Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinių dovanų idėjos - 6

QUOTE(ataka26 @ 2012 12 17, 10:20)

Vaiva number 1 na tu ir saunuole  thumbup.gif  nu tokio ielumo tie buteliai  ax.gif

dekui smile.gif prie kiekvieno butelio bus mano kepti meduoliai ir karsto vyno prieskoniu dezute, viska pakuosiu i celofana su dideliu kaspinu thumbup.gif kai jau viskas bus supakuota - pasirodysiu smile.gif

Sunui uzsakiau sedmaisi - labai norejo. tai jau praktiskai visos dovanos yra, tik supakuot beliks sia savaite. taip sakant - pats malonumas liko thumbup.gif
Atsakyti
Dar viena mano idėja - pyragas stiklainyje. Supyliau produktus:
user posted image
Į jo sudėtį įeina:

115 g kvietinių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio cinamono
150 g razinų
165 g avižų dribsnių (tų paprastų, senovinių, ne super greitai paruošiamų)
125 g rudojo (ar kitokio) cukraus
vanilės, druskos

Prie jo atspausdinta tik tolimesnė eiga - instrukcija

Atidarę “dovaną” šaukštu nuimkite cukrų į dubenį,
pridėkite 115 g kambario temperatūros sviesto,
įmuškite 1 kiaušinį ir viską išsukite mikseriu.
Tada supilkite likusį stiklainio turinį ir gerai išmaišykite.
Pašaldykite pusvalandį šaldytuve.
Išdėliokite šaukštu eilėmis “sausainius”, suplokite.
Kepkite 180 C temperatūroje apie 10-12 min, kol įgaus auksinį atspalvį, krašteliai parusvės, o vidurėlis liks minkštas.
Iškeptus sausainius dar bent 5 min palikite skardoje atvėsti.
Skanaus!

Į gržų dovaninį popierių supakavau stiklainį ir instrukciją. Išpakavę ras dovaną ir kaip pasigaminti. Ant supakuoto atspausdinau rėmeliuose užrašą "nekratyti, nevartyti". Dažnai mano aplinkoje žmonės bando atspėti kas slepiasi popieriuje, tad barto, krato. Kadangi čia cukrų reiks nuo viršaus nuimti - to daryti negalima.
Tokius stiklainius padariau du: draugų vaikams ir savo sūnui. Jis dažnai kažką sugalvoja saldaus pasigaminti.

Kitiems bus imbieriniai sausainiai. Vakar su sūnum darėm, kepėm. Štai kaip jie atrodo nekepti:
user posted image
O štai čia jau iškepti ir apibarstyti cukraus pudra:
user posted image

Yra ir daugiau idėjų, bet kol kas nenoriu čia rašyti, nes gali vienas žmogus čia užsukti..ir - staigmenos jų šeimai nebus..
Tad jei kas norėtų laiškų idėjos ir viso apdirbimo-rašykit asmeninius laiškus. Iki nebus perduoti ir pamatyti jų - negaliu atvirai rašyti čia..

Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 12 17, 12:07)
Dar viena mano idėja - pyragas stiklainyje. Supyliau produktus:

grazu smile.gif tik as pakuociau ne i deze, o graziai apipavidalinciau stiklaini ir prikabinciau recepta ax.gif
Atsakyti
Ji ne dėžėje - stiklainyje. Nenorėjau, kad iš karto matytų kas ten, todėl įsukau į popierių. Prie stiklainio pridėta tolesnė recepto dalis. Ant popieriaus tik etiketė nekratyti..Kai išvynios, suras receptą.
Atsakyti
Esu gavus maximos dovanų čekį, žinokit iš pradžių žiauriai nusivyliau, pasijaučiau kaip kokia čiabuvė iš badaujančio Afrikos žemyno lotuliukas.gif, bet praėjo geras laiko tarpas, nes čekis galiojo pusmetį ir buitinės technikos skyriuj, per ėjusį išpardavimą viskam -30 proc. nusipirkau pakankamai kokybišką epilatorių, tai va, nors pritariu geriau tokių čekių nereikia smile.gif, o aš dar atradau gerą dovaną miniatūrinius alkoholio buteliukus smile.gif...
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 12 17, 12:23)
Ji ne dėžėje - stiklainyje. Nenorėjau, kad iš karto matytų kas ten, todėl įsukau į popierių. Prie stiklainio pridėta tolesnė recepto dalis. Ant popieriaus tik etiketė nekratyti..Kai išvynios, suras receptą.

as supratau 4u.gif turiu omeny , kad man asmeniskai graziau , kai matosi turinys ax.gif
pvz:
user posted image
user posted image
ir nereikia jokiu uzrasu "nekratyti" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 17 gruodžio 2012 - 11:30
Mano atveju niekaip nebūtų matyt, nes maišas visai šeimai-bendra dovana. Kitas maišas-vaikams. O viskas sudėta į medžiaginį maišą, kad nieko nebūt matyt. Ant jo instrukcija, kad atidaryt susirinkus visiems.
Jį atidarius-vėl instrukcijos ką imti pirmiau, nuo ko pradėti..Tada ras laiškus, kuriuos skaitys. Tada ras bendrą dovaną - tą stiklainį ir dar šį tą..Tada kitame krepšyje vaikai ras vėl atskiruose maišeliuose jiems skirtas dovanėles.
Galvojimo, rašymo, apjungimo buvo daug..įdomu kaip jiems visa tai patiks..Žinau, kad jie visada dovanas gauna su užduotimis..ir būna patenkinti..todėl taip ir sugalvojau..tik kitaip, nei jie įpratę.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 12 17, 09:22)
mano dekoruoti buteliai kalediniai, karsto vyno rinkiniam, pagaliau baigti  smile.gif

Nerealūs buteliai wub.gif thumbup.gif !!

O dabar pagalvojau apie tas dovanėles stiklainiuose su pyragų sudėtinėmis dalimis g.gif. Gal ir gražu pasižiūrėti, bet jau yra kaip ir įpareigojimas, kad kažką reikės daryti ir gali nusimėtyti  g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaubojey: 17 gruodžio 2012 - 15:33
QUOTE(kaubojey @ 2012 12 17, 16:31)
Gal ir gražu pasižiūrėti, bet jau yra kaip ir įpareigojimas, kad kažką reikės daryti ir gali nusimėtyti  g.gif .

Ir aš pritariu, na, kiekvienam savo.
Kaip tik vakar turėjau atvažiuoti pas mamą keliom valandom, bet gavosi, kad tik užbėgau. O ji be manęs suplanavo, kad darysime mišrainę, privirė bulvių, morkų, burokų ir laukė, kol atvažiuosiu ir pjaustysime. Kadangi negalėjau likti, o mamai kiekis visko būtų per didelis, ji daugiau nei pusę davė man, kartu su majonezu, žirneliais ir viskuo kitu (kad nereikėtų į pardę užšokti). Ir ką gi, vakaras buvo suplanuotas, lupti daržoves, pjaustyti... Ha, įpareigojo. o dar dešimtys darbų laukė neatideliotinų. Pavargau, ne itin patenkinta buvau, bet buvo skanu paskui valgyti biggrin.gif
Bet tokios dovanos nenorėčiau pati, nes nesu kepejėlė... rolleyes.gif Bet puikiai suprantu, akd žinote, kam dovanojate. Atrodo gražiai. O jeigu dar gražiai dekoruoti, kaip čia pateikti pavyzdžiai, akim būtų džiaugsmas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūros Deivė @ 2012 12 17, 17:26)
Ir aš pritariu, na, kiekvienam savo.
Kaip tik vakar turėjau atvažiuoti pas mamą keliom valandom, bet gavosi, kad tik užbėgau. O ji be manęs suplanavo, kad darysime mišrainę, privirė bulvių, morkų, burokų ir laukė, kol atvažiuosiu ir pjaustysime. Kadangi negalėjau likti, o mamai kiekis visko būtų per didelis, ji daugiau nei pusę davė man, kartu su majonezu, žirneliais ir viskuo kitu (kad nereikėtų į pardę užšokti). Ir ką gi, vakaras buvo suplanuotas, lupti daržoves, pjaustyti... Ha, įpareigojo. o dar dešimtys darbų laukė neatideliotinų. Pavargau, ne itin patenkinta buvau, bet buvo skanu paskui valgyti  biggrin.gif
Bet tokios dovanos nenorėčiau pati, nes nesu kepejėlė...  rolleyes.gif Bet puikiai suprantu, akd žinote, kam dovanojate. Atrodo gražiai. O jeigu dar gražiai dekoruoti, kaip čia pateikti pavyzdžiai, akim būtų džiaugsmas biggrin.gif

Na, čia toks jau gal kaip ir pusfabrikatis. Nebereikia nei sverti, nei matuoti - supili, užpili ko reik, pamakaluoji ir kepi. Ypač tinka nekepėjėlėms mirksiukas.gif
O sausainius/pyragus, manau, visos mėgsta. Tai, kad nebūtų organizmui per didelis smūgis švenčių laikotarpiu, galima pyragiuką ir vėliau iš indelio suvartot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2012 12 17, 18:59)
Na, čia toks jau gal kaip ir pusfabrikatis. Nebereikia nei sverti, nei matuoti - supili, užpili ko reik, pamakaluoji ir kepi. Ypač tinka nekepėjėlėms  mirksiukas.gif
O sausainius/pyragus, manau, visos mėgsta. Tai, kad nebūtų organizmui per didelis smūgis švenčių laikotarpiu, galima pyragiuką ir vėliau iš indelio suvartot  mirksiukas.gif

Taip taip, neprieštarauju smile.gif o kaip aš norėčiau gauti rankų darbo muilo,daug... biggrin.gif
Atsakyti
Tai tame ir reikalas, kad parinkta būtent tiems, kurie tą mėgsta daryti. Daugumai tai būtų ne dovana, o kančia. Ši šeima dažnai kažką gamina, kepa visi kartu-šeimos tradicija..
Mano sūnus taip pat nėra tolimas nuo saldumynų gaminimo..tad manau, kad neprapuls..ypač saldumynų. Nors jam beveik 18m..bet būna nustebina kokiu saldžiu šedevru ištrauktu iš interneto.
Atsakyti