Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

smile.gif+2012 03 04, 12:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 04, 12:18)
tiesiog buvo pasitaikes labai geras pasiulymas doh.gif , reali masinos kaina yra zenkliai didesne, todel teko skolintis, nors cia ilgalaike investicija, jei nieko neatsitiks jai ir mum, tai manau kokius 20 metu jos keist nereiks  thumbup.gif

masina pati blogiausia investicija,nes ji greiciausiai nuverteja,o kad 20metu vazinesite su ja,tai cia nerealu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 03 04, 11:59)
Drystu nesutikti. Masinos tiek ilgai pas seimininkus neuzsibuna  smile.gif

Na kodėl, jei pirkai naują, tai 20m gali tarnauti, o jei 10m senumo, na tai 10m dar gali važiuoti smile.gif
Bet už 11 pinigų, naujos nenupirksi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganieška: 04 kovo 2012 - 11:06
Prisijungiu prie nuomonės, kad mašina - ne investicija, kad 20 metų važinėti mašina - nerealu (arba į ją daug pinigų įdėti reikės, gal net antrą tiek, o nauja mašina reikalauja nemažų išlaidų priežiūrai mirksiukas.gif ), kad taupant galima apsieiti ir be mašinos (pati turiu auto, bet padalyvavusi šioje temoje persėdau į viešą transportą ir galiu iš patirties pasakyti - transportui išlaidos sumažėjo tikrai). Nors žmogiškai suprantu, kad mašinos noooooorisi, bet vis dėlto - tai daiktas, be kurio gyventi įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 04, 12:05)
Na kodėl, jei pirkai naują, tai 20m gali tarnauti, o jei 10m senumo, na tai 10m dar gali važiuoti  smile.gif
Bet už 11 pinigų, naujos nenupirksi

o mes nupirkom nauja, na tiksliau 2010m.

mititėja
aisku norisi ja tureti, bet patikek mes neispizdejom iki tiek, kad i parduotuve, kuri uz 500metru , su masina vaziuoti biggrin.gif . Masina mum reikalinga nuvaziuoti didesnius atstumus, aisku kai reikia vaziuoti kur visai i kita miesto gala, tai tenka ja kurt, bet siaip tai visur pestute ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bridz :): 04 kovo 2012 - 12:14
smile.gif+2012 03 04, 13:11-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 04, 13:11)
o mes nupirkom nauja, na tiksliau 2010m.

mititėja
aisku norisi ja tureti, bet patikek mes neispizdejom iki tiek, kad i parduotuve, kuri uz 500metru , su masina vaziuoti  biggrin.gif . Masina mum reikalinga nuvaziuoti didesnius atstumus, aisku kai reikia vaziuoti kur visai i kita miesto gala, tai tenka ja kurt, bet siaip tai visur pestute ax.gif

swoon.gif
Atsakyti
taip, masina turint reikia apie 250-400lt kas menesi. (mano patirtis.) kai jos nebeturiu, islaidos labai sumazejo. bet masina - nerealus patogumas.
man idomu, kiek mamu REALIAI sukasi BE masinos, turedamos ne viena, o du tris vaikus? ir vaikai ne paaugliai, o vaikai, vaikiukai, 1-10m, kurie patys dar labai visur vieni neprivazines. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 kovo 2012 - 17:40
QUOTE(given444 @ 2012 03 04, 17:39)
man idomu, kiek mamu REALIAI sukasi BE masinos, turedamos ne viena, o du tris vaikus? ir vaikai ne paaugliai, o vaikai, vaikiukai, 1-10m, kurie patys dar labai visur vieni neprivazines.  ax.gif

Kiek realiai, tai nezinau, bet jei neturi is ko tos masinos islaikyti, tai jos ir neperki. Gal didesne problema yra kaime ar sodu bendrijose gyvenancioms seimoms. Maniskis 7m. grizdavo is mokyklos ar treniruociu vienas viesuoju transportu. Nebuvo kas vezioja, tai ismokiau naudotis viesuoju transportu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 04, 17:39)
taip, masina turint reikia apie 250-400lt kas menesi. (mano patirtis.) kai jos nebeturiu, islaidos labai sumazejo. bet masina - nerealus patogumas.
man idomu, kiek mamu REALIAI sukasi BE masinos, turedamos ne viena, o du tris vaikus? ir vaikai ne paaugliai, o vaikai, vaikiukai, 1-10m, kurie patys dar labai visur vieni neprivazines.  ax.gif

Na aš galiu pasakyti, kad mes savo gyvenimo be mašinos neįsivaizduojam. Taip ji turi savo sąnaudas. Bet taip kaip kiekviena eilutė šeimos biudžete. Žinoma palnuodamas žiūri gal šį mėn. nebus tolimesnės kelionės ir pinigėlių galima sutaupyti. Tačiau šiuolaikiniame gyvenimo ritme man gyvenimas be mašinos atrodo labai sudėtingas, komplikuotas, suvaržytas.
Atsakyti
Galbūt atrodys keista, bet puikiausiai kolkas apsieinam be mašinos smile.gif jei reikia toliau į kaimą pavažiuoti su autobusu dundam biggrin.gif biggrin.gif nelabai ten malonu ir patogu, bet nemažai sutapom.. iš bėdos tai yra pažįstamų ar kas nors iš mano ar draugo šeimos narių, kurie pagelbsti, jei ten koks mirtinas reikalas, bet šiaip puikiai verčiames ir daug sutaupom kai pagalvoju.. ypač dabar kai pati nedirbu, tai tie pinigėliai nepamaišo ... smile.gif
Atsakyti
Masina-jokia investicija,greiciausiai jau geras pinigu naikinimo aparatas doh.gif Kai ja turi-zinai,kur dingsta visa tavo alga... doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 03 04, 18:39)

Savo merginas auginau be masinos (galimybe issilaikyti teises ir nusipirkti masiniuka atsirado kai jos jau dideles buvo),geras draugas buvo viesasis transportas smile.gif Namie nesedejom,daug visur vaiksciojom,ypac vasara-miskai,ezerai,upes,grybai,uogos ar siaip pasibastymai,mieste-visokie kulturiniai renginiai,dar stovyklos, turistiniai zygiai (jau darzelinio amziaus merginos buvo). Vaikai uzaugo neislepe,ne is tu,kur 1-2 stoteles vaziuoja ax.gif O dabar kai masina yra tikrai taip nebepatempciau,prie gero greit iprantama... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2012 03 04, 20:09)
Galbūt atrodys keista, bet puikiausiai kolkas apsieinam be mašinos smile.gif jei reikia toliau į kaimą pavažiuoti su autobusu dundam  biggrin.gif  biggrin.gif

Ar tikrai pigiau i kita meista autobus? g.gif
Kol vaikam iki 7m tai gal, bet paskui. Tarkim kelione i Vilniu grubiai 20lt, tai keturiese i viena puse jau 80lt. Galima pirmyn atgal suvazinet su masina,.
Atsakyti
Mano vaikai irgi be mašinos auginti, o važinėjom ir į kaimą, ir pas gimines, ir prie jūros. Juk tam ir yra autobusai, traukiniai. Ko išmokė tas laikas, tai tobulai susipakuot daiktus į vieną nešulį ir planuot laiką, nes traukinys žinot ko nelaukia wink.gif
Mašina atsirado daug vėliau, dabar jos vėl nėra, vaikai perka nuolatinius bilietus po 22 lt, o man transportui žiemą išeina apie 40 lt, pavasarį-rudenį apie 10 lt. Žinoma, jei kur toliau vykstu, kainuoja autobuso bilietas, bet vidurkis vis tiek mikroskopinis, lyginant su nuolatinėmis išlaidomis mašinai.
Atsakyti