Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 13:40)
Mano supratimu šildomas maistas yra tai,kai tu tą pusgaminį meti puodan ir dar kitą dieną šildai.

Na, tada nesusikalbėta: man šildytas maistas ir yra šildytas, jei aš vakar prikepiau lietinių su varške, tai šiandien darbe juos šildysiu, ir tai bus šildytas maistas, nors ir ne parduotuvinis smile.gif
Norint nevartoti šildyto maisto tiesiogine prasme, tektų arba pietaut šaltu, arba nedirbt.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 02 29, 12:36)
tokių atvejų nereiktų net skaičiuoti, jei perkate vienai lėkštei sriubos visus ingredientus.

Dėl kaimo truputį keistai mąstote. Kaime veltui nieks neužauga  tongue.gif

na ne vienai lekstei o visam puoduo, pavalgymui keliem kartam keliem zmonem.
del kaimo, suprantu, bet yra daznai zmoniu kaimuose -tevai mociute kad savo vaikus ir anukus dziugina kaimisku obuoliuku ar bulve o ne pirktiniu.
Atsakyti
Miaška, kas link lietinių drinks_cheers.gif ,o tarkim aš gaminu koldūnus su varške ,tai ta tešla nei kepta/virta,varškė irgi .Šita visą gėri grūdu į kamerą,tai man čia tikrai nėr šildomas maistas.Vyras su vaikais balandėlius l.mėgsta,tai tik kopūstas kiek apvirtas būna,dalį tokių į puodą dedu,o kitą šaldau.
Aš čia tikrai neatėjau pasivaržyt,tik apie maisto išlaidas kalbėjau,kad kaikurios moterys super mažai išleidžia,tai savo patirtį išdėsčiau.
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2012 02 29, 14:32)
na jis nera pigesnis labai jau bet kai buvom su draugu lt paskutini karta lt pries 2m tai pan ir buvo, i r kavinese nevalgem tik salotu o draugui kepsniai uzkandeles man irgi ne vien sultys biggrin.gif na vienam kartui kavinese tekdavo palikt apie 40-70lto paskui pagalvojom kad reikia gamint patiems bandyt ir stebet kas gausis..i rka jei nori sriubos- viska, viska ka tik nori idet reikia pirkr ir nesvarbu kad to maisto panaudoji mazai(aliejus koks ar kumpis del kvapo i skonio)bet i bendra kaina ieina, i iseina simtais 1k nusipirkt kad 1k 1 patiekala pagamintum..o kaip sakiau-  gerai jei yra kaimas tai beveik nieko nereik pirkt- viskas sava auga darze,sode ir netgi tvarte biggrin.gif

Nezinau kodel, bet su ta pacia pinigu suma (zinoma pavertus litais) as apsiperku ir pigiau ir kazkaip psichologiskai geriau jauciuos, nes galiu to paties produkto rasti n variantu, galiu prasisukti pigiau, vienintele vieta kur gali pigiai nusipirkti vaisiu ir darzoviu UK tai turgaviete wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 13:50)
Aš čia tikrai neatėjau pasivaržyt,tik apie maisto išlaidas kalbėjau,kad kaikurios moterys super mažai išleidžia,tai savo patirtį išdėsčiau.

Patirtis visokia įdomi drinks_cheers.gif , tik užtrunkam, kol išsiaiškinam, kas ir kaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 02 29, 12:52)
Nezinau kodel, bet su ta pacia pinigu suma (zinoma pavertus litais) as apsiperku ir pigiau  ir kazkaip psichologiskai geriau jauciuos, nes galiu to paties produkto rasti n variantu, galiu prasisukti pigiau, vienintele vieta kur gali pigiai nusipirkti vaisiu ir darzoviu UK tai turgaviete wub.gif

del pinigu pavertimo tai taip sneka musu rate vis dar tie kurie nuolat lyginaa lt ir uk -kainas maista rubus pragvenima.uk turgavietes geras dalykas tik ten laimes dalykas pataikyt ant sv vaisiu ir darzoviu, o taip kie perki - jei dar didesni kieki nes akcija tai ziurek 2-3d ir supuvo,ir taip kas kart.
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 14:40)
mititėja,pabaksnokite,gal neaiškiai mintis dėstau,rašo vienas ir tas pats žmogus,kam čia tų kriminalų lygioj vietoj ieškoti.
Jokių kriminalų, tiesiog pati sau prieštaraujate. Po pirmos žinutės pagalvojau "ohoooo, kaip sugeba", po antros "aaaa, kaip ir visi..." bigsmile.gif

Prieštaravimų? Prašom...
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 00:04)
kavinėse nevalgom
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 14:03)
Vyras dienos metu valgo baruose,kiek jis ten pinigų palieka tik jis ir težino.
Tai kavinėse nevalgot, bet vis dėlto - valgot?

absoliučiai jokių pusfabrikačių.
Aš pati pagaminu pusgaminius ir pas mus jų pilna kamera .
Pusfabrikačiai ir pusgaminiai kažkuo skiriasi? g.gif

Valgom kokybišką,kiek įmanoma organinį maistą,vaikams jokio šildyto maisto schmoll.gif ,jokios neaiškios pigios prekybcentrių mėsos ir pan.
Mano vaikai lanko darželį,tai ten ir valgo
Valgydami darželiuose ir baruose teigiate, kad valgote organinį, vaikams - jokio šildyto ar neaiškios kilmės maisto? g.gif

Mūsų 4 asmenų šeimai maistas mėnesiui atsieina ~1800lt
Na, ir kaip galite teigti, kad maistui išleidžiate 1800 Lt, jeigu nežinote, kiek vyras baruose pravalgo? Kyla klausimas, ar darželio maitinimo išlaidas (juk darželyje mokate už maitinimą) skaičiuojate kaip išlaidas maistui, ar ne?

Trumpiau sakant, pirma žinutė sudaro vieną maitinimosi principų vaizdą, antra žinutė - visiškai jį sugriauna. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 29 vasario 2012 - 15:55
Militėja,skaičiavau kokį pusmetį kiek mes bendrai maistui išleidžiam,tokią sumą ir gavau.
Vyras man neatsiskaitinėja kur ir už kiek valgo,va dabar penkta diena Helsinkyje,nežinau kuo jis gyvas.Lietuvoje lygiai taip,kartais parlekia pietums namo(traukia iš kameros ką randa),bet dažnai ir neparlekia.
Tai į Jūsų klausimą Tai kavinėse nevalgot, bet vis dėlto - valgot? atsakau,ne nevalgome,jei kas neaišku aukščiau pasiskaitykite.
Lanko vaikai darželį,kas čia neįtikėtino?
Apie pusfabrikačius-minėjau,kad neperku tokių,pati pagaminu,pasiskaitykit paskutinėse mano žinutėse.Man tai neatrodo tolygu maximoje pirktiem kepsniam ir vakarykštei sriubai.

Surašiau kaip mūsų šeima maitinasi NAMIE ir kiek mums tai kainuoja.
O JUms pakartosiu-neiškokite kriminalų lygioj vietoj mirksiukas.gif

Atsakyti
Silvy, o jus i tuos 1800 itraukiate darzelio mokesti, ar jau cia tie 1800lt. grynai isleisti perkant maista parduotuveje/turguje/is giminaiciu ir pan.? Jei taip, tai ziauriai daug unsure.gif Gal jus gurmanai ar siaip kokios geros kavos, gero sokolado ir pan. megejai?
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 17:14)
Militėja,skaičiavau kokį pusmetį kiek mes bendrai maistui išleidžiam,tokią sumą ir gavau.
Vyras man neatsiskaitinėja kur ir už kiek valgo,va dabar penkta diena Helsinkyje,nežinau kuo jis gyvas.Lietuvoje lygiai taip,kartais parlekia pietums namo(traukia iš kameros ką randa),bet dažnai  ir neparlekia.
Tai į Jūsų klausimą Tai kavinėse nevalgot, bet vis dėlto - valgot? atsakau,ne nevalgome,jei kas neaišku aukščiau pasiskaitykite.
Lanko vaikai darželį,kas čia neįtikėtino?
Apie pusfabrikačius-minėjau,kad neperku tokių,pati pagaminu,pasiskaitykit paskutinėse mano žinutėse.Man tai neatrodo tolygu maximoje pirktiem kepsniam ir vakarykštei sriubai.

Surašiau kaip mūsų šeima maitinasi NAMIE ir kiek mums tai kainuoja.
O JUms pakartosiu-neiškokite kriminalų lygioj vietoj  mirksiukas.gif
Kadangi žodis NAMIE atsirado tik šioje žinutėje, tai nėra jums ko pykti, kad prieštaringa rašliava yra neaiški. Be to, dabar man jau kyla klausimas, kaip MAITINDAMIESI NAMIE galėtumėt iš viso KAVINĖSE VALGYTI.
Kad vaikai lanko darželį - įtikėtina. Tik pirmoje žinutėje to neminėjote. Pusryčiams ir vakarienei aš nei pusgaminių (pusfabrikačių) naudoju, nei maisto šildau. mirksiukas.gif
Beje, naminiai pusgaminiai geriau už pirktinius, bet manau - prasčiau už ką tik (iš šviežio kopūsto ir šviežios mėsytės) pagamintus balandėlius. mirksiukas.gif

Tarp kitko, sakyčiau, kad vis dėlto kavinėse valgot ir net kiekvieną dieną, tiesiog tų išlaidų (nes jų nežinote) neįtraukiate į "mes bendrai" išlaidas.
Sakyčiau, kad tikrai daug išleidžiate, nes susidaro vaizdas, kad skaičiuojate tik maistą, kurį suvartojate namie, bet jūsų atveju - tai tik dalis per mėnesį maistui išleidžiamų pinigų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 29 vasario 2012 - 16:41
silvy, na dekui kad pasidalinot savo islaidomis. bet manau 1800lt atidet maistui kas menesi, ir dar teigti kad tai NORMALU- yra per daug.
man sukasi mintys.
1. jus ne tik vegetare, jus galbut rawfood megeja, zaliavalge? tuomet kosmosas taip maitintis, grudai, riesutai isvis kiek kainuoja...su draugem diskutuojam, kad be vaiku nebent taip SAU leisti galetume, kaip poniutes.
2. istrigo jusu megstami eko zenklai. galeciau cia gincytis ir gincytis, jau kita tema, bet ar tikrai TIKITE, KAD TARKIM dizovintos eko slyvos, kuriu 100 ar 200gr kainuoja 10lt, tikrai jos yra eko? kai esu prisikaicius visokiu knygu apie lobistus, tokiu knygu kaip "Veidmainiu sala", farmacininku ispazintis, siaubas..netikiu niekuo. myliu svara ir gamta, man ekologija tai vartojimas MAZIAU ir samoningas atsakingas rinkimasis, bet ne (arba ne vien) eko prekiu garbinimas. ypac kas liecia maista. nu sakau, kaip zinot, kad atvezti is UZSIENIO vaisiai --TIKRAI TIKRAI YRA GERI? kad neimanoma nusipirkt sertifikatu? ka sau leidziu, tai eko priemones veidui ir kunui. bet jei pirkineciau ir kiekviena eko morka ir eko mesa - maisto islaidos sokteltu iki 3000lt laisvai.
3. su tokiom maisto islaidom turbut neimanoma planuot treci vaiko g.gif unsure.gif tarkim, jei du vaikai - ir tokios kosmoso islaidos, tai ka daryt jei staiga jums gimtu dar vienas, ar dvynukai? jei taip uzsikelete sau kartele del maisto, ar neapsisunkinate ir neprarandate daug daug visko? zinoma, jei atlgynimas vyro geras, bet ir tai. man labai patiko sophi mintis, kad gaila butu pinigus tiesiog pravalgyti. gi ne vien gyvename kad valgytume. ne vien gyvenime kad sveikai valgytume. pvz, mano gyvenime labai svarbu "labdara", nors fui, nemegstu sio zodzio. tarkim, pagailejus saves, galeciau 300ar 400lt ar net visa 1000lt skirti vien SAVO MAISTO GERINIMUI, ir taip galiu nusisvaikt iki begalybes. bet tuomet zmones, kuriems esu isipareigojus savo sirdy padet visa kaip, liks nuskriausti, o as negyvenu vien "del savo lovio" ir buities, ir SAVO vaiku vien. mirciau dvasiskai ir psichologiskai, jei tesugebeciau tik savo katile suktis ir trunyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 29 vasario 2012 - 16:57
QUOTE(Pireja @ 2012 02 29, 16:25)
Silvy, o jus i tuos 1800 itraukiate darzelio mokesti, ar jau cia tie 1800lt. grynai isleisti perkant maista parduotuveje/turguje/is giminaiciu ir pan.? Jei taip, tai ziauriai daug  unsure.gif Gal jus gurmanai ar siaip kokios geros kavos, gero sokolado ir pan. megejai?

Ne,Pirėja,neitraukiu.
Aš ir nesakau,kad suma nedidelė, bet kai skaičiavau supratau,kodėl ji tokia susidaro.
Miltai,kuriuos naudojame (Spielberger,speltos) kilas kainuoja ~9lt,aliejus kepimui 20lt.Perkam sausus pusryčius,vaikų labai mėgiamus,Bauckhof firmos,kaina ~19lt.
Vyro griekas-jautienos išpjova,jau ir vaikai su pasimėgavimu šlamščia.
Tai ir susideda viskas.

given444,kas link ekologijos tai net pradėsiu su Jumis apie tai diskutuot biggrin.gif 4u.gif
Aš ne žaliavalgė,plačiau pasidomėkite kas tai yra,iki to dar man toli kaip iki Berlyno keturiom.
Ir dar vienas dalykas- labdara,nevalgau mėsos iš gailesčio gyvūnams,aukoju 2% beglobiams,remiam sausu ėdalu,kartais pervedu pinigų.Būna,kad esant reikalui pavežu kokį nelaimėlį iki vietos,kur jo laukia naujieji globėjai/šeimininkai.
Pas mus Kaune yra tokie konteineriai rūbų,tai aš netargavoju savo vaikų išaugtais ir tikrai nenučiūčintais ,kad ir SM,o ten metu.
given444, Jums linkiu dvasiškai nenumirti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 29 vasario 2012 - 17:11