Įkraunama...
Įkraunama...

Margučių marginimas

Užsikabinau ieškot apie tą kiaušinių „pysanka", tai radau , kad yra pirkt tų įrankių
Atsakyti
Yra ebay pirkti tų įrankių, tiek paprastų, tiek elektrinių, tik maniau, gal ir Lietuvoje kur parsiduod.. smile.gif
Marginimui
Atsakyti
Cia irankis skirtas batikai vasku piesti ant audinio, vadinasi tjantingas
tad bandykit ieskot dailes prekiu parduotuvese.
ant greituju radau cia
http://www.jurasta.l...rekes-naujienos
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Gal esate kuri marginus kiaušinius su servetėle ir želatina - na tiksliau apklijuoti kiaušinį servetėle? Kaip būna poto - -paėmus į rankas, logiškai mąstant, ta želatina turėtų tirpti? g.gif kaip būna? gal reikia dar kuo lakuoti? unsure.gif
Atsakyti
Eule,zelatina ir naudojama tam,kad ji naudojama maistui,tai kuom cia beuzlakuosi.jei kiausiniai nebutu valgomi ,tuomet vietoj zelatinos galima lipalo ir vandens misini panaudoti.
Atsakyti
Kiaušinio baltymas irgi puikiai sulipino mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandziau isgauti juodus kiausinius. Su juodalksnio zieve ir surudijusiu metalu. Bet nieko panasaus. Jokios juodos spalvos nera. Visiskai balti kiausiniai. Veltui ,gal menesi koki laikiau viska,viriau. Kas dazot juodai. Gal isduosit tikra recepta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2015 04 04, 21:36)
Bandziau isgauti juodus kiausinius. Su juodalksnio zieve ir surudijusiu metalu. Bet nieko panasaus. Jokios juodos spalvos nera. Visiskai balti kiausiniai. Veltui ,gal menesi koki laikiau viska,viriau. Kas dazot juodai. Gal isduosit tikra recepta  ax.gif

Manau, kad reikia kažkokio kandiklio dėt , kad dažytų g.gif
Atsakyti
As pries pora metu pabandziau dazyti tuo vadinamu gelazuniu metodu, kur su juodalksniu ir surudijusiomis gelezimis, tai vieni gavosi juodi, kiti tamsiai rudi, vieni lygesni, kiti kiek demetesni, bet nei vienas nesigavo sviesus ar nenusidazes ax.gif Tik nas neradau juodalksnio, tai naudojau azuolo zieve cool.gif Visumoj tai neblogai visai kaip pirma syki nusidaze, maniau blogiau bus, tik as vasku graziai nenumarginu, o kaitinant kai kada bando nutirpt peranksti tas vaskas ir demelemis nusidazyt juo aplipes kiausas, bet tokie buvo tik keli, kiti gan normaliai nusidaze smile.gif Nuotrauku tik nerandu ju..

Tokia bobulyte viename video sake, kad surudijusiu gelzgaliu reikia kuo daugiau deti, tai jei nenusidaze, sakau gal permazai buvo...as tam reikalui naudojau specialiai tam pirktas vinis, kurias uzpyliau vandeniu ir druska, ir lygtai actu, nepamenu tiksliai dabar, ir laikiau bent pora savaiciu kad surudytu lotuliukas.gif Nes labai rimtai neturejau surudijusiu gelzgaliu ir neisivaizdavau is kur ju gauti doh.gif O vinys ar varztai patogu tuo, kad kompaktiskai susitalpina, prisitaiko prie indo dydzio ir formos.

Jei nenusidaze, dar gali buti kad uzmirsote, jog istraukus is mirkalo ilgai laikytus jame kiausinius, reikia juos dar papildomai kaitinti stipriame svogunu lukstu virale, istraukus is zieviu ir rudziu jie ir buna tokie svuiesus, ar pilki, o juodi tampa tik pakaitinus juos svogunu lukstuose.

Tai gal. sakau, uzmirsote ka.. Be to dedame i zieviu skysti daug druskos ir acto daug...
Atsakyti
As marginau pagal toki recepta 4u.gif

Marginimas gelazuniais

Priemones
1. Puse kibiro arba artipilnis kibiras kiek pasmulkintu juodalksnio arba azuolo zieviu. Labai smulkiai smulkint ir idet i tai begales darbo nebutina, bet pasmulkint tiek, kad pakankamai kompaktiskai uzsipildytu jomis puodas, ir kad i puoda ju tilptu daug.
2. Puodas sausu svogunu lukstu - kuo daugiau tuo geriau, arba kad tirstai uzpildytu puoda kuriame virs kiausiniai.
3. Kadagio sakele su spygliukais (nebutinai).
4. 1kg surudijusiu viniu ar kitokiu gelzgaliu.
5. Sauja druskos.
6. Visasas butelis acto.
7. Standartinio dydzio kibiras uzraugti raugui, as naudojau paprasta plastikini uz 6 litus maksimoj pirkta, bet jis turi buti atsparus karstam vandeniui. Maniskis neistirpo, nors ir plastikinis. Tinka ir kitokie indai, voneles, nebutinai kibiras.
8. Puodas virti kiausiniams istrauktiems is raugo. Geriau koks prastesnis, kad kartais nepradetu rudyti nuo rudziu.
9. Zieves uzplikom karstu vandeniu ir tame vandenyje uzmerkiame parai.

Dazu gamyba
1. Prisirenkam zieviu, geriausia nuejus i koki sena miska ar parka pasieiskoti dideliu senu mirstanciu medziu, nuo kuriu naturaliai krenta ant zemes dideles zieviu atplaisos, ir isimest i maisa keleta dideliu atplaisu.
2. Zieves dar lauke nupurtome , jei yra galimybe palaikome ant saules kieme ar balkone, kad issibegiotu visokie vabaliukai ir kitokia fauna, arba dar lauke nupilame kibiru tekancio vandens arba nuskalaujame kudroj. Jei nera kur- tada bute nuplauname voneleje, po tekanciu vandeniu.
3. Zieves susmulkinam kiek iseina lauzydami kojomis, rankomis, palauzome paprastu ar mesos plaktuku ar kirvuku.
4. Zieves uzplikome verdanciu vandeniu kad apsemtu ir paliekame mirkti visai parai.
5. Kadagio sakele paverdame vandenyje apie valanda, vandens pilti nedaug, tik tiek kad apsemtu, ir tik papildyti jei nuseks verdant.
6. Surudijusias gelezis uzpilame acto buteliu ir sauja druskos.
7. Zieves su visu vandeniu uzverdame ir trumpai paviriname.
8. Uzpilame zieves su visu skysciu ant gelezu su actu ir druska, supilam vandeni kuriame vire kadagio sakele- viskas suputoja, ir vanduo pasidaro juodas.
9. Visa tai palikti rugti trims savaitems kur nors balkone, lauke, ar pan.
10. Po triju savaiciu i ta rauga sumerkiame vasku margintus arba nemargintus kiausinius. Mirkome para.
11. Pamirkius kiaušinius apie parą tame rauge, jie įgauna melsvai pilkšvai juosvą spalvą, ir tada dar verdami svogūnų lukštuose- pasidaro juodi. Issiverdam stipru svogunu lukstu nuovira. As paverdu svogunu lukstus vandeni apie 15 min. Nuovira perkosiam, atvesinam.
12. Dedam i ji kiausinius ir verdame. Kai kurie i dugna itiesia medvilnini skudureli perlenkta kelis kart, kad nesiliestu kiausiniai tiesisiai prie labai karsto dugno ir nenutirptu vaskas peranksti. Jei kiausiniai marginti vasku, tai reik ne uzvirti o tik ilgai kaitint ant labai letos ugnies, bet ne iki virimo,nes jei ugnis bus ne leta o kiausiniai ne kais o virs, tai vaskas peranksti gali nutirpti ir kiausinis nusidazyti dememis. As kai neverdu o tik ilgai kaitinu, tai man kiausiniai gaunasi vis tiek lyg kietai virti.
13. Kai kiausiniai igauna norima spalva, ir jau kaista pakankamai ilgai, juos reik atsargiai isgriebti atskirai po viena, ir iskart, dar laikant rankoje, ir niekur nepadejus, kiausini nutrinti svariu sausu skudureliu, kad nuvalyti vasko likucius. Kaskart imant kiausini valyti, reik tai daryti su vis kitu, svariu skudurelio kampu, nebruzinti su aplipusiu vaskuotu skuduru. Kam patogu galima naudot ir wc popieriu, jei jis nekibs prie kiausinio. Tada dar nuvalyti aliejumi, nes jis pasalina paskutinius vasko likucius, kad kiausinis nebutu lipnus nuo vasko, o taptu svelnus ir blizgetu.
Atsakyti
http://etaplius.lt/G...-kartos-i-karta

Cia rodo kaip dazyti gelazuniu metodu.
Papildyta:
Oi, sena buvo nuoroda, tai ziuriu jau nebeveikia...
Atsakyti
Aciu labai. vat ,kad poto virti reikia lukstuose. Tai to net nezinojau. Aciu. Kitais metais bandysiu dar ir dar.
Atsakyti