Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Pireja @ 2012 03 02, 11:49)
Man tai visai idomu pasiskaityti, kiek netaupantys isleidzia ir kaip tai daro, palyginti maitinimosi igudzius, poziurius ir pan.  ax.gif Nors sutinku, kad temos pavadinimo daznai tai neatitinka.

Be viso to, ką paminėjote, įdomu ir tai, kaip žmogus savo tokias iųlaidas pateikia ir pats suvokia mirksiukas.gif
QUOTE(Miaška @ 2012 03 02, 14:11)
Ką noriu pasakyt - ne visada esmė pinigų kiekyje, labai svarbu yra kaip tie finansai valdomi smile.gif

Miaška, labai teisingi žodžiai drinks_cheers.gif jeigu pinigų nemažai, o proto trūksta, tai tikrai reali situacija gali būti sudėtinga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dirty_kiss: 02 kovo 2012 - 16:14
miaska, taip del sutaupymo man tas pats. be vyru gaunas geriau. biggrin.gif busim, zinok, papuolusios i ta reta mazuma, nes siaip moterys kaip tik dejuoja/bijo nesiskirt butent del finansu.
o mano drauges kaip tikdejuodavo, kad su vyru anksciau gyvendamos, nuolat pilnus maisus tempia maisto, butinai mesgaliai ir alus kasdien, o db atsigave - maistu vien negyvena, surelis varske salotos...na, aisku, ne kiekvienos apetitas toks....

norejau dar jusu paklaust piniginio klausimo, kuris su morale siejasi. kaip planuojat savo tikslu, tarkim ar mokat paskola, susimokat visa, ir tada remontai ir pan? ar gretutinai darot daug dalyku? mano situacija turbut kitokia, nes turiu paskola ne bankui, o gyvam zmogui, ir man toks "gruzas" kad kol neismokesiu paskolos, tol mano sienos bus plikos. galeciau ir as grazintis namus (tas zmogus nieko pries), taciau man sazine kazkaip neleidzia, ir tai turbut mano problema? nes kaip galiu ir remontuotis, o paskolos atidavimo laikas pailges...na ir tiesiog, nesmagu pries ta artima zmogu, nors tu ka....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 03 kovo 2012 - 10:28
QUOTE(given444 @ 2012 03 03, 11:27)

As kazkada skaiciau,nepamenu kuriam laikui ta jusu paskola.Jei 2-3metams dar, tai mokeciau tik ja. Bet jeigu 10m..tai negyvensi vien paskola,namai turi buti jaukus, juk ir vaikam to reikia, tai po truputeli tvarkyciausi. Po kambari, po patalpa. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 03, 10:27)
norejau dar jusu paklaust piniginio klausimo, kuris su morale siejasi. kaip planuojat savo tikslu, tarkim ar mokat paskola, susimokat visa, ir tada remontai ir pan? ar gretutinai darot daug dalyku? mano situacija turbut kitokia, nes turiu paskola ne bankui, o gyvam zmogui, ir man toks "gruzas" kad kol neismokesiu paskolos, tol mano sienos bus plikos. galeciau ir as grazintis namus (tas zmogus nieko pries), taciau man sazine kazkaip neleidzia, ir tai turbut mano problema? nes kaip galiu ir remontuotis, o paskolos atidavimo laikas pailges...na ir tiesiog, nesmagu pries ta artima zmogu, nors tu ka....

aš tokioj situacijoj elgčiausi analogiškai kaip jūs 4u.gif Ir dėl labai paprastos priežasties - nepakenčiamas jausmas būti skolingam unsure.gif
Atsakyti
Sveikos visos, jungiuosi ir as I jusu buri smile.gif, tikiuosi sulaukti bei galbut padalinti geru patarimu, nors aisku vieniem jie gali buti geri, o kitiem jie bus visiskai niekam tike smile.gif, bet taip jau yra, buvo ir mum su draugu kai gyvenom nuomojamam bute uz 800lt. Ir saldytuvas nuolat budavo prigrustas delikatesiniu skanestu, dabar kai pagalvoju, tai net bijau paskaiciuoti kiek visa tai kainavo. Bet gyveni zmogau ir mokaisi, paskui persikraustem I buta uz 500lt, aisku ir produktai truputi kitokie atejo I raciona, nors uzdirbdavom tiek pat, galiausiai kaip kokie cigonai kraustemes 3-aji karta, uz nuoma mokam 300lt, turiu pasakyti kad is raciono praktiskai dingo visokie aluciu pagurksnojimai, vynu degustavimai, pelesiniai suriai, cipsai, mipsai ir dar visokie kitokie mazmoziai, kurie ryja pinigus, ums net nepajauciant, juk kai kuriems vyrams atrodo normalu gryzus per vakara isgurksnot butelaiti ar du salto alaus, buvo ir manajam taip, bet bet beveik. 4 metus kazkaip atpratinau, o dabar ziuriu manasis svaistunas jau kartais net mane pacia(seimoje as esu taupioji, visad suziurinti nuolaodas ir akcijas PC)ramina, kad nepirkciau kokiu meduoliuku ar sokoladuku biggrin.gif nors meduolius tai dievinu biggrin.gifD tai va, reziumuojant ir labai nepilstant is tuscio I kiaura, tai gyvenimo kokybe tikrai nepablogejo kai nebevalgom suriu, nebegeriam vynu ir pan. Aisku labai daug draugu atkrito, kurie matyt vis pasinaudodavo proga paragaut kazko skanaus, juk buna tokiu zmoniu, nepykstu as ant ju, tik gal pikta vien del to, kad net zinutes nesugeba suregzti, o anksciau tai neatsigindavai biggrin.gif dar atsirado ir kitokie proioritetai, nupirklta masina, kuriai reikejo skolintis pinigeliu ir ant kupros kaba 11(ukstanteliu, kurie labai slegia, o ka kalbeti, kad per sia vasara jei bus is ko juos esam pasizadeje atiduoti, o dar ir buta norim savo tureti, tad tikrai verta ir net butina taupyti, bent jau musu atveju. O kas liecia dabartini maista, tai manasis yra mesaedis, tai jam ne maistas jei mesos nera, bet labai daug padeda jo mama is kaimo, tai mesa mum nekainuoja nieko kaip ir dauguma darzoviu, tad nuo kovo 1d.esu pardutotuveje isleidusi 40lt., mano paskaiciavimu I parduotuve nereiks dar 2-3dienas.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 03, 10:27)
nes kaip galiu ir remontuotis, o paskolos atidavimo laikas pailges...na ir tiesiog, nesmagu pries ta artima zmogu, nors tu ka....

Turiu ir aš tokią paskolą, bet aš tvirtai susitariu terminą, iki kada atiduosiu, ir viskas. Esu pažadėjusi grąžinti visą sumą iki Kalėdų, bet matau, kad be vargo atiduosiu jau rugsėjį, todėl ramiai sau remontuosiuosi vonią, toliau atidėdama po šimtuką-kitą paskolai.
Atsakyti
smile.gif+2012 03 03, 17:47-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 03, 17:47)

klausimas,o kam reikejo pirkti masina ,kuriai teko skolintis net 11tukst,nebutu buve geriau pirma susitaupyt,o po to pirkt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 03 03, 23:54)

Aha, jeigu tik šiaip užgaida tai keistoka, bet jei tai yra tai, be ko neapsineinama, pvz. kasdien važiuoti į darbą kitaip neišeina ar pan... tai ir aš skolinčiausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2012 03 03, 23:54)
klausimas,o kam reikejo pirkti masina ,kuriai teko skolintis net 11tukst,nebutu buve geriau pirma susitaupyt,o po to pirkt? ax.gif

tiesiog buvo pasitaikes labai geras pasiulymas doh.gif , reali masinos kaina yra zenkliai didesne, todel teko skolintis, nors cia ilgalaike investicija, jei nieko neatsitiks jai ir mum, tai manau kokius 20 metu jos keist nereiks thumbup.gif

AngelinaJolie:) neaa, nebuvo cia uzgaida, tiesiog 3 metus gyvenom be masinos, o kai vieno tevai Vilkaviskyje, o kito Panevezyje, tai zinokit sudaro keblumu kaip reikia viska ka tevukai prikrauna pargabent, juk nedesi i autobusa puse kiaules biggrin.gif drastiskai cia pasakiau, bet tokia realybe, na o ir as dabar nestuke.gif , veliau kai bus vaikiukas, tos masinos ar taip ar taip reikes, juk netampysi vaiko mikriuku doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bridz :): 04 kovo 2012 - 10:21
smile.gif+2012 03 04, 10:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 04, 10:18)
tiesiog buvo pasitaikes labai geras pasiulymas doh.gif , reali masinos kaina yra zenkliai didesne, todel teko skolintis, nors cia ilgalaike investicija, jei nieko neatsitiks jai ir mum, tai manau kokius 20 metu jos keist nereiks  thumbup.gif
AngelinaJolie:) neaa, nebuvo cia uzgaida, tiesiog 3 metus gyvenom be masinos, o kai vieno tevai Vilkaviskyje, o kito Panevezyje, tai zinokit sudaro keblumu kaip reikia viska ka tevukai prikrauna pargabent, juk nedesi i autobusa puse kiaules  biggrin.gif  drastiskai cia pasakiau, bet tokia realybe, na o ir as dabar  nestuke.gif , veliau kai bus vaikiukas, tos masinos ar taip ar taip reikes, juk netampysi vaiko mikriuku doh.gif

Keistai skamba, netampysi vaiko mikriuku, važinėjom troleibusu, autobusu ir nieko nenutiko, ir tai darome dabar. Bet kiekvieno supratimas kitoks. O kai pagalvoji, kiek ant kuro išleisčiau nuvažiuoti į paskaitas, polikliniką.
Dėl nuvažiavimo į kaimą, tai suprantama mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 03 04, 11:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 04, 11:18)

Niu aš ir sakiau, kad turėjo būti kažkokia priežastis smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 03 04, 10:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 03 04, 10:18)
kokius 20 metu jos keist nereiks  thumbup.gif

Drystu nesutikti. Masinos tiek ilgai pas seimininkus neuzsibuna smile.gif
Atsakyti