Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(given444 @ 2012 01 28, 15:22)
taciau pasiziurejus visokiu filmu apie bankus machinatorius, lobistus...imu niekuo nepasitiket. net medicina.

Bet ar jūs galit ką pakeist? Jei ne - kam dėl to sukt smegenis g.gif Tai viena. Kita - aš, pvz., negalėčiau pasakyt, kad pasitikiu bankais, bet tai nereiškia, kad nesinaudoju jų paslaugom ax.gif
tarkim-kokia NAUDA paciam bankui jei jis nieko negauna. ta debetine sutartis tai kas bankui? motinos tereses veliava?

Šita paslauga nėra nemokama - už tai sumoka pavedimo gavėjas.
Papildyta:
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 28, 15:30)
nors aš vistiek vyro neįkalbu ėl šitų atsiskaitymų. sako aš pervedu kas mėnesį ir man ramu.  doh.gif

Anksčiau ir man taip atrodė, bet pamažu pamažu - ir įsidrąsinau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 01 28, 15:51)

Anksčiau ir man taip atrodė, bet pamažu pamažu - ir įsidrąsinau rolleyes.gif

reik pradžiai tele2 pasidaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 28, 15:53)
reik pradžiai tele2 pasidaryt g.gif

biggrin.gif aš nuo BITĖS pradėjau rolleyes.gif Neskaudėjo - tada kabelinė, internetas ir t. t.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 28, 16:22)

taciau pasiziurejus visokiu filmu apie bankus machinatorius, lobistus...imu niekuo nepasitiket. net medicina.

tarkim-kokia NAUDA paciam bankui jei jis nieko negauna. ta debetine sutartis tai kas bankui? motinos tereses veliava? na suprantat ka turiu minty. bankas gi ras butu kaip pasipelnyt. ar sioje vietoje jis daro reklama? nes 0 litu negali kainuoti funkcine operacija. bet koks judesys.

kokia prasmė viską suabsoliutinti? Yra bankų valdytojai aferistai, bet yra ir sąžiningi. Nepasitikėjimas viskuom kai ką pasako apie kalbančiojo mąstymo ypatybes. Visur reikalingas kritinis mąstymas, sveika nuovoka , logika- tada ir optimizmo ir pozityvių minčių atsiras 4u.gif .

Aišku kad bankas veltui nieko nedaro. Absurdiška taip net pagalvoti. Bankui naudinga, nes jam sumoka paslaugos tiekėjas, o paslaugos tiekėjui naudinga, nes jis visada laiku ir užtikrintai gaus užmokestį už suteiktą paslaugą. Žmogui naudinga, nes mažiau moki, nes pinigai nukeliauja pas gavėją su mažiau tarpinių stotelių.
Situacija kurioziška. Mokant mažiau - labiau jaudinamasi kad apgaudinėja, nei kas mėnesį permokant ir manant kad tai norma.
Atsakyti
QUOTE(Lauryttte @ 2012 01 27, 14:27)
Sveikos 4u.gif  atsakant į temą (kokiais budais taupote pinigus), as beskaitydama prisiminiau vena taupymo buda, kuri dar kai mokykloj mokiausi matematikos mokytoja pasakojo g.gif , atrodo ji tada deste tema apie bankus, palukanas ir t.t. tada man sis budas pasirode toks blink.gif  kvailokas sakyciau, ir db nebandziau dar jo biggrin.gif , turbut ir nepabandysiu biggrin.gif ...
Na bet taupymo budas pagal matematikos mokytoja.  bigsmile.gif
1. nusipirkti, pasidaryti vokeli, ar dezute. (ji mums rode paprasta balta voka)
http://stat2.veltini...vokas-83864.jpg pvz toks.  (man lb grazus sitas vokas, cia is vieno tinklapio, auksarankems) wub.gif
2. Kiekviena savaite i ta vokeli dedi po kazkokia pinigu suma, ji tada siule, 20 lt (nu tais laikasi ir nemazai tai buvo). Sako: "ateina sekmadienis, ir visada is pinigines paimu 20 lt ir idedu i savo pinigu voka.
3. Ir taip visus metus g.gif
4. Per menesi tame vokelyje bus 80 lt tai kiek per metus, galim paskaiciuot, arti 1000
Ji tuos pinigus taip ir taupydavo, suma vis augdavo... 4u.gif
Dabar kodel as prisiminiau si taupymo buda, nes man atrodo, kad kiekvienas, pagal galimyhbes galim atrasti kazkokia neskaudzia suma, ir ja padet, o po kazkiek laiko nemazai ir butu, ir svarbiausia neskausmingai.  Na papasakojau, gal kam kvailyste pasirodys, gal kas ir bandys... as pasidalinau  tongue.gif  biggrin.gif

bet siaip protinga ideja pasiule mokytoja, verta pabandyti thumbup.gif
Papildyta:
man istikruju reiketu praeiti namu buhalterijos pamokas pas kuria nors smile.gif visai butu idomu ismokti pildyti kruopsciai islaidas pajamas ir tt ir dar tuo pat metu planuoti biudzeta
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 29, 10:20)
man istikruju reiketu praeiti namu buhalterijos pamokas pas kuria nors smile.gif visai butu idomu ismokti pildyti kruopsciai islaidas pajamas ir tt ir dar tuo pat metu planuoti biudzeta

O ka cia mokytis? blush2.gif Pradekite registruoti islaidas, po to noras planuoti jas, ieskoti budu, kaip auginti pajamas ar santaupas turetu ateiti savaime. Juk jei lieka kazkiek pinigu, tai norisi juos kazkur idarbinti, ar ne. Jei lieka 100lt., tai gal galima pasispausti ir isspausti 120. Ir t.t., ir pan. Mano manymu, to taupymo ir planavimo siaip per diena neismoksi. Man rodos Sophie seniai buvo idejusi nuoroda i SBE banko taupymo teorija. Ten detaliai buvo paaiskinta kaip vesti namu ukio biudzeta, kaip planuoti, kam reikalingi trumpalaikiai ir ilgalaikiai taupymo planai, kaip juos koreguoti ir pan. Nezinau, ar dar tas pamokas ten galima rasti, bet aiskiau isdestytu taupymo ir planavimo principu nesu maciusi.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 01 29, 13:06)
Man rodos Sophie seniai buvo idejusi nuoroda i SBE banko taupymo teorija. Ten detaliai buvo paaiskinta kaip vesti namu ukio biudzeta, kaip planuoti, kam reikalingi trumpalaikiai ir ilgalaikiai taupymo planai, kaip juos koreguoti ir pan. Nezinau, ar dar tas pamokas ten galima rasti, bet aiskiau isdestytu taupymo ir planavimo principu nesu maciusi.

Tai turit galvoj?
Atsakyti
Taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 29, 12:20)
bet siaip protinga ideja pasiule mokytoja, verta pabandyti  thumbup.gif
Papildyta:

na sitas budas gal tinka tiems, kurie neveda jokio biudzeto,pinigu neatideda niekam, arba labai islaidus, tai nors kazkoks taupymas tada biggrin.gif , as tai taip suprantu blush2.gif .
Planuojant islaidas, vedant zurnalus, ar naudojantis visokiais planuokliais, nenaudinga sakyciau, nes tas pat per ta pati, vistiek islaidos pasimatys g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 01 27, 15:54)
merginos vedancios islaidu sarasa  4u.gif

Noriu paklausi ka darote, jei parduote kelis senus daiktus. Stai pavyzdziui: si menesi prisiruošiau ir pardaviau kelis vaiko isaugtinius daiktus, zaislus. Ruosiuosi tuoj pat pirkti pampius ir batus. Praktiskai bus "tas ant to". Karta jau visos tos islaidos vaikui fiksuotos. Ar reikia jas rasyti dar karta  g.gif
Tokioms visai "atsitiktinėms", neplanuotoms ir neįmanomoms planuoti pajamoms turiu atskirą taupyklę ir atskirą failą kompe.
Taupyklę tuštinu prieš kelionę, arba "pridedu" prie kokio didesnio išsvajoto (pvz. vaikas nori kokių nors brangių-turbo batų, kurių šiaip jam nepirktume) arba kaip tik labai nenumatyto, bet staiga beprotiškai užsimanyto pirkinio.
Atsakyti
Sveikos, taupiosios 4u.gif

Gryzau po tam tikro laiko i eteri, IE neturejom pora menesiuku.
Vienas is efektyviausiu budu taupyti, kuo isitikinua, kuo toliau gyventi nuo parduotuves lotuliukas.gif Kuo reciau uzsuki, tuo maziau pagundu ko nors nereikalingo, arba ne labai reikalingo tam laikui prisipirkti. Issikelem i nama, arciausia parde-3km, tai arba MB nuperka maisto, ko reikia, gryzdamas is darbo (pakolkas as dar namuose vaika auginu, nepilnu pora menesiuku beliko), tai as kartais, kai jau vaziuoju i miesta su reikalais, susidarius sarasa per savaite, ko reikia, retai kada is jo iskrypstu biggrin.gif ko anksciau daznai pasitaikydavo. Nesumeluosiu, praeita menesi isleidom tikrai ispudingai maza suma maistui. biggrin.gif
Atsakyti
O mes bandom savaitinius užsipirkimus g.gif Esu ankščiau minėjusi, kad mums jie nepasiteisino, bet kad pakeliui iš darbo dirbančios parduotuvėlės akivaizdžiai kainom žaidžia, ėmėm daugiau išleisti g.gif Susidariau sąrašiuką pagal nuolaidų leidinuką ir trūkstamas prekes, nenukrypom ir gana solidžiai apsipirkom. Buvau suplanavus per kelias parduotuves, bet su mano kantrybe užteko ir vienos biggrin.gif Matysiu, ar per ilgesnį laikotarpį pasiteisins ax.gif
Atsakyti