Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gydymas arba

Gulėjau su vaikais Santariškėse (ne kartą) ir Antakalnio ligoninėje, pas dabar jau mokslų daktarą A. Valiulį. Visokių medikų būna, visgi manau kad daugiau gerų, tik jie irgi žmonės, klysta. 4u.gif
Dėl temperatūrų - tai tik vienas iš požymių, padedančių atskirti. Bet nusilpusiems žmonėms ir su bakterine infekcija ne visada kyla temperatūra, ir tada labai didelė rizika susilaukt sunkių komplikacijų. Kartais ir plaučių uždegimu sergama be temperatūros.
Dukra be vaistų nuo astmos galima sakyti kad gyvena beveik dešimt metų. O buvo labai sunki eiga. Bet astma liga visam gyvenimui. Peršalimas, didesnis stresas - ir vėl prisireikia, nors trumpam, kad neįsibujotų, geriau jau iškart pradėt naudot ir nenutraukt mėnesį-tris, pagal būklę. Buvo išlindusi per mokyklos baigiamuosius egzaminus, paskui kai aukštąją baigė ir taip pat daugiau pasimokė, pavargo, pastresavo. Dabar jau baigia praeiti mada "sodint" visus visam laikui "ant hormonų". biggrin.gif
Atsakyti
Geras klausimynas apie alerginę ir ne slogas, šiaip plačiai apie jas, kaip tik dabartiam sezonui:
http://www.verkiukli...nis-rinitas.htm
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 10 04, 15:24)
Gulėjau su vaikais Santariškėse (ne kartą) ir Antakalnio ligoninėje, pas dabar jau mokslų daktarą A. Valiulį. Visokių medikų būna, visgi manau kad daugiau gerų, tik jie irgi žmonės, klysta. 4u.gif
Dėl temperatūrų - tai tik vienas iš požymių, padedančių atskirti. Bet nusilpusiems žmonėms ir su bakterine infekcija ne visada kyla temperatūra, ir tada labai didelė rizika susilaukt sunkių komplikacijų. Kartais ir plaučių uždegimu sergama be temperatūros.
Dukra be vaistų nuo astmos galima sakyti kad gyvena beveik dešimt metų. O buvo labai sunki eiga. Bet astma liga visam gyvenimui. Peršalimas, didesnis stresas - ir vėl prisireikia, nors trumpam, kad neįsibujotų, geriau jau iškart pradėt naudot ir nenutraukt mėnesį-tris, pagal būklę. Buvo išlindusi per mokyklos baigiamuosius egzaminus, paskui kai aukštąją baigė ir taip pat daugiau pasimokė, pavargo, pastresavo. Dabar jau baigia praeiti mada "sodint" visus visam laikui "ant hormonų". biggrin.gif
kaip išėjo sulaikyt astmos protrūkius? ar darėt kažką specialiai? nes mums kažkaip nelabai išeina kontroliuot, jei ne maistas, tai ore kažko prisigaudo ir taip staigiai kosuliai versta dusuliais doh.gif verysad.gif jau atrodo ir organizmą stiprinam, ir kiek gali sportuoja, sveikai maitinasi (gal tik nevisad išeina dažiūrėt ką mokykloj/darželyje pavaišina kas iš vaikų ko negalima), bet vat ima ir atsinaujina verysad.gif gal dar peraugs?
Atsakyti
Vaikai dažnai "išauga". Astma kažkur dingsta savaime, dukrai išnyko apie 16, sūnui dar anksčiau, apie 14-15metus. Tą patį ir gydytojai sako. Tik kaip sakiau - bet kada gali vėl pasikartoti.
Dukrai diagnozavo A.Valiulis prieš 16 metų, kai jai buvo dešimt. Tais laikais interneto, kad pasiskaityt, nebuvo, skaičiau knygas ką rasdavau, konsultuodavausi su daktarais, dalyvaudavau astmos klubo veikloje, paskaitas lankydavau. Pamažu išmokau gyvent su ta liga, žinodavau ką reikia daryti. Sūnui buvo jau beveik automatiškai diagnozuota, ir sirgdavo jis lengviau, trumpiau, rečiau, pieno produktų vengdavau, jau žinojau kad negerai. Jie abu (ir aš taip pat) alergiški pavasarį žydintiems augalams, vasarą-varpiniams. Dukra šoko, galima vadint sportu, sūnus karatė lankė - bet tai neturi astmai didelės įtakos. Namie kilimų ir užuolaidų ir dabar pas mane beveik nėra, baldai odiniai, tik miegamuosiuose langai uždengti.
Iš esmės nieko ypatingo nedariau. Dukrai vienai iš pirmųjų lietuvoje buvo paskirtas Singulair, buvo nekompensuojamas, brangus. Turėjau pinigų ar ne, vaistus pirkdavau. Paskui kompensavo, dabar nežinau net kaip yra. Man atrodo, kad jis buvo gana veiksminga apsauga. Ir jau net nepamenu, ar kartu naudodavo inhaliatorius, ar tik Singulair. Darydavom ką liepdavo... Vėliau naudodavo ištisai kokius nors hormoninius aerozolius, diskus daugiausiai. Jų yra daug, išbandyta keletas, bet iš patirties žinau - kiekvienam reikia atrasti savus. Vieni geriau veikia, kiti - ne, nors sudedamosios dalys gali būt tos pačios ar mažai skirtis. Nenoriu reklamuoti kas mums tiko - tikrai nereiškia, kad ir kitiems bus tinkamiausi. Vieni vaistai sukeldavo priepuolius. Ne ramindavo, ne gydydavo, bet įkvėpus sukeldavo priepuolį, dirgindavo bronchus. Pasakoju, nes noriu kad suprastumėt, kaip svarbu kuo geriau priderinti gydymą. Jeigu vaistus turit, tinka, dozuotę turbūt patys pasireguliuojat. Aš žinodavau, kad prasidėjus peršalimui, ar virusas koks kimba, sloga bando atsirasti - reikia padidint dozę, užbėgt už akių. Ramybės periodu dozę sumažindavom iki minimalios. Dažnai taip ir praslysta tada be sunkesnių priepuolių. Mano vaikai sirgo tokia labiau kosėjimo forma, kosulio priepuoliai būdavo iki valandos, ypač naktimis, kelis kartus per naktį. Inhaliatorius naudojo ilgai... Dar rudenį-pavasarį duodavau "geriamų skiepų" - Luivac, Bronchomunyl. Kartais skiepydavau nuo gripo ir plaučių uždegimo. Skiepai toks dviprasmiškas reikalas, sunku pasakyti, kaip yra geriau. Buvo sanatorijose, labai tinka astmai druskų kambarys. Bet gal reikia pasidaryt procedūrų kursą vasaros pabaigoje-žiemos pabaigoje. Kai visi masiškai serga ir ten prisirenka pusiau sveikų, irgi galima tik ligų prisigaudyti... Neturiu ką naujo pasakyti. Viskas tas pats, manau ir jūs taip pat gydotės. Tikėkit, kad paaugs ir bus viskas gerai 4u.gif
Dar astma jautrių vaikų, jautrių tėvų liga. Čia jau neaišku, kas pirmesnis, višta ar kiaušinis... Ar serga labiau nes jautrūs, ar jautrūs nes serga. Prie sportų būtų labai į temą įvairios atsipalaidavimo, nusiraminimo technikos. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 spalio 2012 - 19:17
Agnė/Ramutė,
Labai norim tikėt kad išaugs, nes dabar vienai merginai sunki forma, kitai kiek lengviau, bet tik neseniai kaip ir atitaikėm, suradom sau tinkančius vaistus, tik kažkaip baisoka gydytoju žodžiai, kaip ir jus pasakėt, užbėgt ligai už akių, dar neprasidėjant kosuliams, tik atsiradus slogai ar pirmiems peršalimo simptomams, ypač dabar rudeni, pradėt naudot hormonus vėl ir taip nenutraukiant bent iki vasaros verysad.gif bet gal rimtai šitaip pabandyt, kaip sakoma visgi geriau nei dusuliai ir reanimacijos palata...
o mes buvom žiemos pabaigoj ir va dabar, rugpjūti sanatorijoj, tai jo, visas kompleksinis gydymas, ypač druskų kambariai puikiausia padeda
Imuniteto stiprinimui duodu beta-gliukanus, nat.vit.C šaltiniai(šaltalankiai, putino sultis...), prasidėjus pirmiems peršalimo simptomams mums Nr.1 Pau D'Arco pats pačiausias...o skiepu mes net kai kurias privalomas net negavom, nes į sudėtį įeina alergenas...bet čia jau kita opera.
Ir teisingai parašėt, jautresni vaikai labiau serga, turbūt kad giliau į širdutę ima, labiau analizuoja, suka savo galvutėse ir prisuka...Tai manau čia jau reikia tėvams daugiau šnekėt, aiškint vaikams
Ačiū, bandysim kažkaip suktis 4u.gif
Atsakyti
mano dukrai, kai buvo aštuoni metai, buvo irgi pradėję pripaišyti astmą, išrašė inhaliatorių su vaistais. Viską išmečiau į šiukšlių dėžę parsinešusi namo vien tįik perskaičiusi vaistų sudėtį. Dabar jai 16, jokios astmos nė kvapo. Būčiau pripratinusi prie chemijos... doh.gif nemėgstu daktarų, taip pat ir vaistų. Tad viską stengiuosi išgydyti pati, natūraliai. Labai daug reiškia ir mityba. Atsisakius mėsos, žuvies ir kiaušinių - baigėsi visos mano virusinės ir peršalimo ligos, kai anksčiau kiekvieną vasarį - kovą baigdavau plaučių uždegimu. Nuo praeitos vasaros žaliavalgiauju - iš vis sveikata puiki. Linkusiems sirgti vaikučiams darykite žalius kokteilius - juose labai daug naudingų medžiagų, kurios sustiprins organizmą. Yra daug žmonių, kuriems taip ir visiškai pavyko panaikinti astmos požymius. Nors mano vyras yra tablečių vergas ir labai įdėmiai klauso, ką "kompetetingas" gydytojas pasakys (norėdamas, aišku, tik išpešti daugiau pingų, nesvarbu, ar tai tie vaistai ar procedūros iš tikrųjų reikalingi), vaikų gydymas yra mano rankose. Keturis metus neperku chemijos visiškai. Kosulius vaikams išgydau medumi su cinamonu.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 09, 18:24)

gerai kad sugebate be vaistų pasveikti 4u.gif

kaip gydote slogą vaikams ??? pūsti dar nemoka tai man didžiausia problema išsiurbti nes riksmas baisiulinis... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 09, 19:24)
Linkusiems sirgti vaikučiams darykite žalius kokteilius - juose labai daug naudingų medžiagų, kurios sustiprins organizmą. Yra daug žmonių, kuriems taip ir visiškai pavyko panaikinti astmos požymius. Nors mano vyras yra tablečių vergas ir labai įdėmiai klauso, ką "kompetetingas" gydytojas pasakys (norėdamas, aišku, tik išpešti daugiau pingų, nesvarbu, ar tai tie vaistai ar procedūros iš tikrųjų reikalingi), vaikų gydymas yra mano rankose. Keturis metus neperku chemijos visiškai. Kosulius vaikams išgydau medumi su cinamonu.

viskas>labai>grazu,bet<galetumet>pasidalinti>receptukais 4u.gif

žalieji kokteiliai-sudetis?
medus su cinamonu-koks butent receptas?Juk ju yra nemazai.

Pas>mane>dabar>virusinis>susirgimas>ir>asmos>paumejimas.Naudoju>ir>medu>su>cinamonu,putino>uogas,spanguoles,imbiero>sakni,saltalankiu>uogas,ingaliacijas>darau,kojoms>voneles,garstycias>ant>krutines,nosies>plovima>himalaju>druskos>tirpalu-niekaip>neissikapstau verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 10 09, 19:57)
gerai kad sugebate be vaistų pasveikti  4u.gif

kaip gydote slogą vaikams ??? pūsti dar nemoka tai man didžiausia problema išsiurbti nes riksmas baisiulinis... doh.gif

1.Paleistuves>lapu>gaukite.Isspauskite>sultis>ir.lasinkite>i>nosiuka-isciaudes>is>nosytes>viska>kaip>mielas:)
2.Gimalaj>druskos>tirpaliuka>padarykite>ir>lasinkite>i>nosyte>pipete.
3.Garinkite>namie>eukaliptu,arbatmedzio,levandu,eterinius>aliejukus.
4.Uzkaiskite>puoda>vandens,idekite>juros>arba>himalaju>druskos,sodos,kelis>lasiukus>eterinio>aliejaus>ir>paemusi>ant>ranku>mazyli,pabukite>salia>verdancio-garuojancio>puodo-pakvepaves>garais,mazasis>aprims,nosiukas>ims.teketi.
Jei>vaikas>miega,uzvirinta>puoda>su>priedais,padekite>kuo>arciau>lovytes.Atsalus-uzvirkite>vel>ir>statykite>kelis>kartus>prie>lovos(as>taip>tampiausi>su>puodais:))Garuojantis>karstas>vanduo>su>priedais,skystina>gleives>ir<jos>teka>lauk,vaikiukui>bus>lengva>kvepuoti.

Atsiprasau>uz<idiotiska>rasyma-sugadintas>klavisas,darantis>tarpeli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 09 spalio 2012 - 21:30
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 10 09, 09:57)
gerai kad sugebate be vaistų pasveikti  4u.gif

panašiai kaip ir Nidulia gydydavau, tik ne prie verdančio puodo (truputį baisoka, nes mano vaikai visi labai judrūs smile.gif)) . Aš nusipirkau aparačiuką veido saunai, ten pakankamai saugiai kaitina vandenį. O priedus dėdavau taip pat jūros druską, eukalipto aliejų arba citrinos kelis lašus įspausdavau.

QUOTE(Nidulia @ 2012 10 09, 12:29)
viskas>labai>grazu,bet<galetumet>pasidalinti>receptukais 4u.gif

žalieji kokteiliai-sudetis?
medus su cinamonu-koks butent receptas?Juk ju yra nemazai.

Pas>mane>dabar>virusinis>susirgimas>ir>asmos>paumejimas.

Dabar maniškiai labai retai kada su sloga draugauja... Jeigu matau, kad jau lyg ir pradžia tris kartus dienoj duodu po šaukštą medaus su cinamonu (1/8 šaukštelio, pas mane indelis su skylutėm, tai kresteliu kokius keturis kartus), labai gerai išmaišyti reikia tiktai. Tai ajurvedinis receptas. Mažesniems nei 2 metų vaikams reiktų mažiau, kad ir po pusę šaukštelio arbatinio.
Jeigu rimtas gripas - vietoj medaus sumalu kavamale 7 juodus pipirus, bet tokį mišinį galima gerti tik iš ryto ir vieną kartą dienoj. Aš taip vyrą gydau, kai jo draugės tabletės nebepadeda smile.gif)) Vaikams neprisiėjo pipirų duoti, išsisukam su cinamonu.

Dėl žalių kokteilių... vajei, čia galėčiau neužsikirsdama plepėti smile.gif))) Bet jei trumpai, tai principas toks: vaikai mėgsta saldesnius kokteilius, tad aš daryčiau 40 procentų žalių lapinių daržovių ir 60 procentų vaisių, plius vanduo. Proporcijas galite derinti pagal save, taip pat ir vaisius, kokie jums labiausia patinka. Pas mane blenderis 2 litrų, aš jį visą ir padarau. Jei nespėjam išgerti iš karto, skirtingai nei šviežiai spaustas sultis, kurios visas vertingas medžiagas praranda po 20 min., žalią kokteilį drąsiai galite dėti į šaldytuvą ir visą dieną gurkšnoti. Ir dar, vaisius galite palikti tuos pačius, tik žalias lapines daržoves turėtumėte keisti kasdien.
Mano mėgstamas kokteilis šiuo metu:
1. Bananas, ananaso skiltelė, mangas, mėtos lapelis (nebūtinai), stevia lapelis (nebūtinai, jis duoda saldumą) 2 saujos špinatų ir 1,5 stiklinės vandens.
2. Bananas, jaunas kokosas (ir mėsa, ir vanduo), ananaso dvi skiltelės, mėta ir stevia. (Šitą geria tik mažiausias - mano penkiametis, kitiems nepatinka kokoso kvapas ir skonis)
3. Vietoj ananaso galite dėti 1 kriaušę ir 1,5 puodelio vynuogiu, 1 bananą, 1 puodelį vandens ir gerą saują salotų.

Salieras yra labai vertinga daržovė, tačiau jo nepatarčiau maišyti su vaisiais, jis daugiau tinka su pomidorais, agurkais, saldžiaisiais pipirais.
Ir dar obuoliai kokteilyje man skaniau nulupta odele, ir apelsinus reiktų ne tik nulupti oranžinę žievę, bet ir viduje esančias plėveles nulupti.

Žalia spalva dažnai atbaido, o jeigu įmaišysite uogas (braškes, avietes), tai kokteilis taps rusvos spalvos. Geriausia dėti į nepermatomą puodelį, arba kaip aš susitariu, šiandien valgysime 20 šaukštelių (dažniausiai suskaičiuojame ir iki 40 smile.gif)) ).
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 10 09, 19:24)
mano dukrai, kai buvo aštuoni metai, buvo irgi pradėję pripaišyti astmą, išrašė inhaliatorių su vaistais. Viską išmečiau į šiukšlių dėžę parsinešusi namo vien tįik perskaičiusi vaistų sudėtį. Dabar jai 16, jokios astmos nė kvapo. Būčiau pripratinusi prie chemijos... doh.gif  nemėgstu daktarų, taip pat ir vaistų. Tad viską stengiuosi išgydyti pati, natūraliai. Labai daug reiškia ir mityba. Atsisakius mėsos, žuvies ir kiaušinių - baigėsi visos mano virusinės ir peršalimo ligos, kai anksčiau kiekvieną vasarį - kovą  baigdavau plaučių uždegimu. Nuo praeitos vasaros žaliavalgiauju - iš vis sveikata puiki. Linkusiems sirgti vaikučiams darykite žalius kokteilius - juose labai daug naudingų medžiagų, kurios sustiprins organizmą. Yra daug žmonių, kuriems taip ir visiškai pavyko panaikinti astmos požymius. Nors mano vyras yra tablečių vergas ir labai įdėmiai klauso, ką "kompetetingas" gydytojas pasakys (norėdamas, aišku, tik išpešti daugiau pingų, nesvarbu, ar tai tie vaistai ar procedūros iš tikrųjų reikalingi), vaikų gydymas yra mano rankose. Keturis metus neperku chemijos visiškai. Kosulius vaikams išgydau medumi su cinamonu.
sutinku kad daug kas priklauso nuo mitybos, patys stengiamės valgyt tik savo gamintą ekologišką maistą. Pastoviai geria sultys, nuo pavasario ėjo tik žalios, tik dar prie viso ko, aš dar su žolių sultymis maišau (ačiū sulčiaspaudei, be jos net su mikseriais tik pora lašu žoliu sulčiu išeidavo).
Gerai kad galit kosulius išgydyt vien su medumi ir cinamonu (nors ir cinamoną reikia žinot koki pirkt, nes pas mus lentynose dažniausia nenatūralus, o nuo jo daugiau žalos nei naudos), bet ką daryt kai tas kosulys jau nakti pereina į dusulį ir retkarčiais ir su vaistais (jau nekalbu apie nat.gydyma) nenurimsta ir vaiką išveža į reanimaciją... Tai kad apie astmą kalbėt va taip nereikia, nes ir sunkumas tos astmos įvairus, apie vien požymius (kurie gali ir bronchito atvėjų būt) jau nekalbu
Taip, astmą galima gydyt natūraliais metodais, ir dažniausia sėkmingai, bet TIK REMISIJOS metu 4u.gif
Atsakyti
Man dabar vyrui problema su kosuliais, 2 svaites man rodos jau koseja, priepoliais tokiais uzeina. Kol namie bunu tai gydau ea uztepu ant krutines, nugaros, pedu, mirteniu arba levandu, arbatas debesylu arba ten toks rinkinukas zoleliu nuo kosulio vaistinej, pipiriniai pleistai arba "garstyciu lapeliai", cesnakai, medus. Bet va isvaziavus dabar tai pats nelabai ka ir gydos tai nebezinau ka daryt kad nepraeina jam niekaip, nu reik pabandyt medu su cinamonu, nzn turiu ekologisko cinamono ir dar turiu cinamonu lazdeliu tai gal suveiktu? tik kazi kiek suaugusiam zmogui reik to medaus su cinamonu ir kiek kartu valgyt dienoje ir kiek dienu? o ir su piprais nelabai supratau cia irgi nuo kosulio tinka ar cia bendrai persalimui su temperatura rimtesniam?
Gal dar ka patarsit nesudetingo nuo kosulio ka vyras pats galetu vartoti? Nes jis pas mane cheminiu vaistu nevartoja, bet jei neprimini tai ir nieko kito nedaro-apie influcio gerima kas valanda galima uzmirst...bijau kad tas uzsiteses kosulys nesikomplikuotu i ka nors doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 10 09, 21:29)

bet skaičiau kad paleistuves sultys gali sukelti gleivinės pažeidimus g.gif bijau rizikuoti.
Nuo slogos mes inhaliuojamės su inhaliatoriumi. pilu druskos tirpaliuką. sodos įdedu. Vaikiukui prie nosies pridedu ir jis kvėpuoja. bet ten pučia vėsų garą. kaip supratau tinkamiau šiltas garas ??
Atsakyti