QUOTE(augustautve @ 2012 01 23, 09:53)
gal galit pasufleruoti kaip planuojat i prieki? kazka uzsibreztai pasirasot, ar tiesiog atsidedat kazkokia pinigu suma grieztai savaitei, ar kaip? butu labai idomu suzinoti , is anksto dekoju
Konkreti suma savaitei man sunkiai įsivaizduojama, nes kažkurią savaitę moku mokesčius, kitą - gal perku gimtadienio dovaną ar kokį rimtesnį rūbą vaikui, tad taip man nepatiktų.
Detalus planas būna mėnesiui, o apytikslį turiu metams. Paprastai kopijuoju praeito mėnesį į naują lapą (mano planas excel faile), o tada sužiūriu detales: maistui skiriu 35 Lt dienai, tad susiskaičiuoju dienas ir pasirašau sumą. Lizingai, komunaliniai mokesčiai, vaikų dienpinigiai, buities ir higienos išlaidos - viskas turi savo eilutę ir maždaug žinomą sumą. Atskirai įsirašau, jei nusimato koks gimtadienis šeimoje, ar kelionė, ar reikia užsakyti maistą katinams...
Failą pildau kasdien - įsirašau tądien padarytas išlaidas. Matau, kiek skirta mėnesiui tam tikroms išlaidoms, kiek jau išleista, kiek dar galima išleisti, taip pat, koks yra mėnesio balansas - minuso būti negali, jei netikėtai pakrypstu ton pusėn, kažkur tenka nukirpt suplanuotas išlaidas.
Internetinėmis apskaitos programomis nesu naudojusis, nors daug kam patinka, turiu savo failus nuo 2009 metų, man ji patogiausi.