Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(pinkrose @ 2012 01 25, 19:55)
aha kelių dantų ax.gif  o mano jau ir taip 7 protezuoti, bet reik jau perprotezuot, ir dar neturiu 5 dantų ir dar vieną reik traukt prieš protezavimą. mano dantys tiek kainuoja, kad baisu pagalvot blush2.gif

oi, kaip as jus suprantu.... unsure.gif
Atsakyti
Manau, kad esant prastai situacijai su dantimis, taisyčiausi pamažu, dalimis... Paprašyčiau sudaryt kokį gydymo planą ir pirmyn.
Tikiuosi, neprireiks to, ačiū mamai, kuri savo garbiame amžiuje dar tebeturi visus dantis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 25, 23:33)
Manau, kad esant prastai situacijai su dantimis, taisyčiausi pamažu, dalimis... Paprašyčiau sudaryt kokį gydymo planą ir pirmyn.
Tikiuosi, neprireiks to, ačiū mamai, kuri savo garbiame amžiuje dar tebeturi visus dantis thumbup.gif

As taip ir darau...situacija su dantimis tiesiog baisi,pinigu protezavimui artimiausiu metu nesusitaupysiu... schmoll.gif O dabar darau taip-kai turiu pinigu,tiksliau,kai galiu skirti is einamuju,einu pas dantista...tai va taip pamazu,pamazu... ax.gif vat mano vaikams pasiseke,dantis paveldejo is tevo gimines smile.gif
Atsakyti
čia jau nepritaupysi ax.gif močiutė nuo 20m be dantų, mama irgi panašaus amžiaus pradėjo netekt dantų ir aš taip pat, tiesa pirmą dantį aš protezavausi 16metų ir dar priekinį verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 25, 22:33)
Manau, kad esant prastai situacijai su dantimis, taisyčiausi pamažu, dalimis...

Taip ir darom, bet tai tikrai nėra taupymas, nes, pvz., jei tai, ką žadu tvarkytis dabar, būčiau tvarkius prieš kokius 5 metus, būtų buvę gerokokai pigiau ax.gif Bet tada tvarkiausi kitus dalykus, kas irgi kainavo ne kelis šimtus.
Be to, ne visus darbus galima ištempti per kelis mėnesius. Jei susitvarkysi kanalus ir lauksi, kol susitaupysi tolesniems darbams, tai visi sutvarkyti kanalai gali nesunkiai nueiti šuniui ant uodegos unsure.gif

QUOTE(pinkrose @ 2012 01 25, 22:46)
aš taip pat, tiesa pirmą dantį aš protezavausi 16metų ir dar priekinį verysad.gif

mano situacija analogiška doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 25, 22:46)

jetus jetus blink.gif cia kokia liga jusu gimine uzpuole ar kodel sitaip? gi nenormalu tokio amziaus be dantu likt doh.gif ka stomotologai apie tai sako?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 01 26, 21:53)
jetus jetus  blink.gif cia kokia liga jusu gimine uzpuole ar kodel sitaip? gi nenormalu tokio amziaus be dantu likt  doh.gif ka stomotologai apie tai sako?

nieko nesako, žino koks buvo tarybinių laikų gydymas. pūlinys dantį ir traukt tais laikais doh.gif
Atsakyti
atejau pasiguost, o gal is gedos del savo vadziu atleidimo 4u.gif blush2.gif
gruodi rasiau kaip smagu kad finisuoju atiduodama tokias dideles skolas (uz buto isigijima) - pavyko 4000lt per metus atiduoti daugiau nei planavau.
o dabar ziuriu kad 1400lt esu skoloj - apie 600 uz sildyma, doh.gif doh.gif apie 800lt savo kredinei kortelei doh.gif
tai va ka padare man tas azartas. be to si menesi buvo daug pirkiniu - skalbykle (800lt), pora nauju kedziu (nes ner kur svecius sodint doh.gif ), pora staliniu lempu, siaip dar lempuciu i lempas... smile.gif vaikui geri batai virs 100lt
ir VISKAS.

ziuriu, kad is papildomo darbo - vargiai surinksiu sildymui. kreditine siaip ne taip padengsiu, tuos 800lt, sildymo bus skola, kitu mokesciu taip pat kazkiek bus skolos.

ai, dar tiesa - beveik 100lt apipleses mane tiesioginis debetas, todel prie to pacio noriu jusu paklausti - ar pasitikit tiesioginiu debetu mokesciu nuskaitymui? mokejau uz dujas po beveik 7lt i men nuo vasaros, o si men 90virs paskaiciavo. turbut cia vadinamieji sulyginimai pagal skaitiklius? bet vis tiek jiems paskambinsiu. tikrai nesikepinu prie puodu, ir vaikai ne paaugliai dar. g.gif (del debeto konkretesnis klausimas butu: ar tikrai jie, kaip giraisi, neima jokio mokescio imokos mokejimui, nes man vaidenas, kad tas mokestis "i vidu" jau apskaiciuojamas? nes kur jau bankas labdara mums uzsiimines g.gif )

tai vat tokios tokeles...niekad nebuvau mokesciams tokiose skolose...reik susiimt vel blink.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 sausio 2012 - 08:28
Betn jau SEB banke už tiesioginį debetą tikrai moku mokestį. Nedidelį.
Atsakyti
Pas mus tiesioginis debetas su kabeline ir internetu, tai kokia sutaryje yra kaina, tiek ir nuskaito ir komisinių nebūna. Komisinius bankui sumoka pinigų gavėjas. Tiesioginio debeto sutarį sudariau pirmą kartą mokėdama (Swedbanke) už paslaugas, o ne pasirašant sutarį, tai į kainą įskaičiuoti negalėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganieška: 27 sausio 2012 - 08:41
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 08:26)
ai, dar tiesa - beveik 100lt apipleses mane tiesioginis debetas, todel prie to pacio noriu jusu paklausti - ar pasitikit tiesioginiu debetu mokesciu nuskaitymui?

Gal tai pasenęs požiūris, bet - ne, nepasitikiu. Turiu tik vieną tokį, paskolą kas mėnesį bankas tiesioginiu debetu nusiima (kaip tik šiandien biggrin.gif ), bet ir tai, visada patikinu, ar viskas ok.
Kitus mokesčius moku, gavusi avansą, tad nepamirštu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 08:26)
atejau pasiguost, o gal is gedos del savo vadziu atleidimo  4u.gif  blush2.gif
gruodi rasiau kaip smagu kad finisuoju atiduodama tokias dideles skolas (uz buto isigijima) - pavyko 4000lt per metus atiduoti daugiau nei planavau.
o dabar ziuriu kad 1400lt esu skoloj - apie 600 uz sildyma,  doh.gif  doh.gif apie 800lt savo kredinei kortelei  doh.gif
tai va ka padare man tas azartas. be to si menesi buvo daug pirkiniu - skalbykle (800lt), pora nauju kedziu (nes ner kur svecius sodint  doh.gif ), pora staliniu lempu, siaip dar lempuciu i lempas... smile.gif vaikui geri batai virs 100lt 
ir VISKAS.

ziuriu, kad is papildomo darbo - vargiai surinksiu sildymui. kreditine siaip ne taip padengsiu, tuos 800lt, sildymo bus skola, kitu mokesciu taip pat kazkiek bus skolos.

ai, dar tiesa - beveik 100lt apipleses mane tiesioginis debetas, todel prie to pacio noriu jusu paklausti - ar pasitikit tiesioginiu debetu mokesciu nuskaitymui? mokejau uz dujas po beveik 7lt i men nuo vasaros, o si men 90virs paskaiciavo. turbut cia vadinamieji sulyginimai pagal skaitiklius? bet vis tiek jiems paskambinsiu. tikrai nesikepinu prie puodu, ir vaikai ne paaugliai dar.  g.gif (del debeto konkretesnis klausimas butu: ar tikrai jie, kaip giraisi, neima jokio mokescio imokos mokejimui, nes man vaidenas, kad tas mokestis "i vidu" jau apskaiciuojamas? nes kur jau bankas labdara mums uzsiimines  g.gif )

tai vat tokios tokeles...niekad nebuvau mokesciams tokiose skolose...reik susiimt vel  blink.gif .

given444 taip džaigiausi už jus, kad taip puikiai susitvarkėt su skolomis ir še dabar kad nori. na 1400lt yra daug, bet svarbiausia atiduot kreditkėj nes ten palūkanos auga, o šildymą išsimokėsit pamažu, o debetas yra didelis šššš. jie nuskaitinėja visus metus tam tikr sumą, o metų gale išlygina skirtumą, todėl ir gaunasi ta papildoma suma.
tiesa, turiu klausimą, o už šildymą ar ima delspinigius kokius jei laiku nesumoki? per visas problemas tiek pinigų išsileidom, kad jau kito mėnesio limitą pradėjom. tai vakar sugalvojau, kad gal šildymą atidėt ir išsimokėt pamažu.
Atsakyti