Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(egliukas28 @ 2012 01 22, 17:50)
merginos, kurios vedat kokia nors namu buhalterija, ka pastebejote pradeje vesti savo islaidas, kazko atsisaket, kazkam sumazinot islaidas, ar nieko nekeitet?

Iš esmės palengvėjo gyvenimas, atsirado užtikrintumo jausmas, nes žinau - kiek turiu, kiek turėsiu, kiek ir kam galiu išleist. Planuoju tolokai priekin, vis pakoreguodama, sugrąžinau skolas, remontuojuos butą, nusipirkau stambius reikalingus daiktus... Jei gyvenčiau ta diena, kažin, ar viskas taip sklandžiai vyktų.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 23, 10:31)
Iš esmės palengvėjo gyvenimas, atsirado užtikrintumo jausmas, nes žinau - kiek turiu, kiek turėsiu, kiek ir kam galiu išleist. Planuoju tolokai priekin, vis pakoreguodama, sugrąžinau skolas, remontuojuos butą, nusipirkau stambius reikalingus daiktus... Jei gyvenčiau ta diena, kažin, ar viskas taip sklandžiai vyktų.

gal galit pasufleruoti kaip planuojat i prieki? kazka uzsibreztai pasirasot, ar tiesiog atsidedat kazkokia pinigu suma grieztai savaitei, ar kaip? butu labai idomu suzinoti , is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 23, 09:53)
gal galit pasufleruoti kaip planuojat i prieki? kazka uzsibreztai pasirasot, ar tiesiog atsidedat kazkokia pinigu suma grieztai savaitei, ar kaip? butu labai idomu suzinoti , is anksto dekoju  4u.gif

Konkreti suma savaitei man sunkiai įsivaizduojama, nes kažkurią savaitę moku mokesčius, kitą - gal perku gimtadienio dovaną ar kokį rimtesnį rūbą vaikui, tad taip man nepatiktų.
Detalus planas būna mėnesiui, o apytikslį turiu metams. Paprastai kopijuoju praeito mėnesį į naują lapą (mano planas excel faile), o tada sužiūriu detales: maistui skiriu 35 Lt dienai, tad susiskaičiuoju dienas ir pasirašau sumą. Lizingai, komunaliniai mokesčiai, vaikų dienpinigiai, buities ir higienos išlaidos - viskas turi savo eilutę ir maždaug žinomą sumą. Atskirai įsirašau, jei nusimato koks gimtadienis šeimoje, ar kelionė, ar reikia užsakyti maistą katinams...
Failą pildau kasdien - įsirašau tądien padarytas išlaidas. Matau, kiek skirta mėnesiui tam tikroms išlaidoms, kiek jau išleista, kiek dar galima išleisti, taip pat, koks yra mėnesio balansas - minuso būti negali, jei netikėtai pakrypstu ton pusėn, kažkur tenka nukirpt suplanuotas išlaidas.
Internetinėmis apskaitos programomis nesu naudojusis, nors daug kam patinka, turiu savo failus nuo 2009 metų, man ji patogiausi.
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 23, 10:53)
gal galit pasufleruoti kaip planuojat i prieki? kazka uzsibreztai pasirasot, ar tiesiog atsidedat kazkokia pinigu suma grieztai savaitei, ar kaip? butu labai idomu suzinoti , is anksto dekoju  4u.gif

As tam tikra suma kiekviena menesi pervedu i taupymui skirta saskaita. Is sios saskaitos perku stambesnius is anksto suplanuotus pirkinius
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 23, 11:05)
Konkreti suma savaitei man sunkiai įsivaizduojama, nes kažkurią savaitę moku mokesčius, kitą - gal perku gimtadienio dovaną ar kokį rimtesnį rūbą vaikui, tad taip man nepatiktų.
Detalus planas būna mėnesiui, o apytikslį turiu metams. Paprastai kopijuoju praeito mėnesį į naują lapą (mano planas excel faile), o tada sužiūriu detales: maistui skiriu 35 Lt dienai, tad susiskaičiuoju dienas ir pasirašau sumą. Lizingai, komunaliniai mokesčiai, vaikų dienpinigiai, buities ir higienos išlaidos - viskas turi savo eilutę ir maždaug žinomą sumą. Atskirai įsirašau, jei nusimato koks gimtadienis šeimoje, ar kelionė, ar reikia užsakyti maistą katinams...
Failą pildau kasdien - įsirašau tądien padarytas išlaidas. Matau, kiek skirta mėnesiui tam tikroms išlaidoms, kiek jau išleista, kiek dar galima išleisti, taip pat, koks yra mėnesio balansas - minuso būti negali, jei netikėtai pakrypstu ton pusėn, kažkur tenka nukirpt suplanuotas išlaidas.
Internetinėmis apskaitos programomis nesu naudojusis, nors daug kam patinka, turiu savo failus nuo 2009 metų, man ji patogiausi.

gal galetumete ta failiuka i az imesti, aisku sumos manes nedomina galit skaicius pakeisti, arba atsiusti su realiais, tiesiog labai noriu ismokti susiplanuoti viska, bet ir taip ir taip bandau, bet vis uz kazko neuzsikabinu, labai dekui jums butu
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 01 23, 11:41)
gal galetumete ta failiuka i az imesti, aisku sumos manes nedomina galit skaicius pakeisti, arba atsiusti su realiais, tiesiog labai noriu ismokti susiplanuoti viska, bet ir taip ir taip bandau, bet vis uz kazko neuzsikabinu, labai dekui jums butu

aš naudojuos www.kurdingopinigai.lt programėle internete, labai puiki, rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(egliukas28 @ 2012 01 22, 18:50)
merginos, kurios vedat kokia nors namu buhalterija, ka pastebejote pradeje vesti savo islaidas, kazko atsisaket, kazkam sumazinot islaidas, ar nieko nekeitet?

Pas mus tai išryškėjo, kad per daug išleidžiam skaniam maistui... doh.gif T.y. visokie saldumynai, skanumynai, be kurių tikrai galima ir net kartais reikėtų apieiti blush2.gif Taip pat akivaizdžiai pasimatė, kad kiekvienas išėjimas į svečius laaabai daug kainuoja, taigi sumažinom arba supaprastinom tokius išėjimus 4u.gif Dar labai efektyvu atsidėt tam tikrą sumą kas mėnesį ir tai kas lieka paplanuot kam kiek ko reikės, na bet tą patį visos merginos vardina, nieko naujo matyt ir nepasakiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2012 01 23, 12:07)
As tam tikra suma kiekviena menesi pervedu i taupymui skirta saskaita. Is sios saskaitos perku stambesnius is anksto suplanuotus pirkinius

drinks_cheers.gif Aš irgi tokiu būdu taupau. Tik ta mano "sąskaita" yra visiškai laisvai neprieinama ir reikia labai rimtų motyvų, kad iš jos paimti dalį pinigų kitam daiktui, nei tam, kuriam taupoma. smile.gif Bet džiaugiuosi, kad Tokiu būdu pavyko sutaupyti keliems gan rimtiems pirkiniams.

Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 01 23, 13:10)
aš naudojuos www.kurdingopinigai.lt programėle internete, labai puiki, rekomenduoju.

Pritariu, aš ja naudojuosi jau irgi keli metai. Sutaupyti ji man nepadeda, bet aiškiai matau kur kiek iššvaistau. Tik privalu sąžiningai vesti kiekvieną išlaidėlę, nepamiršti...
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 23, 10:05)
.
Detalus planas būna mėnesiui, o apytikslį turiu metams. Paprastai kopijuoju praeito mėnesį į naują lapą (mano planas excel faile), o tada sužiūriu detales: maistui skiriu 35 Lt dienai,

padidinot 5 litukais maisto islaidas? ax.gif . Kiek pamenu budavo 30lt 3zm.? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 23, 10:05)
Matau, kiek skirta mėnesiui tam tikroms išlaidoms, kiek jau išleista, kiek dar galima išleisti, taip pat, koks yra mėnesio balansas - minuso būti negali, jei netikėtai pakrypstu ton pusėn, kažkur tenka nukirpt suplanuotas išlaidas.

Mano balanse šį mėnesį pirmą kartą per visus apskaitos vedimo metus bus neplanuotas riebokas minusas unsure.gif Pora apsilankymų pas odontologą - ir prašom doh.gif Ir, spėju, vasarį bus tas pats unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2012 01 23, 19:04)
padidinot 5 litukais maisto islaidas? ax.gif . Kiek pamenu budavo 30lt 3zm.? blush2.gif

Senokai jau - pamačiau, kad netelpam, o kai dukros ne iš riebiųjų, tai maisto sąskaita taupyti būtų nesąmonė biggrin.gif
Iš tų 35 Lt/d. būna kartais ir susitaupo...

QUOTE(Sophi @ 2012 01 23, 19:32)
Mano balanse šį mėnesį pirmą kartą per visus apskaitos vedimo metus bus neplanuotas riebokas minusas  unsure.gif Pora apsilankymų pas odontologą - ir prašom doh.gif Ir, spėju, vasarį bus tas pats unsure.gif

Neplanuoti vizitai? Užjaučiu, trenkia per kišenę... doh.gif
Kur Vilniuje lankotės, jei ne paslaptis?
Pernai apturėjau keletą tokių nemalonių netikėtumų, bet finansiškai mane gelbėja sveikatos draudimas darbe. Jei ne tai - būtų nemažai...
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 01 23, 20:27)
Neplanuoti vizitai? Užjaučiu, trenkia per kišenę... doh.gif
Kur Vilniuje lankotės, jei ne paslaptis?

Nelabai planuota, bet gėda pelėda - 2 metus ten nebūta blush2.gif Kariesas okupavo protinį+higiena - ir apvalaina sumelė rolleyes.gif Ir dar vienas avarinės būklės iš senovės budintis yra, tai pasiryžau, kad ir šitą pažiūrėtų. Jis užtaisytas, bet labai nezgrabniai. Tai jei pavyks, irgi kainuos nemažai ax.gif
O vaikštau į Pūro kliniką Universiteto g. - brangu, bet tik centras tinka dėl darbo unsure.gif
Atsakyti