Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(dirty_kiss @ 2012 02 27, 19:53)
Denaxa, ar anksčiau esate išbandžiusi vokelius? Įdomu, ar veikia  g.gif
-------

Nesu ismeginus,bet mastau pameginti cia pasiskaicius.As tiesiog atidedavau tam tikra pinigu suma ir apsimesdavau kad ju neturiu,bet kai pavykdavo kazkiek susirinkti butinai prireikdavo kazkam atsitikti ir ju nelikdavo... ax.gif Mastau,kad gal isdeliojus i vokelius taupymas butu efektyvesnis,nes,pvz.,maistui skirtas vokelis tusteja,o reikia su tiek issiversti-reiskia perki maziau ir tiek kad uztektu visam skirtam laikui ax.gif Reikia pameginti. As islaidu-pajamu nerasau ir neskaiciuoju,nera tam nei laiko,nei kantrybes,laisvalaikio pas mane itin mazai,ir ji toki brangu ir trumpa paskirti sedejimui prie rasliavu...hmm...nesinori...Kazkada rasiau,nepasiteisino man.Siaip turiu kazkoki sesta jausma ir daug maz,pagal turimu pinigu kieki tam tikram laikotarpiui,atitinkamai ir apsipirkineju,mazdaug zinau kiek galiu isleisti ir ka pirkti...Uztat ir manau,kad gal vokeliai turetu man suveikti...atideta ir pamirsta suma+vokeliai,o jei ir vokeliuose kas liks-tada isvis super! ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 27, 23:47)
o kodel manot, kad jie taip del ivaizdzio elgiasi? Gal zmonems laime - tai keliones? O juk kiekvienas norime buti laimingu. Gal jiems nesvarbu, ar desreles uz 7 ar uz 14 Lt, o svarbu, kazka naujo pamatyti, kazka patirti, isgyventi? Vieni dirzus verziasi del remonto ar naujausios buitines technikos, kiti del naujos masinos, o kiti gal del kelioniu, nes jos suteikia gyvenimo pilnatve? Kuo blogai taupyti butent del kelioniu?

doh.gif O as tai taupau ir verziuosi dirzus del autosporto,del treniruociu,del varzybu...ir sukisu beveik viska i masina... blush2.gif Ne viena kart buvo taip kad uz paskutinius i treniruote nuvaziavau,o paskui sedejau needus iki algos... blush2.gif doh.gif tai dabar pasiryzau stengtis nebepralakstyt algos,ale nezinau kaip cia bus,jau lomkes pjauna,su miegu sunkiai-cia mano hobis,mano narkotikas...man to reikia kaip narkomanui dozes... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 02 27, 22:59)
doh.gif O as tai taupau ir verziuosi dirzus del autosporto,del treniruociu,del varzybu...

vadinasi, darote tai del ivaizdzio, del pasirodymo pries zmones biggrin.gif (cia ne rimtai as)
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 28, 00:01)
vadinasi, darote tai del ivaizdzio, del pasirodymo pries zmones  biggrin.gif (cia ne rimtai as)

Hmm...tai kad ner pries ka rodytis lotuliukas.gif ...tuo labiau kai masina senas caravanas 1,6,su mono ipurskimu lotuliukas.gif Cia malonumas,nerealus malonumas,adrenalinas,o uz malonuma ir moketi negaila... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 02 27, 19:31)
mititeja, blogai paskaiciavot. nemapanu nu kokiu sumu, bet negalima versti procentus skaiciais. taip, maziausiom sumom pavertus, atrodys graudziai. bet tarkim, velgi kaip pireja ar kt yr pasake: turtuotio 10proc isleidimas ant maisto - kiek tukstanciu kainuotu (imant visas jo pajamas)?

uztat savo anam poste buvau parasius sakinuka: sh neperku. o isleist maistui VISAD galima daugiau. turiu omeny, tikrai sveika m maistui, pvz, duma keptis paciam, arba ieskot mesos 60lt uz kila, duona valgyt ne oro pustus batonus is maxes, o pilno grudo duonas ir tt. sasysku neperku isvis, tik kai pasiilgstu (nes turiu skanias ir tiek  ax.gif )...

taigi, aisku, kiekvienam savo. as irgi pagalvoju, eiciau dazniau i kavines kaip drauges.,..bet vat viena is ju po to skundzias kad negali sau uzsienio leisti.
Man iš jūsų žinutės susidarė vaizdas, kad taupote maisto sąskaita, kad galėtumėt išleisti kelionei.
Skaičiuojant iš kitos pusės, tarkim, kad išleidžiat maistui ~1000 Lt, dar tiek - pragyvenimui. Vadinasi, išlaidos "viskam kitkam" - apie 6000 Lt. Turint tokias pajamas, tikrai nereikia taupyti kelionei. Nebent keliaujate kiekvieną mėnesį. mirksiukas.gif

Vienu žodžiu, man nesueina galai. Jeigu pajamos tokios didelės (skaičiuojant, kad išlaidos "Visam kitam" viršija vidutines statistines išlaidas maistui ir pragyvenimui daugiau nei 3 kartus), tai kurių galų taupyti kelionėms - joms ir taip turi likti per akis. Jeigu kelionei vis dėlto reikia taupyti maisto sąskaita, peršasi išvada, kad nei "maistui+pragyvenimui", nei "visam kitam" išlaidos nėra tokios didelės. Nors procentinis pasiskirstymas - kaip tik toks, koks tipo rodo "gerą gyvenimą".
Atsakyti
O pagal ka jus nusprendziate, kad zmogus taupo maisto kaina?
Ar as taupau maisto kaina, jei:
-neperku lasisos, iv.juros gerybiu, rudojo cukraus ir kt. ne del kainos, o del to, kad nemegstu;
-perku liesiausia grietine ir piena (del kaloriju blush2.gif );
-neperku sausainiu ir pyragu, o kepu namuose;
-perku pigius graikiskus riesutus, o ne kazkokius anakardzio ar pan., nes man jie skanus, o tu net neragavus (ir kazkodel net nesigundau paragaut g.gif );
-neperku visko vienoj parduotuvej, o zinau kurioj kas pigiau ir taip sutaupau.
Tai taupau maisto saskaita ar ne? Juk perku ka noriu, bet gan pigius produktus g.gif Kaip nutariat, kad kitas zmogus taupo maisto saskaita? Gi i saldytuva pvz. kaimynams nelendat? O pamate mane su liesiausia grietine ir pienu tikriausiai prie skriagu priskirtumet... Bet va jei rankose bus pelesinis suris, tai tada gal jau ne g.gif
Atsakyti
nezinau, nezusikabinam ant tu kelionu. kazkada jos budavo 2 ar 3kart i metus, dabar viena... kartais visai nebuna...tiesiog nezinau, nebutinai tos keliones... gi gyvenime tiek tikslu ir tiek ka nuveikti. vat denaxa, parase apie hobi savo, puiku. todel ir gaunasi kad pvz, 200lt jei galiu skirt ant maisto(nevarzydama-bet tada itariu pusfabrikaciu prisipirkciau)-galiu atiduot kitkam. mane nervina kaip tik kitas dalykas. tarkim, tas pataikavimas maistui ir jam leidimas virs 1000lt. juk atejus i maisto skyreli, visos tik ir dalijasi patarimais, o cia jau daug:atmenu, kazkada net mergiona(buvo toks nikas) sudviem vaikais isleisdavo maistui 600lt (pernai metais)-ir tai skaitesi kad galima cia pataupyti.
as tai jauciu kitoki spaudima: pagal maslow piramide mes butinai turime uzkisti skrandi ir saldytuva-(o jei saldytuvas didelis?)- ir tik tada, zmogau, isdrisk svajoti! kai kurie zmones ir vergauja tam kunui. ir tas saldytuvo kisimas niekad nesibaigia.
sakau, turiu viena pazistama, o tiksliau pora, kurios tikrai galetu sau leisti kazka daugiau(nebutinai kelione), bet vat viska isleidzia ant maisto, kaviniu, po to - jau joms staigiai nebelieka pinigu. bigsmile.gif
rubai irgi tema kur galima issisukti - bet jei norisi vien firminiu rubu, tuomet juk aisku nelabai liks kitkam, jei seimoje pagrindine alga viena.

mane kazkada suzavejo kaip kazkas pinigines skyriuj pasakojo apie viena studente kur vien duona vandeniu maitinosi, na panasiai, bet igyvendino savo finansines svajones. cia tia juodai pavydziu, aisku, reikia arklio sveikatos, kad nemirt kol belauki savo svajones issipildant. o as pastebiu palepus esu, ir nors prisiklausius esu apsciai seneliu pasakojimu kaip jie valgydavo vien bulves arba vien batvinius arba vien duona...vistiek sunku man issilaikyti duotoje maisto sumoje. vat, pvz, kad ir sis menuo...jau esu perzengus savo numatyta maisto norma-buvo like 4dienos iki kovo, o as jau vistiek varau pirkti, tai bandeles, tai vynuogiu kekes(pretekstas, pvz, pavaisinti, bet to net nebuvo butina, galima ir arbata artima zmogu pavaisinti), taigi...

tarkim turiu drauge kuri yra medike, ir aiskiai matau kad ji tikrai gali kitaip tvarkyti savo islaidas, tarkim, pas ja staiga atsiranda pasakymai kaip is dangAUS: NETURIU PINIGU, jau vel reik laukt algos. uz mane uzdirba maziausiai 2000lt daugiau jei ne dar daugiau. bet negali gi nurodinet suaugusiam zmogui kaip gyvent, nors ir artimas jam butum, po to viskas baigiasi pykciais....forume su nepazistamaisa lengviau daugka aptart nei su draugais realybeje. deja, taip buna. taigi, ka noriu pasakyt: ji pasako: vai is kokiu pinigu tu isvarai i vokietija su dviem vaikais pas drauge pabuvot? ji pati turi viena vaika, sakau plius nemenkas atlyginimas - tikrai sau gali ta leisti. bet bet. nemeluosiu, rayan tarkim bilietai tiktai nebrangus pasitaiko, kad nepirkus savaite skanestu (o drauge megeja pati gaminti ir keksus ir tt.-kas nepigiai atsieina), vis nauja zaisla nupirkt sunui-taip ir gaunasi, kad kelione jau tokia prabanga pasidaro. juk ir uzsieny galima gyventi tuomet prabangiai.
aisku, cia tik menkas pvz. ir ka noriu pasakyt tum? tikrai nei draugei nei kam kitam nenoriu nurodinet ka daryt su pinigais? bet man tokia mintis, kad daugelis zmoniu galetu darsyk persideliot savo islaidas-jie tikrai gal zymiai geriau gyvena, nes nusibodo tie skundai, kad oi kokie esam vargani lietuviai, vien PRAVALGOM savo algas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 vasario 2012 - 08:25
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 27, 22:47)
Kuo blogai taupyti butent del kelioniu?

dirty_kiss mintį supratau taip, kad didelė jos aplinkinių rato dalis gyvena ne pagal pajamas, kad skolinasi vien dėl įvaizdžio palaikymo g.gif O šiaip taupyti bet kam, nesvarbu ar tai būtų kelionės, ar drabužiai, ar knygos, ar kitas žmogui svarbus malonumas, man atrodo normalu ir sveikintina.
Maisto sąskaita taupyti nenusiskriaudžiant ir valgant visavertį maistą tikrai įmanoma (kalbu iš savo patirties, nes daug pinigų išleisdavau šlamštmaisčiui, skanumynams ir kavinėms). Kiekvienas vertina pagal save, ar jis vargšas dėl to, kad neleidžia sau nusipirkti skanumyno, ar kad kitose srityse veržiasi diržus ax.gif Man absoliučiai nesvarbi daugumos aplinkinių nuomonė apie mane, given444 galbūt Jūs susidūriate su aplinkos vertinimu ir labai jautriai į tai reaguojate, ar tiesiog iš pačios savęs Jums kyla tokios mintys? Nes aš kartais nelabai suprantu Jūsų pasisakymus: vieną akimirką džiaugiatės, kad greičiau nei planuota atiduodate skolas, kad stabiliai vykdot taupymo planą, o kartais vėl nosis nukabinta ir lyg savigraužos momentai lenda g.gif
Atsakyti
na taip, Tikre, ir islenda-jei tarkim kelkis tukstancius isejo atiduoti daugiau , tai todel kad buvo pasispausta einamuju dalyku sarasui. vat mano pazistamu vaikai daugiau zaislu turi ir tt. o mano antrajam v aikui viskas dauguma nuo vyrseniojo, 8mecio atlike (nesulauzyti, nebijokit biggrin.gif ). o del abejoniu? esu zmogus, ir tiesiog kad ir turiu savas vertybes, kartais uzkinsa: o, tu vaikui to ar ano neperki, pas jus mazai zaislu. pofig tokia nuomone, bet kartais pasamonej tos mintys sukasi... nesu super zombis kad visai nereaguociau i pastabas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 vasario 2012 - 09:42
QUOTE(given444 @ 2012 02 28, 09:41)
o del abejoniu? esu zmogus, ir tiesiog kad ir turiu savas vertybes, kartais uzkinsa: o, tu vaikui to ar ano neperki, pas jus mazai zaislu. pofig tokia nuomone, bet kartais pasamonej tos mintys sukasi...  nesu super zombis kad visai nereaguociau i pastabas..

Na tada aš jau baigiu suzombėti biggrin.gif Nes kuo toliau tuo dažniau save pagaunu įjungusią "man vienodai, ką kiti mano apie mane" poziciją rolleyes.gif Sutinku, kad būna visokių silpnumo akimirkų, bet kuo tvirtesnis mano ryžtas taupyti ir siekti savo svajonų, tuo rečiau tos akimirkos mane veikia ax.gif Užaugau žaisdama sesers ir brolio paliktais žaislais, rūbai taip pat pritaikyti būdavo, jei atlikdavo, bet nuo to nesijaučiu mažiau gavusi tongue.gif Tad nemanau, kad Jūsų vaikai jaučiasi nuskriausti, labai tikiuosi, kad jie Jūsų taupymo pavyzdį mato ir vertina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EmilisM @ 2012 02 27, 15:03)
Ir dar papildysiu, kad yra zmoniu, kurie gyvena is skolos ir jauciasi dar geriau, nes gali sau leisti daugiau nei aplinkiniai. Bet taip elgiasi finansiskai neispruse zmones, ir gaila, kad viena diena jiems nebeiseina skolu grazinti...

Deja, taip, yra tokia kategorija zmoniu. Turime viena tokia seima savo rate, viena syki verkia, kad pinigu neturi ir skolos auga, kita diena klausomes apie nebutinus brangius pirkinius vaikams (kaip naujausias iPhone ar didesnes istrizaines TV, nes dabartinis per mazas). Pamenu, kazkada su vyru lankemes viename muziejuje, grizdami namo uzsukome pas juos, tai teko isgirsti pareiskima: "Jums gerai, jus galite tai sau leisti, mums 5-iems i muzieju kainuotu 25 eur". Blyn, i liezuvi turejau isikasti, kad nepasakyti, jog mes uz tai MacDo nevalgome 2x per savaite.
Bet gerai tokia seima savo aplinkoje tureti, akivaizdziai matai, kaip nereikia gyventi.

QUOTE(denaxa @ 2012 02 27, 18:23)
Mano vyresnes dukros beda,pinigus pratusina,o paskui skolinasi kad kitiems tusams uztektu...grazint laiku jai irgi neiseina...kokiom sumom-nezinau,sako,ne tavo reikalas...neisauklejau... blush2.gif  verysad.gif o man baisu ir pagalvoti,kas bus toliau,jei jau dabar taip finansines atsakomybes nera...gyvenimas skolon-baisiausia,kas gali buti,juk tada zmogus nesi laisvas...na,jai kitaip atrodo... verysad.gif

Nesigrauzkite, ne tik jusu auklejimas lemia, taupus vaikas ar ne. Gal kazada pasimokys is savo klaidu.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 27, 22:47)
o kodel manot, kad jie taip del ivaizdzio elgiasi? Gal zmonems laime - tai keliones? O juk kiekvienas norime buti laimingu. Gal jiems nesvarbu, ar desreles uz 7 ar uz 14 Lt, o svarbu, kazka naujo pamatyti, kazka patirti, isgyventi?

Yra, kasperka pigesni maista, kad kazka naujo pamatyti ar knyga nusipirkti. Yra kas tai daro, kad nusipirktu kruta telefona, masina ir isvaziuotu i Turkija.
QUOTE(Tikrė @ 2012 02 28, 10:11)
Na tada aš jau baigiu suzombėti biggrin.gif Nes kuo toliau tuo dažniau save pagaunu įjungusią "man vienodai, ką kiti mano apie mane" poziciją rolleyes.gif

Ir as blush2.gif Mano mazasis is viso turi vos kelis zaislus, ir manes sazine del to negrauzia. Is viso, man toje visuotineje vartojimo kulturoje norisi kuo maziau daiktais, zaislais ir rubais apsikrauti. Ir kuo toliau, tuo labiau.

Denaxa, as perejau prie vokeliu sistemos, nes siuo metu absoliuciai neturiu laiko suvedineti islaidas. Ar pasiteisina - turbut taip. Bet mano tikslas yra ne kad liktu kazkiek vokelyje, bet neisleisti daugiau, nei ten yra. Ir vyrui labai paprasta paaiskinti, kad ta ar ana pirksime veliau, nes vokelyje iki penktadienio yra tik 5 pinigai rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos. Noriu paklausti-kiek maždaug numatot išlaidų (maistui) savaitei? Kaip skaičiuojat? Man įdomu, norėčiau pabandyti-pas mane 2 suaugę ir 2 beveik suaugę žmonės...
Atsakyti
pabandyk su 200lt savaitei....po to ziurek. kiekviena turi savo iprocius ir valgymo dydzius...vieni valgo NORMALIAI 5kaRT I DIENA, KITI - TIK TRIS, o du kartai-uzkandai.

4u.gif
Atsakyti