Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 28, 01:48)
O pagal ka jus nusprendziate, kad zmogus taupo maisto kaina?
Aš tai skaitau, kas parašyta žinutėje:
QUOTE(given444 @ 2012 02 27, 08:43)
nes tikrai, galeciau leisti galbut valgyti sveikiau, dar sveikiau, islaidos maistui turbut sokteltu 200lt, na bet nenoriu, nenoriu...ant to maisto tiek leisti ir tiek. todel, taip galima sakyt daugkas iseina ir maisto saskaita pataupius (sh taip pat nevalgom). taip pat pagalvojau, kad jei valgyciau labai sveikai , o tuomet neiseitu igyvendinti kitu dalyku, maziau atliktu tuomet kitkam, tuomet irgi blogai jausciausi.

... vat taupau ten, kur nereiketu, del maisto, nes tarkim kelione kabo ant nosies, noris jai pasitaupyt, tumet galvoju-na va, keliones tai noriu, o maisto negaliu sau nusipirkt
O jūs iš ko sprendžiate? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 28 vasario 2012 - 16:27
pireja, bet ta seima sako tiesa: jie ir neturi pinigu, nes dukart valgo make i savaite. jei butu turtuoliai, uztektu ir tam, ir tam.
tiesiog jie susideliojo prioritetus ne ten kur reikia.arba nori aprept viska vienu kartu.

mititeja, nenarstyk po zodi, jau paaiskinau veliau. masito islaidos gali svyruoti 600ir 1200lt ribose. vieni mano pazistami dviese 1000lt ar virs isleidzia, as tarkim 550lt trims isleidziu. anot ju, as didziausia skriaga sau ir vaikams. na galiu isleist daugiau galiu. galima gyvent ir 1500lt maistui skiriant. bet tuomet ir as dejuosiu: kad pravalgau savo alga, kad tik ant pilvo ir komunalkiu lieka.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 18:02)
mititeja, nenarstyk po zodi, jau paaiskinau veliau.
Gerbiamoji, atsakiau į konkretų klausimą, iš ko nusprendžiau (štai, vėl cituoju):
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 28, 01:48)
O pagal ka jus nusprendziate, kad zmogus taupo maisto kaina?
Kelis kartus minėjote, kad taupote maisto sąskaita, taip ir supratau. Jeigu kitaip norėjote pasakyti, tai kitaip ir sakykite. Nesu aiškiaregė, ką norėjote pasakyti sprendžiu tik iš jūsų parašyto teksto.

QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 18:02)
masito islaidos gali svyruoti 600ir 1200lt ribose. vieni mano pazistami dviese 1000lt ar virs isleidzia, as tarkim 550lt trims isleidziu. anot ju, as didziausia skriaga sau ir vaikams. na galiu isleist daugiau galiu. galima gyvent ir 1500lt maistui skiriant. bet tuomet ir as dejuosiu: kad pravalgau savo alga, kad tik ant pilvo ir komunalkiu lieka.
Aš irgi pasakyčiau, kad esate skriaga, jeigu 550 Lt maistui trims išleidžiate. mirksiukas.gif Tai yra po 18.40 Lt į dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 28 vasario 2012 - 17:34
na taupau, bet nesakau kad badauju. tai net nesiginu, kad taupau.

skriaga. na taip, galbut taip ir yr. tai kodel sakykit viena forumiete mergiona kuri 600lt parasius trims isleidzia "maisto" temoje gavo patarimus kad ir tokia suma nera jau tokia maza ir cia galima pataupyti.?? tai gal pilna skriagu pinigines temoje susirinko, kad tokius patarimus jai patarinejo? g.gif
beje, is tu 550lt-600lt isleidziu apie 100lt saldymunams, dar panasiai - maistas ne namie. tai isvis gaunasi "normaliam maistui dar maziau". turbut siaubingai gyvenu. tai sakau , galiu valgyt ir uz 1100lt. bet nezinau kur ir kaip...nes brangiau, kaip taremes, nera geriau. nu kas mane itikins kad yra ekologiska mesa, nebent pati matysiu kaip gyvulys seriamas. bet tam laiko neturiu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 17:02)
pireja, bet ta seima sako tiesa: jie ir neturi pinigu, nes dukart valgo make i savaite. jei butu turtuoliai, uztektu ir tam, ir tam.

Abejoju, o aiskinti kodel - per daug niuansu. Pajamos ju nemazos, abu gauna didesnius nei vidutinius atlyginimus, kazkada nereikejo nuomotis busto... Bet siandiena santaupu lygiai nulis, skolos dideles ir labai dideles, gyv. busta nuomojasi. Ten tiesiog toks variantas - kuo daugiau turi, tuo daugiau isleidi. Kas idomiausia, kad seimos galva kiles is dideles sunkiai kazkada besivertusios seimos. Gal todel ir islaidauja, kad pats vaikysteje negavo ko norejo... O moteris kilusi i pasiturincios seimos, tai matyt taupyt neismoko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 17:40)
skriaga. na taip, galbut taip ir yr. tai kodel sakykit viena forumiete mergiona kuri 600lt parasius trims isleidzia "maisto" temoje gavo patarimus kad ir tokia suma nera jau tokia maza ir cia galima pataupyti.?? tai gal pilna skriagu pinigines temoje susirinko, kad tokius patarimus jai patarinejo? g.gif

Kur yra tokia tema? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 17:40)

Ten buvo kitas variantas su ja. Pas ja du vaikai mazi, vienas darzelinis, reiskias, pavalgo toje istaigoje, namie lyg tik vakariene. Kitas is viso mazas, nu tai irgi ne kazka juk suvalgo. Be to, bent jau as, pradzioje jos tema buvau supratusi kaip besalygiska butinybe kazka sutaupyti. Nu tai kai besalygiskai taupai, tai taupai ant visko, ir 20lt., isleistu maziau maistui per menesi, jau yra neblogai.

O siaip nesiviesinkite, kiek isleidziate, jei kazkam atrodote skriaga unsure.gif Tiesiog jus tiek galite/norite skirti pinigu pravalgymui, ir viskas, tai tik jusu reikalas. As tai atsirenku, su kuo kalbeti apie taupyma, su kuo geriau ta tema aplenkti. Nes sotus alkano neuzjaucia, alkanas sotaus nesupranta ir pan.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 18:40)
na taupau, bet nesakau kad badauju. tai net nesiginu, kad taupau.

beje, is tu 550lt-600lt isleidziu apie 100lt saldymunams, dar panasiai - maistas ne namie. tai isvis gaunasi "normaliam maistui dar maziau". turbut siaubingai gyvenu. tai sakau , galiu valgyt ir uz 1100lt. bet nezinau kur ir kaip...nes brangiau, kaip taremes, nera geriau. nu kas mane itikins kad yra ekologiska mesa, nebent pati matysiu kaip gyvulys seriamas. bet tam laiko neturiu.
Kadangi pati taupau, o tiksliau - stengiuosi neišlaidauti, tai žinau, ką galim sau leisti už tokius pinigus. mirksiukas.gif
Brangiau nebūtinai yra geriau. Bet kokybiškesnis maistas labai jau papigiai irgi nebūna. mirksiukas.gif
Aš nepatenkinta gyvenimo kokybe būtent dėl maisto - nenorėdama išlaidauti, jaučiuosi įsprausta į tam tikrus rėmus, kurių negaliu peržengti.
QUOTE(Pireja @ 2012 02 28, 18:52)
Kas idomiausia, kad seimos galva kiles is dideles sunkiai kazkada besivertusios seimos. Gal todel ir islaidauja, kad pats vaikysteje negavo ko norejo... O moteris kilusi i pasiturincios seimos, tai matyt taupyt neismoko  biggrin.gif
Tai iš kokios šeimos reikia būti kilusiam, kad mokėtum taupyti, bet nebūtum skrudžas?
QUOTE(Pireja @ 2012 02 28, 19:00)
O siaip nesiviesinkite, kiek isleidziate, jei kazkam atrodote skriaga  unsure.gif Tiesiog jus tiek galite/norite skirti pinigu pravalgymui, ir viskas, tai tik jusu reikalas. As tai atsirenku, su kuo kalbeti apie taupyma, su kuo geriau ta tema aplenkti. Nes sotus alkano neuzjaucia, alkanas sotaus nesupranta ir pan.
Sutinku. Bet taip pat nereikėtų iš šono vertinti kitų. Nes lygiai taip pat nežinote, kokia jų situacija. Net paverkaliojimai "tu gali sau tai leisti, o aš negaliu" nebūtinai atspindi realią padėtį.
Tarkim aš niekada nevažiuočiau į keliones, į kurias važiuoja viena mano pažįstama, kurios pajamos yra tikrai nepalyginamai mažesnės už maniškes. Man tiesiog tai - per brangu. Bet ji sutaupo kitų dalykų sąskaita (kur aš netaupau). Kiekvieno teisė pasirinkti. 4u.gif
Atsakyti
mititeja, paaiskinkit placiau apie tuos pavekaliojimus.
jei negalima vadinas duoti viena kitom, jokiu patarimu, kam isvis diskutuot pinigines temoje. juk visu situacijos is esmes skirtingos. ax.gif

o mane sudomino visgi tos keliones. jei tikria ZYMIAI maziau uzdirba ta drauge uz jus, idomu, kodle jums tai yra brangu... tuomet ji turi tapyti isvis nemazai laiko, kaip suprantu? o jus, ir perpus maziau taupius, nevaziuotumet? g.gif
Atsakyti
Oho kokios diskusijos vyksta smile.gif Ateinu ir aš su savo vėlyva nuomone 4u.gif
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 27, 23:47)
o kodel manot, kad jie taip del ivaizdzio elgiasi? Gal zmonems laime - tai keliones? O juk kiekvienas norime buti laimingu.
-------
Kuo blogai taupyti butent del kelioniu?

Nemanau, o žinau smile.gif NEs į kelioes važiuoja ne akiratį praplėsti, bet kad iš socialinio konteksto neiškristų, kaip patys sako, kd per kavagėrį darbe būtų apie ką kalbėti, nes visi, jų nuomone, turi važiuoti i apie tai tik ir kalba.
-------
Aš taip nesakiau schmoll.gif
QUOTE(denaxa @ 2012 02 27, 23:59)
Nesu ismeginus,bet mastau pameginti cia pasiskaicius.
-------
atideta ir pamirsta suma+vokeliai,o jei ir vokeliuose kas liks-tada isvis super!

Lauksiu įspūdžių po išbandymo smile.gif
-------
To ir linkiu, kad termino gale turėtumėte ne vėją vokeliuose mirksiukas.gif
QUOTE(Tikrė @ 2012 02 28, 10:13)
dirty_kiss mintį supratau taip, kad didelė jos aplinkinių rato dalis gyvena ne pagal pajamas, kad skolinasi vien dėl įvaizdžio palaikymo g.gif O šiaip taupyti bet kam, nesvarbu ar tai būtų kelionės, ar drabužiai, ar knygos, ar kitas žmogui svarbus malonumas, man atrodo normalu ir sveikintina.

Būtent drinks_cheers.gif Taupyti ir turėti santaupų yra gerai. Tik va pats taupymas turi būti su protu, mano nuomone g.gif
QUOTE(Mil@na @ 2012 02 28, 14:09)
Sveikos. Noriu paklausti-kiek maždaug numatot išlaidų (maistui) savaitei? Kaip skaičiuojat? Man įdomu, norėčiau pabandyti-pas mane 2 suaugę ir 2 beveik suaugę žmonės...

Savaitėmis neskaičiuoju, maždaug žinau, kiek reikia mėnesiui biggrin.gif
QUOTE(mititėja @ 2012 02 28, 19:16)
Tai iš kokios šeimos reikia būti kilusiam, kad mokėtum taupyti, bet nebūtum skrudžas?

Manau, kad šeima nesvarbi, auklėjimas yra svarbiausia cool.gif
Atsakyti
Jei ne paslaptis, kiek reikia mėnesiui???
Atsakyti
ikisiu trigrasi i jusu tema, vaika auginau beveikviena, maistui negailejau, taupymo ypatumu neaiskinau ax.gif uzaugo, isvaziavo mokytis i uzsieni, salis brangi. Skambina ir sako: ,,as maistui maziau isleidziu nei Lietuvoj", nes pusmeti iki isvaziavimo pirkosi ir gamindavosi pats, kad mamos-valgio gamintojos nereiketu veztis kartu doh.gif
nezinau kokioj seimoj reikia gimt, kad nesvaistyt pinigu, o ismokt protingai juos naudot, gal cia vieniems duota, o kitiems ne ax.gif
Atsakyti