiuoja ta pačia proga ir panašiai smile.gif

Gal tada reiktu sakyti, kad priklauso kiek masina to kuro suvalgo. g.gif
Zinau viena, as be vyro masinos netureciau,prapultis visiska,jei visa servise taisyti,ir dar kainom,kurias moterim uzkelia.
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2012 03 04, 19:07)
Na aš galiu pasakyti, kad mes savo gyvenimo be mašinos neįsivaizduojam. Taip ji turi savo sąnaudas. Bet taip kaip kiekviena eilutė šeimos biudžete.  Žinoma palnuodamas žiūri gal šį mėn. nebus tolimesnės kelionės ir pinigėlių galima sutaupyti. Tačiau šiuolaikiniame gyvenimo ritme man gyvenimas be mašinos atrodo labai sudėtingas, komplikuotas, suvaržytas.
Mieste - nė kiek. Taip, laiko daugiau važinėjimams sugaištu, bet tai verčia susiplanuoti, kokius reikalus "sujungti". Be reikalo niekur neužsukinėju. Be to, viešajame transporte galima skaityti, arba pasnausti (visai gerai taip pailsėti).
O kodėl jūs skaičiuojat tik kurą? Mašinai gi ir tepalus-filtrus-kažką ten dar karts nuo karto keisti reikia. Padangų keitimas (pats procesas) kiekvieną rudenį ir pavasarį kainuoja. Mašina kartais genda (detalės kainuoja). Galų gale, yra toks dalykas, kaip amortizaciniai "kaštai" lotuliukas.gif - mašinai susenus, reikia pirkt naują, kuri ne 3 Lt kainuoja.
Atsakyti
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2012 03 04, 20:09)
Galbūt atrodys keista, bet puikiausiai kolkas apsieinam be mašinos smile.gif jei reikia toliau į kaimą pavažiuoti su autobusu dundam  biggrin.gif  biggrin.gif  nelabai ten malonu ir patogu, bet nemažai sutapom.. iš bėdos tai yra pažįstamų ar kas nors iš mano ar draugo šeimos narių, kurie pagelbsti, jei ten koks mirtinas reikalas,  bet šiaip puikiai verčiames ir daug sutaupom kai pagalvoju.. ypač dabar kai pati nedirbu, tai tie pinigėliai nepamaišo ... smile.gif

Anksciau mes ir sundedavom autobusu iki stoties, su stoties autobusu i kita miesta, is ten vel autobusu iki tikslo, tai mum 2vgaudavosi vien i prieki 62litai, o su masina pigiau iseina, kol kas jos gera laiko tarpa taisyt tikrai nereikes, o ir kuro ima 4,5l.100km. ax.gif , mes dar megejai esam paimti studenciokus, tai po 10lt,is kiekvieno ir ta kelione iseina i pliusa thumbup.gif
Papildyta:
Merginos, ar jus nepastebejot , kad vienareiksmio sutarimo siuo klausimu nebus g.gif , nes vienos mamos gali isgyventi be masinos, o kitom masina yra susisiekimo ir bendravimo su miestu privalumas smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 03 05, 07:58-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 05, 07:58)
Merginos, ar jus nepastebejot , kad vienareiksmio sutarimo siuo klausimu nebus g.gif

vienareiksmio sutarimo nebus daugelyje sriciu - ir del maistui skiriamu pinigu, ir del kosmetikos islaidu, ir del masinos schmoll.gif bet gyvenant uzmiestyje be jos issiversti neimanoma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2012 03 05, 09:28)
vienareiksmio sutarimo nebus daugelyje sriciu - ir del maistui skiriamu pinigu, ir del kosmetikos islaidu, ir del masinos  schmoll.gif  bet gyvenant uzmiestyje be jos issiversti neimanoma  ax.gif

Ir dėl to drįsčiau ginčytis, jei tik matyčiau tame prasmę biggrin.gif , nes turiu ir tokių pavyzdžių.
Čia greičiau yra įpročio reikalas. Prisiminkit laikus be mobiliųjų telefonų - na, kam amžius leidžia - juk neatrodė gyvenimas baisiai sudėtingas, neturint mobiliako. Ir pagalvokit dabar, ar jo atsisakytumėt? Tas pats ir su auto - kol nėra, tol nereikia, bet jei jau kartą įsigijai - dauguma nebemoka be jo...
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 03 05, 00:20)
O kodėl jūs skaičiuojat tik kurą? Mašinai gi ir tepalus-filtrus-kažką ten dar karts nuo karto keisti reikia. Padangų keitimas (pats procesas) kiekvieną rudenį ir pavasarį kainuoja. Mašina kartais genda (detalės kainuoja). Galų gale, yra toks dalykas, kaip amortizaciniai "kaštai"  lotuliukas.gif  - mašinai susenus, reikia pirkt naują, kuri ne 3 Lt kainuoja.
Matyt as paziurejau is svao prizmes. Mum kainuoja tik detales,visa kita MB koma pats. g.gif Aisku draudimas ir skysciai visokiausi.

Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 03 04, 20:47)
Be automobilio šiais laikais gali sau leist tokią prabangą tik, jei gyveni mieste, kur gerai išvystytas viešasis transportas, nes gyvenant priemiesty arba užmiesty - prapultis visiška...

drinks_cheers.gif
Man ir MB iki darbo apie 4 km, atstumas įveikiamas ir dviračiu kai oras leidžia, bet be mašinos prapultume tikrai (autobusai nevažiuoja, po darbo su viršvalandžiais kojas vos pavelku), juolab kai pas tėvus ar artimuosius/draugus tolokai tenka pavažiuoti g.gif Kai buvau studentė ir važinėjau už pusę kainos, tada buvo labai smagu, bet šiuo metu man yra pigiau važiuoti automobiliu nei autobusu ar traukiniu, kadangi mašina labai ekonomiška ir dar MB rūpestingai prižiūrima, tad išlaidos gerokai sumažėja (savalaikis remontas kainuoja kur kas mažiau, nei "nudrožtos" mašinos tvarkymas) ax.gif Prieš įmant paskolą buvom gavę pasiūlymą parduoti mašiną, sumokėtį didelę dalį paskolos ir pirkti pigesnę, bet atmetėm kaip visiškai absurdišką. Tad čia kiek žmonių tiek nuomonių, mums gera mašina nėra prestižo reikalas, bet norisi, kad kuo mažiau toks daiktas rūpesčių keltų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 03 05, 10:48)
kol nėra, tol nereikia, bet jei jau kartą įsigijai - dauguma nebemoka be jo...

100% smile.gif thumbup.gif
Atsakyti