Nimbamedzio alieju kaip tik turiu, kavpelis jo aisku lb savotiskas
Bet kadangi ant jo griestai parasyta kad naudoti skiesta kitais alijais, kaip pvz dantenom reiketu ji naudot?
Karčios arbatos gerai, tikrai verta pagerti net sveikiems retkarčiais. Šlamučiai gali tikti ir visai skanūs, bruknės, krapai irgi tulžį varo, vaistinė ramunė, rugiagėlės. Skylė skrandyje dažniausiai būna nuo helicobacter pylori bakterijos, ne nuo acto.
Matyt Nidulia turėjo minty 0,9 proc. druskos tirpalą, jei pusė arbatinio šaukštelio stiklinei vandens. Nes stiklinė vandens - tai tarkim 200 ml, sveria tiek pat gramų. Arbatinis šaukštelis himalajų druskos - 5,5-7,5 gramo, nuo šaukšto ir kaupo dydžio priklauso. Taigi, jei reikia 9 proc. (stiprus tirpalas) - naudojam 18 g druskos, apie tris šaukštelius. 1 proc. - 2 gramai druskos, mažiau nei pusė šaukštelio. 0,9 proc. fiziologinio tirpalo druskinguma atitiktų 1,8 g druskos. Jei stiklinė didesnė, vėl viskas kitaip... Nepasvėrus, ar 0,9, ar 1 proc. tirpalas, iš akies pagamintas, nelabai kuo skirsis. Skaičiukai ir procentai mano kasdienybė
Tik be druskos, bet kepenų veiklai pagerinti ir šiaip viskam kai nepamirštu įsilašinu į stiklinę citrinų ekologiško eterinio aliejaus 1-3 lašiukus ir išgeriu. Skanu
Matyt Nidulia turėjo minty 0,9 proc. druskos tirpalą, jei pusė arbatinio šaukštelio stiklinei vandens. Nes stiklinė vandens - tai tarkim 200 ml, sveria tiek pat gramų. Arbatinis šaukštelis himalajų druskos - 5,5-7,5 gramo, nuo šaukšto ir kaupo dydžio priklauso. Taigi, jei reikia 9 proc. (stiprus tirpalas) - naudojam 18 g druskos, apie tris šaukštelius. 1 proc. - 2 gramai druskos, mažiau nei pusė šaukštelio. 0,9 proc. fiziologinio tirpalo druskinguma atitiktų 1,8 g druskos. Jei stiklinė didesnė, vėl viskas kitaip... Nepasvėrus, ar 0,9, ar 1 proc. tirpalas, iš akies pagamintas, nelabai kuo skirsis. Skaičiukai ir procentai mano kasdienybė
Tik be druskos, bet kepenų veiklai pagerinti ir šiaip viskam kai nepamirštu įsilašinu į stiklinę citrinų ekologiško eterinio aliejaus 1-3 lašiukus ir išgeriu. Skanu
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 05, 17:07)
Karčios arbatos gerai, tikrai verta pagerti net sveikiems retkarčiais. Šlamučiai gali tikti ir visai skanūs, bruknės, krapai irgi tulžį varo, vaistinė ramunė, rugiagėlės. Skylė skrandyje dažniausiai būna nuo helicobacter pylori bakterijos, ne nuo acto.
turiu ir tą džiaugsmą užtat vartoju mastiką
QUOTE(Nidulia @ 2012 10 10, 20:35)
Juoduju kmynu-virskinimo sistemai, tustinimuisi, parazitams
Sveikos visos, super temuke
Nudulia, gal galit mestelt kaip atrodo tie juodieji kmynai? Pas mane aplink daug tu indisku parduotuviu, eiciau ieskoti
QUOTE(mjk @ 2012 11 05, 20:17)
Nudulia, gal galit mestelt kaip atrodo tie juodieji kmynai?
Juodgrūdė (lot. Nigella sativa)
Nemažai eterinių aliejų teigiama, kad yra veiksmingi nuo tos bakterijos. Mano uošviui dabar surado tą zarazą, žaizda skrandyje didžiulė ir labai negraži, o jau tik vieną inkstą teturi. Vaistų negalėjo gerti kuriuos medikai paskyrė, pradėjo labai šoną skaudėti, kosėt nuo vaistų ėmė, liepiau nebegert... Liko paskirti antibiotikai nesuvartoti. Padariau EA mišinuką, daviau gerti. Nežinau ar suveikė, tyrimų reikia. Bijau gydyti pati gana seną žmogų su daug problemų, ir gytytojams patikėti taip pat bijau... Trečiadienį eisiu pas terapeutą, pasitarsiu. Gal pakartos skrandžio tyrimą, pažiūrės kaip dabar reikalai ir bus matyt, ar mano gydymas buvo veiksmingas.
Mastikos dervą kramtai ar hidrolatą geri, Danguoliuk33?
Apie actą yra visokių nuomonių, sunku supaisyt kuri teisingiausia. Man kiek teko domėtis, natūralus (ne spiritinis) actas saikingai naudojant - sveikas ir geras dalykas.
Dar dėl žaizdų skrandyje ir vadinamojo padidinto rūgštingumo, tai dar manoma kad dabar dauguma žmonių kaip tik turi sumažėjusį rūgštingumą, dėl to blogiau virškina, pučia pilvus, nežūva bakterijos, nes apatinėje skrandžio dalyje, kur jis pereina į dvylikapirštę žarną, dažnam blogai užsidaro vožtuvas, tada į skrandį patenka tulžies sulčių, jos šarminės ir rūgštingumą mažina bei sudaro sąlygas bakterijoms veistis. Kai blogai užsidaro viršutinis vožtuvėlis, refliukas - jaučiamas graužimas gerklėje. Boriso Bolotovo knygutėse yra įdomių patarimų, receptų, tik man nepatinka kad daugelis ne paties akademiko, o jo sekėjo parašytos. Bet mintys geros, įdomios. Citata apie druskos čiulpimą iš "Žmogaus sveikata nesveikoje visuomenėje" 1 dalies: "Rėmuo dings, jeigu ant liežuvio užbersite truputį (apie 1 g) druskos. Druska sukelia rūgščių fermentų (pepsinogenas ir druskos rūgštis) išsiskyrimą, kurie taip pat neutralizuoja tripsino ir tulžies poveikį bei malšina rėmenį."
Nebrangios knygelės, gal ir ne viskas patiks, bet vertos dėmesio
Beje, acto šaukštą Bolotovas irgi pataria išgert jei rėmuo degina su puse stiklinės vandens.
Apie actą yra visokių nuomonių, sunku supaisyt kuri teisingiausia. Man kiek teko domėtis, natūralus (ne spiritinis) actas saikingai naudojant - sveikas ir geras dalykas.
Dar dėl žaizdų skrandyje ir vadinamojo padidinto rūgštingumo, tai dar manoma kad dabar dauguma žmonių kaip tik turi sumažėjusį rūgštingumą, dėl to blogiau virškina, pučia pilvus, nežūva bakterijos, nes apatinėje skrandžio dalyje, kur jis pereina į dvylikapirštę žarną, dažnam blogai užsidaro vožtuvas, tada į skrandį patenka tulžies sulčių, jos šarminės ir rūgštingumą mažina bei sudaro sąlygas bakterijoms veistis. Kai blogai užsidaro viršutinis vožtuvėlis, refliukas - jaučiamas graužimas gerklėje. Boriso Bolotovo knygutėse yra įdomių patarimų, receptų, tik man nepatinka kad daugelis ne paties akademiko, o jo sekėjo parašytos. Bet mintys geros, įdomios. Citata apie druskos čiulpimą iš "Žmogaus sveikata nesveikoje visuomenėje" 1 dalies: "Rėmuo dings, jeigu ant liežuvio užbersite truputį (apie 1 g) druskos. Druska sukelia rūgščių fermentų (pepsinogenas ir druskos rūgštis) išsiskyrimą, kurie taip pat neutralizuoja tripsino ir tulžies poveikį bei malšina rėmenį."
Nebrangios knygelės, gal ir ne viskas patiks, bet vertos dėmesio
Beje, acto šaukštą Bolotovas irgi pataria išgert jei rėmuo degina su puse stiklinės vandens.
QUOTE(Rikara @ 2012 11 05, 20:23)
Juodgrūdė (lot. Nigella sativa)
aciu
kas gaminat maista seimynai su himalaju druska, ar maisto skonis nepasikeicia? mano seimyna labai jautri visokiems pokyciams, tai jeigu maisto skonis, nuo jiems iprasto pasikeis, tai nieko nevalgys, ir gausiu maista mest lauk
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 11 05, 20:43)
"Rėmuo dings, jeigu ant liežuvio užbersite truputį (apie 1 g) druskos.
geriu kapsules mastikos.
O dėl druskos ir refliukso-pasiteisino 100 procentų. Dingo visi refliuksai tiek man tiek vyrui. vakare prieš miegą mes po liežuviu dėdavom.
Taip:) Pelynas, islandine kerpena, kiaulpieniu saknys ir lapai.
Papildyta:
nepasikeicia nei per nago juodyma. Svarbiausia,kad vyrai nematytu, nes jiems pakanka pamatyti akimis,kad kazka pakeitete ir jau ima rekti......"kas cia pernesamone" nors skonis, kaip ir iprastos.
Remuo. Ji galima ir soda "nugesinti" Trecdali arbat.saukstuko ivandenuka ir isgerti. Man visada pasiteisina.
Soda labai gerai isvalo inkstiriukus ir uzsikimsusias poras, visokius juoduliukus.
Papildyta:
Ar tikrai refliuksa? Refliuksas ir remuo (izzoga),kuri retkarciais kankina riebiau uzvalgius-kiek skirtingi dalykai:)
Papildyta:
QUOTE(mjk @ 2012 11 05, 21:56)
aciu
kas gaminat maista seimynai su himalaju druska, ar maisto skonis nepasikeicia? mano seimyna labai jautri visokiems pokyciams, tai jeigu maisto skonis, nuo jiems iprasto pasikeis, tai nieko nevalgys, ir gausiu maista mest lauk
nepasikeicia nei per nago juodyma. Svarbiausia,kad vyrai nematytu, nes jiems pakanka pamatyti akimis,kad kazka pakeitete ir jau ima rekti......"kas cia pernesamone" nors skonis, kaip ir iprastos.
Remuo. Ji galima ir soda "nugesinti" Trecdali arbat.saukstuko ivandenuka ir isgerti. Man visada pasiteisina.
Soda labai gerai isvalo inkstiriukus ir uzsikimsusias poras, visokius juoduliukus.
Papildyta:
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 11 05, 22:33)
geriu kapsules mastikos.
O dėl druskos ir refliukso-pasiteisino 100 procentų. Dingo visi refliuksai tiek man tiek vyrui. vakare prieš miegą mes po liežuviu dėdavom.
Ar tikrai refliuksa? Refliuksas ir remuo (izzoga),kuri retkarciais kankina riebiau uzvalgius-kiek skirtingi dalykai:)
QUOTE(mjk @ 2012 11 05, 21:17)
Sveikos visos, super temuke
Nudulia, gal galit mestelt kaip atrodo tie juodieji kmynai? Pas mane aplink daug tu indisku parduotuviu, eiciau ieskoti
nufotkinti savo buteliuka su juoduju kmynu aliejumi? as ne indiskose parduotuvese perku.
Gerimui aliejus perku cia:
Vilniuje yra nemazai ju krautuveliu.Ten ne tik aliejai
http://www.aliejus.c...uodj-indik-kmyn
Veido proceduroms, dazniausiai perku cia:
http://www.aromanatu...lla-sativa.html
Cia daugiau himalaju druskos pritaikymu:
http://sveikaspoziur...ir-kitokia.html
Agnė/Ramutė, gal ir maisau procentus:)Zodziu, nosiai-puslitriui 5 g-arbatinis saukstelis.Gaunasi fiziologinis skystis. Agnė/Ramutė-kiek cia procentu gaunasi??
Mamos,atejo sildymo ir persalimo ligu, virusu sezonas. Plaukites sau ir savo vaikams nosiukus, vos tik pareje is mokyklu, darzeliu, troleibusu, darbu, parduotuviu ir slogos nepazinsite:)
Dabar sildymo sezonas,gleivine dziusta todel tampa jautri, trukineja ir tampa labai pasiekiama infekcijoms. Lasinkite nakciai sezamu alieju, jis geriausiai drekinantis, suteps gleivine, neleis jai issauseti ir buti pazeidziamai. Pamatysit, koks komfortabilus jausmas. As susipyliau i purskiama buteliuka, man patogiau isipurksti, nei lasintis.Ilasinus reikia atgal atlosti galva, kad nuteketu iki gerkles. Paspaudineti nosi, kad susiteptu visa gleivine.
Nosies plovimas+sezamu aliejus=sloga ir sinusitus pamirsite.
Keretoja-ko gero ir dantims reikia tik 10 proc imaisyti i koki kita aliejuka.
As, jei pajuntu, kad kimba liga, atsikelusi, is karto, tiesiai i kojinaites,isikisu masazinius padukus ir valanda ar daugiau taip vaikstau, kol issikapstau i darba. Parejusi guluosi ant masazinio "liapko"kilimelio,jis mane nuo daugelio negalavimu gelbeja, tiesiog gelbetojas nuo visko-nemigos, stuburo skausmo, nuovargio, persalimo ir t.t.
Himalaju druskossurymas:
Himalajų druskos sūrymas
Kai vanduo ir druska susijungia, teigiami druskos jonai apsupa neigiamus vandens molekuės jonus ir neigiami druskos jonai apsupa teigiamus vandens molekulės jonus. Jonai hidrolizuojasi ir visiškai pasikeičia vandens ir druskos geometrinė struktūra. Šio proceso metu druskoje esantys biofotonai išsilaisvina į tirpalą be jokios papildomos energijos. Tokį tirpalą jūs galite pasigaminti namie. Tereikia įdėti pakankamai druskos kristalų į vandenį, kad jis taptų prisotintas.
Kaip gaminamas Himalajų druskos sūrymas:
Įdėkite į uždaromą stiklinį indą keletą druskos kristalų (akmenų). Įpilkite šaltinio arba išvalyto (filtruoto)vandens, kad indas būtų pilnas.
Po 24 valandų pažiūrėkite ar kristalai neištirpo. Jei ištirpo įdėkite dar kelis kristalus. Kai kristalai nebetirps, o tiesiog nusės ant dugno, tirpalo koncentracija bus 26%, ir jis bus paruoštas vartojimui.
Indas gali būti papildomas vandeniu ir druska daugybę kartų. Šis sūrymas gali būti laikomas metų metus uždarytame inde nekeičiant. Juk druska natūraliai antibakterinė, natūralus fungicidas, tad sūrymas nesuges ir nepasens Tik neužmirškite, kad inde visuomet turi būti neištirpusių druskos kristalų, tai užtikrins tinkamą tirpalo koncentraciją.
Kiekvieną rytą, nevalgius ir negėrus, įpilkite šaukštelį paruošto sūrymo į stiklinę švaraus vandens ir išgerkite.
Bet as taip nesiterlioju:) Stikline vandens ir suciulpiu stambu gruda him. druskos.
Druskos surymas dar ir lieknina:)
Geriausiai atkoseti skreplius man padeda:
1.Ingaliacijos(krstoki garai)i vandeni:druska, soda, vandenilio peroksidas,zoles ir 1 lasas levandu eterinio.
2.masazas silikononemis tauremis (nuo stuburo braukti link sonu, slenkant vis zemiau. Arba, buo stuburo link sonu "piesti"astuoniukes".
3.Medus su cinamonu.
4.Liapko masazinis kilimelis.
O gydomoji druskos vonia-kaifu kaifas ir odasi, ir kunui, ir sielai
Papildyta:
QUOTE(persikiuks @ 2012 11 05, 10:42)
ot labai sudominot su himalajų druska. turiu nusipirkus, jinai tokia rožinės spalvos, ar ne? tai tam sūrymui pasidaryt užtektų tarkim į pusę stiklinės pora grūdelių? ir kiek laiko reiktų pagert (vaikui nedidelis dermatitas prasidėjęs)?
pasidairykite po aliejus.Nemazai ju padeda nuo dermatito.Juoduju indisku kmynu-vienas is ju,bet tikrai yra daugiau.
QUOTE(Keretoja @ 2012 11 05, 17:15)
Nimbamedzio alieju kaip tik turiu, kavpelis jo aisku lb savotiskas
Bet kadangi ant jo griestai parasyta kad naudoti skiesta kitais alijais, kaip pvz dantenom reiketu ji naudot?
Galima vietoje skalavimo skysčio (taip pat ir gydymui kaip arbatą) naudoti indinio nimbamedžio lapus . Kartoki, kitokio kvapo (žolinio, lyg pernykščių lapų) nei aliejus (šis kvepia česnakais) , bet labai veiksmingi. Beja, į vidų negalima vartoti nėščiosioms ir besiruošiančioms pastoti dėl kontraceptinio poveikio