QUOTE(Saulužė @ 2012 11 23, 11:52)
Jei dar nežiūrėjot, tai ten teigiama, kad vaistinės šaltalankių aliejus tėra paprastas aliejus į kurį pridėta sintetinio betakaroteno, kuris ėda kepenis. Betakaroteno čia tokia koncentracija, kad natūraliai to negali būt. Jame nėra kitų karotinoidų {buvo tirta}. Natūralus šaltalankių aliejus šaldytuve turi kristalizuotis, o šis lieka skystas...
O tu Dieve... Reikes pirkti uogu ir gamintis paciai alieju
QUOTE(indica @ 2012 11 23, 17:01)
Iš kur tokios žinios? Juk ir vienodo amžiaus vaikai serga skirtingai, manau, nuo imuniteto ir individualių organizmo savybių priklauso, kokio sunkumo bus sirgimas ir komplikacijų tikimybė. Be to, "moksliniais tyrimais įrodyta, kad apie 15% asmenų, persirgusių vėjaraupiais natūraliai, imunitetas nesusidaro", kas ir atsitiko sesės vaikui (abukart diagnozę patvirtino gyd.). "Persirgus vėjaraupiais natūraliai, virusas visą gyvenimą išlieka nerviniuose ganglijuose (mazguose) ir bet kada gyvenime gali pasireikšti kita liga juostine pūsleline", tad vėjaraupiai nėra tokia jau nekalta ligelė ir tyčia aš su ja kontaktų neieškočiau ir smarkiai nesidžiaugčiau persirgus - čia tiesiog mano nuomonė
Pirmiausia, kokia tikimybe, kad pateksite i ta 15 procentu? Antra, net ir gydytojai kartais suklysta su diagnoze(pvz, vienos pazistamos vaika, dar beveik kudiki, isbere. Nuvyko i Grybo gatve, apziurejo daktaras, sako-100procentu vejaraupiai. Bet vis tiek skyre del ramybes specialu tyrima, patvirtinanti ar paneigianti vejaraupiu tikimybe. Pazistama padare. Praejo savaite, atejo atsakymas-jokiu vejaraupiu vaikui nera
). Taigi, rezultatas toks, kad odos ligu, pasireiskianciu kaip vejaraupiai, yra labai daug, ir net geri gydytojai sugeba suklysti. Tad ar tikrai jusu seses vaikui praeita syki buvo vejaraupiai, ar tikrai si syki irgi vejaraupiai-atsakyti galetu tik kraujo tyrimas.
Siuo metu mano maziaus darzelyje irgi "siaucia" vejaraupiai. Idejau i kabutes todel, kad is visos grupes susirgo tik vienas vaikas. Vis tik esu tos nuomones, jei butu tikri vejaraupiai-kristu dar keli vaikai, ju tarpe ir manasis, nes nepersirges. Vadinasi, darau isvada, kad tam vaikui irgi jokie ne vejaraupiai, gydytojai suklydo diagnoze.
Siaip tai idomu, po kurio laiko parasykit, ar susirgot