Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(given444 @ 2012 02 27, 07:43)
.... kuo zmogus geriau gyvena, tuo maziau isleidzia ant maisto

Sitoj vietoj nesutinku schmoll.gif
Gal galima plačiau kas čia per tyrimas?
Mūsų 4 asmenų šeimai maistas mėnesiui atsieina ~1800lt ir kavinėse nevalgom ir neperkam jokių gatavų saldumynų(namie kepu),duonos(namie kepu),jogurtą,panyrą pati darau,absoliučiai jokių pusfabrikačių.
Valgom kokybišką,kiek įmanoma organinį maistą,vaikams jokio šildyto maisto schmoll.gif ,jokios neaiškios pigios prekybcentrių mėsos ir pan.
Studijavau Prancūzijoj,todėl įstrigo jų požiūris į maistą-geriau mažiau bet kokybiškiau,tai mūsuose įprasta kimšti bet ką,kad tik pigu ,sotu ir daug.
Ir kuo šeimos pajamos didesnės,tuo ir maistas kokybiškesnis,dažnai tekdavo girdėt,kad kol gerai neuždirbdavau tai valgydavau pigius ,sintetinius ir beverčius produktus,o pajamoms padidėjus ir apsipirkimo vietos ir maisto kokybė kisdavo.
Mūsų šeima nepravalgo visų ar didžiosios pajamų dalies,bet,jei tektų rinktis tarp geresnio kąsnio ir kelionės ,bei cento hormoninės vištienos ir GMO aliejaus vaikams ,manau,kad nekeliaučiau.
Taupau aš ,neperku nereikalingų daiktų,neperku pigių vienadienių skudurų,nebepietauju kavinėse,vaikai neturi žaislų kalnų,pradėjau lankytis bibliotekoje,ankščiau knygynus šluodavau doh.gif .
Žiūriu tema yra kiek vaiko auginimas kainuoja-čia irgi taupiau biggrin.gif ,jokių mišinių-mamos pienas,skalbiau vystyklus ir sauskelnes,anksti su puodu draugaut išmokiau-daug sutaupiau.Nemėčiau pinigų pirktinėm tyrelėm,nepirkinėjau jokių cackių pacackių(vaikštynių,migdukų,kalbančių šuniukų ir kitokių šū**kų.).
O dabar einu kašiko atlekiantiems pomidorams.
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 28, 23:04)
Sitoj vietoj nesutinku schmoll.gif
Gal galima plačiau kas čia per tyrimas?
Mūsų 4 asmenų šeimai maistas mėnesiui atsieina ~1800lt ir kavinėse nevalgom ir neperkam jokių gatavų saldumynų(namie kepu),duonos(namie kepu),jogurtą,panyrą pati darau,absoliučiai jokių pusfabrikačių.
Valgom kokybišką,kiek įmanoma organinį maistą,vaikams jokio šildyto maisto schmoll.gif ,jokios neaiškios pigios prekybcentrių mėsos ir pan.

Sutikčiau, kad gerai gyvenanti šeima išleidžia mažesnę procentinę pajamų dalį maistui, o ne skaitmeninę išraišką, tik tiek, ir tas seniai yra įrodyta smile.gif

O jūsų prakalboje įstrigo "jokio šildyto maisto" g.gif Na, nebent vaikai dar kukuliai, tada taip, aš irgi nešildydavau, sutrindavau tam kartui. Bet dabar niekaip neįsivaizduoju savęs gaminančios kasdien, nupuščiau negyvai ir joks taupymas manęs neišgelbėtų biggrin.gif

Suma, mano manymu, jūsų yra visai normali, mes, trys suaugę, per mėnesį pravalgom apie 1100 Lt, tiesa - ne viską gaminu, maistą šildom, saldumynus mėgstam.
Atsakyti
Miaška,given444 konkrečiai lietuvius ir kažkokį tyrimą mini,tai tikslinuosi kas per tyrimas.
Sutinku ir aš, kad gerai gyvenanti šeima išleidžia mažesnę procentinę pajamų dalį maistui ir tas galioja netik lietuviams.Tik niekaip nesutinku,kad taupyti reikia maisto sąskaita .Viskas kaip ir aišku,kad kai šeimos pajamos ~1000lt ir jie suvalgo 50% savo pajamų-kitaip niekaip.Kai šeimos pajamos triskart didesnės ,bet skreginama maistui ir bandoma žūt būt pravalgyti tik tuos pačius 500lt,kad užtektų kelionei,tai nematau čia nieko gero.
Nors kiekvienam savo,man geras = kokybiškas

mano vaikams po 3metus.
Gaminu kasdien,kolkas dar nenupušau,o kaip ateityje pamatysim biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 29 vasario 2012 - 08:41
silvy, na miaška paaiskino jau: turejau minty procentine israiska. koks tyrimas -nepasakysiu. bet vienas pazistamas, nuolat besiskundziantis gyvenimu LTV ir slovinantis DB, beje, apsiskaites, minejo man apie ta tyrima: kad lietuviai, vargani lietuviai pravalgo savo algas, o anglijoj vat - uz atlgyinimus gali ne tik valgyt , bet ir pakeliaut. (jis savo patirtim dalinosi trumpalaike.)

mano vaikai taip pat maziukai (8m ir 1m.), kai bus paaugliai, tikiu, kad maisto islaidos bus ir 800lt ir 1000lt(cia man butu jau riba) blink.gif -arba mano dar mastymas neperjungtas. silvy, vat jus tai isleidziat galingai. tarkim, tikrai manau kad galetumet suktis ir su 1000lt ir su 1200lt ir su 1400lt, jei reikalas butu. turbut neturit rimtu kitu isipareigojimu ar papildomu svajoniu?
2000lt isleisdavo mano tevai, kurie mus, 5, po to 4 vaikus, augino. bet buvo daug pusfabrikaciu, nes tiesiog mano mama - ne vien puodu maisymo masina. taigi, nemazai sueidavo greitmaisciui. aisku, nuo greitmaiscio irgi ilgai sotus nebusi.

bet: tai ka darot jus, tikrai prabanga, panyras, duona. naminiai pyragai. as irgi pasvajoju apie tai, jogurta pati pasidarau, pyragus kepu bet ir pirktinius megstu (turiu megiamu), vat , duona svajoju ismokt kept. bet nesu naivi, ir zinau kad islaidos padidetu, o siuo metu, man aktualu kitkam sutaupyt , kitokios svajones. kol bernai mano ne paaugliai, kol devinto prakaito sporte nelieja, kad tuomet 2kart per diena prasluotu saldytuva - kazkaip ranka nekyla papildomus 300lt skirti maistui DAR.
beje, dar del naminiu pyragu/sausainiu. taupymo tikslais siuloma kept viska namie. ne pro kur. kaip tik brangiau viskas gaunas. tarkim toki tingini, koki as darau, niekur nerandu maxes lentynose. dedu ir dziovintu slyvu ir riesutu (arba pakatailioju), ir saulegrazu...mhmmm.visi jau nualpe nuo tokio tinginio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 29 vasario 2012 - 09:11
given444,viska namie kepu,gindk die ,ne taupymo tikslais,man ramiau,nes žinau iš ko kepiau mirksiukas.gif
Atsakyti
O kokiose parduotuvėse apsipirkinėjate?
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 09:20)
given444,viska namie kepu,gindk die ,ne taupymo tikslais,man ramiau,nes žinau iš ko kepiau  mirksiukas.gif

O man neapsimokėtų namie visko kept. Taip, pyragus kepu pati, nedažnai, nes jų nelabai valgom, bet mano vaikai parduotuvinių tortų niekad nemėgo, tik mamos pyragus, tad - gimtadieniai, šventės, ar šiaip kai norisi, valgom tik namie keptą pyragą.
Duoną mielai kepčiau, tačiau juodą duoną valgau tik aš viena. Nusiperku pardėj puskepalį neblogos, sumoku 3 Lt ir valgau sau ilgai, pradeda pelyt - paukščiams sulesinu. Jei kepčiau, išsikeptų daugiau, nei tas pirktinis puskepaliukas, kainuotų brangiau, nesusivalgytų, arba, jei susivalgytų - pradėčiau storėt, papildomos išlaidos naujam garderobui biggrin.gif
Ir taip toliau, ir panašiai. Mūsų visų trijų šeimos narių labai skirtingi tiek mėgstami patiekalai, tiek valgymo įpročiai, tiek suvalgomo maisto kiekis. Neprigaminčiau tiek, neapsimokėtų nei laiko klausimu, nei pinigų.
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(Sidharta @ 2012 02 29, 09:30)
O kokiose parduotuvėse apsipirkinėjate?

Visokius miltus,aliejų,kruopas,cukrų,himalajų druską,prieskonius,sausus pusryčius,džemus,džiovintus vaisius perku parduotuvėse "Sveiki produktai" ir "Holos".
Maximoje perkame grietinę,pieną,eko skyriuje soją perku(esu vegetarė),kavą ir arbatą.
Rimi perkame "I Love Eco" daržoves(tiesa,pasirinkimas ne itin ),vaisius,riešutus.
"Bioveloje" perkame eko jautieną(vyras ir vaikai valgo)
Vyro krikšto mama augina nemažai vištų,todėl kiaušinius imame iš jos ir užtai mokame ,tiesa,mažiau,nei maximoje eko kiaušiniai kainuoja.
Vištienos vyrui kikštamotė irgi parūpina
Obuolių,morkų ir bulvių mano mamos sesuo parūpina.
Lyg ir viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 29 vasario 2012 - 10:08
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 21:14)
mititeja, paaiskinkit placiau apie tuos pavekaliojimus.
Kad nėra ką ten daugiau aiškinti. Mano pažįstamos pajamos - kur kas mažesnės, negu mūsiškės. Žinau tiksliai, nes ji nuolatos skundžiasi ir mini konkrečius skaičius. Bet važiuoja į turistinę kelionę, kurios aš niekada nepirkčiau - man neapsimoka. Keliauju kitais būdais - pigiau ir daugiau pamatau. Kiek bandžiau jai siūlyti sutaupyti pačiai organizuojantis kelionę - tuščios kabos. Matyt taip žmogui ramiau ir patogiau. Ir jos teisė rinktis.

QUOTE(dirty_kiss @ 2012 02 28, 23:10)
Manau, kad šeima nesvarbi, auklėjimas yra svarbiausia  cool.gif
Gyvenimas tam tikro lygio (turtiniu požiūriu) šeimoje - irgi auklėjimas. Tarkim gyveni labai skurdžiai, tai nors gyvas į žemę lįsk, nepaaiškinsi vaikui, kaip elgtis su dideliais pinigais... nes tu ir pats jų neturi. Juo labiau, kad vaikai patirties semiasi iš kasdienių pastebėjimų, kaip tėvai elgiasi su pinigais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 29 vasario 2012 - 10:33
QUOTE(mititėja @ 2012 02 28, 18:16)
Bet taip pat nereikėtų iš šono vertinti kitų. Nes lygiai taip pat nežinote, kokia jų situacija. Net paverkaliojimai "tu gali sau tai leisti, o aš negaliu" nebūtinai atspindi realią padėtį.

Jei cia apie mano ideta pavyzdi - tai zinau ne is sono. Minima seima rya labai artimi giminaiciais.

Silvy, jus dirbate?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 02 29, 12:03)
Silvy, jus dirbate?

Tas pats klausimas iškilo. Pavalgyti šilto maisto reikėtų bent tris kartus per dieną. Kaip suderinti tris gaminimus, tėvų darbą ne namuos (ofise), paūgėjusių vaikų skirtingus grafikus (pamokos baigiasi, būreliai vyksta skirtingu laiku) neįsivaizduoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2012 02 29, 00:04)

Studijavau Prancūzijoj,todėl įstrigo jų požiūris į maistą-geriau mažiau bet kokybiškiau,tai mūsuose įprasta kimšti bet ką,kad tik pigu ,sotu ir daug.
Ir kuo šeimos pajamos didesnės,tuo ir maistas kokybiškesnis,dažnai tekdavo girdėt,kad  kol gerai neuždirbdavau tai valgydavau pigius ,sintetinius ir beverčius produktus,o pajamoms padidėjus ir apsipirkimo vietos ir maisto kokybė kisdavo.

Nelabai sutikčiau dėl prekybcentrių mėsos. Nėra ji tokia bloga ir netinkama. Aišku vištukai nekoks pasirinkimas, ypač vaikų mitybai. Bet yra kalakutiena, jautiena, triušiena- nėr ko prie šios mėsos kabinėtis.
Iš dalies sutinku. Geriau mažiau, bet kokybiško maisto. Bet jei kalbėti apie daržoves, tai daug geriau pirkti normalia kaina prekybcentryje ir suvalgyti reikiamą kiekį, nei mokėti didžiulius pinigus ir valgyti mažai mažai , bet tik ekologiškas daržoves. Šiuo atveju mažai lygu blogai. Prekybcentryje kopūstai, burokai, morkos- pigiena visiška. Ant palangės galima beveik nemokamai pasiauginti žalėsių.
Dėl maisto šildymo irgi ne visiškai sutinku. Aišku, jei dirbti tik virėja- galima ir tris kartus per dieną šilto šviežio maisto pagaminti. Bet jei turi kitų pareigų, nieko blogo nėra pašildytame maiste. Svarbu, kaip jis buvo pagamintas, kaip buvo užšaldytas. Balandėlių prigaminu pilną šaldiklį ir tikrai nemanau, kad jie blogesni už ką tik išvirtus. o kai ištroškinu puodą vakarienei, labai džiaugiuosi jei jų lieka kitos dienos pietums. Dar skanesni tampa, kai viskas persisunkia.
Atsakyti