Įkraunama...
Įkraunama...

Margučių marginimas

Laba ryta visos temutes neskaiciau paskutinieji puslapiai uz naturalu dazyma. Taciau as noriu marmuriniu dazu blush2.gif pries penketa metu su amzinaatilsi tetuku daziau neisivaizduoju kur jis pirko. Tokie nuostabus marguciai gavosi taip noreciau juos rasti centruose tai ailiniai dazai gal kam uzkliuvo tokie dazai buciau dekinga jai atrasytumet
Atsakyti
QUOTE(Aprile @ 2013 03 26, 11:54)
Laba ryta visos temutes neskaiciau paskutinieji puslapiai uz naturalu dazyma. Taciau as noriu marmuriniu dazu blush2.gif pries penketa metu su amzinaatilsi tetuku daziau neisivaizduoju kur jis pirko. Tokie nuostabus marguciai gavosi taip noreciau juos rasti centruose tai ailiniai dazai gal kam uzkliuvo tokie dazai buciau dekinga jai atrasytumet

Gal apie tokius kalbi?

user posted image

http://www.liveinter.../post215689176/
http://www.liveinter.../post165183522/
Atsakyti
as vakar testavau ramuneliu uzpila, tai gavosi tokia purvinoka geltona.. ale vis spalva smile.gif tik as dejau 3 pakelius arbatos i puodeli, kuriame mirkiau kiausini.. Gal reiks daugiau tu arbatu uzpilti? kazi kaip nuo to pasikeis spalva? o jei pavirint dar? zodziu, visa tai testavimo klausimas.. gal per 5 m atrasiu recepta biggrin.gif

ir dar bandziau raudonaja arbata (kinrozem ar kaip jos), tai cia nesupratau.. kiausinis buvo aplipes kaip riebalo puslelem.. tai ir nusidaze taip taskeliais.. bet spalva buvo pilkai juoda.. tai gal kita karta reiktu daugiau tos arbatos ideti? bet is kur tas riebaliukas? g.gif

dabar dar i ciberzole imerkiau, turetu but ryskiai geltona, jei nenusiplaus po to spalva..

gal ir juoda arbata isbandysiu? o raudona ta riobos gal naudot?

daug cia tu kl su natur dazais... kaip juos paruost, kas gausis tik laikant per ankti ar verdant?
Atsakyti
norejau paklausti dazanciu vasku. Kaip padaryti,kad vasko spalva butu juoda,sudeginti vaska?pernai mane mokino tokia babulyte,tai jos vaskas vienas buvo skaidrus,kitas beveik juodas,sako sudeges..Labai graziai atrode juodu vasku piesti kiausiniai,galvoju kazin ar tas vaskas sudegs?as zadu naudoti biciu vaska ar gerai?
Atsakyti
QUOTE(Laimosska @ 2013 03 26, 22:05)
norejau paklausti dazanciu vasku. Kaip padaryti,kad vasko spalva butu juoda,sudeginti vaska?pernai mane mokino tokia babulyte,tai jos vaskas vienas buvo skaidrus,kitas beveik juodas,sako sudeges..Labai graziai atrode juodu vasku piesti kiausiniai,galvoju kazin ar tas vaskas sudegs?as zadu naudoti biciu vaska ar gerai?

Radau straipsnį, kuris gal padės nors kiek...

Juodo vaško paslaptis"
"...Pirmiausia kiaušinius reikia švariai nuplauti, nuvalyti antspaudus. Tada išverdu ir nudažau. Dažuose laikau neilgai - ant šviesaus fono juodu vašku išmarginti raštai geriau atrodo. Šiemet pradėjau dažyti kiaušinius keliais atspalviais. Tik ištraukus iš dažų, dalį kiaušinio nuvalau skudurėliu. Paskui prie atspalvio derinu ornamentą. Kita naujovė - ornamentai su stambiais juodo vaško elementais", - komentuoja savo eksperimentus ponia Teresė.

Kiaušinius ji margina natūraliu vašku, kurio parūpina bičiuliai bitininkai. "Juodą spalvą vaškas įgauna kaitinamas. Kaitinti jį reikia ant labai mažos ugnies. Kad šiluma vienodai pasiskirstytų - aš ant dujinės viryklės uždedu ketinį sulūžusio lygintuvo padą. Ant jo sustatau metalinius indelius su vašku ir kaitinu kol pajuoduoja, maždaug vieną valandą. Nudažytus kiaušinius truputėlį pašildau mikrobangų krosnelėje, nes ant šaltų vaškas nelimpa, tačiau ir perkaitinti kiaušinių negalima. Ant karšto - vaškas labai liesis, linijos bus storos ir negražios", - neslepia marginimo vašku niuansų pokalbininkė... "

Šaltinis - http://www.ve.lt/nau...-rastais-41946/

..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 26 kovo 2013 - 21:21
Sveikos, vajetus kiek cia groziu prisiziurejau wub.gif

O atejau paklausti, gal kas patarsit kaip nudazyti kad butu su baltais zirneliais kaip mano avare kazkas panasaus smile.gif galvoju gal priklijuoti zirniuku pries dedant i dazus? g.gif gal yra koks kitas budas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2013 03 13, 23:08)
Dar išskaičiau, kad būna dažinė raudė, kurią buvau radus internetinėj kažkokioj parduotuvėj tik, arbatos pakelis toks, kur neva raudonai dažė medžiagas, dažinė razeta, kur lietuvoje geltonai ja dažė, žinau, kad yra dažinė ramunė, kuri kažkada buvo dažnas augalas, o dabar tapo retu- jos sėklų ar tai daigų buvau irgi  užmačius kažkurioj internetinėj, bet tik vienoj Lietuvoje parduotuvėj, kai pernai prieš vasarą ieškojau ką sode pasisėti- galvojau margučiams bus išbandyt, bet mūsų sodas labai toli, tai nesudygsta niekas, bo laistyt nėra kam,  retai tegalim šimtą km nulėkt iki jo pavasarį, kai dar dirbam, tai neišeina daug sėkliukių prisipirkt, nesudygsta nelaistomos reguliariai, tad dažinės raunės ar razetos dažinės nesu išbandžiusi, o tik paprastą ramunėlę vaistinę, kuri, kaip supratau, nėra tas pats.

Man gražu buvo kur čia vienam senam  straipsny tokia foto dėta, matrgučiai dažyti braziliško skruzdžių medžio žieve- tokia graži tamsi raudonai rožinė spalva, bet raudonumas taip gerai, ryškiai matosi, ir kad jis ne rudas o tikrai raudono atspalvio bigsmile.gif žinau kad ta žievė naudojama vaistams, tai įtariu vaistinėse gali būt, gal reiktų žolių vaistinėj pasiklausinėt kokioj, arba paprastoj- bet kai aš pernai ieškojau per internetą lietuvos vaistinėse internetinėse, tai man gal tik jau gatavą tinktūrą kažkokią išmesdavo, kur su tos žievės ištrauka ir dar  kitais priedais- tai kažin ar kas išeitų iš vaistų gatavų..

Dažine ramune neteisingai vadinate Bobramunį (Anthemis tinctoria),

user posted image
jis labai dažnas prastų žemių, žvyrynų, dirvonų augalas,
tai augalas, turintis stiprių dažinių medžiagų, džiovinti žiedynai
dažo ryškia geltona spalva, senoveje ja dažydavo vilną bei liną. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dirvinės aguonos (Papaver rhoeas) žiedlapiais galima nudažyti raudona spalva.
Ansčiau šio augalo žiedlapius naudojo raudono rašalo gamybai.

user posted image

Panevėžio raj. ties Upyte šio augalo laukuose tiesiog jūros raudonuoja doh.gif
Atsakyti
Kiaušiniai su baltais žirneliais arba taškuoti margučiai:

Reikės skrituliuko formos lipdukų, tokių rasite kanceliarinėje parduotuvėje, pvz. Biuro pasaulis, arba dar kartais galite rasti vaikiškų spalvotų lipdukų rinkinukuose.
Prieš dedant į dažus, kiaušinius norimose vietose tiesiog aplipinkite lipdukais, o jau kai nudažysite ir ištrauksite - tiesiog nukrapštykit - ir tadaaaam - taškuoti margučiai thumbup.gif

user posted image

Atsakyti
varla, is esmes taip ir galvojau bet tikrai nesu macius niekur pirkti tokiu lipduku :/ O dabar kai paplatinom juos visus ispirks pries velykas lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muminukė @ 2013 03 27, 20:23)
varla, is esmes taip ir galvojau bet tikrai nesu macius niekur pirkti tokiu lipduku :/ O dabar kai paplatinom juos visus ispirks pries velykas  lotuliukas.gif  4u.gif

Tikrai yra tokių pirkti, pati ne kartą pirkau, tik kitiems tikslams, pagal jų tikrąją paskirtį. Jie pakeliais parduodami ir tame pakelyje tikrai jų daug, gal 5 ar 10 lapelių po 100 vnt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varla: 27 kovo 2013 - 19:52
QUOTE(Laimosska @ 2013 03 26, 21:05)

Anksčiau dažydavom kiaušinius vašku. Mes tai darydavom taip, išverdam kiaušinius paprastai, tada ant jau atšalusių baltų kiaušinių marginam su vašku, tada dedam į dažus, po kelių min. ištraukiam, o patį vašką nuvalom. Jį reik pašildyti ir su skuduriuku nuvalyti. Šitą darydavom prie ugnies palaikę kiaušinį pavalom nutirpusį vašką, vėl palaikom - vėl nuvalom, kol vaško ant kiaušinio nebelieka smile.gif tada raštelis gaunasi baltas. arba jei vaškas dėtas ne ant balto, o ant tarkim kokio geltono (jau nudažyto), tai gaunasi geltonas raštelis. galima net primarginti įvairiom spalvom visaip.

Iš tavo klausimo supratau, jog jūs to vaško net nenuimat poto g.gif Bičių vaškas tinka, mes ir jį naudojom, palaikius ant kaitrios ugnies ilgiau jis sudega, tačiau labai prirūksta patalpa, tampa toks tamsiai rudas, net nežinau jei laikant ilgiau gal net ir juoda spalvą įgautų smile.gif

Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 12, 01:10)
Prieš kelis metus mano skutinėti margučiai:

user posted image

Labai gražūs margučiai smile.gif reikės ir man pamėgint kada paskutinėt, šiemet jau suplanavę šilku dažyti smile.gif
Atsakyti