QUOTE(Eureka @ 2012 11 21, 10:36)
Kaip skaniai atrodo meduoliai.
Gal turite receptuką? Aš praetais kepiau imbierinius sausainius, tai nelabai kažkaip...
skanus ir buvo
imbieriniai nelabai
? as siemet galvojau kept imbierinius, bet gal neverta ? gal tuos pacius geriau kepsiu
receptas:
Kalėdinių meduolių receptas
Tešlai reikės:
500 g miltų;
100 g cukraus;
100 g medaus;
100 g saldžios grietinėlės sviesto;
2 kiaušinių;
1 v.š. malto cinamono;
3 v.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. imbiero miltelių;
1 a.š. maltų gvazdikėlių;
1,5 a.š. kepimo miltelių.
Glajui reikės:
1 kiaušinio baltymo;
citrinos sulčių;
200-300 g cukraus pudros.
Procesas:
Puode išlydome sviestą ir medų.
Dubenyje ištriname kiaušinius su cukrumi.
Į pravėsusį sviesto ir medaus mišinį pilame kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome.
Dedame puodą ant garų (kitaip tariant, dedame ant puodo su verdančiu vandeniu).
Beriame prieskonius: cinamoną, imbiero mitelius, gvazdikėlius ir vanilinį cukrų.
Maišydami kaitiname mišinį ant garų apie 15 min.
Pravėsusią masę supilame į dubenį.
Pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Minkome tešlą. Uždengę plėvele paliekame tešlą atvėsti (tam žiemą itin tinka balkono patalpa
.
Kočiojame maždaug 3-5 mm storumo lakštus, spaudžiame norimų formų sausainėlius.
Dedame į skardą ir kepame apie 15 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Dekoruojame plakto baltymo, citrinos sulčių ir cukraus pudros mišiniu.