uz VISAS komunalines turiu pasidariius debeta, tai galvoju - ar neiklimpau.
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 21:08)
uz VISAS komunalines turiu pasidariius debeta, tai galvoju - ar neiklimpau.
? Kaip galima įklimpti?
QUOTE(zauke @ 2012 01 27, 14:42)
Patikrintas ir labai geras taupymo budas.Keleta metu turejau nedideli versliuka,tai kai grizdavau namo,po darbo i voka kas dien idedavau ar tai 10,ar 20 Lt.Ir taip po puses metu as jau turedavau normaliasuma,uz kuria pirkdavau koki issvajota daikta.
Kaip kam
Kadangi kasdien vedu apskaitą, tai žinau visas pajamas ir planuojamas išlaidas. Toks "gudravimas", kaip kasdien įdėti taupyklėn 10 litų, man tereikštų tai, kad šį mėnesį aš atidedu taupymui 300 Lt. Kai planuodama matau, kad yra atliekamu pinigų - ir taip atidedu, nereikia gudraut ir kasdien po kapeiką vokelin slėpt
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 27, 17:26)
Taip, tokiais atvejais fiksuoju "kitas pajamas" ir normaliai fiksuoju išlaidas....
Aš taip pat
QUOTE(Sophi @ 2012 01 27, 19:22)
Man bankomatas kartą nedavė 200 Lt, o iš sąskaitos nurašė, tai dabar turėčiau nepasitikėt ir nesinaudot bankomatais Klysta žmonės, klysta technika - ir tiek.
Kai bankomatas suklysta - čia pat ir pamatai, imiesi priemonių iš karto. Kai suklysta tiesioginis debetas ar pan. - nepamatysi, jei nepažiūrėsi tyčia. Visai atsitiktinai pastebėjau banko klaidą, ir tik iš smalsumo pradėjau tikrint toliau - ką gi, radau, kad trejus metus iš eilės man nurašinėjo mokestį, kurio neturėjo nurašinėt. Aišku, kreipiausi, parašiau pretenziją, man viską sugrąžino, bet... o jei nebūčiau patikrinusi būtent tą mėnesį?
QUOTE(Miaška @ 2012 01 27, 22:41)
Kai bankomatas suklysta - čia pat ir pamatai, imiesi priemonių iš karto. Kai suklysta tiesioginis debetas ar pan. - nepamatysi, jei nepažiūrėsi tyčia. Visai atsitiktinai pastebėjau banko klaidą, ir tik iš smalsumo pradėjau tikrint toliau - ką gi, radau, kad trejus metus iš eilės man nurašinėjo mokestį, kurio neturėjo nurašinėt. Aišku, kreipiausi, parašiau pretenziją, man viską sugrąžino, bet... o jei nebūčiau patikrinusi būtent tą mėnesį?
bet šiaip tai susitaupo debetu, nors mes nesudarę, bet gal ir vertėtų. mokam 7x0,8lt tai 5,6lt + bendrija namo1x1,4 per mėnesį viso 7lt. tai yra 84lt, o dar atliekų tvarkymas 4x0,8 dar 3,2lt, tai per metus nemenka suma susidaro net 87,2lt
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 27, 23:01)
bet šiaip tai susitaupo debetu, nors mes nesudarę, bet gal ir vertėtų. mokam 7x0,8lt tai 5,6lt + bendrija namo1x1,4 per mėnesį viso 7lt. tai yra 84lt, o dar atliekų tvarkymas 4x0,8 dar 3,2lt, tai per metus nemenka suma susidaro net 87,2lt
Apie ką ir kalba
na man sophi atrodo tokia stropi taupuole visad. kazkiek nuramino jos zodis
QUOTE(given444 @ 2012 01 28, 09:04)
na man sophi atrodo tokia stropi taupuole visad. kazkiek nuramino jos zodis
Stropumas čia niekuo dėtas - tiesiog nematau pagrindo nerimui, ir tiek. Gyvenime yra daug kitų vertesnių nerimo dalykų
O tai kaip už elektrą, dujas, vandenį jie nuskaičiuoja? Iš kur žino kiek aš sunaudojau?
QUOTE(raganieška @ 2012 01 28, 11:22)
O tai kaip už elektrą, dujas, vandenį jie nuskaičiuoja? Iš kur žino kiek aš sunaudojau?
pati paskaičiuosit vidurkį mėnesio ir tiek nuskaičiuos, metų gale sulyginsit skirtumą
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 28, 12:55)
pati paskaičiuosit vidurkį mėnesio ir tiek nuskaičiuos, metų gale sulyginsit skirtumą
Už dujas reikia du kartus per metus pranešti duomenis - gruodį ir birželį.
sutinku sophi.
taciau pasiziurejus visokiu filmu apie bankus machinatorius, lobistus...imu niekuo nepasitiket. net medicina.
tarkim-kokia NAUDA paciam bankui jei jis nieko negauna. ta debetine sutartis tai kas bankui? motinos tereses veliava? na suprantat ka turiu minty. bankas gi ras butu kaip pasipelnyt. ar sioje vietoje jis daro reklama? nes 0 litu negali kainuoti funkcine operacija. bet koks judesys.
bet tiek to. nesuku galvos.
taciau pasiziurejus visokiu filmu apie bankus machinatorius, lobistus...imu niekuo nepasitiket. net medicina.
tarkim-kokia NAUDA paciam bankui jei jis nieko negauna. ta debetine sutartis tai kas bankui? motinos tereses veliava? na suprantat ka turiu minty. bankas gi ras butu kaip pasipelnyt. ar sioje vietoje jis daro reklama? nes 0 litu negali kainuoti funkcine operacija. bet koks judesys.
bet tiek to. nesuku galvos.
QUOTE(Sophi @ 2012 01 28, 14:52)
Už dujas reikia du kartus per metus pranešti duomenis - gruodį ir birželį.
ačiū, nes dėl dujų niekur ir nesikreipėm. tik dėl elektros buvom nuėję. o logiškai mastant juk dujų kaina dažnai kinta tai 2kart per metus būtina. nors aš vistiek vyro neįkalbu ėl šitų atsiskaitymų. sako aš pervedu kas mėnesį ir man ramu.