Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Pireja @ 2012 02 29, 16:25)
: Gal jus gurmanai

gal ne gurmanai, o siaip daug maisto ismeta schmoll.gif Buna ir taip, kad zmones perka maisais, vos saldytuvas uzsidaro, o paskui daugiau nei puse i siuksliu kibira doh.gif
As praktiskai nieko neismetu, kazkaip jau ismokau bigsmile.gif Ir maistui isleidziam men. iki 300Lt (2 suauge ir katinas). Apsipirkinejam Lenkijoj, ieskau kas pigu, bet tikrai perku ne prasciausia maista. Tai man 1800Lt maistui atrodo kosmine suma, kad ir didesne seima blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 02 29, 18:00)
Apsipirkinejam Lenkijoj
Atsiprašau, o jūs vilnietė? g.gif Vis rezgu mintį pabandyt apsipirkt Lenkijoje, bet kiek paskaičiuoju - neapsimoka, jeigu su niekuo kelionei-benzui nesikooperuoji. O Varšuvoj (buvom kitais tikslais) nė nepastebėjau kažkokio baisingo kainų skirtumo, tai nesugalvojau, ko čia užsipirkus... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 16:55)
Aš ir nesakau,kad suma nedidelė, bet kai skaičiavau supratau,kodėl ji tokia susidaro.
Miltai,kuriuos naudojame (Spielberger,speltos) kilas kainuoja ~9lt,aliejus kepimui 20lt.Perkam sausus pusryčius,vaikų labai mėgiamus,Bauckhof firmos,kaina ~19lt.
Vyro griekas-jautienos išpjova,jau ir vaikai su pasimėgavimu šlamščia.
Tai ir susideda viskas.

Tada aisku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 29, 17:04)
Atsiprašau, o jūs vilnietė?  g.gif

Ne, as netoli PL sienos gyvenu. Vaziuoju apsipirkt su kaimyne, tai kelione nei 10 Lt nekainuoja. Jums gali ir nepasimoket, nebent:
- vaziuosit su dar kuo nors, bet ne per daug, nes vietos pirkinams bus mazai. As tik su kaimyne, be vyru ir vaiku(kad netrugdytu);
- masina bus dujom(pas mus dyzelis, bet irgi nieko);
- pirksit ne men, bet kokiam ir pusmeciui. Galima juk daug prisipirkt aliejaus (kad ir rudens marinavimams pakaktu), miltu, kruopu visokiu ar, kad ir varskes ar vistu slauneliu prisisaldyt (dabar kauflande jos 3,99zl kainuoja, gaunasi apie 3,35Lt);
-jei pirksit rubu, batu (batus perku tik PL, ir pigu, ir kokybe tikrai gera).
Bet dar ir reikia, kad vaziuotut su kuo, kas buves, kad zinotu kur nuvezt, kurioj pard.ka geriau pirkt, nes pati viena greiciausiai nieko nerasit/nepamatysit, gi produktai skiriasi, tai tik grisit pikta ir pavargus.
Cia ne i tema, bet karta kefyro PL ieskojau. Koki piusvalandi prastovejau prie produktu lentynos, kol kazkas neapsikentes paklause ko ieskau (matyt, trugdziau blush2.gif ). Parode man ta kefyra, nes nebuciau radus - kaip grietine supakuota! doh.gif
Atsakyti
Taigi Silvy viską kuo puikiausiai paaiškino - maistas, kurį perka, kainuoja tikrai brangiai, dėl to ir išeina tokia suma. Bet diskutuoti ar verta tokį maistą pirkti, manau, tikrai neverta 4u.gif Be to, jeigu teisingai supratau, Silvy ir netaupo ant maisto? g.gif O jeigu nėra reikalo taupyti, kodėl nesirinkti ekologiškos jautienos sprandinės vietoj hormonų prikimštos vištos kulšelės mirksiukas.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 02 29, 17:00)
Buna ir taip, kad zmones perka maisais, vos saldytuvas uzsidaro, o paskui daugiau nei puse i siuksliu kibira  doh.gif

Aš irgi pradėjau mokytis taip nedaryti blush2.gif Kadangi turiu pakankamai laiko, o ir reikalas pataupyti prispyrė, pradėjau labai planuoti (kalbu apie maistą) ir poros savaičių rezultatas - beveik jokio išmesto maisto ir perpus sumažėję išlaidos ax.gif Aišku, laiko tarpas per trumpas, kad galėčiau labai džiaugtis, bet jei taip ir toliau, rezultatai bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimukeA: 29 vasario 2012 - 17:57
QUOTE(Leksa @ 2012 02 29, 18:50)
tai tik grisit pikta ir pavargus.
Panašu, kad būtent taip ir būtų. Ypač paskaičiavus, kad ir kelionė netrumpa, ir labai daug reikėtų prisipirkt, kad atsipirktų (o vėliau kažkur visa tai sandėliuot).
QUOTE(mylimukeA @ 2012 02 29, 18:54)
Taigi Silvy viską kuo puikiausiai paaiškino - maistas, kurį perka, kainuoja tikrai brangiai, dėl to ir išeina tokia suma. Bet diskutuoti ar verta tokį maistą pirkti, manau, tikrai neverta  4u.gif Be to, jeigu teisingai supratau, Silvy ir netaupo ant maisto?  g.gif O jeigu nėra reikalo taupyti, kodėl nesirinkti ekologiškos jautienos sprandinės vietoj hormonų prikimštos vištos kulšelės  mirksiukas.gif
Taip, tikrai. Ypač temoje "Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?"
QUOTE(mylimukeA @ 2012 02 29, 18:54)
Aš irgi pradėjau mokytis taip nedaryti  blush2.gif Kadangi turiu pakankamai laiko, o ir reikalas pataupyti prispyrė, pradėjau labai planuoti (kalbu apie maistą) ir poros savaičių rezultatas - beveik jokio išmesto maisto ir perpus sumažėję išlaidos  ax.gif Aišku, laiko tarpas per trumpas, kad galėčiau labai džiaugtis, bet jei taip ir toliau, rezultatai bus.
Maistą išmetinėti nustojau irgi kai "reikalas prispyrė". Planuodavau kąsnį į kąsnį. Keisčiausia, kad tuo metu maitinomės turbūt geriausiai, nes viskas būdavo "gaminta kątik", jokių likučių rytdienai, patiekalai - įvairiausi (nes planuodama savaime prisigalvodavau skirtingų patiekalų).
Dabar kovoju su likučiais pieno pakeliuose, t. y. su neišvengiamu jų išpylimu. Niekaip nepripratinu pirma susipilt likutį, ir tik tada praimt naują poką. Jeigu pakelyje likę mažiau nei puodelis, praiminėja naują. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 29 vasario 2012 - 18:10
as pastebejau kad daugiausia pinigu isleidziu uzkandziams (cia kas liecia maista), tai nebeperku jokiu cipsu, sausaineliu, pyrageliu. nes budavo parsinesu pilna maisa maisto, o valgyt taip ir nera ko
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 02 29, 19:45)
as pastebejau kad daugiausia pinigu isleidziu uzkandziams (cia kas liecia maista), tai nebeperku jokiu cipsu, sausaineliu, pyrageliu. nes budavo parsinesu pilna maisa maisto, o valgyt taip ir nera ko

Va, va- pas mane tas pats. doh.gif Tik aš dar niekaip neprisiverčiu liautis... o reikėtų..
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 02 29, 18:09)
Dabar kovoju su likučiais pieno pakeliuose, t. y. su neišvengiamu jų išpylimu. Niekaip nepripratinu pirma susipilt likutį, ir tik tada praimt naują poką. Jeigu pakelyje likę mažiau nei puodelis, praiminėja naują.  doh.gif

Katino namuos nėr? biggrin.gif Mane visad erzindavo pieno likutis - nuo blynų ar šiaip ko, mūsyse gi pieno niekas negeria, kol įpratinau visus tris kašarus pienuku pasilepint, tai neprapuola nei lašas.

O nuo užkandžių pirkinėjimo labai gerai sulaiko kasdienis čekių įrašymas į biudžeto failą: kai pamatai, kad tas menkavertis užkandukas surijo trečdalį dienos normos maistui, tai ir nebesinori kitą kartą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 02 29, 23:21)
Katino namuos nėr? biggrin.gif  Mane visad erzindavo pieno likutis - nuo blynų ar šiaip ko, mūsyse gi pieno niekas negeria, kol įpratinau visus tris kašarus pienuku pasilepint, tai neprapuola nei lašas.
Ne, katino nėra. schmoll.gif
Mano vaikai žiauriai mėgsta pieną, galėtų gert per pusryčius, pietus ir vakarienę. Bet vis tiek palieka puspuodį sename poke ir praima naują. doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 29 vasario 2012 - 23:09
QUOTE(mititėja @ 2012 02 29, 23:09)
Ne, katino nėra.  schmoll.gif
Mano vaikai žiauriai mėgsta pieną, galėtų gert per pusryčius, pietus ir vakarienę. Bet vis tiek palieka puspuodį sename poke ir praima naują.  doh.gif  doh.gif

O jei tada - į blynus? Kol dar geras, nesugižęs.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 03 01, 00:13)
O jei tada - į blynus? Kol dar geras, nesugižęs.
Tai tame ir esmė, kad aš užmirštu "stebėti", kartais randu pavėluotai. verysad.gif Jeigu laiku pastebiu, sukomanduoju "naujo nepraimt". lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 29 vasario 2012 - 23:16