Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

Sveikos,
mes irgi su MB ememes bandyt suvaldyt savo finansus, kol kas neblogai sekasi sekti islaidas, ziuresim,kaip bus toliau, tikiuosi ryzto ir drausmes pakaks smile.gif
Isliko klausimas, gal kuri pasidalinsit patirtimi smile.gif turiu beveik visu parduotuviu,kuriose dazniausiai lankomes, korteles, kurios renka taskus. Vienos is ju kas tam tikra laika isgrynina taskus i grynus pinigus,uz kuriuos gali apsipirkti ju parduotuveje, kitos palieka paciam pasirinkti,kada taskus ismainyti i grynus. Nezinau,kaip tuos "grynus" susisteminti - ar tokia suma,kuria isgryninau ir uz kuria apsipirkau, atideti i taupyma, ar tiesiog visai jos nedeti i apskaita ir "apsimesti" ,kad va daikta isigijau ir jis nieko man nekainavo biggrin.gif tikiuosi, suprantamai paaiskinau 4u.gif
Atsakyti
Taupau pagrinde Maximos taskus, uz kuriuos isigyju : geresnio alkoholio buteli, geresniu saldainiu deze, namu apyvokos daiktu ir kt. Sau tai traktuoju, kaip dovanos is parduotuves pasiemima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2012 01 06, 01:09)
Po kiek jūs visos atsidedat kas mėnesį?
Mes bandom išdėlioti į atskirus vokelius, bandom, bandom ir š.....
Aišku, jei vienodai rūpėtų abiems kaip taupiau, tai būtų kitaip. Kad viską daryt pagal susitarimą.  Bet mano vyras linkęs į kraštutinumus. Arba visai jau visko atisakyt, arba taško pinigus ir tiek.
Aš tai vis stengiuos kokiam nors daiktui, taip noriu susitaupyti buto remontui. O jam tas pats. Žiūriu ko gero pas mus atėjo 13 metų sutuoktinių gyvenimo krizė. verysad.gif
Sveikatai, tai atsidedu (nuo vasaros) kiekvieną mėnesį po 240 Lt. Bet jei perku vaistus, ar lankaus pas daktarus, tai jau iš tos sumos.
Erzina socialiniai bendravimai. Žiūrėk, tik tu į svečius ar svečių pas tave ir pinigėliai iškeliauja vėjais. doh.gif
Atsiprašau, bet turbūt reikėjo kažkur išsilieti.

jei vienas sutuoktinis taupys ,o kitas svaistys,tai neisivaizduoju kaip taip gyvent...o jei erzina socialiniai bendravimai apribokit ir viskas,juk nebutina kazkur eiti ar kviestis i svecius kiekviena savaitgali g.gif
Atsakyti
Su vyrais problema - visa sia savaite buvau suplanavusi: ka valgysime, ka pirksime - viska iki centu. Bet isejome dviese i parduotuve doh.gif Reikejo tik rugpienio ir grietines, o parvilkome du didziausius maisus. blush2.gif Pries saviskio argumenta - mol, ne tam darbe sunkiai dirbu, kad negaleciau kartais paislaidauti, uzsimerkiau, juolab, kad dauguma produktu bus reikalingi veliau. Bet isvada - geriau eiti vienai, arba nusiust vaika keliu produktu...
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 06, 15:11)
Su vyrais problema - visa sia savaite buvau suplanavusi: ka valgysime, ka pirksime - viska iki centu. Bet isejome dviese i parduotuve  doh.gif  Reikejo tik rugpienio ir grietines, o parvilkome du didziausius maisus.  blush2.gif  Pries saviskio argumenta - mol, ne tam darbe sunkiai dirbu, kad negaleciau kartais paislaidauti, uzsimerkiau, juolab, kad dauguma produktu bus reikalingi veliau. Bet isvada - geriau eiti vienai, arba nusiust vaika keliu produktu...

ne tik su vyrais problema blush2.gif vakar su vyru vėl kalbėjomės, kad susitariam kas ką perka kad nesusidubliuotų, kad žiūrim ką perkam, atrodo sutarėm thumbup.gif šiandien jis man skambinai sako ar žinai kiek tau už tel pokalbius mokėt blink.gif taip tikrai labai daug, bet mėnesio pasktinę savaitę turėjom tokių bėdelių nemalonumų kad reikėjo daug kur skambint ir tada joks taupymas nebuvo galvoj verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 06, 16:11)
Su vyrais problema - visa sia savaite buvau suplanavusi: ka valgysime,

Man iš tikro sunkiai sekasi planuoti savaitę. Nes kartais bandom, suplanuojam, o man vat ateina koks trečiadienis, ir visiškai nenoriu to kas suplanuota, atrodo net neskanu bus biggrin.gif arba suplanuojam kad kažką labai gaminsim, o užgriūna darbai tokie, kad gaminimui ir laiko nebelieka. Tai labai dažnai tenka koreguoti tuos planus. Tik tiek kad prisidarom "paruoštukų", kai akcija kokia upėtakį ar lašišą gabaliukais susipjaustau, į maišiukus ir į šaldiklį, arba mėsos pamušu ir irgi keliems kartams priruošiu.
Atsakyti
Man pavyksta suplanuoti be vargo meniu... stengiuosi, kad bulviniai patiekalai neitu vienas po kito, jei kazko vis tik labai nesinori, tiesiog perstumdau suplanuota meniu, ir paruosiu, ka buvau suplanavusi diena veliau.
Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 06, 20:17)
Man pavyksta suplanuoti be vargo meniu... stengiuosi, kad bulviniai patiekalai neitu vienas po kito, jei kazko vis tik labai nesinori, tiesiog perstumdau suplanuota meniu, ir paruosiu, ka buvau suplanavusi diena veliau.

Misija neimanoma blush2.gif kaip jums pavyksta suplanuoti savaitė meniu? Jūs susirašote ką valgysite pusryčiam, pietum ir vakarienei? Gal galite pvz. savaitės menių įmesti 4u.gif
Atsakyti
Pusryciams as visada turiu saldytuve siu produktu, kuriu kiekis nuolat papildomas: dvieju rusiu duona - batonas ir plikyta, greitai paruosiamu aviziniu dribsniu, kiausiniu, pieno, kefyro, surio keliu rusiu, slapios desros. is siu komponentu ir likusiu vakaryksciu produktu nuolat galima sugalvot ivairiausiu variaciju - kosiu, omletu, uzkepeliu, sumustiniu ir t.t. blogiausiu atveju - pusryciams sueina isvakarese virta sriuba.
Meniu:Susidarau tik pagr. patiekalu meniu, juos darau kasdien po darbo, pradedu daryti 19 val., valgantieji susirenka skirtingu laiku, valgo skirtinga patiekala: kas vakaryksti pabaigia, kas ka tik isvirto paragauja, kas tiesiog lasiniu atsipjauna, bet naujas karstas patiekalas ruosiamas kasdien.

I Upėtakis su keptom bulvėm ir šv. salotom
II Grūdų košė su spirgučių padažu, burokėlių sriuba
III. Kotletai su ryžiais (grybų padažas), burokėlių salotos
IV Kugelis su spirgučių, (jei liks su grybų padažu)
V Upėtakio galvos sriuba, plovas-guliašas su perlinėm kruopom ir vištienos širdelėm
VI Makaronai su faršo/sūrio/pomidorų padažu
VII vištienos sriuba, varškės apkepas
VIII Kefyro blynai su įdaru (įdaras gali būti slapia desra, farsas, smulkinta mėsa, varškė, konservuoti vaisiai ir t.t., priklausomai nuo atsargų)
IX Sonatinos netikras zuikis su grikiais
X Šutinti žirniai su smulkinta rūkyta mėsyte/dešryte, šviežių daržovių sriuba
XI Kepta višta su bulvių koše, morkų salotos
XII Kadangi dažniausiai lieka nesuvalgyta kepta krūtinėlė - makaronai su smulkinta krūtinėle grietinėlės padaže
XIII Vištos odelės, įdarytos stambia tarka tarkuotomis bulvėmis

Atsakyti
QUOTE(wilioke @ 2012 01 07, 09:44)

XIII Vištos odelės, įdarytos stambia tarka tarkuotomis bulvėmis

Ačiū labai 4u.gif Tai maistą ir susiperkate visai savaitei ar ilgesniam laikui?
Atsiprašau už poster_offtopic.gif , bet kas per odelės įdarytos bulvėmis? Gal receptuką galima? O iš kur tiek odelių?
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 01 07, 09:40)
O iš kur tiek odelių?

Jų yra pirkt PC 4u.gif Bet tai yra nesveikas reikalas ax.gif
Atsakyti
Gerai, kam tinka toks suplanuotas valgiaraštis savaitei, mane tas varžytų, primintų mokyklos valgyklą, kur kas savaitę būdavo tas pats blush2.gif Nors pati irgi gaminu dažniausiai tuos pačius patiekalus ir džiaugiuosi, kad bent kol kas nėra poreikio gaminti kasdien kažką naujo (nėra vaikų). Bet maistui vis tiek visai nedaug išleidžiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Digse: 07 sausio 2012 - 10:21