Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(sotto @ 2012 02 29, 12:45)
o kai ištroškinu puodą vakarienei, labai džiaugiuosi jei jų lieka kitos dienos pietums. Dar skanesni tampa, kai viskas persisunkia.
thumbup.gif drinks_cheers.gif Ir ne tik balandėliai. Yra tokių patiekalų, kuriems, įtariu, reikia pabūti, kad būtų skanesni. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 28, 22:04)
Sitoj vietoj nesutinku schmoll.gif
Gal galima plačiau kas čia per tyrimas?
Mūsų 4 asmenų šeimai maistas mėnesiui atsieina ~1800lt ir kavinėse nevalgom ir neperkam jokių gatavų saldumynų(namie kepu),duonos(namie kepu),jogurtą,panyrą pati darau,absoliučiai jokių pusfabrikačių.
Valgom kokybišką,kiek įmanoma organinį maistą,vaikams jokio šildyto maisto schmoll.gif ,jokios neaiškios pigios prekybcentrių mėsos ir pan.
Studijavau Prancūzijoj,todėl įstrigo jų požiūris į maistą-geriau mažiau bet kokybiškiau,tai mūsuose įprasta kimšti bet ką,kad tik pigu ,sotu ir daug.
Ir kuo šeimos pajamos didesnės,tuo ir maistas kokybiškesnis,dažnai tekdavo girdėt,kad  kol gerai neuždirbdavau tai valgydavau pigius ,sintetinius ir beverčius produktus,o pajamoms padidėjus ir apsipirkimo vietos ir maisto kokybė kisdavo.
Mūsų šeima nepravalgo visų ar didžiosios pajamų dalies,bet,jei tektų rinktis tarp geresnio kąsnio ir  kelionės ,bei cento hormoninės vištienos ir GMO aliejaus vaikams ,manau,kad nekeliaučiau.
Taupau aš ,neperku nereikalingų daiktų,neperku pigių vienadienių skudurų,nebepietauju kavinėse,vaikai neturi žaislų kalnų,pradėjau lankytis bibliotekoje,ankščiau knygynus šluodavau  doh.gif .
Žiūriu tema yra kiek vaiko auginimas kainuoja-čia irgi taupiau  biggrin.gif ,jokių mišinių-mamos pienas,skalbiau vystyklus ir sauskelnes,anksti su puodu draugaut išmokiau-daug sutaupiau.Nemėčiau pinigų pirktinėm tyrelėm,nepirkinėjau jokių cackių pacackių(vaikštynių,migdukų,kalbančių šuniukų ir kitokių šū**kų.).
O dabar einu kašiko atlekiantiems pomidorams.

labai idomiai parasete smile.gif ir siektiek akivaizdu kad taip yra Lietuvoj, bet ne pas mus UK. mes, kol buvom 2-iese tai maistui is pradziu uztekdavo mazai, t.y. pigiai prasimaitinom ir nevalgem tik bulviu ir makaronu, nuvarei i parde su 20-30 svaru ir pilnai maisto turi 1-2 sav, ir valgai viska- ko negali leisti lt budamas( vaisiai darzoves mesa) bet laikui begant pastebejau kad kainos kyla , po truputi...ir tai buvo pries 5m,dabar is tu 20-30s isaugo iki 50-80(cia priklauso kada kiek i ko perki)ir tik dazniausiai 1k, ..esu badzius skaiciuot islaidas rasyt viska ir matau kad kad kainoms kylant isleidziam daugiau, cia uk, o kai buvom lt atostogu tai zymiai, zymiai pigiau(2-3k) atsiejo valgyt mums kavinese nei paciam gamin, nes kavines per 2-3 sav sieke apie 300lt o kad paciam gamint tai beveik 1000lt.
del vaikuciu..viena turiu wub.gif kaip ir minejote- tik mamos pienas. deja sauskelnes naudojam, bet jos brankai iseina(jos nera pigios bet bendrai paziurejus nedaug kainuoja)
aisku jeo butu kur netoli kaimelis ar sodas kaip lt tai kasmet dziaigciausi rudens gerybemis ir parduotuve nereiktu eit del karves pieno tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 02 29, 11:03)

Silvy, jus dirbate?

Taip,aš dirbu,nuo 10 iki 17 val ,nuo pirmadienio iki penktadienio bigsmile.gif

Aš pati pagaminu pusgaminius ir pas mus jų pilna kamera .
Mano vaikai lanko darželį,tai ten ir valgo,nors maistas ten nėra toks kaip mano gamintas,todėl namuose stengiuosi šeimynai pasiūlyti kas geriausia.

Aš pati valgau nedaug,bet didžioji dalis mano raciono yra termiškai neapdorotas maistas,riešutai.Pieno produktus mėgstu,man nesunku į darbą varškės įsimest arba pasukų.
Vyras dienos metu valgo baruose,kiek jis ten pinigų palieka tik jis ir težino.

Moterys,o tai čia kažkokia mistika,kad dirbanti moteris pati viską namie gamina,nešildo blink.gif ???

Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 00:04)
Sitoj vietoj nesutinku schmoll.gif
Gal galima plačiau kas čia per tyrimas?
Mūsų 4 asmenų šeimai maistas mėnesiui atsieina ~1800lt ir kavinėse nevalgom ir neperkam jokių gatavų saldumynų(namie kepu),duonos(namie kepu),jogurtą,panyrą pati darau,absoliučiai jokių pusfabrikačių.
Valgom kokybišką,kiek įmanoma organinį maistą,vaikams jokio šildyto maisto schmoll.gif ,jokios neaiškios pigios prekybcentrių mėsos ir pan.
Studijavau Prancūzijoj,todėl įstrigo jų požiūris į maistą-geriau mažiau bet kokybiškiau,tai mūsuose įprasta kimšti bet ką,kad tik pigu ,sotu ir daug.
Ir kuo šeimos pajamos didesnės,tuo ir maistas kokybiškesnis,dažnai tekdavo girdėt,kad  kol gerai neuždirbdavau tai valgydavau pigius ,sintetinius ir beverčius produktus,o pajamoms padidėjus ir apsipirkimo vietos ir maisto kokybė kisdavo.
Mūsų šeima nepravalgo visų ar didžiosios pajamų dalies,bet,jei tektų rinktis tarp geresnio kąsnio ir  kelionės ,bei cento hormoninės vištienos ir GMO aliejaus vaikams ,manau,kad nekeliaučiau.
Taupau aš ,neperku nereikalingų daiktų,neperku pigių vienadienių skudurų,nebepietauju kavinėse,vaikai neturi žaislų kalnų,pradėjau lankytis bibliotekoje,ankščiau knygynus šluodavau  doh.gif .
Žiūriu tema yra kiek vaiko auginimas kainuoja-čia irgi taupiau  biggrin.gif ,jokių mišinių-mamos pienas,skalbiau vystyklus ir sauskelnes,anksti su puodu draugaut išmokiau-daug sutaupiau.Nemėčiau pinigų pirktinėm tyrelėm,nepirkinėjau jokių cackių pacackių(vaikštynių,migdukų,kalbančių šuniukų ir kitokių šū**kų.).
O dabar einu kašiko atlekiantiems pomidorams.
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 14:03)

Mano vaikai lanko darželį,tai ten ir valgo,nors maistas ten nėra toks kaip mano gamintas,todėl namuose stengiuosi šeimynai pasiūlyti kas geriausia.

Aš pati valgau nedaug,bet didžioji dalis mano raciono yra termiškai neapdorotas maistas,riešutai.Pieno produktus mėgstu,man nesunku į darbą varškės įsimest arba pasukų.

Moterys,o tai čia kažkokia mistika,kad dirbanti moteris pati viską namie gamina,nešildo  blink.gif ???
Man šios dvi žinutės, kaip skirtingų žmonių rašytos. Matau ne vieną prieštaravimą, tik nežinau, ar verta pirštu baksnoti.
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 12:03)
baruose,kiek jis ten pinigų palieka tik jis ir težino.

Moterys,o tai čia kažkokia mistika,kad dirbanti moteris pati viską namie gamina,nešildo  blink.gif ???

ne mistika o realybe smile.gif kai buvom su draugu 2-iese, tai kas vakara po darbo apsipirkdavau(jei reikedavo)o taip kas vakaras abiem pietus skirtingi i darba nestis, vakariene ir dar pyraga kepdavau tuo paciu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2012 02 29, 12:09)
Man šios dvi žinutės, kaip skirtingų žmonių rašytos. Matau ne vieną prieštaravimą, tik nežinau, ar verta pirštu baksnoti.

taip jos skirtingos, pirmoj raso apie tai kai vakai mazi tik neaisky kokio amziaus o kitoj tai jau vaikai paauge ir kitoks laiko skirstymas yra
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 13:03)

Na, dabar aiškiau - vaikai valgo daržely, vyras valgo baruose, jūs pati mintate termiškai neapdorotu maistu, tai tiek to ir gaminimo telieka smile.gif

Mano vyresnėlė - studentė, universitete tik užkanda, valgo namuose tai, kas mano iš vakaro pagaminta, arba gaminasi pati. Mažėlė - moksleivė, ta pati situacija. Aš gaminu ir nešuosi savo ruoštą maistą į darbą pietums, ten pasišildau.

Jau man ima atrodyt, kad gaminu daugiau už jus, tik duonos namie nekepu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2012 02 29, 13:51)
labai idomiai parasete smile.gif ir  siektiek akivaizdu kad taip yra Lietuvoj, bet ne pas  mus UK. mes, kol buvom 2-iese tai maistui is pradziu uztekdavo mazai, t.y. pigiai prasimaitinom ir nevalgem tik bulviu ir makaronu, nuvarei i parde su 20-30 svaru ir pilnai maisto turi 1-2 sav, ir  valgai viska- ko negali leisti lt budamas( vaisiai darzoves mesa) bet laikui begant pastebejau kad kainos kyla , po truputi...ir tai buvo pries 5m,dabar is tu 20-30s isaugo iki 50-80(cia priklauso kada kiek i ko perki)ir tik dazniausiai 1k, ..esu badzius skaiciuot islaidas rasyt viska ir matau kad kad kainoms kylant isleidziam daugiau, cia uk, o kai buvom lt atostogu tai zymiai, zymiai pigiau(2-3k) atsiejo valgyt mums kavinese nei paciam gamin, nes kavines per 2-3 sav sieke apie 300lt o kad paciam gamint tai beveik 1000lt.
del vaikuciu..viena turiu wub.gif kaip ir minejote- tik mamos pienas. deja sauskelnes naudojam, bet jos brankai iseina(jos nera pigios bet bendrai paziurejus nedaug kainuoja)
aisku jeo butu kur netoli kaimelis ar sodas kaip lt tai kasmet dziaigciausi rudens gerybemis ir parduotuve nereiktu eit del karves pieno tongue.gif

As irgi bandau irodyti visiems kad LT maistas pigesnis nes kazkodel per telika ir visur lyg uzsicikline kartoja kad LT ziauriai brangu maitintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 14:03)

neaiškiai išsireiškėte. Turėjote omenyje sakydama"šildo"- pirktinius pusfabrikačius?
QUOTE(loja5 @ 2012 02 29, 14:23)
As irgi bandau irodyti visiems kad LT maistas pigesnis nes kazkodel per telika ir visur lyg uzsicikline kartoja kad LT ziauriai brangu maitintis doh.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 02 29, 12:23)

na jis nera pigesnis labai jau bet kai buvom su draugu lt paskutini karta lt pries 2m tai pan ir buvo, i r kavinese nevalgem tik salotu o draugui kepsniai uzkandeles man irgi ne vien sultys biggrin.gif na vienam kartui kavinese tekdavo palikt apie 40-70lto paskui pagalvojom kad reikia gamint patiems bandyt ir stebet kas gausis..i rka jei nori sriubos- viska, viska ka tik nori idet reikia pirkr ir nesvarbu kad to maisto panaudoji mazai(aliejus koks ar kumpis del kvapo i skonio)bet i bendra kaina ieina, i iseina simtais 1k nusipirkt kad 1k 1 patiekala pagamintum..o kaip sakiau- gerai jei yra kaimas tai beveik nieko nereik pirkt- viskas sava auga darze,sode ir netgi tvarte biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2012 02 29, 14:32)
s..i rka jei nori sriubos- viska, viska ka tik nori idet reikia pirkr ir nesvarbu kad to maisto panaudoji mazai(aliejus koks ar kumpis del kvapo i skonio)bet i bendra kaina ieina, i iseina simtais 1k nusipirkt kad 1k 1 patiekala pagamintum.

.o kaip sakiau-  gerai jei yra kaimas tai beveik nieko nereik pirkt- viskas sava auga darze,sode ir netgi tvarte biggrin.gif

tokių atvejų nereiktų net skaičiuoti, jei perkate vienai lėkštei sriubos visus ingredientus.

Dėl kaimo truputį keistai mąstote. Kaime veltui nieks neužauga tongue.gif
Atsakyti
mititėja,pabaksnokite,gal neaiškiai mintis dėstau,rašo vienas ir tas pats žmogus,kam čia tų kriminalų lygioj vietoj ieškoti.
sypsena-saule,mano vaikams kiek virš trijų mirksiukas.gif

Miaška,gal ir gaminate daugiau už mane,aš gi priešingai ir nesakau smile.gif.
Mes visi pusryčiaujame namie,vakrieniaujame irgi.
Aš netik termiškai neapdorotą maistą vartoju,tai sudaro apie 50% mano raciono mirksiukas.gif
Namie pagaminti pusgaminiai skiriasi nuo parduotuvinių.Kas link šildymo- juos pagaminu ir ne puodan metu,o į kamerą.Mano supratimu šildomas maistas yra tai,kai tu tą pusgaminį meti puodan ir dar kitą dieną šildai.

Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 13:03)

Nemistika, turint jusu darbo valandas, vyra, pietaujanti baruose ir darzelinius vaikus. Pas mus darbo valandos yra 7-20.15 ir 09.30-19.30 (cia isejimo is namu/grizimo namo), du vyrai, pusryciaujantys, pietaujantys ir vakarieniaujantys namie, plius as nesuosi pietus is namu. Todel visuomet darau bent jau tiek, kad paciai liktu ka i darba isimesti, o daznai ir daugiau. Deja, su tokiu grafiku neisvengiame ir pusfabrikaciu ar picu i namus, jau nesnekant apie maisto sildyma.

QUOTE(Miaška @ 2012 02 29, 13:16)
Na, dabar aiškiau - vaikai valgo daržely, vyras valgo baruose, jūs pati mintate termiškai neapdorotu maistu, tai tiek to ir gaminimo telieka smile.gif

Butent.
Atsakyti