Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Miaška @ 2012 01 27, 11:24)
Gal tai pasenęs požiūris, bet - ne, nepasitikiu. Turiu tik vieną tokį, paskolą kas mėnesį bankas tiesioginiu debetu nusiima (kaip tik šiandien biggrin.gif ), bet ir tai, visada patikinu, ar viskas ok.
Kitus mokesčius moku, gavusi avansą, tad nepamirštu.

drinks_cheers.gif
man irgi nepriimtinas tiesioginis debetas, susimoku pati ir man nesvarbu kad permoku pora lt.
Atsakyti
Kazkada esu pasidarius visa eile mokejimu tiesioginiu debetu. BET suklusti priverte atv. kai komunalinius pasl imone sudvigubino vieno menesio nuskaitymus. Pradejau atidziau vertinti ir tiesioginiu debetu palikau tele2 ir telecoma - nes pavelavus kelias dienas atjungti ar delspinigius skaiciuoti grasina biggrin.gif kita - pati, nors ir tenka moketi uz pavedima.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif atsakant į temą (kokiais budais taupote pinigus), as beskaitydama prisiminiau vena taupymo buda, kuri dar kai mokykloj mokiausi matematikos mokytoja pasakojo g.gif , atrodo ji tada deste tema apie bankus, palukanas ir t.t. tada man sis budas pasirode toks blink.gif kvailokas sakyciau, ir db nebandziau dar jo biggrin.gif , turbut ir nepabandysiu biggrin.gif ...
Na bet taupymo budas pagal matematikos mokytoja. bigsmile.gif
1. nusipirkti, pasidaryti vokeli, ar dezute. (ji mums rode paprasta balta voka)
http://stat2.veltini...vokas-83864.jpg pvz toks. (man lb grazus sitas vokas, cia is vieno tinklapio, auksarankems) wub.gif
2. Kiekviena savaite i ta vokeli dedi po kazkokia pinigu suma, ji tada siule, 20 lt (nu tais laikasi ir nemazai tai buvo). Sako: "ateina sekmadienis, ir visada is pinigines paimu 20 lt ir idedu i savo pinigu voka.
3. Ir taip visus metus g.gif
4. Per menesi tame vokelyje bus 80 lt tai kiek per metus, galim paskaiciuot, arti 1000

Ji tuos pinigus taip ir taupydavo, suma vis augdavo... 4u.gif
Dabar kodel as prisiminiau si taupymo buda, nes man atrodo, kad kiekvienas, pagal galimyhbes galim atrasti kazkokia neskaudzia suma, ir ja padet, o po kazkiek laiko nemazai ir butu, ir svarbiausia neskausmingai. Na papasakojau, gal kam kvailyste pasirodys, gal kas ir bandys... as pasidalinau tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauryttte: 27 sausio 2012 - 13:27
Patikrintas ir labai geras taupymo budas.Keleta metu turejau nedideli versliuka,tai kai grizdavau namo,po darbo i voka kas dien idedavau ar tai 10,ar 20 Lt.Ir taip po puses metu as jau turedavau normaliasuma,uz kuria pirkdavau koki issvajota daikta.
Atsakyti
merginos vedancios islaidu sarasa 4u.gif

Noriu paklausi ka darote, jei parduote kelis senus daiktus. Stai pavyzdziui: si menesi prisiruošiau ir pardaviau kelis vaiko isaugtinius daiktus, zaislus. Ruosiuosi tuoj pat pirkti pampius ir batus. Praktiskai bus "tas ant to". Karta jau visos tos islaidos vaikui fiksuotos. Ar reikia jas rasyti dar karta g.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 01 27, 15:54)
merginos vedancios islaidu sarasa  4u.gif

Noriu paklausi ka darote, jei parduote kelis senus daiktus. Stai pavyzdziui: si menesi prisiruošiau ir pardaviau kelis vaiko isaugtinius daiktus, zaislus. Ruosiuosi tuoj pat pirkti pampius ir batus. Praktiskai bus "tas ant to". Karta jau visos tos islaidos vaikui fiksuotos. Ar reikia jas rasyti dar karta  g.gif

Aš rašyčiau, tai matyčiau pajamas ir vėl išlaidas kiek pampiams per mėn. išleidžiu, drabužiams.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2012 01 27, 14:54)
merginos vedancios islaidu sarasa  4u.gif

Noriu paklausi ka darote, jei parduote kelis senus daiktus. Stai pavyzdziui: si menesi prisiruošiau ir pardaviau kelis vaiko isaugtinius daiktus, zaislus. Ruosiuosi tuoj pat pirkti pampius ir batus. Praktiskai bus "tas ant to". Karta jau visos tos islaidos vaikui fiksuotos. Ar reikia jas rasyti dar karta  g.gif

Taip, tokiais atvejais fiksuoju "kitas pajamas" ir normaliai fiksuoju išlaidas....
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2012 01 27, 09:37)
Betn jau SEB banke už tiesioginį debetą tikrai moku mokestį. Nedidelį.

kiek ? Kaip ir neturėtų būti mokesčio g.gif

QUOTE(raganieška @ 2012 01 27, 09:41)
Pas mus tiesioginis debetas su kabeline ir internetu, tai kokia sutaryje yra kaina, tiek ir nuskaito ir komisinių nebūna. Komisinius bankui sumoka pinigų gavėjas. Tiesioginio debeto sutarį sudariau pirmą kartą mokėdama (Swedbanke) už paslaugas, o ne pasirašant sutarį, tai į kainą įskaičiuoti negalėjo  smile.gif

ką tik sudariau sutartį dėl tiesioginio debeto. Manau pavyks šiek tiek sutaupyti, nes priedo sumažėjo ir pats mokestis už TV vien dėl tokio mokėjimo metodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 08:26)
todel prie to pacio noriu jusu paklausti - ar pasitikit tiesioginiu debetu mokesciu nuskaitymui?

Pasitikiu ir naudojuosi - planuoju gal net daugiau sutarčių smile.gif Mano tikrai visos nieko nekainuoja smile.gif
1 pervedimas - minimum 0,80 Lt x 12 mėn. =9,60 Lt Ir už ką - už pasitikėjimą g.gif Nematau prasmės už tai mokėt blush2.gif Visada pasitikrinu - nėra buvę nesklandumų smile.gif

Man bankomatas kartą nedavė 200 Lt, o iš sąskaitos nurašė, tai dabar turėčiau nepasitikėt ir nesinaudot bankomatais lotuliukas.gif Klysta žmonės, klysta technika - ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2012 01 27, 13:02)
man irgi nepriimtinas tiesioginis debetas, susimoku pati ir man nesvarbu kad permoku pora lt.

viską susumavus- tikrai ne porą litų bus, o ženkli sumelė. Gailiuosi, kad ilgokai nepasinaudojau tokiu patogumu ir pigumu.

QUOTE(Sophi @ 2012 01 27, 20:22)
Pasitikiu ir naudojuosi - planuoju gal net daugiau sutarčių smile.gif Mano tikrai visos nieko nekainuoja smile.gif
1 pervedimas - minimum 0,80 Lt x 12 mėn. =9,60 Lt Ir už ką - už pasitikėjimą g.gif Nematau prasmės už tai mokėt blush2.gif Visada pasitikrinu - nėra buvę nesklandumų smile.gif

aš irgi pasitikiu, juk visi išrašai lieka banko sąskaitoje, lengva susekti ir išsiaiškinti nesklandumus. Dėl mokesčio - tikriausiai mokestis yra tada, kai nėra sutarties tarp paslaugos tiekėjo ir konkretaus banko, kai įvyksta tarpbankinis pervedimas.
Gal netyčia už elektrą taip mokate? Jei taip, ar skaitiklių duomenis deklaruojate, ar pagal vidurkį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sotto: 27 sausio 2012 - 19:43
QUOTE(sotto @ 2012 01 27, 19:40)
Gal netyčia už elektrą taip mokate? Jei taip, ar skaitiklių duomenis  deklaruojate, ar pagal vidurkį?

Ne, kol kas neturiu elektros ir VE, bet mąstau apie tai - tada nereikėtų mokėti ir tų 80 ct kas mėnesį už nieką smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Sophi @ 2012 01 27, 19:22)

Man bankomatas kartą nedavė 200 Lt, o iš sąskaitos nurašė, tai dabar turėčiau nepasitikėt ir nesinaudot bankomatais lotuliukas.gif Klysta žmonės, klysta technika - ir tiek.

mes su vyru buvom labai pasinešę dėl šito tiesioginio debeto, bet persigalvojom. va dabar skaitau apie elektrą ir visai super g.gif
Užsisakę tiesioginio debeto paslaugą, Jūs:
sutaupysite laiko ir pinigų – tiesioginio debeto paslauga Jums nieko nekainuoja, be to, nereikės nurašyti skaitiklio rodmenų ir stovėti eilėje banke;
visada laiku apmokėsite sąskaitas – nurašymai vykdomi automatiškai, todėl Jūs niekada nepraleisite mokėjimo datos;
turėsite galimybę kontroliuoti nurašomas sumas – savitarnos svetainėje „Mano elektra“ galėsite nustatyti pinigų nuo sąskaitos nurašymo dieną, peržiūrėti ankstesnius mokėjimus ir prireikus nutraukti sutartį;
galėsite atsiskaityti už kelis objektus vienu metu – viena įmoka galėsite atsiskaityti už keliuose Jums priklausančiuose būstuose suvartotą energiją*.

Tiesioginio debeto sutartį galite sudaryti bet kuriame LESTO klientų aptarnavimo centre arba Jūsų banko interneto svetainėje, paspaudę ant nuorodos žemiau:

Atsakyti