Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Digse @ 2012 01 07, 11:21)
Gerai, kam tinka toks suplanuotas valgiaraštis savaitei, mane tas varžytų, primintų mokyklos valgyklą, kur kas savaitę būdavo tas pats  blush2.gif  Nors pati irgi gaminu dažniausiai tuos pačius patiekalus ir džiaugiuosi, kad bent kol kas nėra poreikio gaminti kasdien kažką naujo (nėra vaikų). Bet maistui vis tiek visai nedaug išleidžiu smile.gif

Įsiterpsiu ax.gif
O kodėl manote, kad kas savaitę tie patiekalai vėl eina iš naujo. Aš manau (pagal save, kaip aš darau), kad čia pateikė tik vienos savaitės meniu. Kiitos savaitės meniu vėl visai kitoks.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2012 01 07, 12:20)
Įsiterpsiu  ax.gif
O kodėl manote, kad kas savaitę tie patiekalai vėl eina iš naujo. Aš manau (pagal save, kaip aš darau), kad čia pateikė tik vienos savaitės meniu. Kiitos savaitės meniu vėl visai kitoks.

Gali būti, nepagalvojau smile.gif
Atsakyti
Odeles saldytos Maximoje kainuoja 2,49 Lt.

3kg bulvių - maximum kaina 3 Lt

Odeles atitirpinam, sudarom su prieskoniais. bulves nuskutam, sutarkuojam burokine tarka, prieskoniuojame. tada imam po viena odelę, ir į ją balandėlio principu vyniojam bulvių įdaro kauburėlį. pašauname į orkaitę 180-200 laipsnių temperatųūroje apie 40 min. Valgome su grietine, arba rūgpieniu smile.gif

Gal ir nesveika, vartojam retai, maximum kartą į mėnesį. visos šeimos mėgiamas patiekalas.
Papildyta:
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2012 01 07, 13:20)
Įsiterpsiu  ax.gif

Be abejo, kas savaitę vis kitas meniu, meniu planuojamas sekmadienį ateinančiai savaitei, ir užperkami pagr. produktai, arba papildomi besibaigiantys, savaitės eigoje kažkas tik dapirkinėjama.

kai kurie patiekalai kartojasi kas antrą, kas trečią savaitę. Atsiranda naujų, nužiūrėtų, laukiančių eilėje išbandyti receptų

Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 07, 13:24)
Odeles saldytos Maximoje kainuoja 2,49 Lt.

3kg bulvių - maximum kaina 3 Lt

Odeles atitirpinam, sudarom su prieskoniais. bulves nuskutam, sutarkuojam burokine tarka, prieskoniuojame. tada imam po viena odelę, ir į ją balandėlio principu vyniojam bulvių įdaro kauburėlį. pašauname į orkaitę 180-200 laipsnių temperatųūroje apie 40 min. Valgome su grietine, arba rūgpieniu smile.gif

Čia vištienos ar kiaulienos odelės ax.gif ? ax.gif Turėtu ir man su vyru patikti,nesu nieko panašaus dariusi essen.gif nu bet ir išradingos esat thumbup.gif O aš nusprendžiau kokias dvi savaites pirkti tik duonos,dešrytės,sūrio ir pieno ax.gif pilnas šaldiklis visko doh.gif kai būnu parduotuvėje,nusiperku pvz. faršo,nes grįžus noriu iš karto pietus daryti,o mėsa įšalus,tai taip ir kiaupiasi mėsa doh.gif šiuo metu turiu daug žuvies,teks pamastyti kaip skaniai vis kitokį patiekalą pagaminti,kad dukros valgytu g.gif
Atsakyti
Ačiū wilioke 4u.gif
Bandysiu ir aš planuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skalsa** @ 2012 01 07, 16:12)
Čia vištienos ar kiaulienos odelės  ax.gif ? ax.gif  Turėtu ir man su vyru patikti,nesu nieko panašaus dariusi  essen.gif nu bet ir išradingos esat  thumbup.gif O aš nusprendžiau kokias dvi savaites pirkti tik duonos,dešrytės,sūrio ir pieno  ax.gif pilnas šaldiklis visko  doh.gif kai būnu parduotuvėje,nusiperku pvz. faršo,nes grįžus noriu iš karto pietus daryti,o mėsa įšalus,tai taip ir kiaupiasi mėsa  doh.gif šiuo metu turiu daug žuvies,teks pamastyti kaip skaniai vis kitokį patiekalą pagaminti,kad dukros valgytu  g.gif

Vistienos odeles... o meniu tam ir reikalingas, kad kuo maziau bereikalingai duotumemes po parduotuves, ir laiku issiimtume is saldiklio saldytus produktus.
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 07, 08:44)

VIII Kefyro blynai su įdaru (įdaras gali būti slapia desra, farsas, smulkinta mėsa, varškė, konservuoti vaisiai ir t.t., priklausomai nuo atsargų)

Parašykit, prašau, dar šitų blynų receptą... smile.gif
Atsakyti
Receptas cia.

http://skanusgyvenim...i-su-idaru.html

dar nera neiseje... superiniai blynai, superinis blogas su daug ideju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilioke: 08 sausio 2012 - 22:12
QUOTE(wilioke @ 2012 01 08, 22:12)
Receptas cia.

http://skanusgyvenim...i-su-idaru.html

dar nera neiseje... superiniai blynai, superinis blogas su daug ideju.

labai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 08, 16:24)
Vistienos odeles... o meniu tam ir reikalingas, kad kuo maziau bereikalingai duotumemes po parduotuves, ir laiku issiimtume is saldiklio saldytus produktus.

ar FlyLady pamokos ar šiaip? smile.gif thumbup.gif

norėčiau prisijungt, bet nedrįstu dar. Žinau galybę taisyklių ir būdų taupyti, daug ką darom, bet apčiuopiamo rezultato nematau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 10 sausio 2012 - 22:33
QUOTE(dzin budizmas @ 2012 01 10, 22:30)
ar FlyLady pamokos ar šiaip?  smile.gif  thumbup.gif

norėčiau prisijungt, bet nedrįstu dar. Žinau galybę taisyklių ir būdų taupyti, daug ką darom, bet apčiuopiamo rezultato nematau  doh.gif

laba 4u.gif prašom pasidalinti bent trupučių kokių naujesnių taisyklių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 10, 23:38)
laba 4u.gif  prašom pasidalinti bent trupučių kokių naujesnių taisyklių 4u.gif

na nežinau kokie taupymo metodai buvo aptarti jūsų anksčiau, tiesiog galiu kartoti senai žinomas tiesas. Tiesiog kalbat apie PINIGŲ taupypą, bet kad pinigus taupyti, reikia atitinkamai ne tik atidėti kažkokią sumą: vokelį, sąskaitą, indėlį ar kojinę bet ir keisti gyvenimo būdą, kuris atitinkamai palengvina tą PINIGŲ taupymą smile.gif

jei kartosiuos, tai atmeskit tą vietą sau ir tiek.

Pirmiausia stengtis viską planuoti.
MENIU PLANAVIMAS - ĖJIMAS Į PARDUOTUVĘ KUO REČIAU IR TIK SU SĄRAŠU.
Labai žaviuosi žmonėmis, kurie sugeba išleisti maistui mažai, o gaminti daug ir skaniai. Šito man mokytis, neturiu talento gaminti maistą. Kaip Wilioke ir sakė, (tokios FlyLady mokykla), kad meniu planavimas taupo pinigus. Jeigu jums sunku sudėlioti ką reikės daryti per ateinančią savaitę (kitam tiesiog sunku sugalvoti ar prognozuoti šeimos poreikius). Galit planuoti taip, kad pirmadieniais bus mėsiniai, antradieniais kažkas su makaronais, trečiadienį su daržovėm, ketvirtadienį - žuviems, penktadienį - blynų ir pan. Na kiekvienos šeimos reikalas. Pasirinktą savaitės dieną susižiūrėt kas liko, jei tarkim kameroj kokia tešla jau eina į galiojimo pabaigą, tai reik ateinančia savaitę ir gamint. O tada susirašyt ko trūksta ir pirkti tik tai KO REIKIA PAGAL SĄRAŠĄ ir EITI PAVALGIUS, nes ALKANAS prisiperka KO NEREIKIA wink.gif Ir išeinant į darbą išsiiti iš KAMEROS ką gaminsit vakarienei. Jeigu turit laiko ir galimybių pasigaminkit "paruoštukų'", tarkim laisvesnį vakarę pripjautykit morkų ir užsišaldykit, skubant sumesit į sriubą smile.gif Tai apie "maistą ir pinigus" tiek. Beje kažkur buvo tema, kur merginos rašo meniu už itin mažą sumą, jeigu jūs į ją netelpat nieko tokio, ten labai daug gerų idėjų pasigamint nebrangų ir skanų maistą.
Jeigu yra galimybių maistą pirkti pvz PL, turguje, pasiprašyti mamos IKI kortelės (senolių) ir apsipirkinėt antradieniais, kai maistas IKI 10 % nuolaida ir pan.

VAISTAI:
Vaistus namų vaistinėlei pvz iš vokiečių - merginos kooperuojasi ir tam tikrus siunčiasi arba per akcijas, bet žinoma tik tokius, kurių tikrai reikia.

NEREIKALINGI PIRKINIAI:
Mes pasiduodam Akcijoms, išpardavimams. Bet reikia pirkti tik tai, ko TIKRAI REIKIA. Užsirašykit į piniginę raštelį: AR TAU TIKRAI ŠITO REIKIA. Matysit jį kiekvieną kart, kai griebsit nereikalingą prekę. Pirkti tik tiek drabužių, kiek reikia. LAbai gera tema: Kapsulės metodas Mes, moterys prisiperkam drabužių per išpardavimus, kurie paskui tarpusavyje nedera, ir šaukiam, kad nėra ką apsirenkti, tad geriau vos keli, tarpusavy derantys, bet kokybiški. Tai irgi padeda mūsų kišenei.

NEREIKALINGI DAIKTAI:
Gal namuose guli kokie daiktai, kurie jums šlamštas, o kitam vertybė - pabandykite juos parduoti, gausite gal nedaug, vos kelis litus, bet vis į kišenę, ir vietos namuose daugiau.

PINIGAI IŠ DANGAUS:
na jei staiga nukrenta kokie pinigai netikėtai, dėkite juos iškart į terminuotą indėlį pvz, tegu jie guli sąskaitoj ir bus "juodai dienai", o gulėdami uždirba jums nors kelis litus, bet vis kokiam pavedimui bus apmokėti. Seniai žinoma tiesa, kad būtų ramiau, reiktų turėti sukaupus 6 mėnesių pajamų dydžio santaupas, kad jei kas nutiktų, turėtumėt iš ko gyventi.

Toks dėdė Bodo Shafer sako, kad vos gavus atlyginimą, reiktų pirmiausia "sumokėti sau", t.y. 20 % pervesti į kitą sąskaitą, kažkam atrodys daug, tai galite šį procentą pamažinti pagal galimybes, bet taip sukaupsit tam tikrą dalį pinigų. Tas pats dėdė dar pasakoja, kad auto, NT reikia atitinkamai pirkti pagal pajamas, dabar tiksliai nepamenu kiek auto turi kainuot mėnesių atlyginimo, jei kam labai knietės, galėsiu išknist.

Galima žaismingai taupyt, pvz po 5 lt, tik gaunat monetą ir dedat. Paskui Lietuvos Banke galime nemokamai juos iškeist, ten monetų automatai spec yra.

Jeigu galit kooperuokitės ir pirkit daiktus iš užsienio, ten galima daug dalykų atrasti pigiau.

Niekada nesiskolinkit, kad investuotumėt, pirmiausia reikia grąžinti visas skolas, jei atsiranda atliekamų pinigų, tik tada investuot.

Būtinai susirašykit kur ir kiek išleidžiat pinigus ir kiek gaunat. Būdas nesvarbu, svarbu, kad mėnesio gale aiškiai būtų matyti išleidom X, GAVOM Y, (pasirodo išleidžiam daugiau nei gaunam, kaip taip sugebam) biggrin.gif

Į darbą važiuokit su kažkuo kooperuojantis, jeigu turit galimybę, taip sutaupysit ant kuro. Pasikeiskit elektros skaitiklį į dvitarifį, tada skalbsit, ar plausit indus - naktį, savaitgalį.
ir t.t.

Nusistatyti kokią sumą šeima išleist tarkim maistui, išsigryninti ją ir išdėlioti mėnesiui.
Eiti į parduotuves tik su grynais, tada tam tikra suma mus apriboja, nes atsiskaitinėdami kortele mes nejaučiam pinigų srauto, ir mums atrodo neišsenkantis šaltinis smile.gif

Čia ką sugebėjau prisimint. Manau, kad nepasakiau nieko naujo, visiems ir taip viskas žinoma smile.gif Gal kažkam pasirodys kvaili patarimai, bet sako, jei griežtai laikais, tai padeda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzin budizmas: 11 sausio 2012 - 00:01