Įkraunama...
Įkraunama...

Margučių marginimas

QUOTE(b3b @ 2011 04 19, 20:40)
Labai idomus jusu aprasymas. O ar tas mirkalas nepradeda smirdeti? Kur ji laikot? Ar nereikia jokiu papildomu priedu det- pvz acto, druskos ar pan?

Na ne rožėm jis kvepia, bet balkone didelių bėdų nekelia. Į juodalksnį papildomai verta surūdijusios geležies įmest - stipresnė spalva. Daugiau nieko nereikia.
Atsakyti
na, mes irgi nuo seno kiausinius dazom vasku smile.gif Tevas dar ismokes, tai is jo visas technikas ir peremiau smile.gif Beje, jis turejo tokia ale spirale, ant kurios senais laikais kavinukus kaisdavo, mazute, bet kaip tik tiko vaskui kaitinti smile.gif Patogiai ja ant stalo pasistatydavome ir margindavome... O dabar kai namie, tai vis prie plytos kankindavausi.. nes sedeti nelabai patogu, o ir karsta labai, kad ir ant maziausio karscio plyta padarai.. Siemet sakiau gal bandysiu statyti virs zvakes savo indeli.. Gal uzteks karscio?
Tiesa, noriu atsinaujinti savo irankius, nes turiu tik su smulkia adatele ir labai jau storu vinuku.. Adatele daznai buna pradeda sukiotis ibesta i pagaliuka.. :/ Sakiau prasysiu vyro, kad mazu vinuku man paieskotu ir nupirktu biggrin.gif biggrin.gif

cia daznai klausdavo, kaip ta vaska nuimti? Na, as po to kai kiausai gerai pamirskta vos siltuose dazuose, statau po viena i kriaukles skylute ir uzpilu verdanciu vandeniu. Vaskas nueina, dazai lieka smile.gif Aisku, dazai turi buti geri, tie kur po viena spalva maiseliuose.. Ir negalima daug kiausu vienoj spalvoj mirkyti, nes buna kartais labiau pakaitinus vaskas biski nusilupa ir tada kiti kiausai jau gaunasi plemuoti..
Na, ir paskutinis akcentas - istepti aliejum, kad blizgetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2011 04 22, 09:52)
na, mes irgi nuo seno kiausinius dazom vasku smile.gif Tevas dar ismokes, tai is jo visas technikas ir peremiau smile.gif Beje, jis turejo tokia ale spirale, ant kurios senais laikais kavinukus kaisdavo, mazute, bet kaip tik tiko vaskui kaitinti smile.gif Patogiai ja ant stalo pasistatydavome ir margindavome... O dabar kai namie, tai vis prie plytos kankindavausi.. nes sedeti nelabai patogu, o ir karsta labai, kad ir ant maziausio karscio plyta padarai.. Siemet sakiau gal bandysiu statyti virs zvakes savo indeli.. Gal uzteks karscio?
Tiesa, noriu atsinaujinti savo irankius, nes turiu tik su smulkia adatele ir labai jau storu vinuku.. Adatele daznai buna pradeda sukiotis ibesta i pagaliuka.. :/ Sakiau prasysiu vyro, kad mazu vinuku man paieskotu ir nupirktu biggrin.gif biggrin.gif

Ant žvakės tai gerai nebus... schmoll.gif Aš tai turiu tokią senobinę vienos skylės plytą, kuri tik kartą metuose kiaušų dažymui ir naudojama smile.gif
O pagaliuką dažymo darau taip - į pieštuko antrą galą įkalu nedidelę vinutę (ne ne iki galo, iki pusės smile.gif), o jos galvute apdilinu metalo dilde iki norimo skersmens mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 22 balandžio 2011 - 10:30
yra ir pas mus kazkur ta "vienviete" plyta, reiktu atrasti ir siemet ja naudoti smile.gif

o pagaliuka tai as pernai paprasiau, kad man padarytu ir medzio gabaliuko, nes su piestukais beda, kad jie skyla arba pataikius i serdi sukiojasi.. Nors man gal trukdo ir iprotis, kad ta vinuka ar adatele as dar palenkiu, kad patogiau butu dazyti smile.gif nors paziurejau dabar video, foto, tai "profai" su tiesiom vinutem dazo.. Pabandysiu, gal patogu bus ir tada niekas man nesisukios biggrin.gif
Atsakyti
http://www.grynas.lt...i.d?id=44625131
4u.gif
Atsakyti
O as vakar vaskavau, vaska kaitindama po zvake... Nu super! Nei tos kancios prie plytos, nei dumu... Telikas ijungtas, pati smagiai menu uzsiemi, kaip baltas zmogus thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(linette @ 2006 04 13, 21:15)
sveikutes  4u.gif
vistiktai norint , kad marguciai butu ryskus reikia juos dazyt su dazais , skirtais siulams , tada kiausinius galima det i orkaite , spalva vistiek islieka ryski . bandziau su paprastais dazais , tai spalva nubluko ir marguciai gavos nekokie .  schmoll.gif
cia mano siemetinis bandymas  blush2.gif
user posted image

O kaip sitas grozis padarytas? ;o Kaip isgautos tos kelios,preinancios spalvos? Moku vaskuojant daryt keliu spalvu, bet, kad tie daug ir pereinancios... Paprotinkit. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2011 04 22, 11:32)
yra ir pas mus kazkur ta "vienviete" plyta, reiktu atrasti ir siemet ja naudoti smile.gif

o pagaliuka tai as pernai paprasiau, kad man padarytu ir medzio gabaliuko, nes su piestukais beda, kad jie skyla arba pataikius i serdi sukiojasi.. Nors man gal trukdo ir iprotis, kad ta vinuka ar adatele as dar palenkiu, kad patogiau butu dazyti smile.gif nors paziurejau dabar video, foto, tai "profai" su tiesiom vinutem dazo.. Pabandysiu, gal patogu bus ir tada niekas man nesisukios biggrin.gif

pas amne piestuko trintukas is kito galo pasibaiges, tik metaliuke jo dar like..tai vat toki menkaverti piestuka panaudojau irankiui pasigamint wink.gif nesisukioja i trintuka ikisus 4u.gif
Atsakyti
na va paskaitinejau 3 dienas ir is visu geru pamokymu kas man gavosi..juk zinojau, kad neverta rudu lukstu kiausiniu dazyt..bet uzmirsau kaip tycia doh.gif beja elementarios atrodo plaukiajancios zvakutes puikiai tiko..o nuo jos indelis vaskui sildyt irgi liuks thumbup.gif dar ciuciko bliudeliu laikiklis tam labai pasitarnavo..taigi isitaisiau patogiai, kaip kad buvo pasakyta kaip baltas zmogus hihihi.gif su vaskinem kreidelem man nelabai gavosi..greitai nubyrejo piesinys..matyt reikia svaraus kiausinio, as piesiau ant dazyto ir dar aliejum nuvalyto..
bet jau rankos liko grazios doh.gif doh.gif doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
o čia pernykščiai dažyti su ąžuolo žieve, vašku ir skutinėti 4u.gif

user posted image
Atsakyti
kokie grazus marguciai wub.gif

beje, netiesa,kad neuztenka zvakes liepsneles vaskui pakaitinti.. Pilnai pakanka...
Darau jau kelis metus taip.. metalini maza indeli (nuo konservu) pastatau virs vandenines zvakutes ir puikiai gaunasi... Panasiai, kaip Jonuko_mamyte. Ir tikrai nereikia stoveti prie plytos ar tureti kokiu nors specialiu lempu ar dar ko nors.

Cia pries kelis metus daryti. Merkiau i vesius medvilnei skirtus dazus..
user posted image
Atsakyti
http://gyvenimas.del...u.d?id=44655203 smile.gif
Atsakyti
o jus paskui valgot tuos kiausinius, kuriuos merket i medvilnei skirtus dazus? ar pro luksta dazai neprasiskverbia?
Atsakyti