Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

super atradimas man flylady.lt, be to su kompanija lengviau tvarkytis tongue.gif
Mano pinigu siurbliai dabar yra paaugliai vaikai ir kuras. Gyvenu uzmiestyje todel kiekviena diena tenka vaziuoti i miesta o jei kartais i darba nereikia, vezu vaikus i mokykla. Gryzimui ir maistpinigiams duodu po 10 lt kasdien, tai iseina 100 lt savaitei. Mėnesiniai bilietai miesto autobusui 20 x 2 ir bureliai 150 per abi. Dar kiekviena savaitgali tai viena tai antra vaziuoja i miesta ir gauna 20 lt. 440+ 150 +40+80=710 lt Man kuras 400 lt. Atlyginimas 1880. Dar atsidedu po 70 lt nenumatytom islaidom. Kas lieka tai maistas ir kiti poreikiai.
Papildyta:
taip niekada konkreciai neskaiciavau, bet dabar matau kad vaikams labai gerai gyvenasi. Gera ta Jusu tema, atveria man akis
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2012 01 20, 17:08)
super atradimas man flylady.lt, be to su kompanija lengviau tvarkytis tongue.gif
Mano pinigu siurbliai dabar yra paaugliai vaikai ir kuras. Gyvenu uzmiestyje todel kiekviena diena tenka vaziuoti i miesta o jei kartais i darba nereikia, vezu vaikus i mokykla. Gryzimui ir maistpinigiams duodu po 10 lt kasdien, tai iseina 100 lt savaitei. Mėnesiniai bilietai miesto autobusui 20 x 2 ir bureliai 150 per abi. Dar kiekviena savaitgali tai viena tai antra vaziuoja i miesta ir gauna 20 lt. 440+ 150 +40+80=710 lt  Man kuras 400 lt. Atlyginimas 1880. Dar atsidedu po 70 lt nenumatytom islaidom. Kas lieka tai maistas ir kiti poreikiai.
Papildyta:
taip niekada konkreciai neskaiciavau, bet dabar matau kad vaikams labai gerai gyvenasi. Gera ta Jusu tema, atveria man akis

o mokesciai is kokiu pinigu?
Atsakyti
vyras mokescius moka, tai tiek tu mokesciu uz elektra tik,( sodo namas) ir masina patvarko jei kartais kas. Yra jo garazas ten jisai dirba, lieka malku. MB yra taupus, ir man daznai pasako kad gyvenciau pagal galimybes, o as mat atleidau vadzias ir rypuoju jam, kad truksta pinigu, truksta pinigu, o dabar matau kur as juos pratrioskinu.
Vaikams per minksta esu. g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2012 01 20, 16:00)
vyras mokescius moka, tai tiek tu mokesciu uz elektra tik,( sodo namas) ir masina patvarko jei kartais kas. Yra jo garazas ten jisai dirba, lieka malku. MB yra taupus, ir man daznai pasako kad gyvenciau pagal galimybes, o as mat atleidau vadzias ir rypuoju jam, kad truksta pinigu, truksta pinigu, o dabar matau kur as juos pratrioskinu.
Vaikams per minksta esu.  g.gif  doh.gif

bet juk tai investicija į ateitį 4u.gif
Atsakyti
Mano ateities investicija labai islaidi patapo.
Vaikas gauna 10 lt. dienai. Tai daug ar mazai?
I mokykla pristatau kiekviena diena iki duru. Labai daznai dar ir parsivezu is jos, Mano darbo pabaigos laikas sutampa su ju bureliu pabaigos laiku ir vaziuojame draugiskai namo.
Pusrycius pavalgo namie, transportas po miesta nekainuoja, vadinasi 10 lt rankpinigiai.
KIEK Jus duodate savo paaugliams vaikams rankpinigiu?
Siandien gryzau namo ir pasakiau savo ateities investicijai, kad imuosi radikaliu taupymo priemoniu ir privalo atsideti nuo 2-3,5 lt per diena savaitgaliams, nes savaitgaliai turtingi gali buti tada kai juos susitaupai.
Nu gi ne pilnatis siandien, o as tokia karingai nusiteikusi. blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2012 01 20, 20:41)
I mokykla pristatau kiekviena diena iki duru. Labai daznai dar ir parsivezu is jos, Mano darbo pabaigos laikas sutampa su ju bureliu pabaigos laiku ir vaziuojame draugiskai namo.
Pusrycius pavalgo namie, transportas po miesta nekainuoja, vadinasi 10 lt rankpinigiai.
KIEK Jus duodate savo paaugliams vaikams rankpinigiu?
Siandien gryzau namo ir pasakiau savo ateities investicijai, kad imuosi radikaliu taupymo priemoniu ir privalo atsideti nuo 2-3,5 lt per diena savaitgaliams, nes savaitgaliai turtingi gali buti tada kai juos susitaupai.
Nu gi ne pilnatis siandien, o as tokia karingai nusiteikusi. blush2.gif  ax.gif

Man taip ir algos neuztektu... doh.gif Savo vaikams nedaviau nieko (dabar jau pilnametes jos),o kam? Pusrycius pavalgo namie ka nori,o del valgymo mokykloje,pasakiau,jei as galiu pasiimti maista i darba,jus abi lygiai taip pat galit pasiimti i mokykla,o jau vakare namie buna rimtas valgymas ax.gif nemanau,kad butu buve gerai,jei vaikai mokykloj pirktu nepilnaverti ir neskanu maista arba isvis velniai zino ka,ir del to namie nelabai butu ka valgyti,tai geriau jau sociai ir skaniau pavalgyti namie.Taigi mano merginos pastoviu pinigu is manes negaudavo,ir negauna ax.gif
Bet jei yra galimybes-kodel gi nedavus... ax.gif O su tokiais dienpinigiais cia ir masinai susitaupyt galima... doh.gif nelabai isivaizduoju,kur galima vaikui tiek isleist,nebent kokius cipsus ar ka panasaus perkasi...
Papildyta:
Siaip gera tavo ideja,kad savaitgaliams neduoti,kad susitaupytu is dienpinigiu-tai disciplinuoja ir moko elgtis su pinigais smile.gif
Atsakyti
Dienpinigiu neduodu. Savaitgaliui duodu nuo 5 iki 10 Lt. Isleidzia kinui, arba ciuozyklai , arba McDonaldui.
Atsakyti
yra teorija, kad vaikui per savaite reikia duoti tiek pinigeliu kisenpinigiams, kiek jam metu 4u.gif
kam vaikui 10lt dienai blink.gif jei jis nuvezamas ir parvezamas o ir nuolatiniai yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2012 01 20, 19:41)

mano subjektyvia nuomone - labai daug. Tai galetu but suaugusiojo dienpinigiai, jei jis ir pusrycius ir vakariene namie valgo ir tai butu nemazai, o kur kasdien tiek leidzia vaikai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2012 01 20, 20:25)
mano subjektyvia nuomone - labai daug. Tai galetu but suaugusiojo dienpinigiai, jei jis ir pusrycius ir vakariene namie valgo ir tai butu nemazai, o kur kasdien tiek leidzia vaikai?  g.gif

Tikrai taip..mano pietus mazoj kavinukej prie darbo kainuoja 9 lt, vaikams uz tokius pinigus tai tik slamsto prisipirkti arba taupo kokiems auskarams i liezuvi ar savaitgaliams lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2012 01 20, 21:25)
mano subjektyvia nuomone - labai daug. Tai galetu but suaugusiojo dienpinigiai, jei jis ir pusrycius ir vakariene namie valgo ir tai butu nemazai, o kur kasdien tiek leidzia vaikai?  g.gif

Mano draugė seniau savo vyrui dienai tiek duodavo, kaip dabar nežinau. hihihi.gif O vaikam manyčiau tikrai per daug. Gerai, jeigu jie tarkim tauposi kažkokiam daiktui. Bet jeigu viską išleidžia kokiems šūdniekams, tai ... doh.gif Šiuo konkrečiu atveju manau labai svarbus ir tėvų požiūris - ar jie skatina vaikus gaunamus dienpinigius taupyti, ar tiesiog duoda ir daryk su jais ką nori. rolleyes.gif
Aš kai augau, labai retai gaudavau kokį pinigėlį, nes valgydavau sočiai namie, mokykloje retu atveju nebent kokia bandelė. rolleyes.gif Dabar kai prisimenu, tai tada biškį liūdna būdavo, kai turtingesni bendraklasiai pastoviai pirkdavosi tai kramtoškes, tai saldainius, dar kažką. Bet kai pagalvoju, tai juk ir aš jei bučiau turėjusi už ką, tą patį pirkčiausi doh.gif Tai ir gerai kad neturėjau už ką. biggrin.gif
Atsakyti
oho, 10lt per diena vaikams... ne biski riebiai, o labai riebiai. gi per menesi gaunasi 400lt... as duociau 5lt, to uztektu nusipirkti pietus mokykloje. as studente budama tiek neturejau dienai biggrin.gif nes jei per menesi 400 vaikams i ora, o dar rubai, batai ir visa kita, as skolose buciau net su 1800 atlyginimu biggrin.gif biggrin.gif

Papildyta:
susikuriau sistema, bet dar taip ir nepradejau naudoti. tai per menesi maistui skirti tam tikra suma pinigu, pvz 600lt. tada ta suma padalinti is 15, gaunas 40lt dviem dienom. tai tiesiog iskart gavus pinigus atsideti kruvele po 40lt ir eiti i parduotuve kas antra diena.
Atsakyti