Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(mititėja @ 2012 02 29, 23:15)
Tai tame ir esmė, kad aš užmirštu "stebėti", kartais randu pavėluotai.  verysad.gif Jeigu laiku pastebiu, sukomanduoju "naujo nepraimt".  lotuliukas.gif

Matyt ant naujo pokučio užlipdyčiau lapuką su užrašu "nekišk nagų, kol neišgėrei pieno iš praimto poko!" biggrin.gif
Čia panašiai buvo, kai prasidėjo sniegas, o vaikai senu papročiu šlapiais batais trepinėdavo po visą prieškambarį, nors tiems batams tyčia guminis kilimukas padėtas. Riaumodavau iš kambario, vos išgirdusi pareinančias - bent žingsnis su batais nuo kilimėlio, ir tau šakės! Suveikė hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 03 01, 00:19)
Matyt ant naujo pokučio užlipdyčiau lapuką su užrašu "nekišk nagų, kol neišgėrei pieno iš praimto poko!" biggrin.gif
Reikės pabandyti. lotuliukas.gif
Atsakyti
nu ka, labas rytas, kovo 1- pavasario diena ! 4u.gif
naujas menuo - nauji mazi ir dideli piniginiai tikslai. ar susirasot, pasibraizot ka nors?

pas mane toliau tas pats: sedu ant taupymo plano kaip ir vasari. vasari pavyko mazdaug beveik 40proc. sutaupyt, is kitu gyvent. kova planuoju - 50proc sutaupyt, is kitu pragyvent. na gal, balandi jau bus lengviau. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 kovo 2012 - 07:01
Turiu planą visiems metams - visada taip darau, paruošiu metams, o tada tik koreguoju kiekvieną mėnesį pagal poreikį, patikslintas pajamas ir pan.

Šį mėnesį nebus lengva: mano gimtadienis, abiejų mano artimiausių draugių gimtadieniai, vyresnėlei reik pas dantistą - profilaktiškai, bet lyg plomba patrupėjus, taip pat jai reikia batų. Dar šį mėnesį užsakinėsiu kačių maistą (perku kas 2 mėn. po 10 kg).
Žodžiu, išlaidų daug.
Pliusas - gausiu metinę premiją, tiesa, šįmet ji bus skirta vonios/wc kapitaliniam remontui, na bet prireikus kažkiek nugnybsiu ir šiaip išlaidoms.
Atsakyti
Hi.

Matau Silvy išlaidų maistui analizė jau įvyko doh.gif Kas sekantis? lotuliukas.gif

QUOTE(Mil@na @ 2012 02 28, 23:33)
Jei ne paslaptis, kiek reikia mėnesiui???

Vidurkis apie 400lt/mėn. dviems suaugusiems + kaimo didelės gėrybės 4u.gif
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 10:20)
given444,viska namie kepu,gindk die ,ne taupymo tikslais,man ramiau,nes žinau iš ko kepiau  mirksiukas.gif

Būtent ir man šitas motyvas svarbus, kad ką pati pasigaminau, tai bent žinau iš ko, kada ir kaip pagaminta bigsmile.gif
QUOTE(Sidharta @ 2012 02 29, 10:30)
O kokiose parduotuvėse apsipirkinėjate?

Virur, vengiu Rimi g.gif
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 14:03)
Moterys,o tai čia kažkokia mistika,kad dirbanti moteris pati viską namie gamina,nešildo  blink.gif ???

Man ne mistika, o klausimas - iš kur tiek jėgų?
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 14:40)
Namie pagaminti pusgaminiai skiriasi nuo parduotuvinių.

Aš irgi skirtumą matau g.gif
QUOTE(Miaška @ 2012 02 29, 23:21)
Nuo užkandžių pirkinėjimo labai gerai sulaiko kasdienis čekių įrašymas į biudžeto failą: kai pamatai, kad tas menkavertis užkandukas surijo trečdalį dienos normos maistui, tai ir nebesinori kitą kartą smile.gif

100% tiesa drinks_cheers.gif Š**maistis suvedinėjant išlaidas labai greitai išlenda...
QUOTE(Miaška @ 2012 03 01, 00:19)
Čia panašiai buvo, kai prasidėjo sniegas, o vaikai senu papročiu šlapiais batais trepinėdavo po visą prieškambarį, nors tiems batams tyčia guminis kilimukas padėtas. Riaumodavau iš kambario, vos išgirdusi pareinančias - bent žingsnis su batais nuo kilimėlio, ir tau šakės! Suveikė hihihi.gif

Rašteliai tikrai disciplinuoja thumbup.gif o kartais ir linksma kalbančius lapeliais namus turėti smile.gif
QUOTE(given444 @ 2012 03 01, 08:00)
nu ka, labas rytas, kovo 1- pavasario diena !  4u.gif
naujas menuo - nauji mazi ir dideli piniginiai tikslai. ar susirasot, pasibraizot ka  nors?

Su pavasariu 4u.gif Rašyt ir braižyt neprisiverčiu. Tikslas vienas - maitintis kokybiškai ileidžiant kaip galima mažiau pinigų bigsmile.gif
Atsakyti
Kas čia darosi toje temoje..?Jeigu išleidžiama miltų kilogramui 9 lt., tai nėra taupymas. O čia temelė apie taupymą ax.gif
Atsakyti
deltadu, taikliai pastebėjote...

p.s. toks vaizdas, kad kai kurie nariai į šią temą užsuka pasipasakoti kiek išleidžia ir to tikrai nepavadintum taupymu doh.gif Gal geriau tokias istorijas palikti su neužrašytu pavadinimu "Nekartokite to savo namuose"

Atsiprašau už ironiją, jeigu kas norės mano postą priimti asmeniškai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dirty_kiss: 01 kovo 2012 - 21:59
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 03 01, 21:58)
deltadu, taikliai pastebėjote...

p.s. toks vaizdas, kad kai kurie nariai į šią temą užsuka pasipasakoti kiek išleidžia ir to tikrai nepavadintum taupymu  doh.gif  Gal geriau tokias istorijas palikti su neužrašytu pavadinimu "Nekartokite to savo namuose"

Atsiprašau už ironiją, jeigu kas norės mano postą priimti asmeniškai  4u.gif

drinks_cheers.gif temos pavadinimo niekas neskaito
Atsakyti
Man tai visai idomu pasiskaityti, kiek netaupantys isleidzia ir kaip tai daro, palyginti maitinimosi igudzius, poziurius ir pan. ax.gif Nors sutinku, kad temos pavadinimo daznai tai neatitinka.
Atsakyti
miaska, man sis menuo irgi gimtadieniai, akiniai vaikui ir visokios islaidos. vis pagalvoju apie tave ir denaxa, mamas auginancias vienas du vaikus(nemazus)-taip sauniai sukates, tokios gyvybingos, turbut net nepadeda teciai vaiku nematerialiai? galima pasimokyt energijos is jusu ..
ypac mane veza denaxos hobis nes siaip kaifuoju nuo netradiciniu moteru pomegiu...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 03 02, 12:46)
ypac mane veza denaxos hobis nes siaip kaifuoju nuo netradiciniu moteru pomegiu...

Mane irgi drinks_cheers.gif thumbup.gif

O jei apie tai, kaip viena mama augina du didelius vaikus - realiai tai nėra baisiai sudėtinga, jei gauni sąlyginai neblogą algą, neturi didelių paskolų, šeima nesiskundžia sveikata ir neturi ypatingų poreikių. Kažkaip pamąsčiau, kad gyvenimas su vyru man kainavo kur kas brangiau - tiesiogine prasme biggrin.gif , nes vis nebūdavo pinigų elementariam namų susitvarkymui, o juk jis gaudavo algos beveik tiek pat, kiek aš per du-tris darbus doh.gif . Va po skyrybų tik sugebėjau vienais metais kapitaliai suremontuot vaikų kambarį, kitais - restauruoti grindis ir nusipirkti baldus kitam kambary, trečiais - pasikeisti langus visame bute, šįmet - vonios/wc kapitalinio remonto planai...
Ką noriu pasakyt - ne visada esmė pinigų kiekyje, labai svarbu yra kaip tie finansai valdomi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 03 02, 12:11)
Mane irgi drinks_cheers.gif  thumbup.gif

O jei apie tai, kaip viena mama augina du didelius vaikus - realiai tai nėra baisiai sudėtinga, jei gauni sąlyginai neblogą algą, neturi didelių paskolų, šeima nesiskundžia sveikata ir neturi ypatingų poreikių. Kažkaip pamąsčiau, kad gyvenimas su vyru man kainavo kur kas brangiau - tiesiogine prasme biggrin.gif , nes vis nebūdavo pinigų elementariam namų susitvarkymui, o juk jis gaudavo algos beveik tiek pat, kiek aš per du-tris darbus doh.gif . Va po skyrybų tik sugebėjau vienais metais kapitaliai suremontuot vaikų kambarį, kitais - restauruoti grindis ir nusipirkti baldus kitam kambary, trečiais - pasikeisti langus visame bute, šįmet - vonios/wc kapitalinio remonto planai...
Ką noriu pasakyt - ne visada esmė pinigų kiekyje, labai svarbu yra kaip tie finansai valdomi smile.gif

va va ir man tai aktualu biggrin.gif bet pas mus biski kitaip yra(ir butu neprosal is salies tai patirties pasisemt, pati neisgavosi)nes yra kolkas tik 1 mazutis kuris dar net neropoja biggrin.gif tai va palyginus situacija-alga iki mazylio buvo mazesne neo draugo bet pakankama.''paskola''buvo bet ja pati ir isimokejau,sveikata nesiskunbdziam, ipatingi poreikiai buna bet retai.tiksliau noras ka nors nusipirkt.
Atsakyti