Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

o mes palydim senus metus su ta nuotaika, kad turejom kompa nauja pirkti uz 3000 lt, emem issimokejimui, bet ziuriu kad 1000 permokesim, tai itariu reiks indeli nutraukti, nuimti pinigelius ir susimoketi, kad sutaupyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2011 12 29, 18:15)

beje, metu pradzioj susirasiau norus ant popieriuko ir isidejau i pinigine
visi igyvendinti

super thumbup.gif thumbup.gif va cia tai jo...

gal galit pasidalinti, jei tai finansiniai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 30, 10:23)
super  thumbup.gif  thumbup.gif va cia tai jo...

gal galit pasidalinti, jei tai finansiniai?  ax.gif

pasidaryti vonios ir wc remonta
atostogos uzsieny
nauji akiniai
inesti dali paskolos

vel rasysiuos popieriuka kitiems metams
Atsakyti
Išties norisipasiekti didesnę finansinę nepriklausomybę, neatimant iš šeimos visko, kas geriausia ... Tam reikia didelio išradingumo ir siekio...Tikslus užsibrėžiau - vieni jų kasmėnesiniai, keletas metinių...
Atsakyti
as tai nei taupau, nei islaidauju. perku akcijines prekes, perku kur kas maziau kainuoja.pvz kai zuviai akcija jos perku. bet ne ant visko taupau ypac ant maisto..neislaidauju, nes neperku nieko ko nereikia-man nereikia 10 kvepalu, 15 lupdaziu ir 15 poru batu. stengiuosi pirkti batu, rankiniu, drabuziu maziau, bet kokybisku.
kai atvaziavau i italija magejo prisipirkti pigiu ir daug skuduru, kurie cia nebrangus, bet dabar pakeiciau nuomone- geriau maziau, bet kokybisko. man dar sekasi, kad daug drabuziu dovanoja uosviene.
rasausi islaidas-zinau kur isleidziu
mes su vyru abu nei rukom, nei i barus einam. i kina niekada neinam, maniskiui nepatinka, i koncertus irgi. karta per menesi i picerija nueinam. esam namisedos
per menesi pora kartu nusiperku po knyga, karta per savaite pora zurnalu.kai mums jie pigus kaina 1-2€ blush2.gif
geriau pataupom ir kur porai dienu isvaziuojam.
Atsakyti
patiko minti su norais - sauni ideja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 12 30, 09:18)
išmokti naudotis akcijomis (nes pastaruoju metu jas ignoruoju vien dėl baimės apsikvailinti..).

bijot netikrų akcijų g.gif
Esu nusiteikusi pozityviai ir to paties linku visiems 4u.gif

Aš taip pat ir tas pozityvumas nuoširdus, nors finansiškai metai buvo labai liesi - palyginti su keleriais metais prieš tai net kelis kartus liesesni, bet tada ardavau kaip arklys - dabar darbo krūvis irgi sumažėjo kelis kartus. Bet iš kitos pusės - nieko neteko atsisakyti dėl finansų trūkumo. Ir dabar dar leidžiu sau mažiau, nei galėčiau. Taigi reziumė - nors pajamos stipriai sumažėjo, bet gyvenimas nepablogėjo. Greičiau priešingai - aš dabar turiu tiek laisvo laiko, apie ką anksčiau net pasvajot negalėjau, valgau naminį maistą, perskaičiau galybę knygų, dingo nuolatinis pervargimas.

Atsakyti
O dėl planų tai man sunku įvertinti ir užsibrėžti realius planus, kad būtų nei per daug, nei per mažai ax.gif
Atsakyti
O man reik ismokti gyventi pagal pajamas...ir grazinti skolas...
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2011 12 30, 21:08)

Isleidziate daugiau, nei uzdirbate? g.gif Ar gyvenate nuo algos iki algos? As kazkada taip gyvenau blush2.gif Atrodo, ir zinojau, kad reikia atsideti, ir patyrus buvau, ka reiskia sedeti be pinigu ir be kruopos namie, bet labai ilgai atideliojau ta momenta, kai gavus alga, paslepi nuo saves 10% pajamu. Pradzia buvo sunkiausia, dabar jau pinigu atsidejimas kaip ir norma. Bet vis tiek, jauciu, kad galime atsideti tikrai daugiau, per daug saves nenuskriausdami. Nesu is prigimties taupi, tai todel, matyt, taip sunkiai sekasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2011 12 30, 21:08)

Va, čia ir man taip.... reik išmokt gyvent pagal pajamas, tai yra atsidėt tą procentėlį, nes tikrai galiu... bet kažkaip reik griežčiau su savim... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 12 31, 00:29)
Va, čia ir man taip.... reik išmokt gyvent pagal pajamas, tai yra atsidėt tą procentėlį, nes tikrai galiu...  bet kažkaip reik griežčiau su savim... blush2.gif

Pasidarykit kokį automatinį nurašymą iš sąskaitos į kitą sąskaitą , iš kurios paimti būtų sudėtingiau. Nebus ir širdies neskaudės 4u.gif
Atsakyti